Az eredeti hír itt.
"-Magasságprofillal semmi baj nem volt, tulajdonképpen ugyan olyan a kettő"
Ezt egy kicsit furcsának találom.
Azaz éppenséggel lehet egyforma a kettő, de akkor nem nagyon nyomkodtad trackelés közben a 62s-t.
Korábban már írtam, hogy jelenleg bármelyik gomb megnyomása után kb 6-8 másodpercig nem mér magasságot a készülék, hanem a megtartja a gombnyomás előtt értéket.
Nemrégiben egy felvonóval mentem fel egy 2000m-es hegyre, és közben állítgattam a dolgokat (nyílván ez ismétlődő gombnyomásokkal járt, ismerkedtem a cuccal), és otthon azt tapasztaltam, hogy 4-5 percig 1000 méter magasan vagyok, aztán hírtelen felugrottam 2000-re.
Hát grat.
A 60CSx állítólag ilyet nem csinál
Üdv,
G.
Ezt egy kicsit furcsának találom.
Azaz éppenséggel lehet egyforma a kettő, de akkor nem nagyon nyomkodtad trackelés közben a 62s-t.
Korábban már írtam, hogy jelenleg bármelyik gomb megnyomása után kb 6-8 másodpercig nem mér magasságot a készülék, hanem a megtartja a gombnyomás előtt értéket.
Nemrégiben egy felvonóval mentem fel egy 2000m-es hegyre, és közben állítgattam a dolgokat (nyílván ez ismétlődő gombnyomásokkal járt, ismerkedtem a cuccal), és otthon azt tapasztaltam, hogy 4-5 percig 1000 méter magasan vagyok, aztán hírtelen felugrottam 2000-re.
Hát grat.
A 60CSx állítólag ilyet nem csinál
Üdv,
G.
Előzmény: erchegyia (#194)
Hát akkor arra tudok gondolni, hogy nem lemerült, hanem lefagyott... (visszakapcsolni nem próbáltam)
Nem tudom melyik a cikibb :)
Nem tudom melyik a cikibb :)
Előzmény: Mikulás (#198)
Áramfelvétel témájában tessenek elolvasni a 78s beharangozót kommentestül, ott írtam pár mért eredményt. Mivel a két vas ebből a szempontból tökugyanaz, az ott írottak érvényesek ide is.
Aki lusta olvasni, az csak simán hanyagolja a kompasszképernyőt.
Aki lusta olvasni, az csak simán hanyagolja a kompasszképernyőt.
Házigazda
Erre én is felfigyeltem, hogy néhány óra alatt bezabált mindent, bár az enyémek 5-6 éves rommá nyúzott, a ráírt adat alig a felét hozó GP akkuk. Ezért nem is tulajdonítottam nagyobb jelentőséget a dolognak. Maholnap talán megjönnek az eneloop-ok, majd kíváncsi leszek, azokkal meddig zenél.
Tegnap végigtrekkeltem a balatoni kört egy csix-szel és egy 62-vel. Mindkettő kb. 12 órán át volt bekapcsolva, háttérvilágítás nélkül, minimális nyomogatással. A végén mindkettő max. töltöttséget mutatott (összes pöcök világított). Namármost, ha 60s hamarabb is merül(ne) le a következő bevetésen, akkor mi van? Teszek bele két új aksit. Nekem bőven jó, ha egy GPS 12 órát bír, mert ritkán tart tovább egy napi bevetés... Ergo CSx és a 62s is átment a "vizsgán". A trackrögzítéssel kapcs. Mindkettő szépen rögzített mindent, de a csx-é egyben lejön szépen dátummal ellátott gpx-ben. A 62s több fájlban mentette ugyanazt, így valóban idegesítő, hogy össze kell ollózni 4 gpx-ből. Remélem a következő fw frissítés ezt másképp fogja művelni...azért emlékezzünk vissza, hogy kb. 5 éve a CSx-nek is komoly fw-s gyerekbetegségei voltak. Én a megjelenés után kb. egy évvel tértem át 76C-ről 60Cx-re, no addigra már szépen muzsikált a darab...
