Ide kerüljenek a technikai észrevételek, hibák, logikai bukfencek, ötletek, kérések.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 |
2010-01-03 15:25:28
Én sem "üldöznék" senkit. Az ugyanis még messze nem üldözés, ha a labdarúgó játékvezető nem ad meg egy szabálytalanul esett gólt, vagy a Games játékvezető töröl egy szabálytalan "teljesítést". Szóval senkinek se legyen pusztán azért üldözési mániája, mert szabályosan kell játszani :-)
Pupu

Előzmény: gábor (#1779)
2010-01-03 15:22:14
Igen, így gondoltam én is, csak rosszul fogalmaztam. Persze, hogy nem wapolást tennék kötelezővé - az én telefonomról most nem is tudnék :-)
Pupu

Előzmény: feri60 (#1777)
2010-01-03 15:05:13
Illetve a felhasználó a saját játékjában a megtalálásokat moderálhassa?
zferke

Előzmény: zferke (#1778)
2010-01-03 15:04:41
A helyszíni loggolást és a kötelező fényképet én sem támagatnám, mert ezekhez kütyük kellenek, és nem biztos, hogy minden körülmény között, mindig tökéletesen rendelkezésre állnak.

A játékvezetést nagyon jó ötletnek találom, de saját tapasztalatból tudom, hogy csak olyan szabályt érdemes hozni, amit technikailag lehet biztosítani. Mert mi van, ha éppen a kedves játékvezető szabadságon van vagy éppen alszik reggel négykor, amikor kedves Pupu barátunkat vagy engem éppen beelőzi egy netkesser.

Én továbbra is azt mondom, hogy a netkesseres dolgokat mederbe kell terelni és nem üldözni. Egy másik fórumon már javasoltam, hogy az outdoor játékoknál legyen két dátum mező: egy a helyszíni megtalálás időpontja a másik pedig a loggolás ideje. Piros egyest természetesen csak a helyszíni megtalálás után lehet szerezni. Úgy látom, hogy a legaktívabb netkesserek is becsületes emberek, hazudni tehát nem fognak, a helyszíni megtaláláshoz biztos nem fognak időpontot feltölteni. Ha igen, úgy természetesen ki kell tiltani őket a lapról. Teljes joggal.
gábor

2010-01-03 15:04:10
Jómagam is üvözitőnek tartom egy(két-há) outdoor scheriff müködését!

Lehetne esetleg olyan kérés (ha már ötletparádézunk), hogy lehessen a felhasználónak törölnie a sáját logját?

zferke

2010-01-03 14:57:10
Pontosabban:
"...első három megtaláláskor legyen elvárt a megtalálót a helyszínen, a találat idejében ábrázoló a fotó a loghoz."
feri60

Előzmény: Csuhás (#1775)
2010-01-03 14:56:15
És ha valaki egy vicces zakany.jpg képet fog feltölteni? Attól még ugyanúgy fotó... vagyis ha csak a program nézi, attól még átverhető. :)
Viszont ha ID-24 ezekre is rá tud nézni, akkor az már kafa!
Ha szükséges, amúgy nagyon szívesen be tudok segíteni én is koordinátorként, mint segéd.
Bacu

Előzmény: Csuhás (#1775)
2010-01-03 14:31:06
Tetszik az a javaslat hogy az outdoornak kinevezett játékoknál az első három megtaláláskor legyen elvárt a fotó a loghoz. Ez minimális korlátozás, akik a dobogóra hajtanak azok örülni fognak hogy tisztább lesz a verseny. A három megtalálás után pedig ki ki úri kedve szerint találja meg a játékot, rejtvény megoldásként, vagy túracélpontként.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: ID-24 (#1774)
2010-01-03 14:00:58
Örömmel látom, hogy vagyunk jó páran, akik szeretnénk megtartani az outdoor játékokat túrázós célpontnak. Az már mellékes, hogy én milyen szerepet kaphatok ennek megvalósításában. A lényeg, hogy különüljenek el a játékok, és ne piszkítsanak bele a netkesselők mások szórakozásába, amikor temérdek egyéb lehetőség áll a rendelkezésükre itt és más weboldalakon is.

Azt is fontosnak tartom, hogy - amennyire az üzemeltetők megengedik - az aktívabb játékosoknak legyen nagyobb beleszólása a dolgok alakulásába. Aktív játékos alatt azt értem, aki outdoor játékot készít vagy teljesít (minél többet annál jobb).

A zökkenőmentes "együtt-játszáshoz" az kell, hogy meghatározzuk, mi számít outdoor játéknak, és azt hogyan lehet etikusan teljesíteni (szándékosan nem használtam a szabályosan kifejezést). Ha meg tudunk állapodni egy olyan útmutatóban, amit a most aktív játékosok többsége elfogad, akkor a többiektől és a később hozzánk csatlakozóktól is elvárhatjuk, hogy kövessék ezt az útmutatást.
ID-24
Játékvezető

2010-01-03 13:59:59
A helyszíni logolás tényleg ne legyen kötelező. Pl nem egyszer az erdőben nincs is térerő... meg csudának sincs kedve épp wapozni, netezni... Én pl az erdőbe menekülni szoktam, amikor már besokalok... olyankor örülök, ha nem kell mással foglalkozzak csak a tájjal és max az oregonnal.
Inkább geotaggelem a fényképemet, ha kell :) Feri játékának köszönhetően úgy is megtanultam :)
Bacu

Előzmény: yema (#1771)
2010-01-03 13:06:14
Szg sokszor kap napi nagyon sok emilt. A legjobb, ha nekem is cc-zed, bár nálam is megesik, hogy egy emil feledésbe merül. Tudod, munka és egyéb sűrűsödések. Azért igyekszünk. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: yema (#1771)
2010-01-03 13:04:38
mindenben egyetértek Pupuval, csak a helyszínen logolás ne legyen kötelező. Nekem úgy van beállítva a fényképezőgépem, hogy a képen látszik a készítés dátuma. Szerintem ez elég ahhoz, hogy akár napok múlva is bejelenthessem, hiszen látszik, hogy ott voltam.
Nekem még egy problémám lenne, nem lehet saját logot törölni. Mert egyszer kiváncsiságból én is beleestem a nettkessbe, aztán hiába írtam szg-nek, nem válaszolt és nem csinált semmit.
yema

Előzmény: Pupu (#1767)
2010-01-03 13:04:00
Én is elfogadom Pupu érvelését és ID személyét.

János, itt vannak a szerszámaid:

feri60

2010-01-03 13:02:07
Szerintem ne ragaszkodjunk a fényképes igazoláshoz. Az outdoor játékok leírásához esetleg felkerülhet egy ilyen tétel ("Javasolt egy fényképpel is igazolni a találatot, ezzel a játék készítőjének munkáját is elismered.")
magpet
Házigazda

2010-01-03 12:52:57
Amen!
zakany

2010-01-03 12:51:45
Nagyon jó irányban gondolkodunk! Üdvözlöm! ID személyét teljes mértékben elfogadom, tisztessége és hozzáértése vitán felül áll, tanáros habitusához illik a "népnevelői" feladatkör. Bátor jelentkezéséért elismerés, esetleges későbbi munkájáért elismerés illeti. Javaslat elnevezésére, amúgy magyarosan: játékvezető. Ilyen már a focipályán is kell, pedig ott csak 22-en játszanak :-)

Szerintem bele kellene venni az INFO részben a szabályok közé ezt-azt (például, hogy outdoor játékot csak fotóval vagy másképp hitelt érdemlően igazolva, csakis a helyszínen lehet bejelenteni az első három teljesítőnek), és a szabálytalan "teljesítéseket" ezek után egyszerűen, mindennemű vita és értesítés nélkül, törölni kell.
Pupu

2010-01-03 12:50:01
156os monnyon le! :)
Bacu

2010-01-03 12:46:53
Nővérke kérem! 301-eskének egy nyugtatót adjon be! :)))
zakany

2010-01-03 11:31:39
Azért ne üldözzük az indoor dolgokat! Ha valakinek ez okoz örömet, és közben nem árt vele senkinek, akkor miért ne?
Viszont illik tiszteletben tartani azt is, ha valaki számára fontos az outdoor játékok outdoor teljesítése. Ehhez pedig valóban egy kis "tisztulás" szükséges, vagy nevezhetjük a dolgok átláthatóbbá, egyértelműbbé tételének is. Ebben lehet komoly segítség ID felvetése, és az ő játékkoordinátori/-moderátori ténykedése.

