Az eredeti hír itt.
Így van. Én anno vettem 2000Ft/db áron 2db Cx dummyt, oszt' oda a gond :) 2 évente cseréltem a hézat.
Előzmény: Saughassy (#100)
amikor megborultam a Tátrában, a 60-as kijelzője jobban bírta mint az én pofalemezem, az tény :-)
viszont ha később el akarod adni használtan, talán többet ér/könnyebben elmegy a szűz kijelzős (enyémen sincs fólia)
viszont ha később el akarod adni használtan, talán többet ér/könnyebben elmegy a szűz kijelzős (enyémen sincs fólia)
Előzmény: Saughassy (#100)
Valszeg mas a toleranciank Makossal, mert szerintem a 60-as marha jol birja.:) Az asszony szamtalanszor eldobta betonon, ralepett, amit csak el birsz kepzelni. En korizni is jarok vele, ott repked a karabiner vegen, hol a csuklovedotol kap, hol mastol. Finom karcok lettek rajta, amik surlofenyben latszanak csak, a lathatosagot abszolut nem befolyasoljak. Szerintem ha nagyon ovni kezded, a lenyeget veszted el. Nyilvan nem huzza az ember maga utan egy kotelen, es szandekosan nem tapossa meg, de ezen kivul szokja csak a kikepzest.
Előzmény: dudeeg (#97)
na, akkor majd én is figyelem, hogy kapható-e már.
Nagy biznisz ez a fóliázás, az tuti :)
Nagy biznisz ez a fóliázás, az tuti :)
Előzmény: Mákos (#98)
Ha ügyesen rakja fel az ember, buborék és apró (mikro) gyűrődések nélkül, akkor alig venni észre, tapintásra pedig olyan "gumiszerű" lesz a kijelző tőle. Állat nagyon...:-)
Előzmény: dudeeg (#97)
mivel nem ismerem, hogy mennyire karcolodos (de ezek szerint igen), ezert en is egyertelmuen veszek majd ra ilyet.
Gondolom a lathatosagot kb semennyire sem befolyasolja.
Gondolom a lathatosagot kb semennyire sem befolyasolja.
Előzmény: Mákos (#96)
Szeretek mindig extra vigyázni az ilyen cuccaimra, ha a Garmin azt mondaná, hogy nem karcolódik meg a drótkefés súrolástól sem, akkor is vennék rá.
Előzmény: dudeeg (#94)
A garminnak ezt még nem sikerült megoldani. Ahogy pl sok év alatt sem sikerült jól csinálni a gumicsík felragasztását az etrexekre. ( Miközben a csípőfogóm gumírozása napi használat mellett is jó már vagy 6 éve. ) De igazándiból a használat módja is más egy kicsit. A fényképezőgépet eleve jobban félti az ember, tokban, vagy nyakban tartja, míg a gpst gyakran kézben viszi, és néha el is ejti.
Moderátor
Előzmény: dudeeg (#94)
Ezek szerint szükséges védeni a kijelzőt ilyen fóliával? Persze én sem akarom, hogy összekarcolódjon.
Csak azért kérdezem, mert pl egy időben mindenki vett a környezetemben a Canon tükrös fényképezőjére, de én ezt nem tettem meg. Aztán kiderült, hogy nem is baj, ugyanis borzasztó jól ellenáll a karcolódásnak, és több év alatt sem lett rajta 1 karc sem. Szóval ott valahogy jól eltalálták a dolgot.
Nem tudom Garminnál általában mi a helyzet...?
Csak azért kérdezem, mert pl egy időben mindenki vett a környezetemben a Canon tükrös fényképezőjére, de én ezt nem tettem meg. Aztán kiderült, hogy nem is baj, ugyanis borzasztó jól ellenáll a karcolódásnak, és több év alatt sem lett rajta 1 karc sem. Szóval ott valahogy jól eltalálták a dolgot.
Nem tudom Garminnál általában mi a helyzet...?
Előzmény: Mákos (#93)
Ha valaki meglátja/észreveszi, hogy kijött a ZAGG fólia a 62, 78 Garmin sorozathoz, ideírná-e jól? Jó eséllyel valaki innen mindig épp ránéz.
