Blog: Az Öreg-hegyi faszobor igaz története.
Blog: Az Öreg-hegyi faszobor igaz története. A kicsik találták meg
A kicsik találták meg
Blog: Az Öreg-hegyi faszobor igaz története. Ahogy a faragás is mondja
Ahogy a faragás is mondja
Blog: Az Öreg-hegyi faszobor igaz története. Az ifjú pár
Az ifjú pár
Blog: Az Öreg-hegyi faszobor igaz története. Mindenki loggolt
Mindenki loggolt
Az Öreg-hegyi faszobor igaz története.
2009-10-01 | eperdzsem | 13 hozzászólás
Frissítve: 2009-10-01 16:34
A legfontosabb dolog, hogy GG1790 rejtője, bendzsi, egyáltalán nem létezik. Van neve, e-mail címe, regisztrált az oldalon, de ez mind csak kitaláció.
[t] 2009.08.15 14:00
Rita és Lehel (anyósom és apósom) idén augusztusban ünnepelték házasságuk 25. évfordulóját. Mi, Vackorommal már jó előre elterveztük, hogy egy meglepetéspartival kedveskedünk nekik. Helyszínül a nagyszülők boncodföldi hegyét választottuk. A barátok, rokonok és mindenki, aki fontos számukra elfogadták a meghívásunkat és a legnagyobb titokban készülődtünk.

[t]-1 hét
Az egyetlen probléma az volt, hogy miként csaljuk ki őket a helyszínre úgy, hogy valóban csak a legutolsó pillanatban tudatosuljon bennük a meglepetés. Sok-sok ötlet után, a legtriviálisabb született meg. Induljanak el ládázni! A baj csak az volt, hogy nemhogy Boncodföldén, de még a közelben sem volt már olyan láda, amit ne találtunk volna meg.
Hát akkor rejtsünk egyet! Jó ötlet, de Budapestről, 230 km távolságról ezt elég nehéz kivitelezni. Ha a nagytestvérnek bejelentek egy tervet, akkor az legalább egy hét mire elbírálják, és még akkor sem biztos, hogy megfelel a szájuk-ízének. Főleg, ha megtudják, kamu az egész...

[t]-4 nap - bendzsi megszületett
A megoldás csakis a GPSGames. Szabad minden, megkötések nélkül, néhány különleges lehetőséggel (pl. oldal publikálásának időpontja) - akár valóságtartalom nélkül is. Készíthetek leírást, képeket, akár útvonalat is, hát hajrá. Ez a rész érdekes volt. Először is mi legyen a cél? Itt egy rejtés, keresd meg? Erre nem kattan rá senki. Kell valami, ami miatt olyan igaziak tűnik. Egy ok, hogy miért éppen ide került. És ekkor beugrott a faszobor. Egy kis villanás arról, amikor egyszer elmentem mellette egy éve, szüretre menet. Már csak a virtuális kivitelezés hiányzott. Otthon, munkahelyen ülve pontok kimérése Google Föld-ből, képek keresése a neten (ami aztán nem túl egyszerű, hiszen a boncodföldi hegy nem a legnépszerűbb látványosságok közé tartozik). De szép lassan minden összeállt. Leírás, látványosságok, megközelítés, útvonal. Csak egy dolog zavart. Az, hogy másokkal kiszúrhatok. Hiszen ezt nem csak a szülők látják majd az oldalon, hanem minden játékos. Elindulnak, és hiába keresnek, nem lesz ott semmi. Erre már nem tudtam mit kitalálni. Főleg Vucsi miatt aggódtam, hiszen ő nagyon közel lakik, és szeret friss ládák után indulni. Írtam is neki gyorsan egy levelet, hogy várható egy megjelenés, de ne keresse! Ám ez is csak amolyan fél megoldásnak tűnt.
Kell hát egy igazi rejtés. Doboz elő, logfüzet gyárt, ajándékok bele! Minden, ami kellhet.

[t]-19 óra
A nagy esemény előtt egy nappal érkeztünk meg Zalaegerszegre és még aznap este, már majdnem sötétedéskor ki is helyeztük. Ez mindenképpen hasznos volt, mert így már pontosan bemérhettem a pontok koordinátáit (valóban elég nagy eltéréseket ad a GE!), és megnyugtató érzést adott, hogy senkivel nem fog átkozni, valamint nem kell majd lezárnom a játékot.

[t]-15 óra
Az izgalom a tetőfokán. Vackorom nagyon ideges volt már. Vajon sikerülni fog? Rákattannak? Publikáljuk ki, és meglátjuk.

[t]-14 óra
- Halló! Képzeljétek, van egy új GPSGames rejtés a mamiék hegyén! Kár, hogy mi nem lehetünk ott, de Ti keressétek csak meg...

Az eredmény:
Tökéletes. Sőt, túl jó! A csali olyan jól sikerült, köszönhetően a többi családtagnak, aki részt vett benne, hogy az ifjú pár nem is a ládához, hanem egyből a buli helyszínére érkezett, ahol aztán elállt a lélegzetük is.
A kihelyezetett kis dobozt végül vacsora után a népes társasággal közösen kerestük fel.

Ezúton szeretnék köszönetet mondani a GPSGames üzemeltetőinek, hogy az oldal rugalmassága lehetővé tette számunkra mindezt.
E nélkül sokkal nehezebb lett volna.
A rejteket és a további pontokat másnap újra bemértem, lefényképeztem, track-eltem, így továbbra is várja megtalálóit, amit a frissen felrajzolt tuhu térkép is segíti már.

Még egyszer köszönjük:
eperdzsem

Új megtalálások

Bejelentkezés