Minden ami GPSGames, vagy ahhoz közeli.
2011-04-05 19:12:22
Én fogok menni a futásra :) csak sokáig a sár tartott vissza.

Amúgy én is egyre inkább igyekszem mellőzni az autókázást.
Régebben simán hétvégente főleg télen elmentem a Börzsönybe kirándulni. Most már sokszor még örülök is, hogy nem használom az autót, hanem más alternatívát keresek helyette. (leginkább bicó)
Bacu

Előzmény: Pupu (#1613)
2011-04-05 18:54:52
Egyetértünk! Egyébként, amiket írok, azokat már nem igazán magamért írom, bennem már igazán nincs versenyszellem, azaz van, de máshol élem ki (kerékpár). Csak azért hoztam fel ezeket, mert tudom, hogy vannak, akiket érdekel, ismerem és talán meg is tudom fogalmazni a szempontokat, és naiv módon remélem, hogy felvetéseim kovászként hatnak egy majdani jó kenyér kisüléséhez.

A délelőtti bejegyzésedhez még egy gondolat. Mondod, nem igaz, hogy a nívócsökkenés miatt csökken az outdoor megtalálások száma, hanem rút anyagiak teszik. Vitatom. Ha ez lenne az egyedüli, vagy akár csak fő tényező, akkor tele lenne a "Túratárs kerestetik" rovat, mindig foglalt lenne magpet busza, és többet foglalkoznának ezzel a játékosok, mint az Androiddal.

Amúgy csakugyan tény, hogy drága a vonat, családnak már jobban jöhet ki az autózás. De mivel magyarázzam, hogy a Budai-hegyekben található "Futás" játékomat december óta hárman teljesítették csak? BKV-val elérhető. Na de persze strapás egy kicsit a 8 km-es futás, könnyebb indoor játékot teljesíteni...
Pupu

Előzmény: zem (#1612)
2011-04-05 18:36:22
Persze nem csak erre válasz ez most, hanem tömbösítve megy mindenre, amit ma műveltetek.. ;-)

Nem csak szép elvről van itt szó, hanem a GG-n jelen levő valóságról. Itt él szépen mindenki (leszámítva a kőműveseket, akik nem szabadok.. :-)), alkot, rejt, keres stb. A nagy többség csendben játszik, a játékok simák, probléma nincs velük, amivel van - hamar jelzik fórumon stb. Erről az oldalról nem érzem, hogy gond lenne a kecskével.

A káposzta, vagyis amivel probléma van/lehet az oldalon:
- fórumok átláthatósága (nekem nem okoz gondot, de ismerősök panaszkodtak már erre);
- normális kereső;
- letöltési problémák;
--- biztos vannak még, de a lényeg, hogy technikai problémák. Nem az alapelvvel van a gond!

Pontozás: ha kéritek, sokan pártoljátok - biztos megvalósul. Magam nem látom sok értelmét, pont a gc-s tapasztalatok alapján. Az ellentétes pontozás, hogy a rejtő a sajátját publikáció előtt: az érdekesebb. Ez életképes ötlet, illetve kiegészülhet a megtalálók pontjaival (kettős visszacsatolás :-)).

Kedves Pupu: a gg-n a versenyhelyzeted megteremtésében nem tudok segíteni. Vagy kielégít így a games, vagy nem, de nem hiszem, hogy nekem kéne bármilyen megoldást találnom. Akármilyen változások lesznek - ahogy most Neked (néhányaknak - ... - sokaknak) van hiányérzeted és problémád, úgy a változtatások hatására biztos lesz akinek akkor lesz problémája. Persze nem gondolom, hogy nem jó ügyekért harcolsz, van bennük ráció, de amilyen önző és kényelmes vagyok - én így szeretem a GG-t. Nem tartom annyira színvonaltalannak, sem problémásnak, békében élnek itt farkasok és kecskék, nagyhalak és kishalak együtt. Bár vannak gyógypedagógusi összeköttetéseim, de szerintem boldogulsz nélkülük is. :-)

Jöjjön egy megtalálási legális, hivatalos lista, az biztos javít a sportolók hiányérzetén.

Hetente többször napi 90km-t ingázok tömegközlekedve (vonat-busz-busz, nem Bp-re... éljenek a csatlakozásos átszállások... :-/). Nem vállalom be biciklivel, ellenben már végigrejtettem (és kerestem :-)) az útvonalon előforduló érdekes dolgokat. Ez nem "kiút" semmiből, de legalább megfűszerezi a hétköznapokat.

Bocs a hosszért, szép áprilist mindenkinek! :-)
zem

Előzmény: Pupu (#1580)
2011-04-05 05:25:44
Nagyon értékelem az álláspontodat, kevés szebb elv akad, mint "élni és élni hagyni". Ha viszont annak okát keressük, hogy miért nem futja ki lehetséges formáját a GG, miért nem sokkal többen és többet játszanak itt (is), akkor óhatatlanul felmerül a színvonal kérdése.

