Az eredeti hír itt.
Ahogy mások is írták általános a jelenség. Nem kell kártyának lenni benne, hogy megjelenjem a meghajtó. Érdekes, hogy a több helyes memóriakártya olvasóknál ezt a gondot meg tudta oldani a gyártó. Talán ha a Garminnál is észreveszik a hibát, akkor megoldják majd.
( Néha hajlamos vagyok azt hinni, hogy képletesen szólva, be se kapcsolják a fejlesztők az adott gpst, hiszen más magyarázatot nem tudok akár a korai track, egnos igen gyenge minőségére, vagy épp a wherigó működésképtelenségére. )
( Néha hajlamos vagyok azt hinni, hogy képletesen szólva, be se kapcsolják a fejlesztők az adott gpst, hiszen más magyarázatot nem tudok akár a korai track, egnos igen gyenge minőségére, vagy épp a wherigó működésképtelenségére. )
Moderátor
Előzmény: zsoooc (#157)
Amikor nem volt benne a microSD kártya, akkor is tapasztaltam ezt a jelenséget. Akkor szerinted ez nem egyedi jelenség? Tehát ne cseréltessem ki?
Előzmény: Csuhás (#154)
Úgy látszik csak az újabb szerkezetekkel van ilyen gond, a Colorado-nál simán eltávolítja hibaüzenet nélkül, akár XP, akár Win7 alatt használom.
Előzmény: Csuhás (#154)
Én is tapasztaltam ezt a jelenséget, úgy oldottam meg, hogy beállítottam a gps két lemezét x: és y: -nak, igy ha újracsatlakoztatom mindég ugyaneszt a jelet veszik fel, és nincs velük gond. Sok gépem közül kettővel van gond, a többi kezeli rendesen. (hogy miért? csak)
Előzmény: zsoooc (#153)
A jelenség Oregonon is jelentkezik. Szerintem az lehet az ok, hogy a gps két meghajtónak látszik, külön a belső memória, és külön a kártya. Amikor a windows el akarja őket távolítani a gps már az első eltávolítása után kikapcsol, és a win nem találja a másik kikapcsolni valót. ( A megoldás talán az lehetne hogy egy meghajtónak látszódjon a gps, amin két alkönyvtár lehetne a készülék és a kártya. )
Moderátor
Előzmény: zsoooc (#153)
Már találtam is egy bugot (?): amikor eltávolítom Windowsban, a hardver eltávolítására kattintok, a készülék kikapcsol (windows 7 alatt még egy hibaüzenetet is kapok miszerint sikertelen a hardver eltávolítása vagy valami hasonló)
). 3 gépen próbáltam, Linux alatt is ugyanez a helyzet. Szerintetek ez mi lehet? Bug?
). 3 gépen próbáltam, Linux alatt is ugyanez a helyzet. Szerintetek ez mi lehet? Bug?
Megvettem a 62S-t! Eddig nagyon tetszik, egyáltalán nem zavar,hogy fenn vannak a gombok, sőt talán jobban is kezelhető mint a 60-as sorozat (régebben GPS 60-asom volt, tehát van viszonyítási alapom). Egyelőre csak ismerkedem vele, majd töltök fel rá térképet, és írok egy részletes beszámolót róla.
Nekem továbbra sem tetszik ez az alul semmi verzio, meg amugy is, kivárok, őszüljön csak bele magped a bugfixelésbe. :) A 60-ast használtan vettem, itt is biztos lesz majd pár megtévedt, látens oregonos. :)
Előzmény: zakany (#147)
Szerintem én próbáltam ilyet a kölcsönkütyün, és akkor működött. Fw verzió: passz.
Házigazda
Előzmény: magpet (#146)
Azt hiszem, találtam egy bugot. Ha az aktív logot menteni szeretném a 78S-en (akár egészben, akár csak egy darabját), akkor a SAVE pillanatában a szerkezet kikapcsol. Az is mindegy, hogy meghagyom-e a default nevet, vagy adok mást, eddig 10-ből 10-szer megállt. Nézegette már valaki?
(Új fw még nincs se webupdater által, se "kézimunkával", a jelenlegi legfrissebb 2.1 van rajta.)
(Új fw még nincs se webupdater által, se "kézimunkával", a jelenlegi legfrissebb 2.1 van rajta.)
Házigazda
Idézet
hogy a 78-as a szebb.
Törött volna ki a billentyűzet, amikor ezt leírtad :)))))
Előzmény: magpet (#142)
Első ránézésre szebbnek tűnt a 62-es sorozat, bár szürkében szebb lenne, mint piros színben. Sajnos a 78-asról se láttam még nagy felbontású fotókat. Egyébként lehet, hogy tényleg jobb ha felül vannak a gombok. A 60-asomat is lent kellett fogni amikor nyomkodtam, és ilyenkor nem is lehetet olyan stabilan tartani, ebből a szempontból talán jobb a 78-as, de majd beszámolok róla miután kipróbálom.
Előzmény: magpet (#142)
Idézet
nem ér meg +10 ezret egy szebb, de egyébként ugyanazt tudó készülék
Már tudsz valamit? 62-est még csak rossz képeken láttunk. Még azt is el tudom képzelni, hogy a 78-as a szebb. Max. az alulgomb-tábor megruház egy sötét sikátorban... :)
Házigazda
Előzmény: zsoooc (#140)
Köszi az infót! Akkor mégis a 78S-t választom, nekem nem ér meg +10 ezret egy szebb, de egyébként ugyanazt tudó készülék.
Előzmény: Burvinyek (#139)
A 62S beszerzési ára jóval magasabb, mint a 78S-é, így biztos nem lesz ugyanannyi az ára. Kint a 78S-é van magasan tartva, mert hajós GPS.
A sima 62-es 80e körül, 62S 110e körül, 62ST pedig 130e körül lesz.
És nem valószínű, hogy lesz hozzá TG NG.
A sima 62-es 80e körül, 62S 110e körül, 62ST pedig 130e körül lesz.
És nem valószínű, hogy lesz hozzá TG NG.
Hm... hullámzik rendesen a Garmin árképzése...:-) Lehet hogy azért drágább UK-ban a 78s, mert itt van tenger? Muhahaha
Előzmény: MrZerge (#134)
A garmin.at oldalán 20Eur a különbség, gondolom azért mert a 78S stilszerüen hajóval jön és úgy olcsóbb a szállítás :-)
Ez kb. 5-6eFt.
Ez kb. 5-6eFt.
Előzmény: zsoooc (#133)
A Garmin Facebook-oldalán 110 ezret írtak várható árnak a 62S-hez, de ha ugyanannyiba kerülnek, akkor oké. Nem használnám én a Topo -és NaviGuide-ot (turistautak és OMP bőven elég nekem), hanem eladnám őket jó áron:)
Előzmény: izsolt (#130)
Valahol én is azt tartom normálisnak, ha ennek a két készüléknek egyforma ára lesz.
Előzmény: MrZerge (#131)
de minek az ajándék térkép (naviguide), ha van pda-d?
a topoguide meg.. háát, azért lehet nélküle élni
az s nélküli 62 meg lehet ott lesz árban mint a 78s
a topoguide meg.. háát, azért lehet nélküle élni
az s nélküli 62 meg lehet ott lesz árban mint a 78s
Előzmény: zsoooc (#129)
Első GPS-em egy 60-as volt, annak bejött a formája, a 62-esek is nagyon tetszenek. A 78s meleltt szól viszont, hogy olcsób mint a 62s lesz és kapok hozzá 2 ajándék térképet.
Előzmény: scele (#124)
Az eddigi tapasztalatok alapján nem lesz különbség a két készülék között.
A 78-as tud lebegni a víz tetején a 62-es meg elsüllyed.
A 78-as tud lebegni a víz tetején a 62-es meg elsüllyed.
Előzmény: zsoooc (#122)
Jól jöhet a váltóknál is.
Ha rossz vonatra szálltál, s jól münködik, még a Nyugatiban rájönnél!
:-)))))))))
Ha rossz vonatra szálltál, s jól münködik, még a Nyugatiban rájönnél!
:-)))))))))
Előzmény: piret (#121)
Ez a 78S miben különbözik a 62S-től? A 62-esnek jobb az antennája? A két készülék szoftvere között van valami különbség funkciók tekintetében?
Szeretnék venni egy komolyabb GPS-t, elsősorban túrázáshoz (autós navigációhoz van PDA-m iGO-val). A teszt alapján jónak tűnik ez a 78S, de azért kívánics lennék a 62S-re is. Gondolom az drágább is lesz, ezért nem tudom, hogy megéri-e a különbözetet. Ehhez meg még kapnék ingyen térképeket is ha nem várok a 62S-re.
Szeretnék venni egy komolyabb GPS-t, elsősorban túrázáshoz (autós navigációhoz van PDA-m iGO-val). A teszt alapján jónak tűnik ez a 78S, de azért kívánics lennék a 62S-re is. Gondolom az drágább is lesz, ezért nem tudom, hogy megéri-e a különbözetet. Ehhez meg még kapnék ingyen térképeket is ha nem várok a 62S-re.
Végre voltam vele igazi terepen is, a hőség sem tartott vissza :)
- a kijelző teljesen jól látható, kocsiban kézben tartva, erdei félhomályban, sőt, még sötétben fejlámpával rápillantva is elfogadható. Mindez természetesen 0 háttérfénnyel.
- villanyfogyasztás a gyakorlatban is többnek érződik, mint a csiksznél, de a szokásos használat (térképmutatás, néha kis nyomkodás, trekkhúzás) mellett nem vészes.
- sajnos a trip odometer kis sebességnél teljesen megbízhatatlan, úgy 2-3 km/h alatt egyáltalán nem számol. Ugye volt valami ilyen nyűg valamelyik régebbi készüléknél, ami aztán megjavult?
- autóban nekem nagyon hiányzik (nemcsak ebből, az összes újabb Gamrinból) a turn preview, mert az autozoom idegesít, az állandó nagy nagyítás úgyszintén, más viszont nem mutatja meg, hogy akkor pontosan merre is van a merre egy nagyobb "gubancban". Szerencsére nálam az autós használat egyáltalán nem jellemző :)
Összhatás: még mindig tetszik, főleg az, hogy vannak gombjai, és nem a taccsszkrínt kell masszírozni sáros kézzel...
- a kijelző teljesen jól látható, kocsiban kézben tartva, erdei félhomályban, sőt, még sötétben fejlámpával rápillantva is elfogadható. Mindez természetesen 0 háttérfénnyel.
- villanyfogyasztás a gyakorlatban is többnek érződik, mint a csiksznél, de a szokásos használat (térképmutatás, néha kis nyomkodás, trekkhúzás) mellett nem vészes.
- sajnos a trip odometer kis sebességnél teljesen megbízhatatlan, úgy 2-3 km/h alatt egyáltalán nem számol. Ugye volt valami ilyen nyűg valamelyik régebbi készüléknél, ami aztán megjavult?
- autóban nekem nagyon hiányzik (nemcsak ebből, az összes újabb Gamrinból) a turn preview, mert az autozoom idegesít, az állandó nagy nagyítás úgyszintén, más viszont nem mutatja meg, hogy akkor pontosan merre is van a merre egy nagyobb "gubancban". Szerencsére nálam az autós használat egyáltalán nem jellemző :)
Összhatás: még mindig tetszik, főleg az, hogy vannak gombjai, és nem a taccsszkrínt kell masszírozni sáros kézzel...
Házigazda
Markunkban az első 78S szállítmány. :)
Ami a jó hír: júniusban ajándék NaviGuide és TopoGuide is van hozzá.
Elnézést a reklám miatt! :)
Ami a jó hír: júniusban ajándék NaviGuide és TopoGuide is van hozzá.
Elnézést a reklám miatt! :)
Házigazda
Szerintem azért van kettő, hogyha elhagyja az ember a GPS-ét a pánttal együtt, akkor a következőhöz is legyen...:-)
Vagy azért, hogy az egyikre a GPS-t akasztja a nép, a másikra meg a munkahelyén a GPS mentes időszakban a belépőkártyáját, így reklámfelületté változik a kedves vásárló...:-)
Nyenyenye
Vagy azért, hogy az egyikre a GPS-t akasztja a nép, a másikra meg a munkahelyén a GPS mentes időszakban a belépőkártyáját, így reklámfelületté változik a kedves vásárló...:-)
Nyenyenye
Előzmény: MrZerge (#118)
Kezdem érteni, majd a boltban megtapogatom :-)
Most már csak az a kérdés, a pántból miért van két darab?
Van mondjuk egy hétköznapi meg egy ünneplős GPS-m és mindig azt akasztom a karabineres bigyóra ami aktuális? :-)
Most már csak az a kérdés, a pántból miért van két darab?
Van mondjuk egy hétköznapi meg egy ünneplős GPS-m és mindig azt akasztom a karabineres bigyóra ami aktuális? :-)
Előzmény: Mákos (#117)
Tippem az, hogy a pici karabinerrel oda akasztod, ahova akarod (pl. övre), majd az alsó gombócba csatlakoztatod az extra pánt darabot, amin a GPS lóg. A középső négyzetes cuccban pedig van egy karhosszúságú mádzáág felcsavarva, ami mindig húzza vissza magát, és egyben a GPS-t is, mint pl. a mérőszalag, vagy a porszívó a kábelét. Jó erősnek kell lennie, hogy mondjuk egy nagyobb dobbantáskor ne húzza ki a GPS magát, a földet megkoccolva, utána meg a felhasználót állon vágva. Ugyanazon az elven működhet, mint a különféle belépők, azonosítók tartója: [link]
Szerintem.
Ja, meg nyenyeee...:-)
Szerintem.
Ja, meg nyenyeee...:-)
Előzmény: MrZerge (#115)
Szerintem arra jó, hogy a zsinóros végét rácsinálod a GPS-re, a karabinert meg beakasztod a hajón egy fix pontra - aztán ha meg akarod nézni, hogy merre jársz, akkor csak magadhoz húzod a kütyüt, mint egy túlméretes síbérletet.
Előzmény: MrZerge (#115)
A nyenyeee - t értem :-)
A kérdés nem az volt, hogy van-e róla fotó az interneten, hanem, hogy mire való. Nyak klip, söröshordó tartó, bokalánc, stb. :-)
A kérdés nem az volt, hogy van-e róla fotó az interneten, hanem, hogy mire való. Nyak klip, söröshordó tartó, bokalánc, stb. :-)
Előzmény: Mákos (#114)
Az a nagy marha szerencsétek, hogy az angol leírás letölthető a garmin.com-ról, így ha egész Skócia tőlünk rendeli a vasat, akkor ott nem lesznek tele a fórumok a leírás-lejmolós hisztivel... :)
Házigazda
Előzmény: Mákos (#110)