Az eredeti hír itt.
Igen, és így már tudom, hogy kell downgradelni.:)
Mindig leállt ha a térképhez léptem, úgyhogy azonnal visszaraktam a régit nem szórakoztam vele tovább. (Topoguide+tuhu utak volt bekapcsolva)
Azt hiszem egy darabig nem bétázok.
Mindig leállt ha a térképhez léptem, úgyhogy azonnal visszaraktam a régit nem szórakoztam vele tovább. (Topoguide+tuhu utak volt bekapcsolva)
Azt hiszem egy darabig nem bétázok.
Előzmény: pokers (#251)
Valaki frissítette már?
Tapasztalat?
Szerintem eddig se volt panasz a gps érzékenységére, kíváncsi vagyok, mit növeltek még rajta.
Tapasztalat?
Szerintem eddig se volt panasz a gps érzékenységére, kíváncsi vagyok, mit növeltek még rajta.
Előzmény: Sancho (#250)
GPSMAP 62/78 software version 2.91 Beta
Changes made from version 2.90 to 2.91:
* Updated magnetic Earth field data
* Improved GPS performance
* Fixed issue with track navigation sometimes not adding waypoints to the Active Route list
* Fixed issue with track and route review from the map page if you came from the elevation plot
* Fixed issue with MPC map labels disappearing
* Fixed issue with gpi files that have alerts attached to the points
* Problems with the software may be reported to 62-78Beta@garmin.com
[link]
Changes made from version 2.90 to 2.91:
* Updated magnetic Earth field data
* Improved GPS performance
* Fixed issue with track navigation sometimes not adding waypoints to the Active Route list
* Fixed issue with track and route review from the map page if you came from the elevation plot
* Fixed issue with MPC map labels disappearing
* Fixed issue with gpi files that have alerts attached to the points
* Problems with the software may be reported to 62-78Beta@garmin.com
[link]
Mikor volt szerencsém tesztelni egy 62-est, engem is meglepett az üzemideje már a korábbi fw-rel is. Ezt szeptember 22-én írtam a facebook.com/garminhu oldalra:
A végén az első esti hideg idő "nyírta ki" az akkor már igen csak 1 hete dolgozó akkut, ami meg érthető.Idézet
Minden nap beletekerek 2x 35 percet bringán. Két darab eneloop típusú AA NiMH akku van benne. Automatikus útvonalterv megy. Eseményeknél full fényerő 30 sec-re bekapcsol. Nincsen engedélyezve az energiatakarékos üzemmód. Az a...kku beállítás is... természetesen NiMH. Még mindig 4 pálcika van a töltöttségi szintnél.
Előzmény: Mákos (#248)
Ma egy különös felfedezést tettem a 62s készülékkel.
Miután frissítettem 2.80-ra, két különböző napon használtam GPS-t 2x2 órát, majd ugyanazokkal az elemekkel tegnap este bekapcsoltam, feltöltöttem rá a mai ládázáshoz a pontokat. Utána bekapcsoltam ellenőrizni, hogy rendben rajta van-e a cucc, de mivel power saver módban kikpcsol a kijelző, így hülye fejjel nem vettem észre, hogy nem kapcsoltam ki. Éjszakára bekapcsolva maradt a nappaliban az asztalon, és műholdjele is volt. Ezekután ma elmentem vele ládázni, és 15 ládát túrtam meg, sok órán keresztül nyúztam, és volt benne nem kevés autós mód is, folyamatos háttérvilágítással. POnt addigra merült le, mire hazaértem este.
Ez azért szerintem nem kevés, ennyit azért nem tudott eddig. Lehet hogy a 2.80-ban Garminék sunyiban turbóztak az áramfelvétel körül is szoftveresen valamit? Valaki tapasztalt-e hasonló működési idő növekedést, vagy csak én képzelődöm?
Eddig csak kb. 4x-5x töltött, azaz majdnem zsír új 2000mAh-s Eneloop akkukat használok a 62s-ben.
Miután frissítettem 2.80-ra, két különböző napon használtam GPS-t 2x2 órát, majd ugyanazokkal az elemekkel tegnap este bekapcsoltam, feltöltöttem rá a mai ládázáshoz a pontokat. Utána bekapcsoltam ellenőrizni, hogy rendben rajta van-e a cucc, de mivel power saver módban kikpcsol a kijelző, így hülye fejjel nem vettem észre, hogy nem kapcsoltam ki. Éjszakára bekapcsolva maradt a nappaliban az asztalon, és műholdjele is volt. Ezekután ma elmentem vele ládázni, és 15 ládát túrtam meg, sok órán keresztül nyúztam, és volt benne nem kevés autós mód is, folyamatos háttérvilágítással. POnt addigra merült le, mire hazaértem este.
Ez azért szerintem nem kevés, ennyit azért nem tudott eddig. Lehet hogy a 2.80-ban Garminék sunyiban turbóztak az áramfelvétel körül is szoftveresen valamit? Valaki tapasztalt-e hasonló működési idő növekedést, vagy csak én képzelődöm?
Eddig csak kb. 4x-5x töltött, azaz majdnem zsír új 2000mAh-s Eneloop akkukat használok a 62s-ben.
Előzmény: erchegyia (#247)
Changes from version 2.70 to version 2.80:
Fixed shutdown related to the current track that occurred after updating the software
Fixed a hang that occurred when a unit had 1000 auto-named waypoints
Fixed issue with marine map points sometimes drawing with the incorrect symbol
Fixed shutdown related to the current track that occurred after updating the software
Fixed a hang that occurred when a unit had 1000 auto-named waypoints
Fixed issue with marine map points sometimes drawing with the incorrect symbol
Ez marha érdekes, olvastam még régen, de soha nem tartottam be mert ment nagyobbakkal, pl. kiválóan megy egy 3342x2088-as stb, a többit meg se nézem, mert biztos nagyobbak....-:)
Na mindegy most csinálok egy 1megásat és kipróbálom....
Na mindegy most csinálok egy 1megásat és kipróbálom....
Igen, igen! Jogos. Én szoktam feldarabolni 1024x1024-re, mert ezt tudja a program. :-)
Előzmény: ID-24 (#243)
"The image must be no larger than one megapixel in size (1024 x 1024; 2048 x 512; etc.)"
Én úgy olvastam, hogy egy szelet max 1 megapixel lehet. Tehát nem kel négyzet alakúnak lennie, hanem lehet pl. 500x2000 pixel is.
Játékvezető
Előzmény: scele (#242)
Akkor már meg is van a probléma.
1db szelet maximum 1000x1000px nagyságú lehet.
Vagy darabold fel vagy vedd kisebbre.
1db szelet maximum 1000x1000px nagyságú lehet.
Vagy darabold fel vagy vedd kisebbre.
Előzmény: Janó (#241)
Custom maps...
Ma megcsináltam az eddigi legkisebb .kmz-t és mégse tudja megjeleníteni, azt mondja, hogy túl nagy a file....:-(
Mi lehet a baj?
a kmz 352Kb, a .jpg 1681x1407, 200x200dpi. eddig minden ennél nagyobb file rendben látható volt.....
Ma megcsináltam az eddigi legkisebb .kmz-t és mégse tudja megjeleníteni, azt mondja, hogy túl nagy a file....:-(
Mi lehet a baj?
a kmz 352Kb, a .jpg 1681x1407, 200x200dpi. eddig minden ennél nagyobb file rendben látható volt.....
Újabb frissítés:
GPSMAP 62/78 (WebUpdater) software version 2.70
Changes made from version 2.60 to 2.70:
* Added support for Chirp.
* Fixed problem with certain custom maps.
* Fixed problem with certain JPEG images.
* Fixed issue with Sight 'N Go and user north reference.
GPSMAP 62/78 (WebUpdater) software version 2.70
Changes made from version 2.60 to 2.70:
* Added support for Chirp.
* Fixed problem with certain custom maps.
* Fixed problem with certain JPEG images.
* Fixed issue with Sight 'N Go and user north reference.
Lehet, hogy volt már szó róla, de nem emlékszem. Nos a kérdés, hogy a gpx fileok össz. 8-10Mb-os limitje a 62-s sorozat esetében is él?