Tehát ne szerénykedj, hogy ilyen meg olyan kis játékos vagy, hanem vállald fel, hogy sokan adnak a véleményedre (én is!), és próbáld kitalálni, megfogalmazni, szerinted miképp lakhat jól a kecske, és maradhat meg a káposzta. Lehet, hogy nem a nagyokos férfiak állnak elő a jó megoldással, hanem egy gyakorlatias nő.

Amit a költségnövekedés negatív hatásáról írsz, maximálisan igaz. Engem is sokat foglalkoztat a dolog. A tendencia folytatódik, és már csak rosszabbodik a helyzet! Mi lehet a kiút? Saját példámat csak elszántaknak ajánlanám: minap bringával ugrottam le hivatalos ügyben Bajára, és ott megkerestem egy játékot (de nem sikerült...). Lehet közel 400 km-t bringázni egy találatért, de nem mindenki bírja, és a bicikli is belekerül kilométerenként jó 10 forintba. Viszont vonattal leutazni egy vidékre, és ott kerékpározni már többeknek reális alternatíva. És igen, több embernek kell összeülni egy autóba, elosztva a költséget - amelynek az üzemanyag csak a fele (a többi a gumiabroncs, a szerviz, és a kilométerre vetített amortizáció)!
Pupu

Előzmény: zem (#1567)
2011-04-04 20:47:20
Nagyon nem értek vele egyet!!

Többre tömbösített válaszok:
Idáig inkább hallgattam a nagy sportolók közt. Mondván én így szeretem a gamest, ha változást akarnak és elérnek, majd meglátjuk milyen lesz. Nem vagyok a listátok ellen a megtalálásokban, megnéztem mikor ID csinált ilyesmit, jópofák ezek is, van akinek ez számít - nem ártalmas, ergo legyen.

Viszont: moderáció? Megszüntetések? Na nee...

Legtöbbször a kölykökkel megyek kirándulni, keresgetni - a legegyszerűbb, nektek butaságnak tűnő dolog is jó játék (lehet) nekik. Szeretem a közelieket, mikor egy téli, fázós nap ki lehet velük mozdulni közelbe, de van cél, hogy egy új feladványt, elolvasni, megismerni valót találjunk. Ugyanakkor szeretek nagyokat menni barátokkal, ott meg jól jön a nehezebb, agyzsibbasztó játék.

De! miért is kell megszüntetni bármelyiket is? Ami nem tetszik nekem - nem keresem. Másnak viszont nagyon jól bejöhet (mert ő a vonatokra bukik, vagy az ipari tetemek a gyengéi, vagy mert a színházak, filmek stb.) "Színvonaltalan" egy rejtés? hát... Ti tudjátok!

Lelkesen elrejti valaki, mert meg akart valamit mutatni. Vagy Brezko rejtett egyet magpet régi boltjába - mekkora poén volt. Lehessen már itt lazulni, de lehet rejtvényt fejteni, lehet menni, és lehet ÉLNI. Nem szabályokat bogarászni és ...

Még egy gondolat: csökkent a legtöbb embernek a szórakozásra, kikapcsolódásra, benzinre fordítható összege. Azon szerencsések akik még korlátlanul tudnak menni - azok örüljenek. De ne az jöjjön szövegként, hogy nem népszerű a games, mert kevesen játszanak kinti játékot. Gc-n is csökkent, csak a játékosszám növekedése miatt nem feltűnő.

No bocsánat, senkinek nem akartam lelkivilágába taposni. De ne legyenek megszüntetések, ha kérhetem.
zem

Előzmény: ID-24 (#1565)
2011-04-04 20:05:52
Gyomláltam egy kicsit a játékaim közt. A leggyengébbeket, kb. húszat megszüntettem.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: ID-24 (#1564)
2011-04-04 19:16:57
Ha lesz bármilyen előzetes moderáció, akkor több játékot nem csinálok, ahogy a gc-n sem rejtettem jó ideje.
Ha valaki felkeresi egy rejtésem, akkor bármilyen megindokolt véleményt szívesen veszek tőle, de bent, a meleg szobában számítógép mellől hivatalnokot játszó szakértőre nincs szükségem.

Ha valamelyik játékommal problémája van valakinek, aki már megkereste, kérem, szóljon, és megszüntetem a játékot, mert javítgatni nincs kedvem. Ne csak a logba írja be az észrevételét, hanem küldjön egy mailt is, mert nem figyelek minden megtalálást.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Omlás (#1563)
2011-04-04 18:59:06
A moderáció sztem sokak számára ijesztően hatna (talán többek között magpetre is), de lenne egy köztes javaslatom. Moderáljon a rejtő azzal, hogy néhány kérdésben pontoznia kell saját játékát, amit a játékoldalon mi is látunk. Ilyenekre gondolnék, mint természeti környezet, ötletesség, újszerűség, megközelíthetőség, teljesíthetőség, stb. Legfeljebb ha sokszor rosszul moderálja saját rejtését, akkor nem rejthet.
Omlás


Új megtalálások

Bejelentkezés