Egy pici kérés: ne keressünk ebben is GC-ügyi ellentétet! A moderátor dolga egy adott téma kordában tartása, ennyi. Ott úgy csinálják, itt meg majd így. A GG dolga nem az, hogy mindent megszorozzon -1-gyel, ami a GC-t törénik, hanem hogy teret adjon mindenféle játékoknak.
magpet
Házigazda

Előzmény: Bacu (#1763)
2010-01-03 11:22:22
Ha ID-24 bírja a játékmoderátori szerepet, akkor az tökéletes lesz!
Jó lesz, ha picit rendet teremt valaki, mert már kezd eluralkodni a kupleráj :)
Nem is moderátornak hívnám majd őt, mert annak már GC szaga van, hanem inkább játékkoordinátornak! :)

Igazából én a megtalálásoknál az indoor jellegűeket meg se jeleníteném. Ahogy előttem írták: ez tényleg nem rejtvényfejtő oldal! Ezeket nem is nevezném találatnak!
(Nem mellesleg irigylem azokat, akiknek van annyi idejük, hogy ezeket fejtegetik.)

Netkessre pedig tényleg jó lenne kitalálni valamit. Első három találatig meg se jelenjen, vagy csak 2 hónap múlva jelenjen meg ténylegesen.
Bár egyesek szerintem lesz*rva a netkess típust, sima találatként jelentenék be, és még magukban nevetnének is rajta...
A 'ÉLJ345MVÁ45_áú@@^˘°`GGR' típusú jelszavaktól picit írtózom :) Nehogy már azért kelljen érthetetlen jelszavakat kitalálni a játék készítésekor, hogy a netkessereket kivédjük :)
De lehet sajnos valahol ez rá a megoldás... :(

Mindegy! Első körben nevezzük ki ID-24et játékkoordinátornak! :) (a moderátor szót felejtsük el, mert büdös :))

Bacu

2010-01-03 10:57:29
Jóreggelt! :)
Elnézést a lassú reakció miatt, volt pár sűrűbb napom. Megpróbálom összeszedni a gondolataimat:

ID nagyon helyesen a technikai topikban vetette fel a kérdést, mert ez leginkább technikai ügy. Valóban vannak olyan outdoor játékok, amelyek véletlenül, hanyagságból, vagy az első megtalálók netkessing-rajongása okán félig-meddig indoorrá válnak. Akinek ez utóbbi jelent komoly élvezetet (nem minősítek, egyszerűen tény, hogy vannak, akiknek ez a fajta játék okoz örömet), az akkor is nagy örömmel fog próbálkozni a guglis megfejtéssel, ha a játékot a "rendkívül szigorúan csakis és kizárólag outdoor, de tényleg" kategóriába soroljuk. Sőt, talán még izgalmasabb lesz számára egy ilyen kihívás.
Kitalálhatjuk azt, hogy az első 3 találat valóban csak outdoor lehessen. De mi van, ha az 1-2-3. helyre logoló netkesser nem vallja be, hogy netkesselt? Vagy mostantól minden outdoor játékhoz fényképet követelünk? Ezt nem érezném szerencsésnek.
Ezzel együtt támogatom ID javaslatát, a magam részéről örömmel megszavazok neki egy "játékmoderátor" státuszt. Az egyértelmű kérdésekben nyilván egymaga is azonnal és helyesen tud dönteni, a vitás játékoknál egy gyors emil, és a dolog percek alatt tisztázható.
Tudom, hogy illúzió, de ennek a problémának a megoldását leginkább a játékosok bölcsességétől várom, és nem szigorú szabályok bevezetésétől. Szerény szabályozással persze terelgethetjük a játékosokta egy bölcsebb irányba, de a megoldáshoz mégis akkor közelítünk, ha nem jelentünk be outdoornak "Évszám az 1848-as emlékmű talapzatán?" típusú játékokat, illetve ha mégis megtörtént ez a kis baki, akkor a másik játékos ne vesse rá magát feltétlenül a csillogó netkess-opcióra.
Tech: írok szg-nek a moderátori jog ügyében. Ő most kicsit elfoglalt, szerintem nem követi napi szinten a fórumot.
magpet
Házigazda