Köszönöm magpet-nek az infót! Ki fogom próbálni (nem adom fel!). Érdekel a témában rejlő lehetőség, mert jó tudni az ilyen dolgok "hogyan"-ját (is) :-)
Pokers-nek pedig köszönet a javított és közzétett magyarításon végzett munkájáért! Mindjárt meg is lepem vele a "kicsikémet" :-)
Pokers-nek pedig köszönet a javított és közzétett magyarításon végzett munkájáért! Mindjárt meg is lepem vele a "kicsikémet" :-)
Ebben a verzióban már az említett napok nevei is ki vannak javítva, meg még sok minden más is. Jelenleg ez a legfrissebb :)
MAGYARÍTÁS 62s
MAGYARÍTÁS 62s
Előzmény: t-peter (#234)
Ha valami nem stimmel a gtt-ben (hianyzik valami, nem ertelmezheto karakter, stb.), akkor az okozhat ilyet. Javaslom, hogy ne wordpad-del piszkald (a fene tudja, mivel irja tele a file-t sajat hataskorben), hanem inkabb notepad-del, vagy meg inkabb notepad++-szal (irany a gugli, free text-editor)!
Házigazda
Előzmény: t-peter (#234)
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 62s-hez használom a pokers-féle magyarítást. Van pár apróság ami szúrja a szemem, pl. a naptárakban a csötörtök rövidítése "K", a pénteké "F"...
Gondoltam, utána nézek, hogyan lehet javítani a nyelvet. Mivel még soha nem foglalkoztam ilyennel, gugliztam a témában. Eredmény: WordPad... oszt' hajrá!
Kipróbáltam, megnyitotta, megtaláltam, kijavítottam, elmentettem (.gtt maradt) és felraktam a kütyüre.
A gond "csak" az, hogy minden angol nyelvű lett, kivéve a kiválasztott nyelv: aaaz "Magyar" :-(
Mit rontottam el? Köszi előre is a segítséget!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 62s-hez használom a pokers-féle magyarítást. Van pár apróság ami szúrja a szemem, pl. a naptárakban a csötörtök rövidítése "K", a pénteké "F"...
Gondoltam, utána nézek, hogyan lehet javítani a nyelvet. Mivel még soha nem foglalkoztam ilyennel, gugliztam a témában. Eredmény: WordPad... oszt' hajrá!
Kipróbáltam, megnyitotta, megtaláltam, kijavítottam, elmentettem (.gtt maradt) és felraktam a kütyüre.
A gond "csak" az, hogy minden angol nyelvű lett, kivéve a kiválasztott nyelv: aaaz "Magyar" :-(
Mit rontottam el? Köszi előre is a segítséget!
Előzmény: pokers (#174)
Megnéztem én is a 78S-t, mi változott. Íme:
fw 2.50:
Track: 6.5km
Trip odometer: 5.94km
Eltérés: 9.4%
fw 2.60:
Track: 5.1km
Trip odometer: 4.91km
Eltérés: 3.8%
Mindkét menet hasonló környezetben, hasonló körülmények között (lassan sétálós, gyermekes menet, sűrűn megállva minden hernyónál és bogárnál :)
A viszonylag gyors és egyenes meneteknél vélhetőleg még jobb a helyzet, de így is szembetűnő a javulás.
fw 2.50:
Track: 6.5km
Trip odometer: 5.94km
Eltérés: 9.4%
fw 2.60:
Track: 5.1km
Trip odometer: 4.91km
Eltérés: 3.8%
Mindkét menet hasonló környezetben, hasonló körülmények között (lassan sétálós, gyermekes menet, sűrűn megállva minden hernyónál és bogárnál :)
A viszonylag gyors és egyenes meneteknél vélhetőleg még jobb a helyzet, de így is szembetűnő a javulás.
Házigazda
Előzmény: Janó (#231)
Nekem a régivel ma 19.5 km-es vértesi bicózásnál 100m volt a különbség, ami szerintem elhanyagolható.
Most frissítettem, remélem nem rontották el...:-)
Most frissítettem, remélem nem rontották el...:-)
Előzmény: pokers (#228)
Iránytű kikapcsolás: Fel kell venni olyan profilt, amiben ki van kapcsolva minden extra, aztán azt kiválasztani. :) Ilyen régen nem volt.
Na, kipróbáltam gyorsan az új szoftverrel a kütyüt.
Városon belül ugyanazt a távolságot először biciklivel, majd másodjára gyalogosan is megtettem.
Jelentem, mind a kétszer méterre ugyanazt a távolságot mérte a napi km számláló, és még a trackek hosszával is megegyezett. Pedig egyszer 10km/h volt az átlagsebesség, míg gyalog 4km/h. Ha minden igaz, akkor valóban javítottak a dolgon, főleg ha azt veszem figyelembe, hogy minél lassabb a tempó, annál többet csalt.
