Blog: Team GBGA találkozó a Városligetben Taska kihirdeti
Taska kihirdeti
Blog: Team GBGA találkozó a Városligetben Prüntyi a scele-családból
Prüntyi a scele-családból
Blog: Team GBGA találkozó a Városligetben Nem ott van.
Nem ott van.
Blog: Team GBGA találkozó a Városligetben Valahol itt is van egy...
Valahol itt is van egy...
Blog: Team GBGA találkozó a Városligetben Átfésülés
Átfésülés
Blog: Team GBGA találkozó a Városligetben Csak a magunk örömére... :)
Csak a magunk örömére... :)
Blog: Team GBGA találkozó a Városligetben Zárócsésze
Zárócsésze
Team GBGA találkozó a Városligetben
2009-09-07 | magpet | 7 hozzászólás
Frissítve: 2009-09-07 09:47
Néhányan kitalálták, hogy vicces budapesti ládákat rejtenek a geocaching nevű játék keretein belül. Ők a TeamGBGA, vagyis Great Budapest Geocaching Adventure. Talán nem bántódnak meg, ha megpróbálom lefordítani a nevüket: a Nagy Budapesti Geocaching Kaland Társaság.
Ez a kis társaság nagyon helyesen azt gondolta, hogy rajtuk kívül másokat is érdekelhet ez a téma, így meghirdettek egy találkozót a Városliget egyik szabadtéri egységébe egy szeptemberi szombatra. Nem tartottam népszámlálást, de 30-40-en biztosan voltunk, köztük több külföldi játékos. Szeretem az ilyen találkozókat. A nagy rendezvények is kellenek, ahol több száz ember gyűlik össze, egész nap megy a buli, és végül még szép díjakat is osztogatnak a rendezők, de ezeknek a kis találkozóknak is megvan a különleges hangulata. Akár tájegység köré szerveződik, akár a játék egy speciális ágát mutatja be (mint ez is), akár csak úgy jönnek össze a résztvevők. A lényeg: ez a dolog jó. :)

A program már reggel megkezdődött, amire sajnos nem jutottam el, de a 18:00-ra meghirdetett meglepetés piszkálta a fantáziámat. Taska, a Team GBGA arca (saját maga definiálta így a szerepét! :) sem árult el semmit telefonon, csak annyit tudtam, hogy valami beta teszt lesz. Reméltem, hogy nem a szép új Oregon550-emre akarnak felhekkelni valami háztartási beta firmware-t& :)

Délután a széllel mit sem törődve kerékpárra pattantam, mert ezen a napon egyéb rendezvények miatt - nem tűnt praktikusnak az autós megközelítés. Kellemesen átszeltem a várost, a Stadionnál átküzdöttem magam a szurkológárdán és a tökmagszotyi-árusokon, majd befutottam a Ligetbe. A találkozó helyszíne a mintegy 80 méterrel mellémért koordináta ellenére hamar meglett, és csak reméltem, hogy a 18:00-s meglepetés pontjait nem azzal a GPS-szel mérték be, amivel a kocsmát. Üldögélés, beszélgetés, Brezko szokásos figyelmessége, egy pohár finom hűvös baracklé következett. Már ez is elég lett volna, de 6 óra után kicsivel szólásra emelkedett Taska, és meghirdette a játékot.

A beta teszt lényege, hogy a környéken már kint lapul 4 igazi láda, amik két nap múlva élednek a geocaching.com oldalon. A csapat feladata, hogy kizárólag a koordináták ismeretében, tehát leírás vagy fényképek nélkül találja meg a ládákat. Nincs több szabály, cetlin a koordináták, és hajrá! Sejtettük, hogy a városi ládákra specializálódott brigád nem fák tövébe rejtett 30 literes dobozokat, hatalmas farakással jelölve a rejtekhelyet, de azért értek meglepetések&

Nehéz helyzetben vagyok, mert nagyon szívesen írnék az egyes rejtésekről, igazán mókásak voltak, de a keresgélés örömét senkitől sem akarom elvenni. Egyedül is vicces lehet az ilyesmi, de csapatban még kellemesebb. Darabokra szakadozott társaság bolyong a Ligetben, egymással szemben sétálva röhögnek a szembejövőkre váró feladatra gondolva, vagy épp apró információkkal segítik egymást. Biztos én vagyok beteges, de ez egy nagyon kellemes formája a szombat délután eltöltésének.

Visszatérés után különleges logolás következett a találkozó még különlegesebb logbookjába, majd a Team GBGA különleges budapesti láda-sorozatának megtalálói vehettek át emléklapokat. Közben persze az elmaradhatatlan társadalmi élet sörrel, baracklével és hatalmas hamburgerekkel. Nekem pedig a végére egy nagyon kellemes tekerés haza Kerepesre.

Mindenkinek köszönöm a rendezvényt! A nap fontos de számomra nem teljesen újszerű - tanulsága, hogy GPS-szel játszani jó. Még akkor is, ha ez a játék épp nem egy csodálatos hegységben történik. Akkor is, ha egyik-másik láda segítség nélkül, egyedül szinte megtalálhatatlan. Játsszunk ilyet, sokat! A megfelelő játszóterek adottak.

Aki szeretne belekóstolni a TeamGBGA stílusába, annak ajánlom figyelmébe a csapat ládáit!

Új megtalálások

Bejelentkezés