2010-01-03 09:45:34
Szerintem a moderálás bármilyen formája rossz irányba vinné az oldalt, ezért nem támogatom. Azt gondolom, az összes játék jó helyen van itt a GG-n. Néha nagyon különbözőek, én úgy látom ezer színben pompáznak szóval egyszerűen gyönyörűek :-)
Vadi

2010-01-03 08:36:51
A legjobb szabályokat nem hozzák, ellenőrzik, szankcionálják, betarttatják. A legjobb szabályok úgy keletkeznek, hogy szavakba öntik a természetes, egyszerű működést - merthogy ugyanis ezek természeti törvények, és ilyenek - a mai tudásunk szerint - nem csak az anyagi világra, hanem a társadalmi folyamatokra is megfogalmazhatók.

Vegyük észre: az összes játék lehetne outdoor, amit bármilyen értelemben helyhez lehet kötni. Semmivel sem "outdoorabb" a gödi vasútállomás játéka, mint a ...i ferde toronyé. Göd egyes játékostársaknak sokkal messzebb is lehet, mint másoknak a fenti ... helység (hiszen kocsival egy napon belül simán megjárható, ilyesmit pedig többen is csináltak már itt).

Ha pedig az oldal üzemeltetői változtatni szeretnének, akkor én azt javasolnám, hogy kicsit világosabban különüljön el 4 terület:

- szigorúan vett outdoor (garantáltan csak helyszínen megfejthető)
- földrajzi helyekhez kötött valódi objektumokkal kapcsolatos indoor jellegű jétékok
- logikai, asszociációs, általános műveltségi feladványok
- személyes játékok csak úgy (mint pl. a mostani receptjáték).

Hangsúlyozni szeretném azonban, hogy nekem így is jó :)

Gabe

2010-01-03 07:13:19
Egyetértek azzal, hogy a játék szabadsága nem zárja ki, hogy legyen azért egy minimális kontrol, ami a szabályok alapján egyértelműen helyére teszi a kategóriákat, és az etikus játékot biztosítja.
MrZerge

Előzmény: Pupu (#1758)
2010-01-03 05:51:09
Alapvetően túlszabályozás-ellenes ember vagyok, azt szeretem, ha spontán mennek jól a dolgok. Ennek azonban előfeltétele az emberek kellő mértékű önkontrollja, amely sajnos sokakból hiányzik. Így csakugyan szükségesnek látom, hogy mérvadó személyek meghatározzák, kimondják, hogy mi az, ami méltó ehhez a játékhoz, és mi az, ami már nem. Különben fennáll a színvonal olyan mértékű süllyedésének veszélye, amely már érdektelenné teszi a Gamest az igényesebb játékosok számára, az igénytelenek viszont boldogan lubickolhatnak benne - tehát egy erősen kontraszelektív folyamat indulhat be.

Hogy ne csak fennkölten prédikáljak, hanem valami gyakorlati javaslatot is tegyek: az outdoor kategóriákba eső valamennyi játéknál - még akkor is, ha a rejtó kifejezetten írja, hogy netkesselhető a játék! - törölni kell az indoor teljesítéseket az első három terepes megtalálásig. Utána aztán mindenki úgy játszhat, ahogy a lelkiismerete diktálja. Az elsietett netkessek törlése nem hátrány az illetőre nézve, mert később újra bejelentheti, hiszen már a jelszó birtokában van.
Pupu

2010-01-02 23:57:07
Idézet
De változatlanul kitartok amellett, hogy az indoor játékok túlsúlya nem tetszik, hiszen a GPS-t nem erre találták ki. Rejtvényfejtős oldalak sokasága várja azt, aki nem szeretne kimozdulni otthonról.