Várom a ti tapasztalataitokat is.
Városon belül ugyanazt a távolságot először biciklivel, majd másodjára gyalogosan is megtettem.
Jelentem, mind a kétszer méterre ugyanazt a távolságot mérte a napi km számláló, és még a trackek hosszával is megegyezett. Pedig egyszer 10km/h volt az átlagsebesség, míg gyalog 4km/h. Ha minden igaz, akkor valóban javítottak a dolgon, főleg ha azt veszem figyelembe, hogy minél lassabb a tempó, annál többet csalt.
Várom a ti tapasztalataitokat is.
GPSMAP 62/78 (WebUpdater) software version 2.60
Changes made from version 2.50 to 2.60:
* Fixed issue while using spell search in route planner.
* Fixed issue where tracks could not be disabled from the map.
* Fixed issues with odometer distance.
* Fixed shutdown while panning the map for extended periods of time.
A leírtak alapján nem tán használhatóvá vált a soxor kifogásolt napi km számláló???
Changes made from version 2.50 to 2.60:
* Fixed issue while using spell search in route planner.
* Fixed issue where tracks could not be disabled from the map.
* Fixed issues with odometer distance.
* Fixed shutdown while panning the map for extended periods of time.
A leírtak alapján nem tán használhatóvá vált a soxor kifogásolt napi km számláló???
A hámori-tó melletti útról több száz csix trackem van. Kb. minden tizedik halad az úton, úgyhogy az a pici kilengés ne is zavarjon. :)
Teljesen megszokott, hogy hol a tóban, hol a hegyoldalon húzza a csiganyálat. :) Tapasztalatom szerint minden a műholdak állásától függ, hogyan állnak a völgy felett, illetve be van-e fagyva a tó (mert akkor azon tekerek :D ).
A napi km számláló engem is soxor megviccel. 1 órás folyamatos(!) bükki tekerés során is előfordult, h több mint 10 perc állásidőt jelzett. Már hozzászoktam, hogy a km óra is pontosabb ilyen terepen a GPS-nél.
Teljesen megszokott, hogy hol a tóban, hol a hegyoldalon húzza a csiganyálat. :) Tapasztalatom szerint minden a műholdak állásától függ, hogyan állnak a völgy felett, illetve be van-e fagyva a tó (mert akkor azon tekerek :D ).
A napi km számláló engem is soxor megviccel. 1 órás folyamatos(!) bükki tekerés során is előfordult, h több mint 10 perc állásidőt jelzett. Már hozzászoktam, hogy a km óra is pontosabb ilyen terepen a GPS-nél.
Előzmény: pokers (#222)
Én meg az olyan dolgoktól tudok agymenést kapni, hogy ha pl a Find menüben koordináta szerint keresek valamit, akkor mi a fenéért akar minden áron az aktuális helyzetemtől oda utat tervezni, mielőtt megmutatná?? Ki kérte rá? Miért nem utólag lehet kiválasztani, hogy tervezzen oda utat?
Emiatt persze lassú is a megjelenítés, és utána lehet törölni a tervezett útvonalat.
Vagy nem jól használom megint?
G.
Emiatt persze lassú is a megjelenítés, és utána lehet törölni a tervezett útvonalat.
Vagy nem jól használom megint?
G.
Sajnos a napi szamlalo eros alulbecsleserol topicok sora szol mar az Oregon ota. Allitolag valami Cartesio feature, de akkor nem ertem miert nem szamolja a kutyu a tracklogbol. Azaz sejtem, nyilvan, jobban terheli az eroforrasokat. Minel lassabban bandukolsz, annal tobbet teved, fuss hat gyorsan. :)
Előzmény: pokers (#222)
Tegnap túráztunk Lillafüreden, és igen sok furcsaság történt a 62s-sel.
Az első a track. A mellékelt képen a kurzor közelében (430m magasság) látható tétovázás (cikk-cakk), pedig mi lazán haladtunk a zöld jelzésen Lillafüred irányába. Hogy ezt mi okozhatta, fogalmam sincs, még szóltam is a csapatnak, hogy letértünk a zöld jelzésről, mert az távolodik tőlünk... Egyszer csak gondolt egyet a készülék, és visszaugrott a zöldre, ahogy az látszik is a trackken.
