Az eredeti hír itt.
magpet, letöltöttem a csigacsáladat, de mikor felküldöm csix-re azt mondja hogy "track lerövidítve" és valóban csak egy része megy fel.
Ez jó lenne,csak félő hogy az én telcsim ezt nem tudja.Pedig most egy balatonfüredi becsatlakozáson gondolkozom és jó lenne tudni mikor ér oda a menet?Végső esetben marad a telefonos segítség.
Előzmény: magpet (#23)
Én még nem tudom, hogy csatlakozom-e a jövő heti körhöz. Minden esetre aki megy, annak ajánlott a meleg gatyó öltözéknek.
Tegnap délután egész kellemes volt az idő, és rövid nadrág elegendőnek is tűnt hozzá. Viszont most reggel itt Balatonnál igen hűvös volt.
Tegnap délután egész kellemes volt az idő, és rövid nadrág elegendőnek is tűnt hozzá. Viszont most reggel itt Balatonnál igen hűvös volt.
Néhány izé, hátha valaki hasznát veszi:
-balaton_high.gpi: a jó eséllyel útba ejthető hagyományos csészék és Games-pontok. Csak a trackhez közeli, egyszerű dolgokat tartalmazza, semmi multi vagy adventure. Forátum: POI, benne a pont rövid és hosszú neve, típusa, leírásban a rejtésre vagy jelszóra vonatkozó segítség, valamint egy szép kép. A pontokhoz 500m-es proximity riasztás. Használat: másold be a Garmin/POI könyvtárba, és kész. A GG és GC pontok külön alkategóriában jelennek meg, a térképen mindegyik a neki megfelelő ikonnal.
Ajánlott felhasználás: Oregon, Colorado, Nüvi (bátralnak :). Kipróbálni nem tudtam, de jó eséllyel (kép nélkül persze) 60Cx/CSx, 76Cx/CSx és eTrex Legend/VistaHCx készülékeken is üzemel. A ggpx is jópofa, ehhez viszont van kép meg riasztás. :)
A ládák válogatása önkényes. Ami szerintem messze van vagy bonyolult, az kimaradt. :)
-balaton_low.gpi: ugyanaz, mint fent, kisebb méretű (és ezért szebben megjelenő) képekkel. Ajánlott: Dakota, GPSMAP 62/78 sorozat.
-balaton_custommp.zip: az érintett terület custom maps-ba énekelve. Töltsd le a zip-et, csomagold ki, és a tartalmát (sok kmz) másold be a készülékeden a Garmin/custommaps könyvtárba!
Ajánlott: Oregon, Colorado, Dakota, GPSMAP 62/78 sorozat.
-balaton_high.gpi: a jó eséllyel útba ejthető hagyományos csészék és Games-pontok. Csak a trackhez közeli, egyszerű dolgokat tartalmazza, semmi multi vagy adventure. Forátum: POI, benne a pont rövid és hosszú neve, típusa, leírásban a rejtésre vagy jelszóra vonatkozó segítség, valamint egy szép kép. A pontokhoz 500m-es proximity riasztás. Használat: másold be a Garmin/POI könyvtárba, és kész. A GG és GC pontok külön alkategóriában jelennek meg, a térképen mindegyik a neki megfelelő ikonnal.
Ajánlott felhasználás: Oregon, Colorado, Nüvi (bátralnak :). Kipróbálni nem tudtam, de jó eséllyel (kép nélkül persze) 60Cx/CSx, 76Cx/CSx és eTrex Legend/VistaHCx készülékeken is üzemel. A ggpx is jópofa, ehhez viszont van kép meg riasztás. :)
A ládák válogatása önkényes. Ami szerintem messze van vagy bonyolult, az kimaradt. :)
-balaton_low.gpi: ugyanaz, mint fent, kisebb méretű (és ezért szebben megjelenő) képekkel. Ajánlott: Dakota, GPSMAP 62/78 sorozat.