Jogos-e vagy sem amit írtál, az most mindegy, mert ez egy vélemény (még ha "erősebb" mint egy átlag juzeré)..
De az tuti, hogy ezzel már picit (nagyon) elkéstél..
(ha az oldalt megváltoztatnák a véleményed alapján)

És nem lenne több vásárló (szerintem).. sőt.. a korábbi beírás inkább taszító lehet.. komolyabban nem kommentálom :)) De elég erős a több outdoort, mert akkor több gps fogy dolog..
Igen, azt is tudom, hogy nincs ingyen a szerver üzemeltetése.. etc..
zakany

Előzmény: flektogon (#1756)
2010-01-02 23:20:17
"ami csak annyit tenne lehetővé számomra, hogy a helyére tegyem az eltévedt játékokat"
A támogatás természetesen csak ennyiről, és nem többről szól. Ha valaki a terepen készít egy játékot, de valaki netkesseli, az attól még outdoor marad. Pontosan úgy, ahogy írtad.
De változatlanul kitartok amellett, hogy az indoor játékok túlsúlya nem tetszik, hiszen a GPS-t nem erre találták ki. Rejtvényfejtős oldalak sokasága várja azt, aki nem szeretne kimozdulni otthonról.
Házigazda

Előzmény: Gabe (#1755)
2010-01-02 22:15:30
Nem hinném, hogy szigorú moderáció kellene - ez nagyon messzire vezet.

Csinálhatna valaki egy statisztikát az outdoor/indoor megtalálások arányáról, és esetleg arról, hogy mi a játékosok outdoor ill. indoor megtalálás-számának eloszlásfüggvénye (azaz: hány játékos talált meg 1,2,...,n indoor ill. outdoor játékot). Azonnal nyilvánvalóvá válna, a gyakorlatban miről szól ez az oldal. Utána lehet értékelni -ezt akarták-e az alapítók.

Egyetértek azzal, hogy a nem outdoor játékokat egy moderátor tegye helyre, feltéve, hogy az a definíció érvényesül, amely szerint a nettalálatra esélyes játék mindenképpen indoor. Azaz: csak tényleges, valódi, helyben megszerezhető információval (rejtés?) lehessen outdoor játékot csinálni.

A fentieket is figyelembe véve: nem támogatnék játékok logolására, ill. annak sorrendjére vonatkozó korlátokat (sőt kimondom, határozottan viszolygok az ezzel kapcsolatos indulatoktól, és egyes játékostársaim által megfogalmazott másokat elítélő megjegyzéseitől). Az én véleményem szerint a hiba (ha van egyáltalán) a rejtvény feladójának slendriánságában, lustaságában keresendő, és nem abban, ki hol járt, milyen archívumot épített vagy használ, mit tud.
Gabe

2010-01-02 22:14:48
Én is támogatom az ötletet, ha ez számít valamit. Az én sorszámom nem túl alacsony, de azért nem is túl magas :)
A netkessel kapcsolatban annyit jegyeznék meg - bár lehet, hogy ezzel tudatlanságot árulok el - hogy szerintem könnyen kivédhető lenne az ilyen "visszaélés" értelmetlen és megfelelően hosszú jelszó használatával.
Yoss

Előzmény: ID-24 (#1744)
2010-01-02 21:00:07
Miért nem jelenik meg előnézetben a plusz jel??? :-o

És itt nem off, mert technikai kérdés ;)
feri60

Előzmény: feri60 (#1752)
2010-01-02 20:58:54
Én szeretem készíteni és játszani is az indoor játékokat, és töredelmesen bevallom, ha mozdulok, akkor leginkább a GC koordináták felé mozdulok (mert kell a pont).

De: +

(miért nem jelenik meg a plusz jel???)

