Az eredeti hír itt.
"Sőt gyakran kaptok pont Ti ketten (ID-24, Csuhás) éles kritikákat :)!"
A fenti megjegyzésre írtam, amit írtam. Személyemet érintő "kritukusok" esetében nézem azt, hogy ki a megszólaló.
Egyéb, szempontomból semleges témák esetében természetesen a mondandó tartalma a mérvadó.
A fenti megjegyzésre írtam, amit írtam. Személyemet érintő "kritukusok" esetében nézem azt, hogy ki a megszólaló.
Egyéb, szempontomból semleges témák esetében természetesen a mondandó tartalma a mérvadó.
Játékvezető
Előzmény: Belga (#36)
Vau (és nem összetévesztendő ez egy csivava vauval, ez egy argentin dog vau volt)!
De nem szeretném szétoffolni a téma fórumát. Minden esetre ha így növekszik tovább a fórumra írogatásaim száma akkor átkérem magam a 9%-ba.
De nem szeretném szétoffolni a téma fórumát. Minden esetre ha így növekszik tovább a fórumra írogatásaim száma akkor átkérem magam a 9%-ba.
Előzmény: zakany (#39)
Akkor nem olvastam el figyelmesen:)
Ha most írnék először ide leugatnának ezért? :))))
Ha most írnék először ide leugatnának ezért? :))))
Előzmény: Belga (#38)
Nem igazán erre szólt a reagálásom, hanem inkább arra, hogy mennyire számít az ismertsége annak aki mondja az adott kritikát (és most hangsúlyozzuk ki, hogy alapvetően negatív kritikára gondolok).
Előzmény: zakany (#37)
"kritikáiból látszik a szakértelem"
Szerintem, erre pár mondatból könnyen rá lehet jönni!
Ezzel nincs gond.
Legyen jogos és/vagy konstruktív a kritika, "egy szakember" vagy egy hozzáértő, értelmes magyarázattal, tényekkel, alátámasztja az igazát. A hülye az max egy kis
személyeskedéssel "tudja", illetve próbálja az igazát kiharcolni.
Szerintem, erre pár mondatból könnyen rá lehet jönni!
Ezzel nincs gond.
Legyen jogos és/vagy konstruktív a kritika, "egy szakember" vagy egy hozzáértő, értelmes magyarázattal, tényekkel, alátámasztja az igazát. A hülye az max egy kis
személyeskedéssel "tudja", illetve próbálja az igazát kiharcolni.
Előzmény: Belga (#36)
Ha kialakul egy kifejezetten szakmai vita, mondjuk a NP ügyében, és idetéved valaki akit nem ismersz de a hozzászólásaiból, kritikáiból látszik a szakértelem és a felkészültség akkor ő miért van kizárva "csupán" az ismeretlensége miatt? Mindannyian így kezdtük egy fórumon, nem? :)
Előzmény: ID-24 (#32)
A kérdezőket leginkább akkor "hurrogják le", ha a kérdésből látszik, hogy a legkisebb erőfeszítést sem tette annak érdekében, hogy saját erőből keresse meg a választ. Ekkor gyorsan becsúszhat egy "menj a fakúba" típusú elgazítás, de ez talán jogos is.
Csuhás és ID lehurrogását odaát általában (soha) nem műszaki tartalmú kérdés szokta kiváltani ;)
Csuhás és ID lehurrogását odaát általában (soha) nem műszaki tartalmú kérdés szokta kiváltani ;)
Előzmény: fefe1968 (#29)
Hmm, engem nem zavar. Pont azért vannak fórumok, hogy ütköztessük a véleményeket. Amíg érveket sorolunk, és nem személyeskedünk addig semmi gond.
