Blog: Függőjátszma Táborhely a nyárerdőben
Táborhely a nyárerdőben
Blog: Függőjátszma Ponyva, alatta függőágy
Ponyva, alatta függőágy
Blog: Függőjátszma Zümmög a gázfőző a húsleves alatt
Zümmög a gázfőző a húsleves alatt
Blog: Függőjátszma Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Blog: Függőjátszma Egészségetekre!
Egészségetekre!
Blog: Függőjátszma Nem nagy a cuccom...
Nem nagy a cuccom...
Függőjátszma
2011-04-27 | Pupu | 17 hozzászólás
Frissítve: 2011-04-27 16:17
Felfüggesztve aludni nemcsak denevérnek jó! Idén kaptam rá a függőágyas táborozásra, eddig két kísérleten vagyok túl, és mondhatom, hogy remekül bevált! Kerékpáros kesseléshez egyenesen ideális.
Mi tetszik benne? Függetlenít szálláshelyek kínálatától és házirendjétől, akkor pihenek le és indulok tovább, amikor tetszik. A sátorral ellentétben nem szükséges vízszintes, sima, és néhány egyéb kritériumnak megfelelő helyet találni. Tökéletesen el lehet tűnni szem elől, míg a sátorozásra alkalmas helyeket figyelhetik olyan vidéken, ahol tilos a vadkemping. A cucc könnyű és kis pakkméretű, bringán jól szállítható. Nem akarok köteteket írni, akit részletesebben érdekel, nézze meg itt (a függőágy angol neve hammock) [link] .
Az enyémet a Fehérvári úton ([link] ) vettem, típusa Ticket to the Moon ([link] ), a föléje feszített eső- és harmatponyva a Bécsi úti Vadvidék (volt Mountex) túraboltból ([link] ) származik (Hannah, cseh gyártmány). Apró tuningolást és függesztő gurtni készítést magam végeztem.
Az első kísérletre minap, a Vértesben került sor, ennek rövid videója fenn van a Youtube-on [link] .
Tegnap és ma, Esztergom bázissal, a Csallóközbe mentem játszani (Leveles tó, Dunaszerdai séta, Dunatőkési malom, Ej, ráérünk arra még!). Vágsellye közelében, telepített fiatal nyárerdőben éjszakáztam, eszményi körülmények között. Este kicsit szeles volt, szúnyog egy se. Hűvös éjjel után ködös, párás reggel. Vadludak kiáltottak rám fentről, őzbakot hallgattam, egyszer majd ráléptem egy szentjánosbogárra. Vacsorám dobozos sör és bögrében, gázfőzőm készített húsleves, reggelim két bögre jó forró tea volt (ettől egyúttal zsírmentes lett a bögre), szendviccsel. Sötétedéskor foglaltam el a helyet, reggel hatkor keltem útra. Nagyon hangulatos és jó volt, kényelmesebb és pihentetőbb, mint sátorban, derékaljon, házba pedig egyáltalán nem kívánkoztam. Sok időt nyertem egy szállásfoglaláshoz képest. A túra távja összesen 302 km volt.

Új megtalálások

Bejelentkezés