Ide kerüljenek a technikai észrevételek, hibák, logikai bukfencek, ötletek, kérések.
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
Kérem az illetékesek közbenjárását, hogy a Még egy asszociáció című "játék" hibás példánya mielőbb törölve legyen.
Köszönöm.
Köszönöm.
Nem szeretném ha feledésbe merülne az előzményben említett gond. Bitvadászok, indoor keresők segítsetek legyszi kitalálni hogy mi a gond a gpx filevel! Ha megvan az ok, akkor Szg alighanem gyorsan igazít rajta, és akkor a pda használók is viheteik magukkal a játék leírásokat.
Moderátor
Előzmény: Csuhás (#1107)
Már egy upgrade-del (3.0.5) is megpróbálkoztam, de ettől sem jött rendbe. Az a furcsa, hogy minden egyéb oldal rendben jön le, csak a gpsgames nem. Egyelőre átmentem IExplorerbe, amit több okból sem kedvelek. De azért köszönöm a válaszotokat, mert ezek azt jelzik, hogy mégiscsak itt nálam lépett fel valami furcsa anomália.
Előzmény: zem (#1129)
Nem, minden egy oszlopban van, a képernyő bal szélén, függetlenül attól, hogy mit csinálok a nagyítással.
Előzmény: feri60 (#1126)
Van, aki Firefox-szal nézi és jó nála? Merthogy más oldalak továbbra is jók nálam, ezért gyanakszom, hogy a gpsgames oldalon történt valami, és nem nálam.
Átmentem IExpolorerbe, ott jó. De Firefoxban valami zűr van.Ti miben nézitek?
Előzmény: Csuhás (#1123)
Letöltöttem a játékokat Groundspeak.gpx-ben ékezetek nélkül. A Coloradon a térképen van olyan játék ami a szokásos zöld ládaikonnal plusz egy piros zászlóval szerepel és van olyan is ami csak zöld ládával. Ha lehet szerintem mindegyikhez a plusz piros zászlós megoldás kellene, mert akkor meg lehet különböztetni a GC-s ládáktól.
Azt még halkan megjegyezném, hogy a Fényképezz te is 1. egyáltalán nem látszik a térképen, de a geocache listában igen.
Amúgy szuper ez az egész, most jutott eszembe, hogy mintha mostanában olvastam volna erről a lehetőségről.. tök jó így holnap reggel nem kell kiprintelnem a Pécs környéki GG-s játékokat sem indulás előtt.
Azt még halkan megjegyezném, hogy a Fényképezz te is 1. egyáltalán nem látszik a térképen, de a geocache listában igen.
Amúgy szuper ez az egész, most jutott eszembe, hogy mintha mostanában olvastam volna erről a lehetőségről.. tök jó így holnap reggel nem kell kiprintelnem a Pécs környéki GG-s játékokat sem indulás előtt.
szg: ez gyorsan ment! Mailt elküldtem, reload, és kész. Példás. :)
Házigazda
Változások, újdonságok az oldalon:
- új játék készítésekor fellépő hibaüzenetek megszüntetése
- új játék módosításakor a játék dátuma már nem változik január 1 -re
- blogoknál a szerző tobábbi blogjainak listája
- megjelenítőben block kezelés bevezetése (jövőbeli fejlesztések előkészítése)
- néhány oldal kiszervezése a block kezelőbe
- új játék készítésekor fellépő hibaüzenetek megszüntetése
- új játék módosításakor a játék dátuma már nem változik január 1 -re
- blogoknál a szerző tobábbi blogjainak listája
- megjelenítőben block kezelés bevezetése (jövőbeli fejlesztések előkészítése)
- néhány oldal kiszervezése a block kezelőbe
Házigazda
Bejegyzés a repülőgép könyvében:
"Valami lötyög a bal oldalon"
A javítás leírása:
"Valami meghúzva a bal oldalon"
"Valami lötyög a bal oldalon"
A javítás leírása:
"Valami meghúzva a bal oldalon"
Előzmény: szg (#1113)
Egyben kérném a 2008 jan 1. Valami Amerikát törölni. Nem csoda, hogy nem találtam...
Megnéztem, így már érthető, hogy mire gondolt.
Az a baj, hogy nem vagyok gondolat olvasó és nem is látom mindenki monitorát, így a valami hiba van valahol típusú tartalmú jelzés csak értetlenkedéssel tudom fogadni. Ha csak annyival kiegészül a hiba bejelentés, hogy mit is írt ki az oldal akkor pl. eléggé hamar képes vagyok felfogni, hogy mi is a baj...
Az a baj, hogy nem vagyok gondolat olvasó és nem is látom mindenki monitorát, így a valami hiba van valahol típusú tartalmú jelzés csak értetlenkedéssel tudom fogadni. Ha csak annyival kiegészül a hiba bejelentés, hogy mit is írt ki az oldal akkor pl. eléggé hamar képes vagyok felfogni, hogy mi is a baj...
Házigazda
Előzmény: Gabe (#1111)
Örömmel :), de ne szentségelj, mert hosszú lesz, pedig nagy részét kivettem, hogy az üzenet vége is látszódjon. Ilyet produkál, ha Indoor-ban mindent kitöltesz, csak az elfogadott sugár marad ki. Hogy jól látszódjon a hibaüzenetek helye, meghagytam a hibaüzenet előtti utolsó, ill. utáni első helyes sort.
Mikortól játszható:
Warning: mktime() expects parameter 6 to be long, string given in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/admin/inc lude/adatlap.php on line 1055
Warning: mktime() expects parameter 6 to be long, string given in /data/sites/gpsgames.hu/htdocs/admin/inc lude/adatlap.php on line 1055
Játék rövid leírása:*
Mikortól játszható:
Játék rövid leírása:*
Előzmény: szg (#1110)
Próbáld ki. Kezdj el egy játékot megcsinálni, de egy-két mező kitöltése után nyomj egy entert - véletlenül :)
Ezt bevitelnek észleli, viszont van egy csomó kitöltetlen kötelező mező. Dőlnek is a hibajelzések rendesen...
Ezt bevitelnek észleli, viszont van egy csomó kitöltetlen kötelező mező. Dőlnek is a hibajelzések rendesen...
Előzmény: szg (#1110)
"nyakon öntötte" az egész további oldalt ismétlődő hibajelentéssel: ezt leírnád valami olyan formában is, hogy én is megértsem? Milyen hibajelentéssel? Mit írt ki és hogyan? Köszönöm.
Házigazda
Előzmény: pepe (#1108)
Legutolsó Indoor játékomat (Valami Amerika) kétszer kellett elkészítenem. Az első körben ugyanis elfelejtettem megadni az elfogadott sugarat, amire a program annak rendje és módja szerint figyelmeztetett, ámde egyben "nyakon öntötte" az egész további oldalt ismétlődő hibajelentéssel, és a javításom után a játékot "elnyelte".
Ez nem is lenne akkora baj, ám az ismételt bevitel során kiderült, hogy valahol tárolja, mert eggyel nagyobb sorszámmal nyugtázta az ismétlést. Jó lenne kijavítani.
Ez nem is lenne akkora baj, ám az ismételt bevitel során kiderült, hogy valahol tárolja, mert eggyel nagyobb sorszámmal nyugtázta az ismétlést. Jó lenne kijavítani.
Elmentem játékot keresni. :-) Szóval hasonlóan viselkedik az ékezetes, és az ékezet nélküli is. Azaz pl névsorba rendezve nyitja:
1848 49
321
A szerelmes lovag
Alfa és omega
Alvilág
Anti indoor
Akiit a mozdony füstje magcsapott
játékokat.
De nem nyitja meg a
Sárvízes ládákat 1..4
Alagút
Boti kápolna
Csákvár Eszterházy
Fehérvári játékokat 1..4
Még nem néztem meg mi a közös elem a nem működő játékokban, de beírtam mert ti lehet hogy azonnal tudni fogjátok.
1848 49
321
A szerelmes lovag
Alfa és omega
Alvilág
Anti indoor
Akiit a mozdony füstje magcsapott
játékokat.
De nem nyitja meg a
Sárvízes ládákat 1..4
Alagút
Boti kápolna
Csákvár Eszterházy
Fehérvári játékokat 1..4
Még nem néztem meg mi a közös elem a nem működő játékokban, de beírtam mert ti lehet hogy azonnal tudni fogjátok.
Moderátor
Előzmény: szg (#1105)
Elnézést, ezt az új ficsurát még nem észleltem. Jó lenne, ha az életben is ilyen sebességgel (még a megfogalmazás fázisában) teljesülnének a kívánságaim... :)
...hamar zsúfoltak lennének a börtönök, hatalmas máglyákon égnének a felesleges jogszabályok, stb... :)
...hamar zsúfoltak lennének a börtönök, hatalmas máglyákon égnének a felesleges jogszabályok, stb... :)
Házigazda
Előzmény: szg (#1105)
Megnézted a letöltés oldalt? Van egy ggpx amiben nincsenek ékezetek és van egy amiben vannak (de abban sem mindenhol).
Csuhás nem az ékezetesre mondta, hogy nem megy?
Csuhás nem az ékezetesre mondta, hogy nem megy?
Házigazda
Előzmény: magpet (#1104)
Ha bonyolult a dolog, akkor storno, de esetleg a letöltéshez egy "high compatibility edition" pipa? Ez mindenhonnan kicsapja az ékezeteket, és a ggpx (szinte*) minden szoftverben működik.
*Csuhástól várjuk a kivétel-listát :)
*Csuhástól várjuk a kivétel-listát :)
Házigazda
Előzmény: szg (#1103)
Én az EasyGPS nevű programban próbltam, ott rendben van a dolog, magpet meg a mindenféle eszközökön és ott is megy.
Ha van valami konkrét hiba, akkor azon lehet még változtatni. Gondolom a használt program alergiás valamelyik részére a ggpx-nek.
Igaznádiból én semmilyen ggpx kompatibilis dolgot nem használok, kaptam egx specifikációt és megcsináltam ami le van írva benne.
