Blog: Futás! Avagy szg és a Forerunner 405 közös futónaplója Forerunner 405
Forerunner 405
Blog: Futás! Avagy szg és a Forerunner 405 közös futónaplója Dinamikus mozgás, de nem a szigeten :)
Dinamikus mozgás, de nem a szigeten :)
Blog: Futás! Avagy szg és a Forerunner 405 közös futónaplója 090422 - Görbék
090422 - Görbék
Futás! Avagy szg és a Forerunner 405 közös futónaplója
2009-04-23 | szg | 415 hozzászólás
Frissítve: 2009-05-04 22:03
Kaptam tartóstesztre egy Garmin Forerunner 405 -ös készüléket, de ezt tesztelni csak sportolás közben lehet, így meg is volt az utolsó lökés, hogy újra futni kezdjek.
Tavaly már kaptam kölcsön magpettől egy GARMIN Forerunner 405 -t egy túra során, hogy írjak róla tesztet. A cikk nem született meg, de a készüléket sem használtam ki igazán, így sok írni valóm sem akadt, pedig három hónapig nálam volt. De majd most! :)

2009-04-08 Kezdjünk Futni!

Adott volt minden: szép idő, kedv, lelkesedés, hi-tech játékszer, így felkerekedtem, hogy futok egyet a Margit szigeten. Sok-sok hónapnyi nem mozgás után egyszerű célt tűztem ki magam elé: negyed kör futás. Aztán sikerült egy fél kört futni. Nagyon büszke voltam magamra, mintegy 39 másodpercig... a szívem egy óra múlva is veszett tempóban vert, a térdem meg másnap is fájt... hülye ötlet volt csak úgy hirtelen futni.
A 405 hűségesen rögzítette a ténykedésem, de több szerep nem jutott neki.

2009-04-22 Kezdjünk tudományosan futni!

Az előző nem túl jól sikerült kísérlet után csak mostanra gyűjtöttem össze elég lelkesedést, hogy ismét nekiinduljak futni. Indulás előtt elkezdtem túrni a netet, hogyan is lehetne ez okosabban csinálni, így akadtam rá a futanet oldalán erre a tervre: 5 km a nulláról 6 hét alatt

Ezt a tervet néztem már régebben is, de túl bonyolultnak találtam a dolgot. Hogyan csináljam? Folyton nézzem az órát? Számoljam, hogy hányadiknál tartok, miközben a legnagyobb gondom az, hogy levegőt kapjak?
De most szerencsére itt a 405 -ös és segít, hisz erre találták ki. A Garmin Training Centerben néhány kattintással össze lehet állítani egy edzést. Beállítottam a terv szerinti az egy perc futás, egy perc séta lépéseket, majd azt, hogy ez 10 -szer ismétlődik, majd küldés a készülékbe és készen is vagyunk, irány a sziget!

Edzés program elindít és ekkor derült ki először, hogy a 405 -ös egy lélektelen hajcsár :) Csipog ha túl gyorsan megyek a séta fázisban, csipog ha túl lassan futok a futó fázisban, jelzi mikor kell váltanom a két fázis között, és nem érdekli, hogy mi kényelmes nekem.. de a végén nagyon szépen ciripel mikor teljesítem az edzést :)

A mai napnak két eredménye is lett: jól esett az edzés, kellemesen elfáradtam, de semmi kellemetlen tünet, valamit a 405 mint virtuális edző jól vizsgázott.

Tipp: Ha az edzést a Trainig Centerben beállítjuk a naptárban is akkor a készülék óra/dátum képernyőjén az akku állapot képernyő után az aznapi edzés neve jelenik meg, és a starttal egyből indítható is, nem kell kikeresni a menüből.

2009-04-29 Csoportos futás

Az első csoportos GPSGames futás :) Sokáig nem tartott a közös futás, mert apexsek pár másodperc után elhúzott tőlünk, én szép lassan lehagytam zakanyt és magpetet. A mozgás jól esett mindenkinek, a közös tempó érdekében meg még sokat kell dolgozni.

Tipp: A Forerunner Auto Pause funkciója nagyon precízen működik. Ha megállsz, szinte azzonnal az edzés is megáll, és nem számolja bele az eltelt időbe az állással tölött időt.

2009-05-02 Szinkron csipogás

Könnyű esti kocogás magpettel Kerepesen egy Forerunner 205 és egy 405 társaságában.
A lefutott körön az elmelkedők és a lejtők jelentettek számomra újdonságot a szigethez képest. A mértékkel adagolt emelkedő/lejtő kicsit változatosabbá tette a távot, de most még nem erőltetném a hegyvidéki futást :)

Tipp: Egy futó társaságban csak egy forerunnernek legyen a hangja bekapcsolva, különben már kettő is olyan égtelen visongást rendez, hogy biztosan számíthatunk a forgó fejekre a pálya mentén :)

Új megtalálások

Bejelentkezés