Ha neked csak 4 órán át ment a 62s, akkor valami nagyon nagy gáz van vagy a készülékkel vagy az aksikkal. Én még nem tudtam napon belül lemeríteni a kütyüt. Egyiket sem.
Ha neked csak 4 órán át ment a 62s, akkor valami nagyon nagy gáz van vagy a készülékkel vagy az aksikkal. Én még nem tudtam napon belül lemeríteni a kütyüt. Egyiket sem.
Nos itt nem a chipset (STM Cartesio) a gyenge, hanem (mily váratlan) a firmware.
Ugyanis ha 30m GPS pontosság fölött új helyen (beltér, szurdok) nem akarja elárulni a pozíciót. Ha alászáll sokkal hamarabb párosítja a többi műholdat a pozíciójához és 29m után rövidesen ő is 9-15m-es poziciót fog találni.
Ez van! Majd bütykölnek rajta!
Ugyanis ha 30m GPS pontosság fölött új helyen (beltér, szurdok) nem akarja elárulni a pozíciót. Ha alászáll sokkal hamarabb párosítja a többi műholdat a pozíciójához és 29m után rövidesen ő is 9-15m-es poziciót fog találni.
Ez van! Majd bütykölnek rajta!
Előzmény: lelcache (#134)
Tegnapi tapasztalatom:
Autóban útvonal újratervezéskor többször lefagyott, annyira hogy csak az elemek kiemelésével lehetett kikapcsolni, majd újraindítani.
Ennek lehetett az oka, hogy a NG, TOPO és TuHu térképeket egy fájlba töltöttem fel és így csak együtt tudta kezelni mind a hármat.
(Most átpakoltam külön fájlokba, amit külön is tud kezelni. Így amúgy praktikusabb felhasználás szempontjából is!)
Amit nagyon utálok (a Csixnél és a Vistánál is így van) a koordináták bevitele:
Érthetetlenül lassú beviteli mód, ahogy a nyíllal kell megtalálni, kijelölni és léptetni egy numerikus táblázaton és a végén még a Kész gombot is megtalálni és enterezni. A sokkal korosabb 276C-én annyira egyszerű bevitel. Csak a középső navi gombbal kell pörgetni a számokat és léptetni a helyértéket!
Egy láncmultinál bosszantó a bénázásra fordított idő!
Amúgy az aksi teljes töltöttséget mutatott nálam is sokáig, majd rövid időre egy vonalat leadott, hogy aztán kisvártatva delejért kiáltva lemerüljön.
Autóban útvonal újratervezéskor többször lefagyott, annyira hogy csak az elemek kiemelésével lehetett kikapcsolni, majd újraindítani.
Ennek lehetett az oka, hogy a NG, TOPO és TuHu térképeket egy fájlba töltöttem fel és így csak együtt tudta kezelni mind a hármat.
(Most átpakoltam külön fájlokba, amit külön is tud kezelni. Így amúgy praktikusabb felhasználás szempontjából is!)
Amit nagyon utálok (a Csixnél és a Vistánál is így van) a koordináták bevitele:
Érthetetlenül lassú beviteli mód, ahogy a nyíllal kell megtalálni, kijelölni és léptetni egy numerikus táblázaton és a végén még a Kész gombot is megtalálni és enterezni. A sokkal korosabb 276C-én annyira egyszerű bevitel. Csak a középső navi gombbal kell pörgetni a számokat és léptetni a helyértéket!
Egy láncmultinál bosszantó a bénázásra fordított idő!
Amúgy az aksi teljes töltöttséget mutatott nálam is sokáig, majd rövid időre egy vonalat leadott, hogy aztán kisvártatva delejért kiáltva lemerüljön.
Sétáltam egy kört a Tátrában, egyik vállon 60CSx, másikon 62S. Tapasztalat:
-62S sokat fogyaszt. NAGYON sokat! ~4 órát ment el, ugyan olyan, ugyan úgy feltöltött akkukkal mint a CSx, ami simán vitte a bő 9 órát, és szerintem ment volna még1szer ennyit... Hozzátartozik a dologhoz az is, hogy a 62S-t nyomogattam (igaz világítás nélkül), térképet rajzoltattam vele, a CSx meg csak csiganyálat húzott.
-Nem jelzi, ha merül. Onnan vettem észre, hogy egyszercsak nem volt semmi a kijelzőn. Mondhatni: bullshit!
-A track archiválás nekem működött ugyan, de elég idegesítő, hogy véletlenszerű időpontban, magától csinálja, mindenféle jelzés nélkül, aztán a térképről eltűnik a bejárt út.
Aztán a mentett meg az aktuális trackből lehet összeollózni a egészet, ha egybe akarom látni. Hát, hogy is mondjam...
-Magasságprofillal semmi baj nem volt, tulajdonképpen ugyan olyan a kettő.
-62S sokat fogyaszt. NAGYON sokat! ~4 órát ment el, ugyan olyan, ugyan úgy feltöltött akkukkal mint a CSx, ami simán vitte a bő 9 órát, és szerintem ment volna még1szer ennyit... Hozzátartozik a dologhoz az is, hogy a 62S-t nyomogattam (igaz világítás nélkül), térképet rajzoltattam vele, a CSx meg csak csiganyálat húzott.
-Nem jelzi, ha merül. Onnan vettem észre, hogy egyszercsak nem volt semmi a kijelzőn. Mondhatni: bullshit!
-A track archiválás nekem működött ugyan, de elég idegesítő, hogy véletlenszerű időpontban, magától csinálja, mindenféle jelzés nélkül, aztán a térképről eltűnik a bejárt út.
Aztán a mentett meg az aktuális trackből lehet összeollózni a egészet, ha egybe akarom látni. Hát, hogy is mondjam...
-Magasságprofillal semmi baj nem volt, tulajdonképpen ugyan olyan a kettő.
Ha mint friss sárga 62-es tulajdonos csatlakozhatok, akkor támogatom az ötletet, bár ha jól tudom az Oregonos hibalista sem ért célba a Garminnál.
Mindenesetre legalább mi tudhatjuk mire számíthatunk!
Mindenesetre legalább mi tudhatjuk mire számíthatunk!
Előzmény: erchegyia (#191)
Kjr már össze is írta a hibákat itt.
Ehhez én még a multiládák "következő pontjának" kezelésének fejlesztését emelném ki.
Igaz, a 2.50 fw-ben már van halovány előrelépés, de az "Enter Next Stage"-nél (amit én "multi következő pontjának" fordítottam a legújabb magyarításomban) csak koordinátákat lehet megadni...
Ehhez én még a multiládák "következő pontjának" kezelésének fejlesztését emelném ki.
Igaz, a 2.50 fw-ben már van halovány előrelépés, de az "Enter Next Stage"-nél (amit én "multi következő pontjának" fordítottam a legújabb magyarításomban) csak koordinátákat lehet megadni...
Előzmény: erchegyia (#191)
Mit szólnátok, ha összeírnánk az összes felmerülő hibát, fejlesztési javaslatot a 62S legújabb firmware-ével kapcsolatban és, ha megvan a teljes lista, mindenki kedvére küldözgethetné a garminnak...?
Igen. Ez a túristautak tervezős térképét használva sokszor ilyen. Legyen az Oregon, Colorado, Csix stb. Mindegyiken így megy nekem is. Aztán párszáz méter múlva gondol egyet, egy lépés alatt közelebb vagy néhány száz méterrel és már jól -visszafele- számol tovább. Bele lehet törődni.
Előzmény: zsoooc (#186)
engem speciel maga a tény, hogy nem tökéletes a magasság-profil hidegen hagy.
Az bosszant, hogy engem ilyen megoldásért kivágnának az egyetemről... Ők meg eladhatják jósokpénzért. Garmin monnyonle!
Az bosszant, hogy engem ilyen megoldásért kivágnának az egyetemről... Ők meg eladhatják jósokpénzért. Garmin monnyonle!
Előzmény: dudeeg (#188)
amúgy tényleg csak engem zavar a magasságmérős dolog, amiről korábban írtam?
Ugyanúgy viselkedik 2.50-el is, tehát ti is (akik nem akartak eddig bétát) ki tudjátok probálni.
Ugyanúgy viselkedik 2.50-el is, tehát ti is (akik nem akartak eddig bétát) ki tudjátok probálni.
Idézet
Ti találkoztatok már azzal a hibajelenséggel, hogy automatikus útvonaltervezés esetén amikor közeledtek a célhoz, nem egyre kevesebb a a hátralévő távolság, hanem folyamatosan növekszik?
Igen, ha túlmentem rajta :)
Előzmény: zsoooc (#186)
Ti találkoztatok már azzal a hibajelenséggel, hogy automatikus útvonaltervezés esetén amikor közeledtek a célhoz, nem egyre kevesebb a a hátralévő távolság, hanem folyamatosan növekszik? Turistautak térkép volt rátöltve a készülékre, NG-vel még nem próbáltam. Habár nekem 78s-em van, a szoftvere megegyezik a 62s-ével. Mindig a legfrissebb fw. volt a készüléken, bár a 2.50-essel még nem teszteltem, lehet, hogy javították ezt a problémát. Ezen kívül egyszer kikapcsolt magától (ez lehet, hogy a noname Lidl-es aksik miatt volt, Energizer-rel nem tapasztaltam ilyet). Ezt leszámítva én meg vagyok vele elégedve.
Aki hozzá tud jutni 62s-hez és 78s-hez csinálhatna egy összehasonlító tesztet, hogy milyen tracket húz a 2 GPS egymáshoz viszonyítva.
Aki hozzá tud jutni 62s-hez és 78s-hez csinálhatna egy összehasonlító tesztet, hogy milyen tracket húz a 2 GPS egymáshoz viszonyítva.
Csak nehogy azok kozott koss ki, akik kenyszeresen magyarazzak, miert is jobb az olcsobb. :)
Előzmény: feri60 (#183)
Köszönöm, élni fogok az ajánlatoddal.
Az a baj, hogy 62s beszerzése esetén pillanatnyilag "nincs kedvem" (jobb kéz hüvelyk és mutatóujját összedörzsöli) megtartani a csixet, utólag meg nem szeretném szidni magam, vagy beállni azok közé, akik utólag kényszeresen magyarázzák, hogy miért jobb a rosszabb ;)
Az a baj, hogy 62s beszerzése esetén pillanatnyilag "nincs kedvem" (jobb kéz hüvelyk és mutatóujját összedörzsöli) megtartani a csixet, utólag meg nem szeretném szidni magam, vagy beállni azok közé, akik utólag kényszeresen magyarázzák, hogy miért jobb a rosszabb ;)
Előzmény: Yoss (#182)
Én tegnap 400+ km-t motoroztam vele háttérvilágítás nélkül, semmi gond vele. Egyébként ha gondolod, szívesen odaadom az enyémet pár napra, próbáld ki és utána saját tapasztalatod alapján tudsz dönteni. Egyébiránt a csix nálam is marad.
Előzmény: feri60 (#180)
Idézet
A bejegyzéseket olvasva egyre inkább úgy érzem, marad a csix. Ez volt a kegyelemdöfés :(
Összességében azért szerintem használhatóbb a 62s, legalábbis ami a geocachinget illeti. Nekem legalábbis fontosabb a kényelem (3 tengelyes iránytű, profilok, leírások), mint az, hogy szélsőséges esetben esetleg rosszabb csiganyálat húz a CSx-nél, vagy, hogy a háttérvilágítás miatt gyakrabban kell akkut cserélni...
Persze ez csak a friss firmware-rel érvényes, a gyári az katasztrófa volt.
Előzmény: feri60 (#180)
Idézet
Kijelző tényleg rosszabbul látható napfénynél, háttérvilágítás nélkül, mint a CSx-nél, ezt elég súlyos visszalépésnek érzem.
A bejegyzéseket olvasva egyre inkább úgy érzem, marad a csix. Ez volt a kegyelemdöfés :(
Előzmény: erchegyia (#173)
Felraktam... Webupdater azt mondja, hogy sikeres. Néztem, hátha van hozzá friss magyar menü is (nincs), majd nyomtam egy cancelt. Szabályosan leválasztottam az eszközt, majd kapcsolom be: elkezdi telepíteni a frissítést, majd megáll. Garmin logó marad a képernyőn. Mondom jó, biztos szüttyög még egy kicsit. 5 perc múlva ugyan ez, kikapcsológombra nem reagál. Nagy levegő és kivettem az akkukat... Utána elindult, csoda :)
Holnap ki is próbálom jól!
A pokers féle magyar menüt is felraktam, hibátlannak tűnik :) Köszi érte.
Holnap ki is próbálom jól!
A pokers féle magyar menüt is felraktam, hibátlannak tűnik :) Köszi érte.
Előzmény: pokers (#177)
GPSMAP 62/78 (WebUpdater) software version 2.50
Changes made from version 2.40 to 2.50:
* Added Automatic Shaded Relief option.
* Added display color to track gpx files
* Added import indicator for gpx files
* Added multicaching support
* Added periodic track archiving
* Added track review page improvements
* Improved map selection. Visit [link] for more information.
* Improved keyboard responsiveness
* Fixed issues with inconsistent altimeter readings
* Fixed calendar to display all geocache finds and attempts on the correct day
* Fixed occasional shutdowns
* Fixed paging after logging a geocache
* Fixed shutdown on About Page
* Fixed spot sounding display on certain maps
* Updated map review of tracks and routes. The distance shown is now the distance along the route or track.
Changes made from version 2.40 to 2.50:
* Added Automatic Shaded Relief option.
* Added display color to track gpx files
* Added import indicator for gpx files
* Added multicaching support
* Added periodic track archiving
* Added track review page improvements
* Improved map selection. Visit [link] for more information.
* Improved keyboard responsiveness
* Fixed issues with inconsistent altimeter readings
* Fixed calendar to display all geocache finds and attempts on the correct day
* Fixed occasional shutdowns
* Fixed paging after logging a geocache
* Fixed shutdown on About Page
* Fixed spot sounding display on certain maps
* Updated map review of tracks and routes. The distance shown is now the distance along the route or track.
Nekem korábban is simán lejött, meg most is kipróbáltam, és nem volt semmi gond tűzrókával...
Előzmény: Janó (#175)
magpetnek igaza van elég nehézkes a .gtt bogarászása, pár javítás után ezért is hagytam abba, azért belenéztem volna ebbe is, de sajna egyik böngészőmmel (felfedező, róka, dalszínház) se tudom letölteni, valami technical difficulty lép fel (nem tud vírusvizsgálni)....
Előzmény: Csigabiga (#170)
Most már tényleg befejeztem, az összes menüelrendezésben jók az elválasztások, nevek, stb.
magyarítás GPSMAP 62s
erchegyia
Javítottam a navigációs utasításokat is, mert eddig mindig röhögtem a körforgalmi "kilépőn" :)
magyarítás GPSMAP 62s
erchegyia
Javítottam a navigációs utasításokat is, mert eddig mindig röhögtem a körforgalmi "kilépőn" :)
Előzmény: pokers (#172)
Első teszt (autós) teszt 'eredménye':
A navigációs képernyő hiánya egyáltalán nem zavaró, teljesen jól használható a belenagyítós verzió is.
Kijelző tényleg rosszabbul látható napfénynél, háttérvilágítás nélkül, mint a CSx-nél, ezt elég súlyos visszalépésnek érzem.
A feltöltött traffipax adatbázisból remekül jelzett előre. Nem is lenne rossza, ha itt befejeződne a történet, de sajnos nem. A riasztás után ugyanis rendre ki is kapcsolt a kütyü. Fw2.40. Esetleg akinél a 2.44B van fenn, ki tudná próbálni, hogy hasonlóan jelentkezik-e?
Szomoron megálltam a ládánál, át is váltottam szépen az otthon már beállított geocaching profilra, ami remekül üzemel is, állít mindent amit kell, etc. Viszont: Nem lehetne valahogy egyszerűbben? Valami billentyűkombinációval profilt váltani pl...? Nem volna hülyeség...
A navigációs képernyő hiánya egyáltalán nem zavaró, teljesen jól használható a belenagyítós verzió is.
A feltöltött traffipax adatbázisból remekül jelzett előre. Nem is lenne rossza, ha itt befejeződne a történet, de sajnos nem. A riasztás után ugyanis rendre ki is kapcsolt a kütyü. Fw2.40. Esetleg akinél a 2.44B van fenn, ki tudná próbálni, hogy hasonlóan jelentkezik-e?
Szomoron megálltam a ládánál, át is váltottam szépen az otthon már beállított geocaching profilra, ami remekül üzemel is, állít mindent amit kell, etc. Viszont: Nem lehetne valahogy egyszerűbben? Valami billentyűkombinációval profilt váltani pl...? Nem volna hülyeség...
ELKÉSZÜLT!
Szerintem elég jó lett a magyarítás.
Ami a 2.40-es fw-be benne van, az szerepel a magyarításban.
Előfordul, hogy a 2.44-es bétába már vannak újdonságok, azok értelemszerűen nincsenek benne ebben a magyarításban, mert én egyelőre nem akarok bétákat használni.
Használjátok egészséggel.
[link]
Ha még találnátok valami furi kifejezést, szóljatok és megpróbálom javítani.
Szerintem elég jó lett a magyarítás.
Ami a 2.40-es fw-be benne van, az szerepel a magyarításban.
Előfordul, hogy a 2.44-es bétába már vannak újdonságok, azok értelemszerűen nincsenek benne ebben a magyarításban, mert én egyelőre nem akarok bétákat használni.
Használjátok egészséggel.
[link]
Ha még találnátok valami furi kifejezést, szóljatok és megpróbálom javítani.
Össze kéne hasonlítani az Oregon X50 gtt-jével, ahhoz Discover már készített egy remek javítást: [link]
És ha jó hozzá, akkor hajrá! :o)
És ha jó hozzá, akkor hajrá! :o)
Előzmény: magpet (#166)
A geoláda szűrést majd holnap kijavítom a magyar menüben, utána elég jó lesz a menüm :)
Előzmény: erchegyia (#164)
magpet!
Én is átküldtem az én javított fájlomat, elég sokat átírtam benne.
Szerintem így már elég használható :)
Ha gondolod, tedd ki ezt is.
Én is átküldtem az én javított fájlomat, elég sokat átírtam benne.
Szerintem így már elég használható :)
Ha gondolod, tedd ki ezt is.
Átküldtem, van benne pár javítás, de még maradt bőven...:)
Fiatalok, hajrá !
Fiatalok, hajrá !
Korabban irogattam gtt-ket, aztan maradtam az angolnal. :)
Ha atdobod emilben, felteszem a szerverre, linkelheto lesz. A modositgatas nehezkes...
Ha atdobod emilben, felteszem a szerverre, linkelheto lesz. A modositgatas nehezkes...
Házigazda
Előzmény: Janó (#165)
A magyar nyelvi menü "botorságai" engem is zavartak, de szerencsére átírhatóak, át is írtam a "Me"-t, és még párat. Én szívesen megosztom a javított magyar .gtt-t, ha valaki egy tárhelyet, megfelelő felületet biztosít.
Gondolom mások is szórakoztak ezzel, és többen többre jutunk...:)
Gondolom mások is szórakoztak ezzel, és többen többre jutunk...:)
Előzmény: erchegyia (#164)
Köszönöm, így teljesen jó! Végülis logikus is, minek akarom a névbe is megjeleníteni a típust, amikor anélkül is látszik :)
A magyar nyelvű menü viszont kezd érdekes fordulatokat venni. Ha kiválasztok egy ládát - és azt megjeleníti térképen - alul a gombon annyi van "Me". Gondolom "Menj" akar lenni, de azért egy csöppet fura :) A szűrőknél is furcsa keveredések vannak az angol verzióval "create filter", etc. Na, túlságosan nem zavar, átlököm angolra, aztán jó lesz (gondolom).
A magyar nyelvű menü viszont kezd érdekes fordulatokat venni. Ha kiválasztok egy ládát - és azt megjeleníti térképen - alul a gombon annyi van "Me". Gondolom "Menj" akar lenni, de azért egy csöppet fura :) A szűrőknél is furcsa keveredések vannak az angol verzióval "create filter", etc. Na, túlságosan nem zavar, átlököm angolra, aztán jó lesz (gondolom).
Előzmény: pokers (#163)
Próbáld meg úgy letölteni pontokat, hogy a pontnév sablonnál a "rövid név, gc nélküli" opciót választod. Nekem eddig mindig jól töltötte le így.
Előzmény: erchegyia (#162)
Sziasztok! Bepróbálkozom itt is, hátha előbb kapok választ mint a szomszédban.
Idézet
no, beszereztem énis egy 62S-t, következő a nyűgöm azinnenszomszédból letölthető groundspeak gpx-szel:
-Az egy dolog, hogy egy .xml kiterjesztésű file jön le a .gpx helyett, átneveztem, működik.Mint kiderült ezt csak az opera idézte elő, tűzrókával jó.
-A multipontok kissé furán jelennek meg pl.: GCSZEI pontja úgy hogy "SZEI-M-", ebből van több. Ergó megkülönböztetni nem nagyon tudom őket... Leírás mindegyiknél megnyílik, azt még nem volt energiám megnézni, hogy a .gpx-ben is többször van-e (ezzel jelentősen növelve a file méretet), vagy csak ugyan azt nyitja többször. Ez bug vagy feature? Esetleg alapjában véve rosszul próbálom feltölteni?
-Első dolgom volt szoftvert frissíteni rajta, ezzel párhuzamosan a magyar nyelvet is felülcsaptam. Nem tudom ennek következménye-e, de néhány menüpont kissé érdekesen jelenik meg. Egy-egy betű kimarad, hülye rövidítések, etc.
-a 60CSx-hez hasonlóan itt is van trackmentési lehetőség? Olyasmit olvastam a szomszéd oldalon, hogy valami periodikust mentést kellene találnom, de nem lelem.Ezt is megtaláltam közben, hogy a 2.44B már tudja. Mennyire stabil?
Mielőtt berúgnál, olvass emilet. Tegnap este küldtem (nekem) fontos ügyben ;)
Köszi!
Köszi!
Előzmény: Mákos (#160)
Én is megkaptam végre a készülékem. Köszönet Magpetnek és Flektogonnak.
Hirtelen észrevételek, picit nyiszorog az enyém is, de tényleg csak picit, amúgy nem érdekel. A másik pedig hogy valaki írta túl nagy a nyíl a compass képernyőn, én tudtam valahol hosszú vékonyra állítani. A geocaching.com oldal szereti, tudtam egyenesbe küldeni az oldalról a készülékbe a ládaadatokat. Süti.