Ha van valami konkrét hiba, akkor azon lehet még változtatni. Gondolom a használt program alergiás valamelyik részére a ggpx-nek.
Igaznádiból én semmilyen ggpx kompatibilis dolgot nem használok, kaptam egx specifikációt és megcsináltam ami le van írva benne.
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#1102)
Változások, újdonságok az oldalon:
- ékezetes Groundspeak GPX (ez nem biztos, hogy megy mindenen)
- ékezetes Groundspeak GPX (ez nem biztos, hogy megy mindenen)
Házigazda
Sőt, a logbejegyzés is megy szépen. Pont megtalálása után 50 karakter terjedelemben lehet jegyzetelni a játékohiz, ami egy txt-ben gyűlik a készüléken. (Hogy miért épp 50 karakter a korlát, azt nem értem. Biztosan a magas memóriaárak miatt... :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#1099)
Megtekintődött.
Oregon300: OK.
Nüvi550: OK
Nokia E90 SmartGPX olvasóka: OK.
Összegzés: OK. :)
Oregon300: OK.
Nüvi550: OK
Nokia E90 SmartGPX olvasóka: OK.
Összegzés: OK. :)
Házigazda
Előzmény: szg (#1098)
Ha küldesz egy minta ékezetes gpxet akkor megnézem a programjaimmal, Magpet pedig a vasakkal.
Bar en elvagyok ekezet nelkul, evekig irtam igy.
Persze ha még sok munka az ékezetes gpx akkor hagyd a csudába.
Bar en elvagyok ekezet nelkul, evekig irtam igy.
Persze ha még sok munka az ékezetes gpx akkor hagyd a csudába.
Moderátor
Előzmény: szg (#1092)
Tegnap a Pilisben teszteltük az Oregont. Nagyon tetszett, de voltak dolgok, amikkel nem tudtam megbirkózni.
-A betöltött útvonalat olyan kék színnel mutatja, ami alig látszik. Lehet a készülékben színt, vonalvastagságot módosítani?
-Légvonalban navigáláskor kiírja a távolságot a célpontig, de úton navigáláskor csak a következő letérés távolságát írja, így nem tudom milyen messze a cél.
-A teljes szintemelkedés mindig 0m. Ezt nem tudja mérni az Oregon 200?
-A betöltött útvonalat olyan kék színnel mutatja, ami alig látszik. Lehet a készülékben színt, vonalvastagságot módosítani?
-Légvonalban navigáláskor kiírja a távolságot a célpontig, de úton navigáláskor csak a következő letérés távolságát írja, így nem tudom milyen messze a cél.
-A teljes szintemelkedés mindig 0m. Ezt nem tudja mérni az Oregon 200?
Játékvezető
Jó akkor hanyagolom a dolgot :) Úgy tűnik, hogx elvi akadálya nincs az ékezeteknek és van olyan program is ami támogatja... ha lesz valami ötlet akkor még vissza térek a dologra.
Házigazda
Előzmény: magpet (#1091)
Pedig bőven jó lett volna ékezetk nélkül is, az a biztos. Rengeteg melóval előállítasz egy jónak tűnő dolgot, aztán Csuhás előhúz valami ismeretlen szoftvert, ami romokba dől a ggpx-től. :))
Elkészült egy szép új kalandjáték! :)
Elkészült egy szép új kalandjáték! :)
Házigazda
Előzmény: szg (#1090)
A másik oldal részéről :) Sikerült egy olyan ékezetes ggpx -et előállítani amit az easyGPS megjelenít szépe, még egy kicsit alakítok rajta és meg kéne nézni hogy a készülékek mit szólnak hozzá.
Házigazda
Előzmény: magpet (#1089)
Részedről, vagy a ggpx-konstruktőrök és ggpx-olvasó fejlesztők részéről? :)
Házigazda
Előzmény: szg (#1088)
Akkor ezt szépen megfejtetétek :)
Én meg kijavítottam, minden mező ahol előfordulhat szöveg, azon végig megy az elleörzés.
Amúgy nem lenne egy túl nagy technológiai kihívás az ékezetek támogatása...
Én meg kijavítottam, minden mező ahol előfordulhat szöveg, azon végig megy az elleörzés.
Amúgy nem lenne egy túl nagy technológiai kihívás az ékezetek támogatása...
Házigazda
Előzmény: magpet (#1087)
Ez egy trükkösen megadott telefonszám, gondolom szg arra nem állított be ékezet-szűrést. Egyéb helyekről a béke kedvéért ki vannak csapva az ékezetek, de egy telefonszámban senki nem számít hosszú ő-re. :)
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#1086)
Kiszedtem az ékezetes betüket a letöltött fileböl és úgy már megnyitja a gpxsonar. Ékezetes betű csak ezekben van:
groundspeak:encoded_hints>Ladafia harminc-kettőszázharminc-hatezerkettőszá z /groundspeak:encoded_hints
groundspeak:encoded_hints>Ladafia harminc-kettőszázharminc-hatezerkettőszá z /groundspeak:encoded_hints
Moderátor
Előzmény: szg (#1083)
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |