Az eredeti hír itt.
Meg sanszos, hogy időjárás szempontjából is...
nah, majd kiderül. Én kivárok péntekig :)
Nem szeretek megígérni majd lemondani bármit is, így inkább utolsó pillanatban döntök.
nah, majd kiderül. Én kivárok péntekig :)
Nem szeretek megígérni majd lemondani bármit is, így inkább utolsó pillanatban döntök.
Előzmény: magpet (#82)
Alvás szempontból jobb a vasárnap, a szombati menet előtt max. 2 óra jutna. Egyébként mindegy, majd tolom a teszkó-taurint, aztán hajnalig rázom magam egy techno-dizsiben. :)
Házigazda
Előzmény: Bacu (#80)
Nekem meg egy kicsit bizonytalan lett a részvételem...
:-((((((((
Most kerül megrendezésre a Thriatlon VB.
Egy internetes szolgáltatót képviselve építettük ki az informatikai hálózatot a Kopaszi-gáton, s a Rosevelt téren.
Elképzelhető, hogy ügyeletet kell tartanunk esetleges hibák gyors elhárítására.
Mindenesetre holnap elviszem a bringám Magpet-hez.
Remélem, azért hamar kiderül, hogy tudok-e menni, vagy sem?
:-((((((((((
:-((((((((
Most kerül megrendezésre a Thriatlon VB.
Egy internetes szolgáltatót képviselve építettük ki az informatikai hálózatot a Kopaszi-gáton, s a Rosevelt téren.
Elképzelhető, hogy ügyeletet kell tartanunk esetleges hibák gyors elhárítására.
Mindenesetre holnap elviszem a bringám Magpet-hez.
Remélem, azért hamar kiderül, hogy tudok-e menni, vagy sem?
:-((((((((((
Amúgy a vasárnap kinek nem jó? :)
Magpet te még ráadásul esküvőre is mész előtte, így neked is jobb lenne :)
Egy vasárnapra tuti igent mondanék, de szombaton még nagyon vacilálok. Ez sanszos pénteken dől el nálam. Ázni nincs kedvem, tekerni viszont annál inkább lenne.
Magpet te még ráadásul esküvőre is mész előtte, így neked is jobb lenne :)
Egy vasárnapra tuti igent mondanék, de szombaton még nagyon vacilálok. Ez sanszos pénteken dől el nálam. Ázni nincs kedvem, tekerni viszont annál inkább lenne.
Na én is belekotty. Ezek az időjárás előrejelzések nagyszerűek, folyamatosan követem őket és mindennap mást mondanak. Arról nem is beszélve, hogy mindegyik más-mást mond :). Szombatra ilyen trutyi időt mondd, de inkább lássuk meg mi lesz. Nem lenne jó folyamatosan ázni...volt már nekem is ahhoz szerencsém. Vasárnapra jobb időt mond, de ki tudja :).
Ettől függetlenül, továbbra is tervben van a menet ;).
Üdv mindenkinek!
Ettől függetlenül, továbbra is tervben van a menet ;).
Üdv mindenkinek!
Kicsit lastminute butaság: azt hiszem, most elcsavarok a Stadion körüli betonra, és tekerek pár kört. Jó lesz edzés-félének, meg a monoton tekerést szokni. Hétvégén - ha leszakad a kövérkesser az éllovasoktól - jól fog jönni ez a fajta rutin.
Terveim szerint 19h magasságában kezdem meg ott a körkörös mozgást. Nem tudom, mennyit megyek, majd ahogy kedvem lesz. Aki olvassa és ráér, esetleg csatlakozhat. 20 kör (kb. 1óra) egészen biztos, hacsak a jég nem kezd elverni.
Ha jössz, integess, ne kiabálj! Vélhetőleg Lyapis Trubetskoy-t fogok hallgatni, az meg halkan nem jó. :)
Terveim szerint 19h magasságában kezdem meg ott a körkörös mozgást. Nem tudom, mennyit megyek, majd ahogy kedvem lesz. Aki olvassa és ráér, esetleg csatlakozhat. 20 kör (kb. 1óra) egészen biztos, hacsak a jég nem kezd elverni.
Ha jössz, integess, ne kiabálj! Vélhetőleg Lyapis Trubetskoy-t fogok hallgatni, az meg halkan nem jó. :)
Házigazda
Akkor az valami böngésző-huncutság lesz. Ott "szedi szét" a telefon a gugli által küldött képet kis darabokra, nem pakolja őket rendesen egymásra. Valami ilyenre tippelnék. Mint mikor szétesik egy táblázat, vagy hasonló.
