Minden ami GPSGames, vagy ahhoz közeli.
2011-04-05 09:11:34
Ez már a csűrés - csavarás kategória :)
yoggi

Előzmény: Pupu (#1591)
2011-04-05 09:02:57
Nagyon jónak tartom az elgondolásodat, de én - nem mindig pozitív tapasztalataim alapján - csakis olyanokkal mennék bele bármiféle versengésbe, akik névvel, arccal, címmel, telefonszámmal (bocs, yoggi... :-) vállalják magukat.
Pupu

Előzmény: yoggi (#1588)
2011-04-05 08:49:50
Beleszólók én is, annak ellenére hogy szubjektív okok miatt 2 éve szinte 0-ra csökkent a játékban való részvételem bármelyik oldalon.

Egy jó megoldás lehetne az, ha lenne a felhasználók közt egy verseny, de csak azoknak akik ezt igénylik, belép egy csoprtba, innen kezdve neki kell értékelni, viszont a megtalálása versenypontként regisztrálódik aztán lehet csűrni-csavarni, aki viszont csak játszani akar az játszik, ez kb hasonló mint a Pupu által javasolt kétféle user, csak önkéntes, senkire nem kell eröltetni semmit.

yoggi

Előzmény: Pupu (#1584)
2011-04-05 08:18:10
Még valami eszembe jutott ehhez, saját korábban leírt ötletemhez, a kétféle játékos-szinthez (csak adatokkal regisztrált játékos létesíthessen játékot és szólalhasson meg a Fórumban) kapcsolódva: rendszeres hamis értékelésekért (akár átmenetileg) le lehetne kerülni az "alsóházba", amelynek tagjai csak játszhatnak és fórumot olvashatnak.

Tudom, ezek "rendpárti", nem népszerű gondolatok, magpet mellett sokan mások is idegenkednek az ilyesmitől. Nem is erősködnék mellettük! Inkább csak azért írom le, hogy talán egy rossz gondolat indukál valakiben egy jót :-)
Pupu

Előzmény: Ládafia (#1582)
2011-04-05 07:17:46
Idézet
nem lehet elküldeni a "Megtaláltamot", amíg ki nem tölti az illető ezeket, kötelező mezőként.


Ez szerintem, azért nem jó ötlet, mert aki a jelenlegi helyzetben nem veszi a fáradtságot, hogy írjon visszajelzést - vagy legalább valami "jópofaságot" - az félő, hogy nem őszinte/konstruktív/használható értékelést fog adni, hanem csak találomra bejelöl valamit (szerintem, a legtöbb esetben a könnyebbség kedvééért mindenre maximumot ad), és nem érjük el vele az eredeti célt, sőt félrevezető visszajelzést kapunk.

Az ötlet azon részével egyetértek, hogy legyen lehetőség az értékelésre/visszajelzésre (pl. a Fairy által - 1571 hsz. - javasolt szempontok szerint), csak szerintem, ne legyen kötelező.
Ládafia

Előzmény: Pupu (#1579)
2011-04-05 05:12:18
Jó ötlet, nekem tetszik. De csak akkor látom működőképesnek, ha nem lehet elküldeni a "Megtaláltamot", amíg ki nem tölti az illető ezeket, kötelező mezőként. Hiszen most is van lehetőség értékelésre, mégis hányan logolnak úgy, hogy a minimális örömöt és visszajelzést sem adják meg a rejtőmek, egy odavetett "megvan", vagy "részletek és fotók később" (sokszor sohanapján) bejegyzéssel, vagy pusztán egy pontot odatéve!
Pupu

Előzmény: Fairy (#1571)
2011-04-04 21:27:23
Jó felvetések hangzottak el, de én nem (pontosan) ebben/így látom a "kiutat"/"kitörési pontot". Szerintem mindennél fontosabb, motiválóbb a közvetlen visszacsatolás. Úgy vélem, hogy magpet "játszani is engedd" alapállása törvényszerűen vezetett a színvonal csökkenéséhez (nem mentegetőzésként írom! :-) ). Ugyanis hiányzott egy, a hivatalos moderáció helyetti kontroll: a felhasználói visszajelzés könnyen számszerűsíthető formája.
Nna, nagyon elfilozofálom, pedig baromi egyszerű a javaslatom: a logokhoz tartozzon pontozási rendszer is, kb. az "élmény", "kihívás", "ismeret" kategóriák mentén. Ez lehetne a játék KIÉ pontszáma :-)) Talán akkor nem is lenne (annyira) fontos, hogy havonta pár főnél többen teljesítsenek, ha konkrét, számszerű visszajelzés érkezne.
Fairy

Előzmény: Pupu (#1566)
2011-04-04 20:37:21
Kevés szebb dolog akad szerte e világon az önkritikánál - de tényleg kellett ilyen mennyiségű hamut hinteni a fejedre? Nem tudom, melyik játékaidat irtottad ki, de nekem sok örömöt szereztek, amelyeknél eddig jártam. :-)

Moderáció: nem szívesen dicsérek olyan ötletet, amellyel más valaki állt elő, de első közelítésra jó ideának tűnik, hogy néhány szempont alapján minősítse új játékát maga az alkotó. Kelljen elgondolkoznia, mielőtt bejelöl valamit: tényleg szép a környezet? Van valami spiritusz a rejtésben? Vette a fáradságot, hogy bekopizzon valami információt a helyről? Aztán, ha mindig csupa ötöst ad a saját elégtelenjeire, már mindenki tudni fogja, mire számítson.

Pupu

Előzmény: ID-24 (#1565)
2011-04-04 20:05:52
Gyomláltam egy kicsit a játékaim közt. A leggyengébbeket, kb. húszat megszüntettem.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: ID-24 (#1564)
2011-04-04 19:16:57
Ha lesz bármilyen előzetes moderáció, akkor több játékot nem csinálok, ahogy a gc-n sem rejtettem jó ideje.
Ha valaki felkeresi egy rejtésem, akkor bármilyen megindokolt véleményt szívesen veszek tőle, de bent, a meleg szobában számítógép mellől hivatalnokot játszó szakértőre nincs szükségem.

Ha valamelyik játékommal problémája van valakinek, aki már megkereste, kérem, szóljon, és megszüntetem a játékot, mert javítgatni nincs kedvem. Ne csak a logba írja be az észrevételét, hanem küldjön egy mailt is, mert nem figyelek minden megtalálást.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Omlás (#1563)
2011-04-04 18:59:06
A moderáció sztem sokak számára ijesztően hatna (talán többek között magpetre is), de lenne egy köztes javaslatom. Moderáljon a rejtő azzal, hogy néhány kérdésben pontoznia kell saját játékát, amit a játékoldalon mi is látunk. Ilyenekre gondolnék, mint természeti környezet, ötletesség, újszerűség, megközelíthetőség, teljesíthetőség, stb. Legfeljebb ha sokszor rosszul moderálja saját rejtését, akkor nem rejthet.
Omlás


Új megtalálások

Bejelentkezés