Minden ami GPSGames, vagy ahhoz közeli.
2010-01-09 10:54:33
Mivel annak idején én bátorkodtam határozottan magánvéleményként viszonylag sarkosan fogalmazni, akkor most egy kicsit részletesebben ugyanígy:

1. A szóbanforgó keresztrejtvény megtalálása a neten semmilyen problémát nem okozhat egy itteni játékosnak. Legalább egy fellelési helyére jól láthatóan szkennelt kép formájában került, az eredeti pedig igen nagy valószínűséggel egy nyomtatott kiadvány volt. Erre a helyre egy elég átlátszó provokáció jelleggel tette fel valaki, és az oldal üzemeltetői gyorsan le is tiltották.

A "játék" valódi forrását sem ott, sem itt nem nevezték meg...

2. A szóbanforgó "mű" nem 56-ról szól. Jól látható célja az, hogy az elmúlt pár évnek ill. a jelen (politikai) helyzetnek egy szélsőséges gondolkodásmód szerinti megítélését összemossa az 56-os eseményekkel, és erre a pozitív alaptartalomra rávetítve legitimálja ezeket a nézeteket.

A magam részéről itt nem szeretnék itt (sem) 56 valódi (akkori) céljainak értelmezésébe belebonyolódni, de azért elég nyilvánvaló, hogy a történelmi és politikai helyzet ma nem kicsit más.

OFF: A fenti (politikai) csúsztatási technológia alkalmazását jól mutatja a közelmúltbeli példa:

A politikai szervezet a kereszténység ünnepére ráépülve nyílt demonstrációkon (kettős) kereszteket állít, és azokat papokkal felszentelteti. (Bár ez utóbbit nem támogatja római katolikus egyház magyarországi vezetője - de hát...)
Aztán, ha valaki a szimbólumot (amely nem azonos a kereszténység alapszimbólumával) ledönti, már következhet az értelmezés: "gyűlölet-bűncselekmény, amely az országban még túlnyomó többségben lévő keresztény emberek arculcsapása". :ON

----------------

A véleményem tehát változatlan: ez a "játék" egy szélsőséges, erőszakos, gyűlöletet sugárzó nézeteket sugallni, legitimálni kívánó, aktuálpolitikai mű. A felszínen benne foglaltaknak egyszerű történelmi tényként való elfogadását és kezelését pedig naivitásnak és vakságnak gondolom.

Gabe

Előzmény: ID-24 (#1002)
2010-01-09 04:46:35
Én ezt a moderálást is elvállalnám. Mivel nem vagyok "ideológiailag képzett Bölcs Vezér", ezért a következő egyszerű szisztéma szerint szűrném a játékokat.

Ne legyen a szövegben semmilyen szélsőséges vagy másokat lekicsinylő, sértegető megjegyzés. Az általánosan elfogadott tények ismertetése mellett ne tartalmazzon a leírás ideológiai prédikációt. Ennyi.

Egyébként, a játékok 99,99 százaléka (szélsőséges) ideológiától mentes.
ID-24
Játékvezető


Új megtalálások

Bejelentkezés