Az eredeti bejegyzés itt.
2009-03-15 15:52:06
Igyekeztem "etalon-hülye" szemmel olvasni, szerintem teljesen érthető. Persze a hiteles ítélethez kellene egy olyan "etalon-méghülyébb", aki az írás alapján a semmiből próbálja megérteni a dolgot. Nekem nyilván viszonylag könnyen megy a TrackMaker telepítése. Sokan vannak, akik az első GPS-t megkaparintva nincsenek tisztában azokkal az alapfogalmakkal, amik nekünk (az itteni társulat 99%-ának) azért már egyértelműek. Ez a térképszoftveres "tanóra" leginkább a teljesen szűz felhasználóknak hasznos. Persze ezek az alapok, ezeket is meg kell írni. Furcsán nézne ki az iskola, ha első órán a Garmin img-k belső felépítéséről esne szó. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Pupu (#2)
2009-03-11 22:02:51
Még mindig van olyan ismerősöm, aki tud papírtérképezni, de a Kék kereszt jelzés neki " Ká plusz".

Előzmény: berni (#4)
2009-03-11 22:00:41
Nem a témába vág, csak az oktatás jellegéről jutott eszembe:
Idősebb kolléganőmnek ma leírtam, hogy hogyan kell a java programot, aztán meg az adóbevallás programot az otthoni gépére telepíteni. Vicces volt, mikor azt kellett a papírra írnom, hogy keresse meg a gőzölgő csésze ikont az asztalon és kattintson rá :D
berni

2009-03-11 21:52:59
Azért is jó magunkkal vinni egy papír alapú térképet, mert ha valamilyen okból a terepen változtatunk a tervünkön, sokkal jobb, előtte megnézni az egész környéket láttató térképen.
(hirtelen telefon miatt meg kell szakítani a túránkat, ránk esteledik, mert jobban elment az idő, stb...)
Ilyenkor egy megfelelő papírtérkép plusz infókat is tartalmazhat.
Pl. a közlekedési eszközök megállói még nincsenek 100%-osan felmérve. Lehet, hogy a környéken a GPS szerint a legközelebbi buszmegálló 1,5km-re van, de a turistatérképen látszik, ha van esetleg közelebbi, vagy hol van olyan út, ahol esetleg leinthetjük a buszt.
Másfelől hiába van profi útontervezős GPS-ünk, ha csak az alapján akarunk közeli buszmegállót keresni könnyen hozhatunk rossz döntést:
1: Ahol több busz útvonal is van, ott könnyen eshetünk abba a hibába, hogy rossz megállóhoz navigálunk.
2: A szint. Az útontervezős GPS-ek se képesek arra, hogy értelmes megállóba navigáljanak.
Lehet, hogy a legközelebbi megálló 800m-re van, csak ép köztünk van a János hegy, míg a távolabbi 1200m-re van, de kényelmesen elsétálhatunk oda.

Egyenlőre csak ennyit jutott az eszembe...

Jó ötlet ez a suli dolog Pupu!
apexsek

2009-03-11 18:06:23
Hozzászólásokat kérek! Az egész suli nem a GPS-t és a számítógépet bravúrosan kezelő nagymenőknek, hanem az elemi problémákkal küszködőknek szól. Érthető minden? Használható valamire? Okosabbak lettetek tőle? Jobban, másképp kéne valamit?
Pupu

2009-03-11 16:34:23
Egy újabb "tananyag" Pupu tollából. Leginkább kezdő GPS-felhasználóknak ajánljuk, akik most ismerkednek a térkép-kezeléssel. Jó szórakozást! :)
magpet
Házigazda


Új megtalálások

Bejelentkezés