KÉP
A második, a napi km számláló. Volt a túratársak között egy etrex hcx, 60csix, és az én 62s-em. Az én készülékem szerint túráztunk 9,1km-t, a csix szerint 13,5km-t, az etrex szerint 12km-t.
Miután letöltöttem a tracket, annak hossza, mint a képen is látszódik, 13,1km. Ennek ellenére a számláló 4km-rel kevesebbet mutatott!!!
Azt hozzá kell tenni, hogy az etrex és az én készülékem mozgott együtt, míg a csix nem jött lillafüredi multizni, így annak se teljesen pontos a számlálója.
A harmadik, mikor térképen ráviszem a nyilat a ládára, majd nyomok egy entert, hogy "mi van itt", eltelik vagy egy perc, mire kilistázza, majd ha kiválasztom a ládát, másik fél perc kell, hogy megjelenjen a ládaleírás. Először azt hittem lefagyott... Ilyen belassulás az előző fw-rel nem volt!!!
Arról nem beszélve, hogy a 2.50-es fw-rel is "rajzolja" a magassági tüskéket.
Minden esetre, a 2.40 fw-rel nem vettem észre ilyen durva anomáliákat se a track-ben, se a számlálóban, se belassulásban...
Ti is tapasztaltatok ilyesmiket??? Főleg azoktól kérdem, akik együtt használják a régi csixet és a 62-est.
Az első a track. A mellékelt képen a kurzor közelében (430m magasság) látható tétovázás (cikk-cakk), pedig mi lazán haladtunk a zöld jelzésen Lillafüred irányába. Hogy ezt mi okozhatta, fogalmam sincs, még szóltam is a csapatnak, hogy letértünk a zöld jelzésről, mert az távolodik tőlünk... Egyszer csak gondolt egyet a készülék, és visszaugrott a zöldre, ahogy az látszik is a trackken.
KÉP
A második, a napi km számláló. Volt a túratársak között egy etrex hcx, 60csix, és az én 62s-em. Az én készülékem szerint túráztunk 9,1km-t, a csix szerint 13,5km-t, az etrex szerint 12km-t.
Miután letöltöttem a tracket, annak hossza, mint a képen is látszódik, 13,1km. Ennek ellenére a számláló 4km-rel kevesebbet mutatott!!!
Azt hozzá kell tenni, hogy az etrex és az én készülékem mozgott együtt, míg a csix nem jött lillafüredi multizni, így annak se teljesen pontos a számlálója.
A harmadik, mikor térképen ráviszem a nyilat a ládára, majd nyomok egy entert, hogy "mi van itt", eltelik vagy egy perc, mire kilistázza, majd ha kiválasztom a ládát, másik fél perc kell, hogy megjelenjen a ládaleírás. Először azt hittem lefagyott... Ilyen belassulás az előző fw-rel nem volt!!!
Arról nem beszélve, hogy a 2.50-es fw-rel is "rajzolja" a magassági tüskéket.
Minden esetre, a 2.40 fw-rel nem vettem észre ilyen durva anomáliákat se a track-ben, se a számlálóban, se belassulásban...
Ti is tapasztaltatok ilyesmiket??? Főleg azoktól kérdem, akik együtt használják a régi csixet és a 62-est.
Másold be a letöltött .gtt fájlt a kütyü Garmin/Text mappábájába a Hungarian.gtt helyére!:)
Előzmény: Ruttkay (#196)
Igen, spórolás az akkuval. Anno a csx-eken érezhetően zabált, ha az iránytű villanyra volt kapcsolva. Így én mindig csak akkor kapcsoltam be egy hosszú gombnyomással, amikor nagyon kellett: pl. 30-50-80 méterre a ládától, hogy merre is érdemes elkezdeni kerülni a bozótost, stb.
Viszont ahogy Piret mester írta az akkuzabálás akkor történik, amikor arra a képernyőre lép az ember, és csak elvileg állóhelyzetben. Ez is érdekes, ezt a csx-ben lehetett finomhangolni, hogy mekkora sebesség től/alatt kapcsoljon ki/be.
Valaki tudja pontosan mennyi az annyi, mekkora sebesség alatt kapcsol be?