Moderátor
Előzmény: fefe1968 (#30)
Én a kritikával úgy vagyok, hogy elsősorban azt nézem ki mondja. Akit nem sokra becsülök, vagy nem ismerek még a fórumról sem, az nem tud megsérteni. Akinek adok a szavára (nem titok a lista, de nem is teljes: Csuhás, feri60, Pupu, magpet, Mikulás, Scele, zem, Yossarian) annak a kritikájának a tartalmát is nézem, és próbálok tanulni belőle.
Játékvezető
Előzmény: fefe1968 (#30)
Tegyük fel, hogy egy kérdezőt lehurrognak.
Azzal segítenél igazán, ha itt válaszolnál megmutatván, hogy nem mindenki hurrogja le a kérdezőt.
A következő újonc is látná, hogy van, aki segít. Így viszont csak a lehurrogást látja, de a te empátiád elvész a levélben.
Azzal segítenél igazán, ha itt válaszolnál megmutatván, hogy nem mindenki hurrogja le a kérdezőt.
A következő újonc is látná, hogy van, aki segít. Így viszont csak a lehurrogást látja, de a te empátiád elvész a levélben.
Játékvezető
Előzmény: fefe1968 (#29)
Sőt gyakran kaptok pont Ti ketten (ID-24, Csuhás) éles kritikákat :)!
Úgy vettem észre, hogy lehurrognak hozzászólókat, gyakran kérdezőket is. Én ettől nagyobb empátiával vagyok megáldva, így privát próbálok segíteni és önbizalmat csepegtetni az itteni afférok után.
Előzmény: ID-24 (#28)
Kivenni a közös tudásból az nem probléma, de amikor te is tudnál hozzáadni, az gondot okoz.
Hol itt a logika?
Hol itt a logika?
Játékvezető
Előzmény: fefe1968 (#26)
Tyúk vagy a tojás esete. Ha a felmerülő kérdéseimre nem lenne meg a válasz, ahogy egyébként álltalában igen, nos akkor kérdeznék. Válaszolni jelen fórumban vannak profibbak, illetve ha valamit úgy érzem mégis jobban tudok, akkor inkább privátban megkeresem az illetőt. Nem mennék bele, hogy miért.
Előzmény: ID-24 (#25)
Hozzáteszem, hogy kár firtatni, hogy mennyi az aktív regisztráló olyankor, amikor kötelező reggelni a használathoz. Ezt sosem értettem, hogy egyetlen kérdés feltevéséhez miért regisztráljak? Ez felvetődött a GC oldalon is, hogy az apróba hírdetni akarók regisztrálnak kessernek, valójában pedig eszük ágában sincs azokká lenni. Aztán meg csodálkoznak a sok halott felhasználón...
Magam is így vagyok. Gyakorlatilag naponta legalább 10-15 alkalommal olvasom a fórumot, csak nem fűzök hozzá semmit. Vagyis igen jól tájékozott, rendszeres látogató is lehet a 90-es oldalon. Valójában a Colorado/Oregon technikai rész érdekel és az sajnos csak itt van. A játék nálam nem "játszik", sőt...
Előzmény: Belga (#22)
Beszavaztam magam a 90%-ba. Én ritkán és akkor is inkább csak poénkodásokat (legalábbis én annak szánom) szoktam fórumokra írni, de ettől ha lehet valamire szavazni azért szoktam. Ez olyan, hogy nem politizálok a mindennapokban de szavazni elmegyek. Tehát szerintem nem igaz, hogy ha valaki a 90%-ba tartozik akkor nem is szavaz.
Akkor mégis jó lesz a végeredmény, hiszen aki nem szavaz, azt automatikusan lehet számolni a 90%-ba! :-D
Előzmény: SylverRat (#20)
azt fel tudjuk vele mérni, a regisztrál 1000+ játékosból mennyi aktív. eddig kb 100.
Moderátor
Előzmény: Mákos (#16)
Van persze egy félig "jó" megoldás:
Addig nem láthatja pl: a GG lapját a júzer, amíg nem savazott!
Addig nem láthatja pl: a GG lapját a júzer, amíg nem savazott!
Előzmény: zakany (#18)
Ja:)
Következő kérdés:
Szoktál-e szavazni!?
a.) Igen mindig
b.) Néha
c.) Nem, Soha nem szoktam szavazni!
hmm.. 90-9-1 arány itt kijön?
(az 1% a vicces emberek szavazata lenne..)
Következő kérdés:
Szoktál-e szavazni!?
a.) Igen mindig
b.) Néha
c.) Nem, Soha nem szoktam szavazni!
hmm.. 90-9-1 arány itt kijön?
(az 1% a vicces emberek szavazata lenne..)
Így van. Ha valaki csak olvasni szokott és konzekvens, akkor nem kattint semmire. :))
Ezt most nem értem, ez kb. olyan, mint a "szóljon, aki nincs itt"...:-DDD
Hiszen jórésze azoknak, akiknek a 90%-ban kellene lennie, nem is fog szavazni, tehát alapvetően torz eredmény fog születni.
Hiszen jórésze azoknak, akiknek a 90%-ban kellene lennie, nem is fog szavazni, tehát alapvetően torz eredmény fog születni.
hát ez egy kicsit viszonylagos.
Függ nagyon attól, hogy miről van szó.
Van aki valahol aktív, míg máshol tejesen passzív.
Ő vajon hova kerülne?
Függ nagyon attól, hogy miről van szó.
Van aki valahol aktív, míg máshol tejesen passzív.
Ő vajon hova kerülne?
Van egy olyan "embercsoport" amelyik ebbe a kategóriába sorolt, ezért raktam magamat ide. A saját véleményem magamról nem ez, de az ugye csak 1 ember és nem több.
Előzmény: Laci-62 (#10)
Nem régóta vagyok "idevalósi" egyértelmű, hogy melyik csoportba tartozom ( bár a tegnapi, más fórumokon tapasztaltak alapján nem kéne szívbajoskodnom) :(
De a 90 % is aktívan olvas, csak épp nem érzi úgy, hogy mindenáron bele kell szólnia egy-egy vitába.
...vaaaagy elötte már más megfogalmazta ügyesen azt amit ő is írt volna.
...vaagy nem érzi úgy, hogy ugyanazt 10-edszerre is le kell írnia.
...és szavaz, mint én is a 90%-ra : )
szerintem meglesz az a 90% szavazatban is.
...vaaaagy elötte már más megfogalmazta ügyesen azt amit ő is írt volna.
...vaagy nem érzi úgy, hogy ugyanazt 10-edszerre is le kell írnia.
...és szavaz, mint én is a 90%-ra : )
szerintem meglesz az a 90% szavazatban is.
Előzmény: BaliaGy (#6)
Én a 90-be soroltam magamt, így gyarapítottam 3-ról 4-re a kilencvenesek számát.
őőő oké értem..
de van valami extra következtetés?
valamit nem olvastam el? :)
de van valami extra következtetés?
valamit nem olvastam el? :)
Egy hét elteltével, azok akik nem szavaztak, bekerülhetnek automatikusan a 90%-ba és akkor helyre áll az arány :-)
Előzmény: BaliaGy (#6)
Igen, az várható, hogy az inaktívak itt sem fognak beleszólni :) Viszont az 1% és a 9% igen :)
Előzmény: Csigabiga (#5)
Én sem 1 %-ba szavaztam. :o)
Viszont szerintem a 90 % nem nagyon fog szavazni (sem), úgyhogy nem lesz reális az eredmény...
Viszont szerintem a 90 % nem nagyon fog szavazni (sem), úgyhogy nem lesz reális az eredmény...
Előzmény: magpet (#4)
Mi van? Itt mindenki 1%? Bár ha jobban belegondolok, a Games-közösség elég aktív, mindenki alakítja a témákat... :)
Házigazda
Előzmény: BaliaGy (#2)
Beélesítettem a hírt, de az az egy darab 1-es szavazat nem én voltam! :)
Házigazda