Ide kerüljenek a technikai észrevételek, hibák, logikai bukfencek, ötletek, kérések.
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
Amikor a saját játékaimat nézem hasznos lenne egy olyan oszlop ami az utolsó megtalálás dátumát mutatja, és/vagy az eddigi megtalálások számát. Így könnyű lenne egy pillantással felmérni, hogy volt-e valamelyiknél újabb megtalálás.
Esetleg a játék fórumának utolsó bejegyzésének dátuma egy oszlopban, így egyből látnám, hogy valami fenforgás van-e.
Esetleg a játék fórumának utolsó bejegyzésének dátuma egy oszlopban, így egyből látnám, hogy valami fenforgás van-e.
Annyira nem is volt nehéz, ezért aztán szg megoldotta. :) A térkép alatt találsz midnenféle izgalmas legördülőket. :)
Házigazda
Előzmény: Dzsozy (#1180)
A játékok letölthető gpx-ét nagyon nehéz megcsinálni gruondspeak gpx-re. Nem lehetne megoldani?
Akkor jó. Csak törölném esetleg a bejelentést, de mivel nem jelenik meg és nem engedi így nem tudom.
Nem tragédia, csak gondoltam esetleg jelzem, hogy ez van :)
Nem tragédia, csak gondoltam esetleg jelzem, hogy ez van :)
Előzmény: Csigabiga (#1178)
Én nem látom az ominózus játéknál a bejelentésedet.
Valószínűleg csak Te és a Játékgazda látjátok...
Valószínűleg csak Te és a Játékgazda látjátok...
Előzmény: Bacu (#1177)
Bejelentettem egy játék találatot, és elutasították. Ez nem lenne gond, mert sumákban csináltam.
A játék oldalon ez van:
--- elutasította a megtalálásod. Ha módosítani szeretnéd a bejegyzésed kattints ide.
Odakattoltam, és ott pedig ez:
--- még nem fogadta el a bejelentésed.
A bejelentésemet törölném, mert sumákker voltam, de így nem tudom. Szerkeszteni se enged semmit rajta, lévén nem jeleníti meg.
A játék oldalon ez van:
--- elutasította a megtalálásod. Ha módosítani szeretnéd a bejegyzésed kattints ide.
Odakattoltam, és ott pedig ez:
--- még nem fogadta el a bejelentésed.
A bejelentésemet törölném, mert sumákker voltam, de így nem tudom. Szerkeszteni se enged semmit rajta, lévén nem jeleníti meg.
A gpicsync nevu gugli-programka is tokeletesen elvegzi a feladatot. Ha a tura elejen a fenykepezogep orajat a GPS-hez allitod, akkor tokeletes eredmeny szuletik, kozel nulla faradozassal.
Házigazda
Előzmény: ID-24 (#1175)
Nem is kell neked átváltani. Itt egy jó átváltó. Azonnal mutatja a térképen is, hogy ellenőrizhesd a helyet.
Már két játéknál töltöttem képet a térképre. A manuális megoldás tökéletesen működik, és olcsóbb is mint egy Geotag-ger.
Köszönöm.
Már két játéknál töltöttem képet a térképre. A manuális megoldás tökéletesen működik, és olcsóbb is mint egy Geotag-ger.
Köszönöm.
Játékvezető
Előzmény: szg (#1174)
Az EXIF / google map meg ezt a formátumot használja, és már nem volt energiám ennek az átváltásával is foglalkozni.
Házigazda
Előzmény: ID-24 (#1171)
A jpg file EXIF adatai tartalmazhatnak koordináta adatokat is, erre több megoldás is van (fényképezőbe épített/csatlakoztatott gps vagy utólagosan a gpx és a képek összepárosítása).
Beépített gps: azthiszem egyértelmű
Csatlakoztatott gps: ezt a nikon dslr -nél két méregdrága kábel megvásárlásával lehet elérni
Utólagos párosítás: pl a gpicsync, megadod hol vannak a képek, megadod, hogy melyik gpx -ről van szó, beállítod, hogy a fényképezőgéped órája és a gps-ed órája között mennyi az eltérés, a program elvégzi a párosítást, és beleírja a képbe a koordinátákat, utána ezt töltöd fel a loghoz
Utólagos pársoítás 2 (béta): loghoz olyan képeket töltesz fel ami tartlamazza az EXIF dáttumot, majd a lognál dzületett egy új link, ott lehet gpx -el össze illeszteni őket
Utólagos párosítás 3: loghoz feltöltött képeknél kézzel beírod a készítés idejét és koordinátáját decimális formában
Beépített gps: azthiszem egyértelmű
Csatlakoztatott gps: ezt a nikon dslr -nél két méregdrága kábel megvásárlásával lehet elérni
Utólagos párosítás: pl a gpicsync, megadod hol vannak a képek, megadod, hogy melyik gpx -ről van szó, beállítod, hogy a fényképezőgéped órája és a gps-ed órája között mennyi az eltérés, a program elvégzi a párosítást, és beleírja a képbe a koordinátákat, utána ezt töltöd fel a loghoz
Utólagos pársoítás 2 (béta): loghoz olyan képeket töltesz fel ami tartlamazza az EXIF dáttumot, majd a lognál dzületett egy új link, ott lehet gpx -el össze illeszteni őket
Utólagos párosítás 3: loghoz feltöltött képeknél kézzel beírod a készítés idejét és koordinátáját decimális formában
Házigazda
Előzmény: ID-24 (#1168)
Na ne!!! :))
A játékoknál egy teljesen más koo-t kell megadni. A mapszószban sem ez van.
A játékoknál egy teljesen más koo-t kell megadni. A mapszószban sem ez van.
Játékvezető
Előzmény: szg (#1170)
Kipróbáltam, elmenti. Ebben a formában kell megadni: 47.05706
Mi a szerepe: [link]
...
- ha a log képet ellátod geotag -gal, akkor megjelenik a térképen
Másképpen fogalmazva: ha van koordinátája, akkor megjelenik a térképen.
Mi a szerepe: [link]
...
Másképpen fogalmazva: ha van koordinátája, akkor megjelenik a térképen.
Házigazda
Előzmény: ID-24 (#1169)
A képek mellett lévő dobozba beírom a koo-t de nem menti el. Annak mi a szerepe?
Játékvezető
Előzmény: ID-24 (#1168)
"Lásd el geotag -gel a képeid"
Ez mit jelent? Kel hozzá valamilyen külön program, készülék?
Ez mit jelent? Kel hozzá valamilyen külön program, készülék?
Játékvezető
Előzmény: szg (#1166)
Jelszóként bármit meg lehet adni, abban nincs korlátozás.
Ellenörzéskor mindkét jelszóval az alábbi történik:
1. átmegy a V -ös szűrőn (minden entitást le cserél az egy karakteres formára)
2. ékezet nélkülire cseréli az ékezetes betüket
3. kisbetüssé alakítja a szót
4. eltávolít mindent ami nem a-z, 0-9, _, -, szóköz
5. a szóközöket is eltávolítja
Ezután hasonlítja össze őket.
Tehát ebből: Jelszó-Első Része+MáSodik_része
Ez lesz: jelszo-elsoreszemasodik_resze
Ellenörzéskor mindkét jelszóval az alábbi történik:
1. átmegy a V -ös szűrőn (minden entitást le cserél az egy karakteres formára)
2. ékezet nélkülire cseréli az ékezetes betüket
3. kisbetüssé alakítja a szót
4. eltávolít mindent ami nem a-z, 0-9, _, -, szóköz
5. a szóközöket is eltávolítja
Ezután hasonlítja össze őket.
Tehát ebből: Jelszó-Első Része+MáSodik_része
Ez lesz: jelszo-elsoreszemasodik_resze
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#1165)
Tapasztalatom szerint a kis- és nagybetű nem számít.
Legalábbis azzal még nem szívtam, pedig hol így, hol úgy használtam, mindenféle rendszer nélkül. :o)
Legalábbis azzal még nem szívtam, pedig hol így, hol úgy használtam, mindenféle rendszer nélkül. :o)
Előzmény: magpet (#1163)
A "Lásd el geotag -gel a képeid, hogy megjelenjenek a térképen!" linkre kattintva hibaüzenet bújik elő:
"Az ezen a webhelyen használt Google Térkép API kulcs egy másik webhelyen került regisztrálásra. Ehhez a webhelyhez a következő helyen generálhat új kulcsot: [link]
WinXP, IE7, cache törölve
"Az ezen a webhelyen használt Google Térkép API kulcs egy másik webhelyen került regisztrálásra. Ehhez a webhelyhez a következő helyen generálhat új kulcsot: [link]
WinXP, IE7, cache törölve
Házigazda
Előzmény: szg (#1157)
Szerintem kisbetű, nagybető, szám és kötőjel. :)
Az ékezetek ki vannak csapva.
Az ékezetek ki vannak csapva.
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#1162)
Eddig azt hittem, hogy csak betű és számok lehetnek a jelszóban.
Ezek szerint kötőjel is...
Akkor most már ezt is tudom. :o)
Esetleg lehet tudni, hogy még milyen egyéb írásjel lehet benne?
Ez a kötőjeles dolog eléggé megszívatott, mivel nem számítottam ilyesmire - sajnos a játék leírásában sem szerepelt. :o(
Ezek szerint kötőjel is...
Akkor most már ezt is tudom. :o)
Esetleg lehet tudni, hogy még milyen egyéb írásjel lehet benne?
Ez a kötőjeles dolog eléggé megszívatott, mivel nem számítottam ilyesmire - sajnos a játék leírásában sem szerepelt. :o(
Előzmény: magpet (#1161)
Az ekezetesseget, kisbetut-nagybetut biztosan figyelmen kivul hagyja. Valoszinuleg a kotojel nem tul extra karakter, ezert azt szg benne hagyta. Cserebe nincs korlatozva a probalkozasok szama, igy belefer egy kotojeles kiserlet. :)
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#1160)
Úgy tudtam, hogy a rendszer kiszedi a jelszavakból az ékezetes és speciális karaktereket...
Most az egyik játéknál mégis csak kötőjellel beírva fogadta el a jelszót, amikor kötőjel nélkül írtam be ugyanazt, akkor hibásnak jelezte.
Egyébként a játék leírásában, a jelszó karakterszámába a kötőjel is bele van számolva.
Most az egyik játéknál mégis csak kötőjellel beírva fogadta el a jelszót, amikor kötőjel nélkül írtam be ugyanazt, akkor hibásnak jelezte.
Egyébként a játék leírásában, a jelszó karakterszámába a kötőjel is bele van számolva.
Változások, újdonságok az oldalon:
- a térkép megjegyzi az utolsó poziciót
- a térkép, ha nincs megjegyzett pozíció, akkor a legújabb játékra nagyítva kezd
- új ikonok a térképen
- mozgatás uánat a térkép alatt megjelenik az aktuális térkép nézet linkje
- a loghoz feltöltött képeknél utólag is módosítható a címke
- új felvihető adatok a lognál: dátum és koordináta
- ha log képed tartalmazza az elkészítés dátumát, akkor egy feltöltött gpx segítségével a képeknek adható koordináta, és így megjelenhetnek a térképen
- koordinátával ellátot indoor játékok is megjelennek a térképen
- módosult modul kezelés
- néhány finomítás a játék logikában
- néhány finomítás a térképet működtető kódokban
- új fejléc zakanytól
A frissítések egy része, csak a böngésződ cachének frissülése után érhető el!
- a térkép megjegyzi az utolsó poziciót
- a térkép, ha nincs megjegyzett pozíció, akkor a legújabb játékra nagyítva kezd
- új ikonok a térképen
- mozgatás uánat a térkép alatt megjelenik az aktuális térkép nézet linkje
- a loghoz feltöltött képeknél utólag is módosítható a címke
- új felvihető adatok a lognál: dátum és koordináta
- ha log képed tartalmazza az elkészítés dátumát, akkor egy feltöltött gpx segítségével a képeknek adható koordináta, és így megjelenhetnek a térképen
- koordinátával ellátot indoor játékok is megjelennek a térképen
- módosult modul kezelés
- néhány finomítás a játék logikában
- néhány finomítás a térképet működtető kódokban
- új fejléc zakanytól
A frissítések egy része, csak a böngésződ cachének frissülése után érhető el!
Házigazda
A hétvégén alaposan ki lett próbálva a ggpx, a készüléken megy rendesen, hogy a mapsource -ben miért nem megy arra még nem jöttem rá.
A megtalált dolog ment, de akkor utána nézek, hogy mi a gondja.
A megtalált dolog ment, de akkor utána nézek, hogy mi a gondja.
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#1154)
A TÉRKÉP oldalon letöltöttem gpx-ben a játékokat.
Kijelöltem, hogy az "Indoor" és a "Csak semmi GPS" ne keröljön bele. Első ránézésre ez a szűrés működik.
Viszont alatta, a legördülőben beállítottam, hogy azokat töltse le, amiket még nem teljesítettem. Ez a része már nem megy, vígan lejönnek a megcsinált játékok is.