Viszont ahogy Piret mester írta az akkuzabálás akkor történik, amikor arra a képernyőre lép az ember, és csak elvileg állóhelyzetben. Ez is érdekes, ezt a csx-ben lehetett finomhangolni, hogy mekkora sebesség től/alatt kapcsoljon ki/be.
Valaki tudja pontosan mennyi az annyi, mekkora sebesség alatt kapcsol be?
Előzmény: Yoss (#213)
Manapság (Colorado, Oregon, Dakota, 62, 78) az van, hogy vagy kikapcs (csak mozgásból), vagy "Auto". Ez utóbbi, amit leírtál. A lényeg, hogy kikapcsolható.
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#217)
A régi garminokban sokat zabált az iránytű, ott volt értelme a kikapcsolásnak. Egy vista hcx-nél mértem magam is, lényegesen kevesebbet számít mint egyetlen fokozat a háttérvilágításban. A maiak azt hiszem fixen úgy működnek hogy egy bizonyos sebesség (kb 2 mérföld/óra) alatt mágneses az iránykijelzés és bekapcsol az iránytű, a felett pedig gps pozíció változásból számítódik az irány.
Moderátor
Előzmény: Yoss (#216)
De minek? Ezt árulja már el valaki. Nem hagy nyugodni, hogy nem tudok valami fontos dologról:)
Előzmény: magpet (#215)
Az miért fontos, hogy ki lehessen kapcsolni? Én még az életben ki nem kapcsoltam. Akku spórolás, vagy egyéb ok?
Előzmény: Mákos (#212)
Ha már így belejöttem az írogatásba, nem tudja valaki, hogy lehet egyszerűen kapcsolni ki/be a villanyiránytűt. A 60/76-ban a PAGE gomb hosszan nyomásával lehetett ezt elérni, a 62-n is van valami ilyen varázslat, vagy tényleg mindig a menüben kell turkálni érte?
Tegnap és ma voltam ládázni a 62-essel, nekem semmi látványos hülyeséget nem produkált. Tracklog rendben, nem kapcsol ki, akkukkal bírja rendesen... Lehet hogy csak én fogtam ki valami stabilabb egyedet?
Az imént rápróbáltam a Mobile Atlas Creator progira. Ha röviden jellemezni szeretném, akkor azt mondanám, hogy "beszarás" amit azzal lehet művelni. Első próbaként műholdképet vágtam a gugliból. Csoda jó lett, mintha számítógépről nézném...:-) Nekem ez még új, ilyet élőben nem láttam még, most örvend-örvend-örvend...:-D
Az imént rápróbáltam a Mobile Atlas Creator progira. Ha röviden jellemezni szeretném, akkor azt mondanám, hogy "beszarás" amit azzal lehet művelni. Első próbaként műholdképet vágtam a gugliból. Csoda jó lett, mintha számítógépről nézném...:-) Nekem ez még új, ilyet élőben nem láttam még, most örvend-örvend-örvend...:-D
Odaát már írtam, hogy egy rakás cuccra használok ilyen fóliát. Nekem nagyon bevált, az az öngyógyítós dolog nem tudom mi lehet. Tapintásra gumis a fólia, ha mélyen végighúzom a körmöm rajta, akkor rövid úton nyomot hagy, kis "völgyet képez", de hamarosan visszaugrik eredeti állapotába. Lehet ez az "öngyógyítás"? Végülis ennyi erőből a traktorgumi is öngyógyítja magát, ha benyomódik, hamar visszaugrik eredeti állapotába...:-)
Előzmény: Janó (#209)
na ja...valóban....
használt itt valaki ilyet? milyenek a tapasztalatai, hogy megy ez az öngyógyítás a valóságban? és mennyibe kerül a szállítás kis hazánkba?
használt itt valaki ilyet? milyenek a tapasztalatai, hogy megy ez az öngyógyítás a valóságban? és mennyibe kerül a szállítás kis hazánkba?
Előzmény: dudeeg (#208)
azta, ezek azért már kemény dumák:
# Military grade patented material engineered for your specific device
# Unique properties provide self-healing qualities
:D
# Military grade patented material engineered for your specific device
# Unique properties provide self-healing qualities
:D
Előzmény: Mákos (#207)
Érdekes, hogy többen panaszkodtok a töltöttség-kijelzőre. Nekem a 78s-en nem tűnt fel, hogy sokkal rosszabb lenne a csikszben levőnél, és nem hiszem, hogy a 62-es és a 78-as széria között lenne valami hardware-firmware különbség ezen a részen. Mint ahogy azt sem tartom valószínűnek, hogy ennyi ember rosszul állítaná be a teleptípust.