(ID=29, ha ez számít valamit)
feri60

2010-01-02 20:58:24
Nem vagyok alapító, és itt is magas az ID számom.. de
leírom konkrétabban (amire én gondolok):

Vagy szigorúbb moderációt: ha valaki rendszeresen (többszöri figyelmeztetés ellenére is) megsérti az "elveket" ne készíthessen játékot, vagy ne oldhassa meg.. (X ideig)

vagy legyen NETkesss gomb! Így külön helyen, vagy szürkén jelenik meg egy-egy játék megfejtéseinél (tudom ez nem újdonság, nem én találtam ki..)
zakany

Előzmény: zakany (#1750)
2010-01-02 20:41:58
Nem dolgozotam órákat a játékaimon, de van pár, ahol kifejezetten kértem valamit a teljesítéshez!

Mindig van 2-3 ember, aki magasról leszarja!
Azt még nem tudtam eldönteni, hogy figyelmetlenek, direkt genyáznak, vagy "csak azért se" a hozzáállás.. (esetleg simán csak vicceskednek)...

Most mérgelődhetnék, de nem teszem.. pedig bosszantó!
Megértem Puput..
Ráhagyom arra a pár emberre a dolgot, mert nem vagyok hajlandó admin ellenőrzéssel folyton figyelgetni a megtalálásokat pár értetlen ember miatt!
zakany

2010-01-02 20:41:25
Az outdoor kategória nálam is kiemelt ügy. Ha nagyon profitorientált szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a felhasználó csak ehhez fog GPS-t vásárolni, a netkesshez nem.
A lényeg azonban az, hogy ez a dolog a természetben/városban/bárhol történő valós mozgáshoz köthető, és már régóta támogatom, hogy az oldal csak és kizárólag a túráról szóljon, ne a számítógépes játékokról. Nyilván lehetnek ellenérvek, és nem is szeretnék vitatkozni velük. De a "GPSGames" szóból szerintem azért ha halványan is, látszódik a lényeg.
A 4 alapító egyikeként szerintem nyomásgyakorlásnak ez megfelelő lehet. :)
Házigazda

Előzmény: Pupu (#1748)
2010-01-02 20:17:04
Én is támogatom (noha a "szegény Pupu" kitétellel nem értek egyet - nem olyan nagy baj nekem a mások ilyen-olyansága, hogy sajnálni kéne engem érte :-)

És még egyet. Az "Info" részbe belevennék valamit: azt, hogy outdoor játékot netkesselni természetesen lehetséges, és mivel szinte megakadályozhatatlan, tiltani sincs értelme, de elsőként netkessel logolni tahóparasztság. Persze ez sem akadályozna meg semmit, de legalább nem hivatkozhatna arra senki, hogy nem tudott róla.
Pupu

2010-01-02 20:03:44
Támogatom.
Házigazda

2010-01-02 19:59:05
+
( Legyen mindenféle játék az oldalon, indoor, outdoor, de akár vegyes kategória is, viszont legyünk figyelmesebbek a kategória meghatározásánál, a rejtésnél, a jelszó megadásánál, ne rontsuk el a saját játszóterünket. )
Csuhás
Moderátor

2010-01-02 19:41:47
+
Mikulás

2010-01-02 19:38:43
Kedves magpet!

A túlzott szabadság már megint kezd megártani valakinek. Jelen esetben sania nevű játékosnak. Ül a gépe előtt és csinálja az outdoor játékokat, amik persze könnyen netkesselhetők.

Hogy ehhez nekem mi közöm? Annyi, hogy - jó szokásomhoz híven - ma is csináltam egy outdoor játékot. Gyalogoltunk közben 14,5 km-t a 0 fok körüli kellemes januári télben. Ezt az új játékomat csak úgy lehet teljesíteni, hogy gyalogolni kell hozzá néhány kilométert.

Remélem, érzed Te is, hogy az ő játéka és az én játékom nincs egy kategóriában! Sajnos mégsem tehetem máshova, mert az enyém ott van, ahova való. Bezzeg a másik számítógép mellől készített, és onnét is teljesített játékok nincsenek a helyükön.

Természetesen van javaslatom is a megoldásra.

Mint a 24. sorszámmal rendelkező (egyik) régi játékos, akit a játék indulása előtt Te kértél fel tesztelésre, veszem a bátorságot és kérem, hogy adj nekem egy pici moderátori jogot, ami csak annyit tenne lehetővé számomra, hogy a helyére tegyem az eltévedt játékokat. Szegényt Puput, és talán másokat is meg lehetne kímélni a bosszúságtól.
Várom válaszod.
ID-24
ID-24
Játékvezető

2009-12-14 21:12:54
Nekem a legzavaróbb,hogy a megszűnt ládák látszanak a térképen és nem tudom eltüntetni,a többit meg köszönöm.

Előzmény: Ronin (#1742)
2009-12-11 09:11:36
Köszönöm a finom célzást! :) Értettem: vak vagyok B-)))
Ronin

Előzmény: mudman (#1741)
2009-12-11 08:52:45
Hát, lehet hogy ez új divatos, de a régi meg jó volt. :)
mudman

Előzmény: magpet (#1712)
2009-12-11 08:31:34
Hoppáhoppáhoppá!! :)
Ez tényleg jó!! És eddig ezt nem vettük észre, vagy új? ;)
Bár szg sem mondott semmit arról, hogy vakok vagyunk ;)
Ronin

Előzmény: R.Guszty (#1739)
2009-12-10 15:35:28
Szuper!
Ahogy nézegettem, rájöttem, hogy minek vannak a nagy színes zászlók a térkép oldalán.
Most már csak a megjelenítés sebességén kéne kicsit javítani. Amikor először próbáltam, azt hittem rosszul működik a szűrés, mert először törli az összes zászlót, és csak 6-7 mpmúlva jelennek meg a zászlók.
R.Guszty

Előzmény: R.Guszty (#1736)
2009-12-09 09:10:19
Lehetne az önálló mező is de ennek ellentmond hogy ott a tizedespont a mezők között. A beírás balról jobbra történő kivitele is a tizedesek beírását sugallja. Ha a mezők fölé fel volna írva hogy fok perc ezredperc akkor rendben volna a dolog. De most csak fok és perc jel van, ami egyértelművé teszi hogy a perc érték tizedestörtként kezelendő.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: Gabe (#1737)
2009-12-09 08:26:02
Viszont itt egy önálló mezőbe írod be, azaz önálló számként - az ezredperceket.

Komoly zavart okozna, ha ez a mező másképp viselkedne, mint a többi - llegalábbis szerintem :)
Gabe

Előzmény: Csuhás (#1734)
2009-12-08 22:04:45
Nekem ez a csoportosítás nem jön be, de nem is zavar. A kis zászlók viszont jók. Csatlakozom Roninhoz, inkább a térkép szűrők megvalósítása lenne fontos, mint a visszállás.
R.Guszty

Előzmény: szg (#1732)
2009-12-08 21:34:06
Módosítottam a dolgon, remélem így már jó lesz a dolog.
szg
Házigazda

Előzmény: Csuhás (#1734)
2009-12-08 20:48:04
A szám az egy tizedes tört, azaz az írásmódja is ilyen. Vagyis a tizedes részről jobbról hagyhatók el a zérusok.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: szg (#1730)
2009-12-08 20:20:56
De most akkor miért is akarnád az előző állapotot?
Az a hozzászólásokból egyértelműen kiderül, hogy a mostani jobb. A zászlóméretek vonatkozásában mindenképp és még akkor is, ha van akinek a "gyüjtés" nem jött be ;)
De azért a magam részéről revidiálnék és így, hogy már tudom, hogy kell az "ajándékot kicsomagolni" meg tudok ezzel békélni.
Az előző állapot visszaállítására jutó energiáid eco felhasználása inkább a nézet-szűrők kódbaöntése lenne... szerintem ;)
Köszi! :)
Ronin

Előzmény: szg (#1732)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 |

Bejelentkezés
Újdonság

GARMIN eTrex 20
59 900 Ft.