Egyelőre csak a mapszószban néztem meg, a mapszószos GPX-et.
Majd felteszem az Oregánóra az ékezetes grundszpíkes gépéikszet is, bár attól tartok, hogy valami bibi lesz benne, mert a mapszósz nem tudja megnyitni.
(a szomszéd oldalról - ha jó a letöltött grndspk.gpx, akkor a mapszósz is meg tudja nyitni - bár, csak a pontokat látni benne)
Kijelöltem, hogy az "Indoor" és a "Csak semmi GPS" ne keröljön bele. Első ránézésre ez a szűrés működik.
Viszont alatta, a legördülőben beállítottam, hogy azokat töltse le, amiket még nem teljesítettem. Ez a része már nem megy, vígan lejönnek a megcsinált játékok is.
Egyelőre csak a mapszószban néztem meg, a mapszószos GPX-et.
Majd felteszem az Oregánóra az ékezetes grundszpíkes gépéikszet is, bár attól tartok, hogy valami bibi lesz benne, mert a mapszósz nem tudja megnyitni.
(a szomszéd oldalról - ha jó a letöltött grndspk.gpx, akkor a mapszósz is meg tudja nyitni - bár, csak a pontokat látni benne)
Köszönöm, jó ötlet! De Pupunál kizárt, hogy ne ott legyen épp, ahol új játékot érez... :-)
Előzmény: bolyak (#1146)
Sziasztok!
Koordinátás igazolásnál annyit lehetne még fejleszteni, hogy a N/S, ill. E/W választható legyen vagy engedjen negatív számot is beírni (most max. 3 karaktert enged a mező, így -100 alatti hosszúságok nem adhatók be). Így most kicsit zavaró, hogy a Föld túloldalára mutató koordinátát kell megadni. :)
/ Csak 200 hozzászólást olvastam végig és azokat is felületesen, szóval ne üssetek, ha már volt! :) /
Koordinátás igazolásnál annyit lehetne még fejleszteni, hogy a N/S, ill. E/W választható legyen vagy engedjen negatív számot is beírni (most max. 3 karaktert enged a mező, így -100 alatti hosszúságok nem adhatók be). Így most kicsit zavaró, hogy a Föld túloldalára mutató koordinátát kell megadni. :)
/ Csak 200 hozzászólást olvastam végig és azokat is felületesen, szóval ne üssetek, ha már volt! :) /
A gps-ek még beférnek a látótérbe :)
Viszont mióta megvan az Oregon 300, nem szívesen nézem, ahogy megy lefelé az ára.
Viszont mióta megvan az Oregon 300, nem szívesen nézem, ahogy megy lefelé az ára.
Előzmény: szg (#1150)
A második felét inkább nem "halottam" meg :) Azért vannak a reklámok, hogy tessék őket megnézni...
Házigazda
Előzmény: safc (#1149)
Királyság!
Köszi, sosem néztem volna magamtól a reklám alá.
Tényleg jól használható.
Köszi, sosem néztem volna magamtól a reklám alá.
Tényleg jól használható.
Előzmény: szg (#1148)
Lehet név szerint keresni, jobbra lenn van egy kereső.
Tegnap a sok logolás közepette használtam, és kilégítő módon működik a dolog.
Tegnap a sok logolás közepette használtam, és kilégítő módon működik a dolog.
Házigazda
Előzmény: safc (#1145)
Vissza kell dátumozni, és akkor működik. A régebbi játékoknál meg nagyon kicsi az esély, hogy valaki pont akkor nézné.
Előzmény: zem (#1137)
Nem lehetne valahogy név szerint rákeresni a játékokra? Ha egy régebbinek nem emlékszem a kategóriájára, akkor elég sokat kell kattintani, hogy megtaláljam a leírását. Főleg, ha a térképen sem szerepel.
A fórum lapozóról beszéltek? Oda én semilyen különbséget nem készítettem, de örülök ha mégis van :)
Ez is az oldal dinamikus bővülésének egy mellékterméke, hamrabb lett indítva az oldal, mint ahogy én szerettem volna, és hamrabb lett szükség a lapozóra, mint gondoltam volna... azátn hirtelen lett egy szükség megoldás és úgy maradt :)
Ez is az oldal dinamikus bővülésének egy mellékterméke, hamrabb lett indítva az oldal, mint ahogy én szerettem volna, és hamrabb lett szükség a lapozóra, mint gondoltam volna... azátn hirtelen lett egy szükség megoldás és úgy maradt :)
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#1143)
Csak egy kérdés. Nem lehetne valahogy jobban megkülönböztetni a megnyitott oldalt a többitől? Nagyon kicsi a különbség, és a sokadik oldal visszaolvasásnál már nem látom melyik oldalon is vagyok.
1. A listában a szürke amit az aktuálisan bejelentkezett user teljesített már. A képe listáknál is szépen elhomályosítja a játék képét ebben az esetben.
2. Valahol ebben a topicban :) A lényeg, hogy valójában nem létzik megtalálások lista, ami van az egy másik mellékterméke, ami hirtelen ki lett téve, mert kellet. Egyszer készül egy rendes is helyett. :)
2. Valahol ebben a topicban :) A lényeg, hogy valójában nem létzik megtalálások lista, ami van az egy másik mellékterméke, ami hirtelen ki lett téve, mert kellet. Egyszer készül egy rendes is helyett. :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#1140)
1. Sokáig nézegetve kiderült: az a szürke, amit már Te is megtaláltál meg én is. Ezért nálam az egész listát szürkének látom. Ezt akár inddor játéknak is feladhattad volna. :)
2. Hol? :)
2. Hol? :)
Házigazda
Előzmény: szg (#1139)
Szép, hogy a PM képben van az oldalal kapcsolatban :)
1. A "Hallgatók kérték" rovat eredménye.
2. Olvass vissza :)
1. A "Hallgatók kérték" rovat eredménye.
2. Olvass vissza :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#1138)
Lehet, hogy már volt szó róla, akkor kiáltsatok visszaolvasááááás!!!-t:
A júzer megtalálásainak listájánál (pl. itt) két furcsaságot látok:
1. a lista egyes sorai kékek, a többi szürke. Nem jöttem rá a rendezés elvére.
2. a sorrendet nem a megtalálások sorrendje adja, hanem az adott játékok bejelentésének iőpontja. Ez tán logikusabb lenne fordítva.
A júzer megtalálásainak listájánál (pl. itt) két furcsaságot látok:
1. a lista egyes sorai kékek, a többi szürke. Nem jöttem rá a rendezés elvére.
2. a sorrendet nem a megtalálások sorrendje adja, hanem az adott játékok bejelentésének iőpontja. Ez tán logikusabb lenne fordítva.
Házigazda
Feri60 által leírt módon régebben még működött (jövőre állítva a játék, a készítő látja az adatlapot), de ez valamelyik fejlesztési hullámodnál elszállt ősszel. Tavaszra visszaköltözik hozzánk? ;-)
Előzmény: szg (#1135)
Valahogy lehet, de már nem emlékszem mi a módja... aztán lehet, hogy nem is működik mostanság... :) Utána nézek alklomadtán.
Házigazda
Előzmény: feri60 (#1134)
Lehetne egy teszt funkciót kérni a készülő játékokhoz?
Valami előnézetre gondolok, amit csak a készítő lát, a többiek csak engedélyezés után. Most úgy próbálom megoldani, hogy egy jövőbeni időpontot állítok be, míg fabrikálom, de ilyenkor az Adatlap-ra kattintva az új játékok bejelentő lapjára jutok. Vagy van más módszer, amire még nem jöttem rá?
Valami előnézetre gondolok, amit csak a készítő lát, a többiek csak engedélyezés után. Most úgy próbálom megoldani, hogy egy jövőbeni időpontot állítok be, míg fabrikálom, de ilyenkor az Adatlap-ra kattintva az új játékok bejelentő lapjára jutok. Vagy van más módszer, amire még nem jöttem rá?
Törölve.
Ilyen esetekben talán célravezetőbb megoldás lenne, hogy a téves példányt átsorolod valamikor a jövőbe és akkor nem látszik addig se, amíg letörlöm.
Összefésültem a két játék megtalálásait, de nem teljesen értem, hogy miért logoltak oda is, mikor a játék leírásában benne volt, hogy téves és hamarosan törlésre kerül...
Ilyen esetekben talán célravezetőbb megoldás lenne, hogy a téves példányt átsorolod valamikor a jövőbe és akkor nem látszik addig se, amíg letörlöm.
Összefésültem a két játék megtalálásait, de nem teljesen értem, hogy miért logoltak oda is, mikor a játék leírásában benne volt, hogy téves és hamarosan törlésre kerül...
Házigazda
Előzmény: NaSza (#1132)
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |