Ide kerüljenek a technikai észrevételek, hibák, logikai bukfencek, ötletek, kérések.
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
52 |
Változások, újdonságok az oldalon:
- bug: bejentkezés nélkül is lehetett blogot írni, ez megszüntetve
- bug: bejentkezés nélkül is lehetett blogot írni, ez megszüntetve
Házigazda
Kicsit bugos, van akinél így viselkedik, másnál meg megy rendesen, de ez néhány hozzászólással korábban is le lett írva.
Házigazda
Előzmény: MrZerge (#1327)
Kicsit sok a szürke. :) Ezért gondoltam, hogy hátha megoldható, hogy azzal a pipával azt lehetne elérni, hogy nem kiszürkít, hanem egyszerűen kihagy.
Előzmény: szg (#1330)
A térkép mindig ott kezd, aho van egy új koordinátás játék, ha az új kinti játék az északi sarkon játszódik, akkor ott lesz. Ez azért van, hogy felhíja a figyelmet az új játékra. Ha a térképet elmozgatod máshova, akkor amíg aktív vagy az oldalon, az lesz a középpontja.
Házigazda
Előzmény: MrZerge (#1326)
A listákban ki vannak szűrkítve a már teljesített, illetve lezárult játékok, illetve a játék nyitó ott van egy doboz a legtetején (Mivel játsszak ma?), amiben csak azok vannak amiket még nem teljesítetél.
Házigazda
Előzmény: Togo (#1325)
Sziasztok!
Nagyon jók az új fejlesztések, sőt ha jól tudom én kértem először az oldalak lapozhatóságát. Megkaptam, és ma egy okból máris idegbajt kaptam tőle :D
Történt, hogy egy régi játékra bukkantam tegnap, amihez jelszót e-mailban kell kérni ha teljesíted. Meg is kaptam ma a jelszót, aztán elindultam belogolni. A játék nevét tudtam, így a megfelő kategóriára klikkelés után ctrl+f, és nem találtam, aztán a második oldalon ugyanez, stb. :)
Tehát a kérdésem, nem lehetne valahová egy kereső mezőt rakni, amivel játéknévre lehetne keresni?
Nagyon jók az új fejlesztések, sőt ha jól tudom én kértem először az oldalak lapozhatóságát. Megkaptam, és ma egy okból máris idegbajt kaptam tőle :D
Történt, hogy egy régi játékra bukkantam tegnap, amihez jelszót e-mailban kell kérni ha teljesíted. Meg is kaptam ma a jelszót, aztán elindultam belogolni. A játék nevét tudtam, így a megfelő kategóriára klikkelés után ctrl+f, és nem találtam, aztán a második oldalon ugyanez, stb. :)
Tehát a kérdésem, nem lehetne valahová egy kereső mezőt rakni, amivel játéknévre lehetne keresni?
A térkép fő menüben a még nem teljesített kincsk. és Adv. játékokat akarom letölteni de a már teljesítettek is letöltődnek, be vagyok jelentkezve. ???
Nálam a térkép most az új Tündérvár játék elvarázsolt (hogy finoman fejezzem ki magam) koordinátája miatt egy távoli Oroszországi középponttal indul.
Jó ez így?
Jó ez így?
Tetszenek a fejlesztések. Felmerült bennem egy kérdés. Nem lehetne egy pipálható négyzettel a lista tetején aktivizálni egy szűrőt, aminek hatására, a már teljesített játékok kimaradnak a listából? Hamarabb látszana mivel nem játszottam még.
Esetleg a saját játékok kiszűrésere is lehetne egy másik négyzetecske is.
Esetleg a saját játékok kiszűrésere is lehetne egy másik négyzetecske is.