Ja, amúgy írtam a ZAGG-nak már, hogy csipkedjék magukat...:-D
Nyenye
Ja, amúgy írtam a ZAGG-nak már, hogy csipkedjék magukat...:-D
Nyenye
A CSxnel ebbol jonnek le a mentett trackek, amik viszont darabonkent max 500 pontosak lehetnek, ha a rogzitett hosszabb, akkor egyszerusit 500ra. Mentes utan ez levonodik az aktiv log max hosszabol, tehat lesz 15.000 mondjuk a 20 bol. (Jut eszembe, nem 10.000, az a 20?:)
Előzmény: Saughassy (#89)
De megvan a ket cim? En is ki akarom probalni. :) Csak mert ha terkephiba (ami valoszinubb), akkor a topmap feluleten jol be lehet jelenteni (vagy a garminnal) es eleg furgen ki szoktak javitani.
Előzmény: dudeeg (#87)
20.000 pont volt regen, a 62sben mar 100.000? Egy biztos, ez az aktiv trackpontok szamat jelenti, vagyis amit a gps a kijelzon egyszerre meg bir jeleniteni. De termeszetesen ha bekapcsolod a kartyara logolast, akkor oda tetszoleges mennyisegut kepes rogziteni, viszont a kijelzon tovabbra is csak az utolso 20.000et, 100.000et latod, specifikaciotol fuggoen.
Előzmény: dudeeg (#88)
hogy van ez a csiganyálasdi pontosan? Azzal, hogy van a 62s-ben 1.7 giga, már nincs a 100.000 pontos limit? Vagy továbbra is ekkora tud lenni max az egybefüggő track, csak meg lehet kerülni úgy ezt a "problémát", hogy elmentjük a tracket a belső memóriába?
Előzmény: izsolt (#82)
meg fogom próbálni mégegyszer alaposabban, mert természetesen az emberi hiba nincs kizárva főleg, hogy tök új nekem ez a világ :)
Előzmény: MrZerge (#86)
TG-t egyszer használtam tervezésre, alföldi, sok földutas terepen, biciklizéskor. Ott bevált, mert jól számolta az úthosszakat.
A másik esetben itt csupán érdekelt, hogy reprodukálható-e valahogyan a jelenség.
Tapasztalatom szerint nincsenek nagyságrendi különbségek pl a MapS. és a kézi kütyük között, ha az alapvető tervezési beállítások azonosak. Jobban el tudok képzelni egy kezelési tévedést, mint azt, hogy a Navi olyan eszementen tervezzen ahogyan a TG csinálta, bármi is legyen amin fut a térkép szoftver.
Szóval várom, hogy lesz-e megerősítés, tervez-e a leírt címek között lágymányosi hidas útvonalat a Navi?
A másik esetben itt csupán érdekelt, hogy reprodukálható-e valahogyan a jelenség.
Tapasztalatom szerint nincsenek nagyságrendi különbségek pl a MapS. és a kézi kütyük között, ha az alapvető tervezési beállítások azonosak. Jobban el tudok képzelni egy kezelési tévedést, mint azt, hogy a Navi olyan eszementen tervezzen ahogyan a TG csinálta, bármi is legyen amin fut a térkép szoftver.
Szóval várom, hogy lesz-e megerősítés, tervez-e a leírt címek között lágymányosi hidas útvonalat a Navi?
Előzmény: Saughassy (#83)
A track és a bicajtartó OK.
A harmadik problémádra korai ma még azt mondani, hogy megoldódott, 62 ilyet nem fog csinálni. Keveset használtuk még, nagyon friss a kütyü.
Az autós navi működése lényegében hasonló a cx/csx-hez. Ha (be van kapcsolva ez a funkció) akkor a manőver előtt bezoomol (fokozatosan, 100, majd 80 méterre), de nem hozza fel a kereszteződést kinagyítva, hanem a kanyarodási irányt egy nagy fehér nyíl jelzi a TÉRKÉPEN (gyakolatilag kiemelve az utat). A "fejlécben" megjelenik, mint az elődnél, az utasítás és az utca név, de nincs ott a kanyarodó "ikon". Tudom, ezt jobb lenne látni, de remélem valamennyire azért érthető volt. Szintén kétszer jelez manőver előtt. Egyszer csippan, majd közvetlen a manőver előtt duplán, ahogy a csix is, de ez itt is hangbeállítás kérdése...
A harmadik problémádra korai ma még azt mondani, hogy megoldódott, 62 ilyet nem fog csinálni. Keveset használtuk még, nagyon friss a kütyü.
Az autós navi működése lényegében hasonló a cx/csx-hez. Ha (be van kapcsolva ez a funkció) akkor a manőver előtt bezoomol (fokozatosan, 100, majd 80 méterre), de nem hozza fel a kereszteződést kinagyítva, hanem a kanyarodási irányt egy nagy fehér nyíl jelzi a TÉRKÉPEN (gyakolatilag kiemelve az utat). A "fejlécben" megjelenik, mint az elődnél, az utasítás és az utca név, de nincs ott a kanyarodó "ikon". Tudom, ezt jobb lenne látni, de remélem valamennyire azért érthető volt. Szintén kétszer jelez manőver előtt. Egyszer csippan, majd közvetlen a manőver előtt duplán, ahogy a csix is, de ez itt is hangbeállítás kérdése...
Előzmény: izsolt (#82)
Hogy keresel? Find nearest containing (ha van ilyen)? Hirtelen arra gondolok, hogy a csx pl ebben az uzemben folyamatosan szelesiti a kereses sugarat, es gyujti a talalatokat. Nyilvan ez erosen terheli a kutyut, lehet hogy neked vmiert fut tovabb a kereses? Ha konkret szamra keresel akkor pedig nem?
Előzmény: dudeeg (#74)
3 bajom van a cx-emmel
egyik, hogy néha eldobja a kártyát és ilyenkor persze a trekket se menti kártyára (a 10000 pontos memóba igen, de egy több napos túran az kevés)
ez 62-vel ugye megoldódna, mert 1.7 giga belső memó mellett minek a kártya..
másik a biciklis tartó, azt mondjátok ez is korrekt
harmadik hogy a cx néha, egyszerűen megáll (gondolom annyira számol valamit) és olyankor se térképet mozgatni se semmit csinálni nem lehet, majd 5-10-20 másodperc múlva magához tér és akkor végrehajtja mindazt amit türelmetlenségemben összenyomogattam rajta
62 művel-e ilyet? mármint az állóra lassulást?
és az autós navigáció hogy működik? mennyire nagyít bele a térképbe ha mondjuk körgorgalom jön, vagy egy jó bonyolult topológiájú kereszteződéshez ér az ember?
és az a felső szövegmező sincs, hogy turn right to kiskukutyin utca?
néha csak odapillantottam láttam hogy derékszög jobbra és kész, ez a 62-ben akkor nincs? kocsiban akkor abszolút nem használható? (bevallom, nem szeretnék mégegy kütyüt autós navigációra. igazából 62-re sincs annyira szükségem de úgy ajánlgatjátok :-)
talán túl sokat akarok, de lehetne egy navigációról valami rövid videó?
egyik, hogy néha eldobja a kártyát és ilyenkor persze a trekket se menti kártyára (a 10000 pontos memóba igen, de egy több napos túran az kevés)
ez 62-vel ugye megoldódna, mert 1.7 giga belső memó mellett minek a kártya..
másik a biciklis tartó, azt mondjátok ez is korrekt
harmadik hogy a cx néha, egyszerűen megáll (gondolom annyira számol valamit) és olyankor se térképet mozgatni se semmit csinálni nem lehet, majd 5-10-20 másodperc múlva magához tér és akkor végrehajtja mindazt amit türelmetlenségemben összenyomogattam rajta
62 művel-e ilyet? mármint az állóra lassulást?
és az autós navigáció hogy működik? mennyire nagyít bele a térképbe ha mondjuk körgorgalom jön, vagy egy jó bonyolult topológiájú kereszteződéshez ér az ember?
és az a felső szövegmező sincs, hogy turn right to kiskukutyin utca?
néha csak odapillantottam láttam hogy derékszög jobbra és kész, ez a 62-ben akkor nincs? kocsiban akkor abszolút nem használható? (bevallom, nem szeretnék mégegy kütyüt autós navigációra. igazából 62-re sincs annyira szükségem de úgy ajánlgatjátok :-)
talán túl sokat akarok, de lehetne egy navigációról valami rövid videó?
Nos eddigi garminos tapasztalataim alapján könnyen lehet hogy van összefüggés. Lehetne kísérletezni, lerakni egy wpt-t és megnézni hogy azt keresve is jelentkezik a lassulás a keresés után. Sajnos a germin cuccok néha nagyon furcsán viselkednek, magam is jegyzek itt egy blogot az oregon marhaságairól. Szóval én bármit el tudok képzelni.
Moderátor
Előzmény: dudeeg (#80)
Értem, hogy nem erre való, de ettől szerintem ebben az esetben nyugodtan el lehet tekinteni. Nem azon van a hangsúly hogy hogyan kerestem meg a másik címet. A belassulás az _után_ tapasztalható, miután megmutatta a kérdéses térképrészletet. Szerintem ebből a szempontból teljesen irreleváns, hogy topón keresem meg a helyet, vagy máson.
Előzmény: Csuhás (#79)
Nem illemtan, hanem egyszerűen nem arra való a topográfiai térkép. Szerintem ilyenkor a garmin a kikapcsolt térképeid igyekszik átnézni hátha valamelyiken megtalálható amit keresel. Ha egy címeket tartalmazó autós térképen akarsz címeket keresni akkor nem tapasztalsz lassulást.
Moderátor
Előzmény: dudeeg (#77)
"amikor a Fehérvári útról el akartam próbából navigálni a Daróci útra (Móriczhoz közel) és ezt a Naviguide-dal"
Előzmény: MrZerge (#76)
értem. köszönöm.
majd elolvasom a Garminos illemtant, mielőtt ilyen kérdéseket felvetek
majd elolvasom a Garminos illemtant, mielőtt ilyen kérdéseket felvetek
Előzmény: Mikulás (#75)
Sikerült Mapsource alatt TG-al reprodukálni a Lágymányosi hidas útvonal tervezést (Fehérvári út - Daróci u.). Vicces útvonalakat tervez :-)
Ennek azonban semmi köze a GPS tipusához. Bármelyik autós navi is ilyeneket tervezne Topoval, csak még beszélne is hozzá :-)
Ennek azonban semmi köze a GPS tipusához. Bármelyik autós navi is ilyeneket tervezne Topoval, csak még beszélne is hozzá :-)
Előzmény: Mikulás (#75)
Szerintem címre nem illik TG-ben keresni, arra ott van a NG :) Ezzel a problémád azt hiszem meg is lett oldva ;)
Előzmény: dudeeg (#74)
Sziasztok!
Megnéztem, hogy konkrétan mikor lassul be nálam a 62es (biztos más eset is van, de ez reprodukálható):
csak a Topoguide van bekapcsolva, a lépték 800m.
Ha valamilyen budapesti részt nézek, akkor minden ok (pl Lágymányosi híd). Innen kereséssel elmegyek Őriszentpéterre (csak annyit adok meg a keresésnél, hogy Magyarország, Templomszer 1), és itt már jelentősen belassul a kurzor/scroll.
Ki tudná esetleg valamelyikőtök próbálni?
Lehet, hogy ez normális viselkedés, bár elsőre nem találok rá magyarázatot.
Köszi
Megnéztem, hogy konkrétan mikor lassul be nálam a 62es (biztos más eset is van, de ez reprodukálható):
csak a Topoguide van bekapcsolva, a lépték 800m.
Ha valamilyen budapesti részt nézek, akkor minden ok (pl Lágymányosi híd). Innen kereséssel elmegyek Őriszentpéterre (csak annyit adok meg a keresésnél, hogy Magyarország, Templomszer 1), és itt már jelentősen belassul a kurzor/scroll.
Ki tudná esetleg valamelyikőtök próbálni?
Lehet, hogy ez normális viselkedés, bár elsőre nem találok rá magyarázatot.
Köszi
Előzmény: scele (#41)
Jah, vágom. De tényleg nem ment tovább alkáli módban. De ezt bárki kipróbálhatja, amikor már kikapcsolt a cucc lemerülés miatt. Ilyenkor azért van általában még annyi szufla, hogy újra be lehessen kapcsolni, és gyorsan át lehessen állítani alkálira. Én ezt tetem, és én is azt gondoltam, hogy akkor az ad neki még x perc használatot.
Egyébként meg akksikról annyi mítosz van, hogy néha elég nehéz kiigazodni. Kezdve ugye a hírhedt memory effecttel :)
Egyébként meg akksikról annyi mítosz van, hogy néha elég nehéz kiigazodni. Kezdve ugye a hírhedt memory effecttel :)
Előzmény: Yoss (#72)
Idézet
Igen, kipróbáltam. Amint átállítottam a lemerült akksival alkálira, azonnal kikapcsolt :)
Ez érdekes, mert alkálival kellene tovább mennie. Mivel az alkálit akár nullára is süthetné, mert úgyis kuka a vége, míg az akkut nem illik kukára meríteni..
Ezért nem is jó - szerintem - akkut alkáli beállítással használni, mert tovább meríti, mint azt kellene. Ezzel persze tovább fog működni, de az akku élettartama ezt valszeg megsínyli.
Előzmény: dudeeg (#70)
Jogos, viszont annyiban szar a helyzet, hogy mindenfele, kulonbozo kisutesi gorbeju akksira nem egyszeru optimalizalni. remelhetoleg belovik majd a most divatos 0 onkisulesuekre es mindenki boldog lesz. Nekem bevalt az alkalis setting a csikszben, nem mondom, hogy linearis, de egesz jo.
Előzmény: dudeeg (#70)
Igen, kipróbáltam. Amint átállítottam a lemerült akksival alkálira, azonnal kikapcsolt :)
De mivel sok helyen írták már ezt a gondot neten, ezért gondolom valós a jelenség. Valamit nem tudtak jól megoldani a srácok, meglátjuk idővel javítják-e.
De természetesen a teljes üzemidő valóban nagyon nagynak tűnik. A kijelzés pontatlanságára szerintem azt a módszert fogom alkalmazni, hogy mindig lesz nálam tartalék akksi.
(de azért szerintem az a vélemény is jogos, miszerint egy 110.000 forintos cuccnak még véletlenül sem szabadna ilyet csinálnia...)
De mivel sok helyen írták már ezt a gondot neten, ezért gondolom valós a jelenség. Valamit nem tudtak jól megoldani a srácok, meglátjuk idővel javítják-e.
De természetesen a teljes üzemidő valóban nagyon nagynak tűnik. A kijelzés pontatlanságára szerintem azt a módszert fogom alkalmazni, hogy mindig lesz nálam tartalék akksi.
(de azért szerintem az a vélemény is jogos, miszerint egy 110.000 forintos cuccnak még véletlenül sem szabadna ilyet csinálnia...)
Előzmény: Saughassy (#67)
hát, direkt figyeltem erre, de természetesen nem zárom ki, hogy valamit esetleg elnéztem.
Az biztos, hogy autós tervezés volt beállítva leggyorsabb tervezési móddal, és a térkép is stimmelt. A többi beállítás default volt, mert akkor még nem volt időm eltekergetni :)
De persze lehet, hogy valamit elnéztem, de nem erőltettem a dolgot. Ahogy írtam, nem autóba vettem :)
Az biztos, hogy autós tervezés volt beállítva leggyorsabb tervezési móddal, és a térkép is stimmelt. A többi beállítás default volt, mert akkor még nem volt időm eltekergetni :)
De persze lehet, hogy valamit elnéztem, de nem erőltettem a dolgot. Ahogy írtam, nem autóba vettem :)
Előzmény: Saughassy (#66)
Igen, némelyik akkunál már én is tapasztaltam ilyet. A teljes lemerülés idejét azonban ez nem befolyásolta. (tehát ha általában akkuval 8 órát ment el a cucc, akkor ez független volt a töltöttség jelzőtől)
Házigazda
Előzmény: dudeeg (#65)
Csak belekontarkodom, mert nicns 62-es, de a beallitasok elegge befolyasoljak a tervezest.
Biztosan autos uzemmodban voltal? (van ugye biciklistol buszon at auton keresztul, sokminden)
A tiltasoknal nem volt valami erdekes dolog beikszelve?
A legyorsabb vagy legrovidebb utvonal volt beallitva?
Nem volt esetleg egy masik terkeplayer is beallitva?
Megvan esetleg a ket cim? Kiprobalnam a csxszel is.
Biztosan autos uzemmodban voltal? (van ugye biciklistol buszon at auton keresztul, sokminden)
A tiltasoknal nem volt valami erdekes dolog beikszelve?
A legyorsabb vagy legrovidebb utvonal volt beallitva?
Nem volt esetleg egy masik terkeplayer is beallitva?
Megvan esetleg a ket cim? Kiprobalnam a csxszel is.
Előzmény: dudeeg (#65)
No, nem akartam felkavarni bármilyen nyugvásban levő vizet ezzel az igo vs 62 autós navigálás kérdéssel. Sőt, nem is számítottam rá, hogy erre bárki ugrani fog, mivel úgy gondolom, hogy aki 100 ezer forintos gps-t vesz magának az talán már van annyira felnőtt, hogy tudja mire van szüksége, és mire nincs :) Nekem biztosan marad az autóban az igo, terepre meg a 62-es, és nem lesz emiatt szégyenérzetem ;) Lehet, hogy túl hamar ítéltem, de amikor a Fehérvári útról el akartam próbából navigálni a Daróci útra (Móriczhoz közel) és ezt a Naviguide-dal úgy oldotta meg a 62-es, hogy átvitt a Lágymányosi hídon Pestre, akkor meghoztam a döntést :)
No, de maradjunk az érdemi beszélgetésnél. Sajnos most lemerült az akksim, ezért nem tudom pontosan leírni, hogy milyen körülmények között jött elő a lelassulás, de ezt igyekszem pótolni, mert komolyan egy kissé értetlenül állok dolog előtt.
Azonban az akkumulátor kapcsán én is észrevettem azt, hogy zsírúj, jó minőségű akkumulátorral is azt csinálja a kütyü, hogy órákig azt mutatja, hogy a battery full, aztán a teljes végkimerülés előtt nem sokkal (talán 10-20 perc) jelzi azt, hogy merülőben van az elem. A beállítás Ni-Mh, az akkumulátor Eneloop.
Ez az "effekt" megvan nektek is?
Üdv,
G.
No, de maradjunk az érdemi beszélgetésnél. Sajnos most lemerült az akksim, ezért nem tudom pontosan leírni, hogy milyen körülmények között jött elő a lelassulás, de ezt igyekszem pótolni, mert komolyan egy kissé értetlenül állok dolog előtt.
Azonban az akkumulátor kapcsán én is észrevettem azt, hogy zsírúj, jó minőségű akkumulátorral is azt csinálja a kütyü, hogy órákig azt mutatja, hogy a battery full, aztán a teljes végkimerülés előtt nem sokkal (talán 10-20 perc) jelzi azt, hogy merülőben van az elem. A beállítás Ni-Mh, az akkumulátor Eneloop.
Ez az "effekt" megvan nektek is?
Üdv,
G.
Idézet
...meg a külső és belső hőmérsékletet, a páratartalmat és légnyomást.
Nem kell abszurdra venni a figurát, az adott pillanatban nyilvánvalóan érdektelen vagy sokadrangú információval felesleges a vezetőt traktálni. A repülőgépben sem lenne értelme a földközelség jelzőnek ha 5000 m-nél kisebb magasságban már visítana.
Előzmény: Csigabiga (#61)
És még valami: az, hogy a levesem elbír egy csipet sót és még ehető marad, nem jelenti azt, hogy akár egy marékkal is rakhatok bele és még akkor is megmarad az élvezeti értéke.
Lefordítva az autós navi példára: az hogy minden másodpercből egy tizedet nem az útra nézek, nem jelenti azt, hogy ugyanolyan biztonsággal haladok akkor is, ha minden másodpercből egy felet nézek másfelé. Az meg kétségtelen tény, hogy a navi kijelzőjének figyelése valamelyest csökkenti az útra fordítható időt. Az, hogy ez számottevő-e vagy sem, már lehet vita tárgya.
Lefordítva az autós navi példára: az hogy minden másodpercből egy tizedet nem az útra nézek, nem jelenti azt, hogy ugyanolyan biztonsággal haladok akkor is, ha minden másodpercből egy felet nézek másfelé. Az meg kétségtelen tény, hogy a navi kijelzőjének figyelése valamelyest csökkenti az útra fordítható időt. Az, hogy ez számottevő-e vagy sem, már lehet vita tárgya.
Előzmény: KoLa (#60)
Idézet
Háromszáznegyvenkét méter, és ötvenhárom centiméter múlva fordulj jobbra a Domonkos-Szentirmay Alajos utcába, Észak - Észak-Keleti irányba.
A hűtővíz hőmérséklete kilencvenhárom Celsius fokos, és emelkedő tendenciát mutat.
Az akkumulátor feszültsége tizennégy egész nyolc tized Volt.
Az üzemanyagtartályban negyvenegy liter kilencvenötös oktánszámú ólommentes benzin van, ez további ötszázhatvanöt kilométer megtételéhez elegendő.
A tompított fényszóró világít, az ablaktörlő nem működik.
A fedélzeti rádió a száznyolc egész háromtized Megahertzre van állítva, hangerő: hatos.
Kétezer-hétszázhuszonhárom méterrel ezelőtt jobbra kellett volna fordulni, ezért most újratervezés következik, de előtte még elmondom a motor aktuális üzemi paramétereit, és a kerekek légnyomását...
:o)
Meg a hangos visszapillantó tükröt ;-)
Nem erről van szó. Minden olyan eszköz amit nézni kell, csökkenti az út figyelésére fordítható időt, és ezzel arányosan növeli a balesetveszélyt. Én pl. a lámpák bekapcsolását általában nem úgy ellenőrzőm, hogy ránézek a visszajelző lámpára, hanem megtapintom a bajuszkapcsolót.
Azok akik nem szeretik a hangokat a kocsiban, vajon miért nem kapcsolják ki a kütyü csipogását is? Megmondom: mert úgy még többször kellene a kijelzőt vizslatni.
Nem erről van szó. Minden olyan eszköz amit nézni kell, csökkenti az út figyelésére fordítható időt, és ezzel arányosan növeli a balesetveszélyt. Én pl. a lámpák bekapcsolását általában nem úgy ellenőrzőm, hogy ránézek a visszajelző lámpára, hanem megtapintom a bajuszkapcsolót.
Azok akik nem szeretik a hangokat a kocsiban, vajon miért nem kapcsolják ki a kütyü csipogását is? Megmondom: mert úgy még többször kellene a kijelzőt vizslatni.
Előzmény: R.Guszty (#58)
És a visszapillantó tükrökben lévő képről is tájékoztasson, hogy csak előre kelljen nézni. :D
Előzmény: R.Guszty (#58)
Ebben az esetben viszont bele kéne rakatni a hangos üzemanyagszintjelző, vízhőmérsékletrbemondó valamint sebesség- és fordulatszámfelolvasó funkciót is, nem? :-) Hiszen azt is rendszeresen megnézed, nem?
Előzmény: KoLa (#56)
Aki meg nem akar hangutasítást, az nézze a navi kijelzőjét. Csak amíg ezt teszi, addig sem az utat nézi és minél rövidebb időrés jut az útra, annál veszélyesebb a közlekedés. (Azok persze kivételek, akiknek a szemeiben két-két fovea centralis található, mint a sasnak.)
Előzmény: MrZerge (#54)
Nem vagyunk egyformák, de szerintem ne menjünk bele.
Nekem meg attól áll fel a szőr a hátamon, ha bármilyen készülék megszólal a kocsiban és navigálni próbál "beszédüzemmódban"!
Számomra teljesen lényegtelen, hogy dadog vagy nem, de a csipogáson kívül ne tudjon semmit se. Volt nüvim, de nagyon hamar eladtam, mert csak "beszélni" tudott. Borzasztó volt!
De mielőtt itt vérremenő vita alakulna ki, ami már jegyzem meg sokszor lefutott a lényeg elhangzott! Mindenki navigáljon azzal amivel szeret.
Nekem meg attól áll fel a szőr a hátamon, ha bármilyen készülék megszólal a kocsiban és navigálni próbál "beszédüzemmódban"!
Számomra teljesen lényegtelen, hogy dadog vagy nem, de a csipogáson kívül ne tudjon semmit se. Volt nüvim, de nagyon hamar eladtam, mert csak "beszélni" tudott. Borzasztó volt!
De mielőtt itt vérremenő vita alakulna ki, ami már jegyzem meg sokszor lefutott a lényeg elhangzott! Mindenki navigáljon azzal amivel szeret.
Előzmény: KoLa (#50)