-balaton_custommp.zip: az érintett terület custom maps-ba énekelve. Töltsd le a zip-et, csomagold ki, és a tartalmát (sok kmz) másold be a készülékeden a Garmin/custommaps könyvtárba!
Ajánlott: Oregon, Colorado, Dakota, GPSMAP 62/78 sorozat.
Házigazda
Ahh, persze, a fejemben a hallott "jó lenne rá vonóhorog" átalakult "van rajta vonóhorog"-ra...
Előzmény: magpet (#22)
Volna-e igény arra, hogy a túra látható legyen a Google Latitude-on? Azaz PC-n és telefonon is követhető, merre jár éppen a menet. Ezen kívül időnként flnyképek is vándorolnának felfelé, amik egy linkre kattintva szépen láthatóak lennének. Mondjuk valami online közvetítés féle, vagy mi. Akarunk ilyet?
Házigazda
Az a baj, hogy nincs vonóhorog a Butikon. De ha az egyik utas beül a raktérbe, résnyire nyitjuk az ajtót, és ő fogja, az jó? :)
Egyébként köszönjük! Gondolkodom én is hasonlón, de majd akkor látom értelmét a beruházásnak, ha szaporodnak az ilyen túrák. Akár itt, akár ott, akár akárhol.
Egyébként köszönjük! Gondolkodom én is hasonlón, de majd akkor látom értelmét a beruházásnak, ha szaporodnak az ilyen túrák. Akár itt, akár ott, akár akárhol.
Házigazda
Előzmény: Fairy (#19)
A másik fórumon már burkoltan célozgattam rá: ha van vonóhorog a buszon és visszaépíted a leghátsó üléssort, akkor péntektől vasárnapig tudok nélkülözni egy ilyen "kerékpár-szállító" utánfutót, Bp. környéki átadással... :-)
Előzmény: magpet (#18)
Majd alszom előtte meg utána, közben meg tolom a taurint! Na jó, az utóbbit lehet, hogy kihagyom. :)
Volt már ennél rondább, hosszabb bevetésem is. Persze ha nagyon összeborulok, akkor szépen visszavitetem magam a túra vasúti alvállalkozójával.
Volt már ennél rondább, hosszabb bevetésem is. Persze ha nagyon összeborulok, akkor szépen visszavitetem magam a túra vasúti alvállalkozójával.
Házigazda
Előzmény: zakany (#16)
Nem akarlak lebeszélni semmiről.. de ezt azér gondol át! Veszélyes lehet.. illetve nem tudom, mennyire sportolsz most rendszeresen...
Előzmény: magpet (#14)
Nekem lesz, eskuvo hajnali 2-ig. Utana 2 ora alvas, aztan Balaton-kor. :)
Házigazda
Előzmény: totzoli65 (#12)
Nálam még csak most szerveződik.. :) Hétvégére fog kiderülni, hogy tudok-e menni!?
Ha tudok, akkor természetesen benne vagyok:))
És az indulóknak is (célbaéréskor) melegben hideget, hidegben meleg itallal segítek :) Egy gulyáson is gondolkodom.. de ezt még senki ne vegy kp-nak..
Szóval, 7végére kiderül..
Ha tudok, akkor természetesen benne vagyok:))
És az indulóknak is (célbaéréskor) melegben hideget, hidegben meleg itallal segítek :) Egy gulyáson is gondolkodom.. de ezt még senki ne vegy kp-nak..
Szóval, 7végére kiderül..
Előzmény: totzoli65 (#12)
Közvetítést köszönöm! :-)
Szállást lebeszéltem, megyünk.
Előző este szokásos before party? :-P
Szállást lebeszéltem, megyünk.
Előző este szokásos before party? :-P
Előzmény: zakany (#8)
Akkor lehet, hogy viszek egy hálózsákot (szükség esetén sátrat is), s reggel bedobom hozzátok indulás előtt.
Erdélyben kényelmesek voltunk, panzióban aludtunk (mellesleg nem is volt rossz), de szeretek kempingezni.
Ilyenkor talán a parton se szórakoznak az emberrel a rendőrök éjjel
Erdélyben kényelmesek voltunk, panzióban aludtunk (mellesleg nem is volt rossz), de szeretek kempingezni.
Ilyenkor talán a parton se szórakoznak az emberrel a rendőrök éjjel
Előzmény: zakany (#8)
T.Zoliéknak közvetítettem egyet.. de több szállásadó a környéken nem nagyon ugrált.. Mivel szeptember van, a többség (aki ki szokta adni) már hazament, illetve hétvégén megy haza! És nem nagyon éri meg senkinek egy éjszkára kiadni és azért visszautazni. De érdeklődöm még, hátha...
Előzmény: apexsek (#7)
Zakany!
Te lent leszel péntek este?
Szállásügy miatt érdekelne.
Az utolsó vonat korábban van lent vagy 6 órával, a szombati első meg később egy fél órával.
Na nem mintha nem tudnám behozni...
:-))))))
De egyszerűbb lenne, ha lent aludnék valahol.
Te lent leszel péntek este?
Szállásügy miatt érdekelne.
Az utolsó vonat korábban van lent vagy 6 órával, a szombati első meg később egy fél órával.
Na nem mintha nem tudnám behozni...
:-))))))
De egyszerűbb lenne, ha lent aludnék valahol.
Előzmény: zakany (#5)
Szívás! Hétkor megy át a legelső komp Tihanyból... így a hat órás rajtot elérni nem igen lehet... Nah, majd még meglátom...
Erre amúgy hol kellett jelentkezni? :)
Mert nem itt... csak feltűnt volna :)
Honnan indul a start? várhatóan mikor?
Mert nem itt... csak feltűnt volna :)
Honnan indul a start? várhatóan mikor?
Előzmény: magpet (#1)
Csak tessék, csak folyvást! :)
Úgy tűnik, a busz megtelt, de a Balaton körül még rengeteg a hely az egyénileg érkező kerékpárosoknak! Gyertek!
A busz legénysége eddig:
-magpet
-szg
-fa-peti
-scele (+András?)
-Mikulás
-Paco
Eddig a 6 fő, kérdés Scele cimborája. Róla mit tudunk?
Akik még jelezték a buszozási szándékukat: Hz, Tudo.
A 6 ember mellé még további (összesen 9, tehát a busz népén felül +3) kerékpár is befér, ha tehát valaki jönne apró személyautóval, a bringaszállításba be tudunk segíteni. Budapesti indulásra javaslom:
-4:30, Hősök tere
-4:45 Budaörs (scele)
Remélem, ez így mindenkinek jó, reggel nem volna szerencsés 3-4-5 helyszínt körbeautózni a városban. Bár ahogy most állnak a dolgok, jó esetben 2 órát fogok előtte aludni, tehát majdnem mindegy. :)
Attibati saját autóval jön, talán ott is vannak még helyek embereknek és/vagy bringáknak.
Úgy tűnik, a busz megtelt, de a Balaton körül még rengeteg a hely az egyénileg érkező kerékpárosoknak! Gyertek!
A busz legénysége eddig:
-magpet
-szg
-fa-peti
-scele (+András?)
-Mikulás
-Paco
Eddig a 6 fő, kérdés Scele cimborája. Róla mit tudunk?
Akik még jelezték a buszozási szándékukat: Hz, Tudo.
A 6 ember mellé még további (összesen 9, tehát a busz népén felül +3) kerékpár is befér, ha tehát valaki jönne apró személyautóval, a bringaszállításba be tudunk segíteni. Budapesti indulásra javaslom:
-4:30, Hősök tere
-4:45 Budaörs (scele)
Remélem, ez így mindenkinek jó, reggel nem volna szerencsés 3-4-5 helyszínt körbeautózni a városban. Bár ahogy most állnak a dolgok, jó esetben 2 órát fogok előtte aludni, tehát majdnem mindegy. :)
Attibati saját autóval jön, talán ott is vannak még helyek embereknek és/vagy bringáknak.
Házigazda