Házigazda
Előzmény: BaliaGy (#74)
Az én telefonomon (winmo) ugyan úgy látszik mint a neten. A hiba az ön készülékében van.
Előzmény: BaliaGy (#74)
Nézegeti valaki mobiltelefonon? (hagyományos, nem androidos okos telcsiről?)
Nekem 3 külön képen jeleníti meg: a térképet, a szürke nyilacskát, és a nyílban lévő kis kék képet. Nem tudom ez a jelenség, csak az én készülékem hibája vagy gyakoribb hibajelenség?
Nekem 3 külön képen jeleníti meg: a térképet, a szürke nyilacskát, és a nyílban lévő kis kék képet. Nem tudom ez a jelenség, csak az én készülékem hibája vagy gyakoribb hibajelenség?
Mind a telefonomon, mind a latitude fiókomban látom, hogy a telefonod a boltban volt majd elindult az Örs felé. :) Ha jól nézem akkor 20 percenként frissít a latitude automatikus beállításnál.
Előzmény: magpet (#70)
Megint 1-2 ora Latitude teszt, ha valakinek kedve volna nyomogatni. :)
Házigazda
Én múltkor így jártam :)
Reggel hatkor elstartoltam Tihanyból, gondoltam körbetekerem a tavat. Első másfél óra kellemesen telt. Majd Badacsonynál egy elázás jött. Utána megszáradtam, majd keszthelyi résznél megint egy, aztán rá egy órára ismét.
Végül meguntam és Szántódnál visszakompoztam.
Mondanom se kell a kompon mindenki furán nézett rám, hogy honnan jöttem, mert akkorra kisütött a nap. Csak nekem a 3 elázás után, 140km tekeréssel inkább hazamentem. Az ebéd hazahúzott.
Reggel hatkor elstartoltam Tihanyból, gondoltam körbetekerem a tavat. Első másfél óra kellemesen telt. Majd Badacsonynál egy elázás jött. Utána megszáradtam, majd keszthelyi résznél megint egy, aztán rá egy órára ismét.
Végül meguntam és Szántódnál visszakompoztam.
Mondanom se kell a kompon mindenki furán nézett rám, hogy honnan jöttem, mert akkorra kisütött a nap. Csak nekem a 3 elázás után, 140km tekeréssel inkább hazamentem. Az ebéd hazahúzott.
Előzmény: magpet (#68)
En is erre tippelek. Ha Badacsonynal elkap az eso, akkor mar nincs mit tenni. Kerdes, hogy az eleje milyen lesz? Mert szakado esoben vegiggurulni az autopalyan, majd ugyanebben az esoben felmaszni a bringakra bizony kevesbe vidam,...
Ut kozben zapor-zivatar tokmindegy, bringan hamar megszarad az ember. Mar ha elall az eso, ugye. :)
Ut kozben zapor-zivatar tokmindegy, bringan hamar megszarad az ember. Mar ha elall az eso, ugye. :)
Házigazda
Előzmény: Mikulás (#66)
Eddig minden nap mást mutatott.. és változott az előrejelzés folyamatosan. A valóságban a régi és az új se jött be :)
Az a sejtésem, hogy ez az időjárás szombaton nem "fehér-fekete" lesz. Szerintem alapvetően nem lesz rossz idő, de lesz zápor is, elázás garantálva. Ez azért kibírható, ha nem a félnapos áztató eső lesz... :) Tény, hogy vasárnapra picit több esély van szebb időre. (időkép.hu, meteoblue.com, koponyeg.hu) alapjan.
Előzmény: magpet (#65)
Nekem is ez a bajom. Azt hiszem, majd vasarnap tudjuk megvitatni, hogy milyen ido VOLT szombaton. :)
Házigazda
Előzmény: scele (#64)
Ez attól függ, hogy melyik időjárásjelentést nézed. Én találtam olyat is, ami mindkét napra szép időt mond! :-)
Előzmény: Bacu (#63)
A szombat már kőbe van vésve?
Csak mert szombatra esőt időt mond, vasárnapra pedig napsütésest.
Elmúlt három hétvégén mikor lenn voltam Balatonon, mindig szombaton kakás volt az idő, vasárnap meg napsütéses, szuper idők voltak. Előrejelzés alapján most is eléggé így néz ki.
Csak mert szombatra esőt időt mond, vasárnapra pedig napsütésest.
Elmúlt három hétvégén mikor lenn voltam Balatonon, mindig szombaton kakás volt az idő, vasárnap meg napsütéses, szuper idők voltak. Előrejelzés alapján most is eléggé így néz ki.
Igen, mentésnél (egyszerűsítésnél) fogynak a részletek. A kevesebb szakaszból álló görbének kevesebb a töréspontja, a geometria ilyen kegyetlen. :)
Egyébként monitoron nézegetve tényleg "kiegyenesít" izgalmas részleteket, de ha a cél az, hogy egy bejárt úton végiggurulj, akkor az egy átlagosan rögzített 10000 pontról 500-ra egyszerűsített trekkel simán megvalósul.
Dokumentációra legyen mondjuk automata legsűrűbb! Így nem pakolja fölöslegesen a pontokat, ha legállunk lángosozni, és akkor sem, ha épp 5km-t megyünk nyílegyenesen a 71-esen. Automata legsűrűbb beállítással szerintem az egész nap bele fog férni a 10000-be.
Egyébként monitoron nézegetve tényleg "kiegyenesít" izgalmas részleteket, de ha a cél az, hogy egy bejárt úton végiggurulj, akkor az egy átlagosan rögzített 10000 pontról 500-ra egyszerűsített trekkel simán megvalósul.
Dokumentációra legyen mondjuk automata legsűrűbb! Így nem pakolja fölöslegesen a pontokat, ha legállunk lángosozni, és akkor sem, ha épp 5km-t megyünk nyílegyenesen a 71-esen. Automata legsűrűbb beállítással szerintem az egész nap bele fog férni a 10000-be.
Házigazda
Előzmény: ramgab (#60)
Nincs félreértés, tudatlanság van, illetve volt a mai napig.
Csak szeretném dokumentálni, hogy egyszer megmutassam az unokáimnak.
Miután lebutítottam a te 5000 pontból álló csiganyáladat 500 pontra, elég szögletes lett (bár nem néztem gondolom az úthossz is változott), a szögletességet és az adatvesztést szerettem volna elkerülni.
Köszi a segítséget !
Csak szeretném dokumentálni, hogy egyszer megmutassam az unokáimnak.
Miután lebutítottam a te 5000 pontból álló csiganyáladat 500 pontra, elég szögletes lett (bár nem néztem gondolom az úthossz is változott), a szögletességet és az adatvesztést szerettem volna elkerülni.
Köszi a segítséget !
Előzmény: magpet (#59)
Kis félreértés van, tisztázzuk:
-aktív log: 10.000 pont (azaz tízezer). Ez megy belső memóriára. Ha úgy állítod be, akkor ennek a memóriának az állapotától függetlenül kártyára is rögzül a térkép, de kártyán már nincs a 10000 pontos korlát. Itt napi bontásban egy-egy új GPX-ben gyűlnek az adatok.
-mentett log: ennek hossza max. 500 pont. Ha a fenti aktív logot a készüléken mented, akkro egyszerűsíti 500 pontosra. Ha feltöltesz MapSource-ból egy tracket, az is 500 pontos lehet max.
Most tehát nyugodtan állítsd a trecket amilyenre szeretnéd, el fog férni. A sűrűség pedoig attól függ, mire szeretnéd használni:
-tuhunak alapanyag, vagy Te magad rajzolnál belőle térképet: valami sűrű, 4m-es, vagy hasonló.
-ha csak dokumentálnád a túrát, akkor tökmindegy, akár egy közepes automata is elegendő.
-aktív log: 10.000 pont (azaz tízezer). Ez megy belső memóriára. Ha úgy állítod be, akkor ennek a memóriának az állapotától függetlenül kártyára is rögzül a térkép, de kártyán már nincs a 10000 pontos korlát. Itt napi bontásban egy-egy új GPX-ben gyűlnek az adatok.
-mentett log: ennek hossza max. 500 pont. Ha a fenti aktív logot a készüléken mented, akkro egyszerűsíti 500 pontosra. Ha feltöltesz MapSource-ból egy tracket, az is 500 pontos lehet max.
Most tehát nyugodtan állítsd a trecket amilyenre szeretnéd, el fog férni. A sűrűség pedoig attól függ, mire szeretnéd használni:
-tuhunak alapanyag, vagy Te magad rajzolnál belőle térképet: valami sűrű, 4m-es, vagy hasonló.
-ha csak dokumentálnád a túrát, akkor tökmindegy, akár egy közepes automata is elegendő.
Házigazda
Előzmény: ramgab (#58)
A balaton karikára hogy érdemes beállítani a csix track tulajdonságait ?
450 méterenkénti rögzítéssel (225km / 500) ?
Esetleg lehet sürőbb is ? ez esetben mit fog tenni ? manuálisan el kell mentsem szakaszonként ?
Azért kérdem, mert most derült ki számomra hogy csak 500 pontosat lehet rátölteni, eddig nem volt okom a trak miatt aggódni.
Köszi !
450 méterenkénti rögzítéssel (225km / 500) ?
Esetleg lehet sürőbb is ? ez esetben mit fog tenni ? manuálisan el kell mentsem szakaszonként ?
Azért kérdem, mert most derült ki számomra hogy csak 500 pontosat lehet rátölteni, eddig nem volt okom a trak miatt aggódni.
Köszi !
Egy kis Latitude teszt. Most megindulok a XIII. kereuletbol bringaval a bolt fele. Aki raer, esetleg nezegetheti a menetet a hir oldalaba illesztett izen, aztan johetnek a tapasztalatok itt a forumon.
Mondjuk 12h-ig megyek ugy, hogy a poziciomat GSM-tornyokbol szamolja a szerkezet, es delben atkattintom GPS-re. Hatha van kulonbseg. Fogyasztasban biztosan. :)
Mondjuk 12h-ig megyek ugy, hogy a poziciomat GSM-tornyokbol szamolja a szerkezet, es delben atkattintom GPS-re. Hatha van kulonbseg. Fogyasztasban biztosan. :)
Házigazda
Koszonjuk! A kis letszam az utcakon nem akkora baj. Hetvegere ez mondjuk duplazodik, ami Siofokon jelent majd 10-12 emebrt, a kisebb telepuleseken 6-7'et. Ezek nyilvand a kerekparuton fognak reszegen, nitroglicerinnel megrakott kezikocsit tologatni, de majd vigyazunk. :)
Házigazda
Előzmény: zakany (#54)
Persze! De ezt már felajánlottam korábban is. Cuccok melegben vagy hűtve.. Ki mit szeretne.
Ha nem ébrednék fel, tudod melyik kertbe kell dobni a cuccost :))))
JA.. ma összesen kb.5-6 emberrel találkoztam az utcán és a parton.. Fura érzés.. kihalt itt már minden mára.
Ha nem ébrednék fel, tudod melyik kertbe kell dobni a cuccost :))))
JA.. ma összesen kb.5-6 emberrel találkoztam az utcán és a parton.. Fura érzés.. kihalt itt már minden mára.
Előzmény: magpet (#43)
Akkor leszűrhetjük, hogy mobilon nem csak a weben lehet követni az állást, hanem akinek alkalmas a telefonja és felvesz az ott is láthatja. Illetve, ha több résztvevőt is így felvesz a latitude-be akkor az több embert mozgását is láthatja egyszerre, mobilon is, és a weben is a saját latitude fiókjában.
Előzmény: magpet (#51)
Majd a tura napjan leszek exhibiciklista, addig a poziciom bizony nem public. :)
Teged lattalak. Avasuti sin mellett. Gondoltam, hogy ez valami gsm-tornyos takolmany... :)
No, de ez itt mar off, ki leszunk csapva.
Teged lattalak. Avasuti sin mellett. Gondoltam, hogy ez valami gsm-tornyos takolmany... :)
No, de ez itt mar off, ki leszunk csapva.
Házigazda
Előzmény: Togo (#50)
:) Eddig még ismeretlen hely, viszont neked látnod kell már, hogy gps nélkül hova rak. CCsak adótornyok alapján nem is rossz. A kék karikában benne van a tényleges pozicióm, de nem a patakparton ülök. :)
Előzmény: magpet (#49)
Elfogadnam en, de ezen a kicsi izen nem talalom, majd pc-rol. Kaotikus kicsit ez a gugli...
Házigazda
Előzmény: Togo (#47)
Próbábol felvettem. Most már csak a kérelem elfogadására vár, hogy lássam is. :)
Előzmény: magpet (#46)
szerintem ez a beagyazott ize egy juzert mutat, aki jobb hijan en leszek. biztosan babralhato tobb juzeres ize is, de ilyet majd csinal valaki mas. :) Akinek a telefonjan van Latitude, vegyen fel nyugodtan engem a geochallenge@gmail.com cimemmel, az lesz jol meglatitude-olva. :)
Házigazda
Előzmény: Togo (#45)
Ez a latitude dolog kinek a pozicióját fogja mutatni? Csak azért kérdem, mert ha felveszem ismerősnek akkor akár a telefonomon is tudom követni, ha már van rajta latitude. :)
Esetleg fog tudni olyat is, hogy akinek szintén van és jön annak a pozicióját is megjeleniti? (akkor lehetne látni hogy ki merre jár, mennyire huzódik szét a csapat. :) )
Esetleg fog tudni olyat is, hogy akinek szintén van és jön annak a pozicióját is megjeleniti? (akkor lehetne látni hogy ki merre jár, mennyire huzódik szét a csapat. :) )
Előzmény: magpet (#44)
Összeütöttem egy Latitude-izét, amivel (nagyjából) valós időben követhető lesz a túra állása. Egyszerűen kattints a hír oldalára, alul látod a térképet.
További dolgok:
-igyekszem menet közben feldobálni pár képet a Picasára, az ide vezető linket a térkép alatt találjátok.
-A térképes nézegetős követős dologból csináltam egy nagyon minimalista verziót (semmi design, hogy minél kisebb legyen a letöltött adatmennyiség) kifejezetten mobilra, az ő címe meglepő módon szintén a hír oldalán.
Tehát a túra napján csak a hír oldalán kell sűrűn nyomni a reload-ot, már ha épp nem velünk bringázol a Balaton körül. :)
További dolgok:
-igyekszem menet közben feldobálni pár képet a Picasára, az ide vezető linket a térkép alatt találjátok.
-A térképes nézegetős követős dologból csináltam egy nagyon minimalista verziót (semmi design, hogy minél kisebb legyen a letöltött adatmennyiség) kifejezetten mobilra, az ő címe meglepő módon szintén a hír oldalán.
Tehát a túra napján csak a hír oldalán kell sűrűn nyomni a reload-ot, már ha épp nem velünk bringázol a Balaton körül. :)
Házigazda
Elnézést, a "mónikás" szóról nekem rémségek jutnak eszembe. :)
Más: arra tudjuk-e használni a Te kis bázisodat, hogy a túra idejáre oda dobáljuk be a hátizsákokat és egyéb - a menetnél nem szükséges - izéket? Csak mert nem volna szerencsés, ha látványosan megpakolt állapotban maradna a parkolóban a busz. (Lehet, hogy a táskákban semmi érték, de mire ez kiderül szegény tolvaj számára, addigra bevert egy 50eFt-os ablakot az autón...)
Más: arra tudjuk-e használni a Te kis bázisodat, hogy a túra idejáre oda dobáljuk be a hátizsákokat és egyéb - a menetnél nem szükséges - izéket? Csak mert nem volna szerencsés, ha látványosan megpakolt állapotban maradna a parkolóban a busz. (Lehet, hogy a táskákban semmi érték, de mire ez kiderül szegény tolvaj számára, addigra bevert egy 50eFt-os ablakot az autón...)
Házigazda
Előzmény: zakany (#42)
Mi vaaan? Monikas? Ezt sokfelekeppen tudnam ertelmezni, de mindegyikert moderacio es kitiltas jarna. :)
Házigazda
Előzmény: zakany (#39)
Leérkeztem a kiindulási helyre.. de senki sincs még itt..
Már nincs kedvem hazamenni.. maradok szombatig.
A part mónikás!
üdv
Már nincs kedvem hazamenni.. maradok szombatig.
A part mónikás!
üdv
Ugyvan! Egyebkent lathatoan elindult valami szep dolog a vilagban, ha az MGKE elnoksegi tagja ad Garmin supportot a GPSgames-en! :)))
Házigazda
Előzmény: Attibati (#34)
A Gctour oldalon megadtam egy körülbelüli időbeosztást. Füreden 9 óra körül leszünk és a móló környékén fogjuk bevárni a lemaradókat tehát egy kicsit hosszabb ácsorgásra számíthatsz.
Előzmény: Gábor75 (#32)