2010-06-20 12:07:51
Talán ide illik a legjobban :)

Magánvéleményem a szabadkőműves játékokról, készítőjükről, és a tennivalókról.

A játékok maguk semmilyen kárt nem okoznak. Hogy voltak neves, alkotó szabadkőművesek a világban az tény kérdés, mintahogy valószínűleg minden eszmerendszerhez találhatunk olyan elfogadót/hívőt, aki egyébként valahol a tudományban, művészetben vagy egyéb területen jelentőset alkotott.

A szabadkőművesség létezésén túl azonban ezeknek a játékoknak (ide értve a benne feltett kérdéseket, megfejtendő elemeket) általában (az esetek nagy többségében) semmi közük nincs a szabadkőműves eszmerendszerhez. Többnyire még csak nem is kvízkérdésekről van szó, ami bármiféle tudást, ismeretet igényelne - nagyon primitív logikájú (de jól elbonyolított), a helyszínen egyszerűen leolvasandó, megszámolandó dolgok képezik a jelszavak elemeit.

Ugyanakkor láthatóan akad pár játékos, akit szórakoztatnak az ilyen feladványok, vagy akik bármit megfejtenek, mert kell a pont. :)

Az, hogy a játékgyáros személyében kultúrálatlan, azaz:

- nem érzékeli, hogy ez egy játéktér, és nem egy eszmerendszer (mindegy, milyen eszmerendszer) hirdetési fóruma, továbbá
- felületes (szinte minden játékát többszörösen módosítani, javítani kellett), hogy
- magamutogató - lásd a vele foglalkozó megtalálókra vonatkozó játékait,

az engem még nem ingerel arra, hogy a játéktérről való eltávolítását követeljem/kezdeményezzem. Ez egy nagyon komoly döntés - nem jogilag, hanem erkölcsileg. (Természetesen teljesen más a helyzet, ha valaki durván személyeskedni, floodolni, stb. kezd - azaz nincs gondom az eddigi kitiltásokkal, és halvány gyanúm szerint nemsokára lesz újabb ok is...)

Ugyanakkor a site színvonala megtartása érdekében azonnal letiltanám az összes olyan játékát, amley az egyéb játékai megtalálóinak személyére vonatkozik (egyre vagy többre) - ezeknek nyilvánvalóan semmi közük a gpsgames szelleméhez.

Ha pedig ezen felül javasolhatok is: én kiterjeszteném az itt megvalósított mintaszerű tiltási lehetőséget a hozzászólásokról a játékokra is. Ez a megoldás tükrözné számomra a legjobban a gpsgames üzemeltetőink szellemiségét:

hülyének lenni tág határok között is szabad, de ezt elviselni senkinek sem kötelező :)



Gabe


Új megtalálások

Bejelentkezés