Házigazda
Előzmény: Yoss (#205)
Nálam a 62s múlt héten a szabolcsi bejárás során, bekapcsolt Battery save opció mellett és 15s Display off-al majdnem két napot bírt. Magyarul, többnyire kikapcsolt képernyő mellett tracklogot rögzített. Alsó hangon is több, mint 20 órán át.
Az is igaz, hogy mielőtt kifeküdt, két órával előtte még tele akkut jelzett, aztán másnap láttam, hogy hol lett vége a trekknek.
Normál kesselős használat mellett sztem a (min) 10 óra üzemidő simán várható tőle.
Az is igaz, hogy mielőtt kifeküdt, két órával előtte még tele akkut jelzett, aztán másnap láttam, hogy hol lett vége a trekknek.
Normál kesselős használat mellett sztem a (min) 10 óra üzemidő simán várható tőle.
Előzmény: Mikulás (#198)
az esetek 99%-ban valószínű tényleg nem az.
De ez egy megoldás? Egy ilyen cuccban? Komolyan szerintem egy tehetségesebb programozni tudó középiskolás is jobb megoldással állt volna elő. Jól "kiszűrték" a tüskéket. Grat.
Ha tudom előre ezt a hibát, vszínű akkor is ugyanígy megvettem volna, de kiábrándultam a Garminból. Előtte azért nem ilyen képem volt róluk.
De ez egy megoldás? Egy ilyen cuccban? Komolyan szerintem egy tehetségesebb programozni tudó középiskolás is jobb megoldással állt volna elő. Jól "kiszűrték" a tüskéket. Grat.
Ha tudom előre ezt a hibát, vszínű akkor is ugyanígy megvettem volna, de kiábrándultam a Garminból. Előtte azért nem ilyen képem volt róluk.
Előzmény: erchegyia (#203)
Na, most jobban belenagyítottam, valóban mintha lennének benne ilyen vízszintes szakaszok, amik a CSx trackjében nincsenek... Kiábrándító.
Bár őszintén szólva, mivel eddig észre sem vettem, tulajdonképpen nem egy zavaró dolog... :D
Bár őszintén szólva, mivel eddig észre sem vettem, tulajdonképpen nem egy zavaró dolog... :D
Előzmény: dudeeg (#202)
"-Magasságprofillal semmi baj nem volt, tulajdonképpen ugyan olyan a kettő"
Ezt egy kicsit furcsának találom.
Azaz éppenséggel lehet egyforma a kettő, de akkor nem nagyon nyomkodtad trackelés közben a 62s-t.
Korábban már írtam, hogy jelenleg bármelyik gomb megnyomása után kb 6-8 másodpercig nem mér magasságot a készülék, hanem a megtartja a gombnyomás előtt értéket.
Nemrégiben egy felvonóval mentem fel egy 2000m-es hegyre, és közben állítgattam a dolgokat (nyílván ez ismétlődő gombnyomásokkal járt, ismerkedtem a cuccal), és otthon azt tapasztaltam, hogy 4-5 percig 1000 méter magasan vagyok, aztán hírtelen felugrottam 2000-re.
Hát grat.
A 60CSx állítólag ilyet nem csinál
Üdv,
G.
Ezt egy kicsit furcsának találom.
Azaz éppenséggel lehet egyforma a kettő, de akkor nem nagyon nyomkodtad trackelés közben a 62s-t.
Korábban már írtam, hogy jelenleg bármelyik gomb megnyomása után kb 6-8 másodpercig nem mér magasságot a készülék, hanem a megtartja a gombnyomás előtt értéket.
Nemrégiben egy felvonóval mentem fel egy 2000m-es hegyre, és közben állítgattam a dolgokat (nyílván ez ismétlődő gombnyomásokkal járt, ismerkedtem a cuccal), és otthon azt tapasztaltam, hogy 4-5 percig 1000 méter magasan vagyok, aztán hírtelen felugrottam 2000-re.
Hát grat.
A 60CSx állítólag ilyet nem csinál
Üdv,
G.
Előzmény: erchegyia (#194)