Ma megyek megtúrok vele két ládát a Glenfiddich lepárló oldalában, már csak az a kérdés, hogy előbb a berúgás, vagy a ládázás legyen...:-)
Nyenyenyeeeee, Ikejapipiiiii
Hirtelen észrevételek, picit nyiszorog az enyém is, de tényleg csak picit, amúgy nem érdekel. A másik pedig hogy valaki írta túl nagy a nyíl a compass képernyőn, én tudtam valahol hosszú vékonyra állítani. A geocaching.com oldal szereti, tudtam egyenesbe küldeni az oldalról a készülékbe a ládaadatokat. Süti.
Ma megyek megtúrok vele két ládát a Glenfiddich lepárló oldalában, már csak az a kérdés, hogy előbb a berúgás, vagy a ládázás legyen...:-)
Nyenyenyeeeee, Ikejapipiiiii
Szerintem a nyiszogas spec tul van lihegve, a gumitomitesek tudnak nyiszogni, a csx em is csinalja, es tenyleg nincs koze a vizallosaghoz. Ha az embereknek nincs bajuk, csinalnak maguknak. :) Bar jelen esetben a barometrikus bug eleg aggaszto, a tobbit pedig csak fixelik majd.
Előzmény: Janó (#157)
Meggyógyult. Valami POI basz volt vele, kétszer volt fent ugyan az a közlekedési riasztós állomány, ami
lefagyasztotta vagy lecsapta a dolgot. Már két napja szabályosan teszi a dolgát. A gombja is nyikorog, de az nem izgat.Idézet
a riasztás előtt vagy után
Előzmény: radpeter (#139)
Nem véletlenül kérdeztem vissza, az enyém is így nyekereg....:)
Ha a bekapcs gombot ott hagyják, ahol a régieken volt, lehet fel sem tűnik, de így azonnal felfigyeltem rá.
Eddig a használatban ugyan nem zavart, de egy ilyen áru készüléknél, és nem utolsó sorban sziklaszilárd házú előzmények után ez nem igazán elfogadható. A régi 6 éves 60C-m most is tökéletes ebből a szempontból....
Elolvasgattam az idézett fórumot, de nekem nincs kedvem szétszedni és zsírozgatni egy garis készüléket.
Az viszont érdekes, hogy nem egységesen nyekereg, vannak jó egyedek.
(Az én S/N-em 21F004xxx...)
What's the Hungarian dealer's suggestion?
Ha a bekapcs gombot ott hagyják, ahol a régieken volt, lehet fel sem tűnik, de így azonnal felfigyeltem rá.
Eddig a használatban ugyan nem zavart, de egy ilyen áru készüléknél, és nem utolsó sorban sziklaszilárd házú előzmények után ez nem igazán elfogadható. A régi 6 éves 60C-m most is tökéletes ebből a szempontból....
Elolvasgattam az idézett fórumot, de nekem nincs kedvem szétszedni és zsírozgatni egy garis készüléket.
Az viszont érdekes, hogy nem egységesen nyekereg, vannak jó egyedek.
(Az én S/N-em 21F004xxx...)
What's the Hungarian dealer's suggestion?
Előzmény: pokers (#156)
Nekem pl. nyekereg. Bekapcsoláskor pl. Amikor az oldala nyomódik. Mintha vékony lenne az anyaga és nyeklene. Amióta megvan, csinálja és csak azért zavar, mert emiatt kétségeim támadtak a vízállóságával kapcsolatban. Ha az eleje meg a hátulja egymáshoz képest nyeklik-nyaklik, akkor a tömítés sem lehet a helyzet magaslatán..De konkrét problémát még nem okozott a dolog..
Előzmény: pokers (#152)
Milyen nyikorgásról, nyekergésről van szó? Tegyél már be pár linket is, hadd olvassuk mi is, mit emlegetnek sokan.
Előzmény: pokers (#152)