Most latom, hogy a "dolog" kapcsan a szoismetles minositett esete all fenn. Elnezest, faradok. Pedig holnap nemes kuldetes var... :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#1323)
Tetszik ez a 24 ora dolog! Megint egy olyan dolog szuletett, amirol sosem volt szo sehol, de azt hiszem, ismet nem banjuk. :))
A tobbi kisebb dolog is kivalo, mar amennyire telefonon el lehet bennuk melyedni. Koszonjuk! Az adsense fizesse meg! :))))))))
A tobbi kisebb dolog is kivalo, mar amennyire telefonon el lehet bennuk melyedni. Koszonjuk! Az adsense fizesse meg! :))))))))
Házigazda
Előzmény: szg (#1322)
Igen ugyan az jön le, még az url is ugyan az, így nem tud szegény másképpen viselkedni :)
Nem láttam értelmét külön kategóriába rakni, mert össze vissza frissülnek a játékok.
Nem láttam értelmét külön kategóriába rakni, mert össze vissza frissülnek a játékok.
Házigazda
Előzmény: Gabe (#1321)
Akkor ezért nem találtam.
:-))))))))nem lenne rossz, ha értenék hozzá.
Kedvem még lenne is hozzá.
Az informatikai tudásom, viszont ehez semmi...
:-))))))))nem lenne rossz, ha értenék hozzá.
Kedvem még lenne is hozzá.
Az informatikai tudásom, viszont ehez semmi...
Előzmény: szg (#1318)
Áham. Ilyen lista nincsen, illetve a lehetőség van meg, hogy valaki csináljon ilyet :)
Házigazda
Előzmény: apexsek (#1317)
meg oldható most jelenleg, hogy a ládaleírásokat egyben le tudjam tölteni valamilyen szöveges file-ban?
Ha lehet, akkor egy adott környéken.
Mert jelenleg csak egyenként töltögetem le...
Ha lehet, akkor egy adott környéken.
Mert jelenleg csak egyenként töltögetem le...
Előzmény: szg (#1315)
A térkép oldalon van többféle letöltési lehetőség és szűrés, ott keresgélj :)
A megtalált/nem meg talált egy kicsit bugos...
A megtalált/nem meg talált egy kicsit bugos...
Házigazda
Előzmény: apexsek (#1312)
Egy file kimaradt a frissítésből, most már jó.
A 24 órában mi mennyit muttason?
A 24 órában mi mennyit muttason?
Házigazda
Előzmény: Gabe (#1313)
Jó ez a 24 óra :)
DE a játékoknál és az Indoor játékoknál hibára fut.
És az sem lenne rosz, ha mutatná a táblázat, hogy a 24 órában mennyi (nem csak az összest).
DE a játékoknál és az Indoor játékoknál hibára fut.
És az sem lenne rosz, ha mutatná a táblázat, hogy a 24 órában mennyi (nem csak az összest).
Előzmény: szg (#1311)
Szia Szg!
Látom, nem pihensz!
:-))))))))
Azt mond meg nekem, hogy le tudom-e valahogy tölteni a ládaleírásokat egyben?
S van-e tervebn szűrési opció a játékokra?
Olyasmire gondoltam, hogy csak a megnem talált játékok látszódjanak, s letöltéskor csak egy megadott területen belüli játékok ljöjjenek le?
Más is válaszolhat, ha tudja az infót...
Látom, nem pihensz!
:-))))))))
Azt mond meg nekem, hogy le tudom-e valahogy tölteni a ládaleírásokat egyben?
S van-e tervebn szűrési opció a játékokra?
Olyasmire gondoltam, hogy csak a megnem talált játékok látszódjanak, s letöltéskor csak egy megadott területen belüli játékok ljöjjenek le?
Más is válaszolhat, ha tudja az infót...
Előzmény: szg (#1311)
Változások, újdonságok az oldalon:
- játék oldalon lapozó
- fórum topic oldalon lapozó
- fórum hozzászólás oldal lapozó kiemelés
- blog oldalon lapozó
- 24 óra fórum oldal - az elmúlt 24 óra fórum témái
- 24 óra blog oldal - az elmúlt 24 óra játékai
- 24 óra linkek a középső hasábban
- fórum logika változások
- játék logika változások
- kilépési anomália javítása
- blog lista megjelenítési probléma javítása
- játék oldalon lapozó
- fórum topic oldalon lapozó
- fórum hozzászólás oldal lapozó kiemelés
- blog oldalon lapozó
- 24 óra fórum oldal - az elmúlt 24 óra fórum témái
- 24 óra blog oldal - az elmúlt 24 óra játékai
- 24 óra linkek a középső hasábban
- fórum logika változások
- játék logika változások
- kilépési anomália javítása
- blog lista megjelenítési probléma javítása
Házigazda
Elismerem, szerethető darab. :)
Az lehet a baj, hogy az én ozis múltam elég pontatlanul kalibrált egyszerűbb térképeket takar csak. Abban a formában pedig nem ejtett rabul, de a Te verziód jobbnak ltászik... :)
Az lehet a baj, hogy az én ozis múltam elég pontatlanul kalibrált egyszerűbb térképeket takar csak. Abban a formában pedig nem ejtett rabul, de a Te verziód jobbnak ltászik... :)
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#1309)
Profi térképek vannak hozzá. Egy szkennelt topo térkép vagy egy turistatérkép sokkal informatívabb mint a garmin megfelelői. ( Bár a tuhu hatalmasat fejlődött közben ) A katonai térképek szépek és pontosak, tehát ha látok egy utat akkor az ott is van. A pdan szabadon konfigurálhatom a kijelző tartalmát, oda, és olyan gombot kijelzést rakok amit csak akarok. Lényeg hogy még mindig szebbek a térképek, és megszoktam a használatát.
Hirtelen ezt a screenshotot találtam csak:

Hirtelen ezt a screenshotot találtam csak:

Moderátor
Előzmény: magpet (#1308)
Egyébként miért ragaszkodsz annyira az Ozihoz? Nem kötekedésből kérdezem. :) Régen én is nézegettem, kicsit még használgattam is. Mostanában mi olyat nyújt, amit más szoftver nem?
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#1307)
Az ozinál a leírás mező limitált max 40 karakter és nem tartalmazhat vessző "," karaktert. Sajnos ez más programnál nem szempont így marad a kézi editálás...
Moderátor
Előzmény: magpet (#1306)
Igazából az nem a játék neve, hanem egy rövid leírás. A sima gpx letöltésnél ez a leírás a megjegyzés (description) mezőbe kerül, ami pl. MapSource alatt a helyén is van. Ennek az (lenne) a funkciója, hogy 1-2 szóban eligazísa a játékost a terepen. (Pl. "Budapest legkeskenyebb társasháza. Apró láda a jobb alsó sarokban. Légy óvatos, forgalmas környék!") Lehetséges, hogy az Ozi ezt a megjegyzés mezőt hozzácsapja a pont nevéhez?
Házigazda
Előzmény: Csuhás (#1305)
Még mindig gpx letöltés: Bizonyos játékoknál a játék neve mezőbe a rejtők egy rövid játék leírást tettek. A rekorder az "Első világháborús emlékművek" játék. Ez a mező pontnévként meg is jelenik a xml fileban. Gondolom a sok progi ezt simán csonkolja de pl az Ozi xml importja rettenet hosszú több mint ezer karakteres nevet generál, ami nem is okoz nála gondot. De lementve a kapott wpt file már emészthetetlen a PDAs ozinak. A kilobytes pontneveket a gpseknél megszokott kb 10..14 betűsre csonkolva már fogadja a wpt fileot. Megoldás az volna hogy az extra hosszú neveket csonkolni kéne, és a nevet ( ami néhol a leírást is tartalmazza ) hozzácsapni a leírás mezőhöz.
Más: hiába választom a még meg nem talált játékok letöltését, mindig letöltődik az egész lista.
Más: hiába választom a még meg nem talált játékok letöltését, mindig letöltődik az egész lista.
Moderátor
Ugy látom a gps-en javult a dolog. De a gpxsonar még most se nyitja a pl a sárvizes ládákat. Ha majd rájövök hogy mit nem ért meg a fileből akkor szólok. Köszi az eddigieket!
Moderátor
Előzmény: szg (#1302)
Szg! Kérlek tedd már meg, hogy a sorszámot a játék nevének elejére teszed. Nemcsak pdan nem olvasható jelenleg a gpx file, de gpsre töltve is a hasonló nevű játékokból csak az első látszik.
Köszönöm előre is!
Köszönöm előre is!
Moderátor
Így van, ez a helyes megfejtés. A GPX nem egyenlő a Groundspeak GPX-szel. Sőt, még egy fontos dolog: a letöltött Groundspeak GPX-et (akár GC, akár GG) nem szabad MapSource-ban megnyitni majd újra menteni, mert az nem kezeli a speciális tageket, egyszerűen kiöli őket a file-ból. Egyezrűen letölteni, és a helyére tenni.
Házigazda
Előzmény: bolyak (#1298)
Bocsánat, kicsit lemaradtam. :) Szóval: igyekszem összeszedni azt, amit magamtól tudok, aztán jöhetnek a felhasználói gyűjtések. Most kis család, aztán a napokban sort kerítek rá.
Házigazda
Előzmény: H.Gábor (#1296)
Én a térkép oldal legalján a testreszabható letöltésböl szedtem le a Goundspeak. gpx-et ékezetek nélkül, egyben az összeset elmentettem és utána átraktam az egy db fájlt a Colorado GPX mappájába, és így olvashatóak lettek a leírások.
Előzmény: Bacu (#1297)
Ok, megpróbálom. Bár szerintem gpx-be szedtem le az egészet, és egybe dobtam fel az oregonra. Egybe lementve is müxik, vagy külön-külön (csak hogy én nyomtam el valamit, vagy külön kellett volna felpakolnom a játékokat)
Előzmény: magpet (#1294)
Igen.
Gyakorlatilag az is egy külön oldal lenne csak nem közvetlen az elérése. A fórumába bemennének a linkek a tulaj meg kirakná.
Akkor valaki, akit Kodály Zoltán modern unokájaként fogunk tisztelni, kezdhetné!
Olyas valaki kéne aki nagyon otthon van a térképekbe, telepítési (!!!) módjukban, hiba esetén képes felderíteni az okát, stb... (én sajna mindezen tudásoknak híján vagyok, nekem sylverrat a szomszédom:) )
Ki ismert magára??? Ki vállalja???
Gyakorlatilag az is egy külön oldal lenne csak nem közvetlen az elérése. A fórumába bemennének a linkek a tulaj meg kirakná.
Akkor valaki, akit Kodály Zoltán modern unokájaként fogunk tisztelni, kezdhetné!
Olyas valaki kéne aki nagyon otthon van a térképekbe, telepítési (!!!) módjukban, hiba esetén képes felderíteni az okát, stb... (én sajna mindezen tudásoknak híján vagyok, nekem sylverrat a szomszédom:) )
Ki ismert magára??? Ki vállalja???
Előzmény: magpet (#1291)
5: probald meg a groundspeak gpx-et, abban benne lesz! :)
(Ajanlom a fomenu INFO pontjat, ott sokminden meg vagyon irva. :)
(Ajanlom a fomenu INFO pontjat, ott sokminden meg vagyon irva. :)
Házigazda
Előzmény: Bacu (#1293)
1 Gpx letöltésnél sorszám a név elejére
2 Gpx letöltésnél nem jó a megtalált nem megtalált választás
3 A régi indoor játékok már nem látszanak lapozó kéne
4 A lapozóknál pl itt alul nem látszik melyik oldalon vagyok
5 Gpx letöltésnél nem tölti le a ládaleírást a gps-re. + log is jöhetne akár (Colorado, Oregon)
5 Gpx letöltésnél nem tölti le a ládaleírást a gps-re. + log is jöhetne akár (Colorado, Oregon)
Előzmény: Csuhás (#1292)
Szedjük össze a javítani valókat. Most ne fejlesztést írjatok hanem konkrét hibákat. Mindenki irja a lstához a maga gondjait:
5
5
Moderátor
Kivalo gondolat! Viszont nem menupontot kepzelnek el neki, hanem egy blog-bejegyzest. Aztan aki talal ujat, megkuldheti a blog-gazdanak, igy egy helyen gyulhet minden. Igy tetszene?
Házigazda
Előzmény: H.Gábor (#1288)
Ezt szívesebben látnám a megtalálásaim időpontja szerint sorbarendezve, nem pedig a játék megjelenésének dátuma szerint. Lehet róla szó?
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |