Minden ami GPSGames, vagy ahhoz közeli.
2009-03-19 21:50:54
felett allo=felett allonak gondolo
magpet
Házigazda

Előzmény: magpet (#855)
2009-03-19 21:46:33
Ebben en is bizom. :)
Az a baj, hogy a "terepjaro" szohoz - hasonloan az "enduro", "quad", "nagy fekete Mercedes", stb. szavakhoz - tapad egy hangulat. Ezt nehany furcsan gondolkodo, onmagat torvenyek felett allo embernek koszonhetik az emlitett jarmuvek. Nem szeretek a Foltan-keresztnel quadosok elol felreugrani (volt ra pelda), ugyanakkor kiepitett palyan quadozni akkor is jo, ha most ezert a kijelentesemert ujra kell szentelni a szervert. :) A lenyeg, hogy a terepjaro nem egyenlo a termeszetrombolo idiotak tombolasaval.
Egyszer gyere el Pandazni, tetszeni fog! :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Ládafia (#853)
2009-03-19 21:28:26
Idézet
Ahova a torvenyek (es a jozan esz) szerint nem szabad/illik bemenni jarmuvel, oda nyilvan kar ilyen jatekot csinalni, mert a GPSGames ertelmes, torvenytisztelo es termeszetszereto jatekosai ugysem fogjak meglatogatni.


Ebben bízva kívánok Mindekinek Jó Éjszakát! :-))

Ládafia

Előzmény: magpet (#844)
2009-03-19 21:10:28
Egyreszt nem csak terepjaros pontok letezhetnek a mufajban, hanem kikotheto pl. a kotelezo kerekparos megkozelites is.
Masreszt a feltelezes nem stimmel. Az offroad kp nem kotelezoen a suru erdo kozepen van, tavol minden uttol. Offroad kp lehet pl. egy foldut rovid, de igen meredek szakasza is, ahova lemenni batorsag kell, felfele meg esetleg csorolo. :)
Ha terepjaros pont, akkor termeszetesen nem celom, hogy vedett teruletek kozepen menjen a parade. Azert leteznek az orszagban legalisan megkozelitheto foldutak. Ahova a torvenyek (es a jozan esz) szerint nem szabad/illik bemenni jarmuvel, oda nyilvan kar ilyen jatekot csinalni, mert a GPSGames ertelmes, torvenytisztelo es termeszetszereto jatekosai ugysem fogjak meglatogatni. Es ezt komolyan igy gondolom.
Szoval ne tekintsunk a terepjarora ugy, mint kotelezoen termeszetrombolo istentelensegre! A kerekparra meg a rollerre meg foleg ne. Szerintem. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Ládafia (#842)
2009-03-19 20:51:57

Sohasem voltam off-road versenyen/rendezvényen, de gondolom azért van előírva, hogy járművel kell megközelíteni a pontot, mert amúgy a célponthoz nem vezet kiépített, vagy bármilyen út, vagyis az eléréséhez jó eséllyel túrni/koptatni/károsítani kell a talajt/környezetet.

Ezek alapján, én most úgy látom, nem örülnék az off-road jellegű játékoknak.

A "Rollerezz!"-re értelemszerűen ez nem vonatkozik! :-))
Ládafia

Előzmény: magpet (#836)
2009-03-19 20:19:42
Véleményetek érdekelne egy játék-típussal kapcsolatban.
Off-road versenyeken létezik egy "offraod kp" nevű ponttípus. (kp=kontroll pont). Ezek azok az ellenőrző pontok, amiket konkrétan autóval kell érinteni, tehát nem elég a környékre eljutni a terepjáróval és odaballagni a hátralévő 1-200m-en. Ennek mintájára jutott eszembe, hogy itt is készülhetnének ilyen pontok. A feladat a GPS (koordináták) lefényképezése az adott ponton, háttérben egyértelműen azonosítható járművel. A jármű persze nem kötelezően terepjáró. A játék gazdája álmodja meg, hogy a teljesítést autóhoz, biciklihez, vagy egyéb dologhoz köti, esetleg mindegy, csak jármű legyen. Nos?
(Pupu Rollerezz! játéka már majdnem ilyen, de az ötlet nem innen való. Pupuval nagyjából egyszerre jutott eszünkbe a hasonló ötlet, bár apróbb különbségekkel.)
magpet
Házigazda


Új megtalálások

Bejelentkezés