Ide kerüljenek a technikai észrevételek, hibák, logikai bukfencek, ötletek, kérések.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 |
2010-01-05 12:11:32
Én is jártam így.. mondjuk nekem csak 4000 rúgó lett..
És a megtaláltam gomb elő se jött .. csak a próbálkozás került ennyibe :)))
zakany

Előzmény: Csigabiga (#1838)
2010-01-05 11:53:47
Megkaptam az e-havi telefonszámlámat...
Kissé kiakadtam!

Nincs mobilinternet előfizetésem, mivel nincs rá szükségem.
A GPRS/Edge/3G dolgokat arra használom csak, hogy a szomszéd oldalon, WAP-on bejelentsem a találataimat, esetleg néha WAP-on megnézzek valamit.
Ez átlagban párszáz forint havonta, az 1000 Ft-ot ritkán lépem túl.

Decemberben viszont bejelentettem néhány itteni találatot is.
Mivel ennek az oldalnak nincs WAP-os elérhetősége, kénytelen voltam a WEB-es felületet használni.

Többé nem teszek ilyet!
Csak az adatforgalmam több, mint 9000 Ft lett ezáltal! :o(((
Csigabiga

2010-01-05 09:39:07
Szerintem Fairy indíts egy új oldalt, megújulásra van szükséged!

Olvasva a bejegyzéseidet, egészen biztos vagyok benne, hogy lenne hozzá elég ötleted, agilitásod és időd. Ott aztán úgy moderálhatnád a játékokat és a játékosokat, ahogy kedved kívánja.

Ha esetleg betévedne az oldaladra valaki, aki a XXI. században az outdoor játékokért következetesen a szabadba megy ahelyett hogy feltúrná a világhálót, úgy haladéktalanul irányítsd át hozzánk! Itt a helye ugyanis!
Persze mi is küldjük majd hozzád azokat, akiket mi nézünk ufónak. Mi is jól járunk, meg te is. Mit szólsz?
Ha érdekel felvetés, úgy segítünk a honlapod gründolásában, hogy energiádat mihamarabb a lehető legjobb helyen tud hasznosítani.

Baráti üdvözlettel.
gábor

2010-01-05 07:00:44
Blogot írtam.
Pupu

2010-01-05 06:03:55
Ja, autizmus: tudom, hogy csak hangulatkeltés miatt írtad és valójában egyáltalán nem vagy kiváncsi a válaszra, de azért leírom: a néhány évvel ezelőtti válásomnak köszönhetően van itt valamelyik dobozban egy igazságügyi pszichológiai szakértői vélemény amely szerint normális vagyok. :-)))
Fairy

Előzmény: Fairy (#1834)
2010-01-05 06:02:22
a) minek kell egyáltalán "megtalálásként" bejelenteni,
Csak így lehet kideríteni, hogy helyes-e az elgondolás. Nincsen pl. "jelszó-próba" gomb. :-))
elrontod mások játékát, akik nem bántottak Téged
Mein Gott, hát mivel? Azzal, hogy odaírom: Lieber Rejtő, szar jelszót választottál és ezzel veszélyezteted a játék tisztaságát, hiszen nem kell a helyszínen járni ahhoz, hogy egy - az átlagosnál csak valamivel intelligensebb - játékos a jelszó birtokába kerüljön?
hogy olyat teszel rendszeresen, ami Neked semmi előnyt, hasznot nem hoz, de másoknak bosszantó vagy kellemetlen?
A csúsztatásodon ("rendszeresen") most nagyvonalúan átsiklanék és csak a lényegre reagálnék: az, hogy engem mi bosszant, nekem mi a kellemetlen, leginkább rajtam múlik - lévén ezek bizonyos eseményekre adott lelki reakcióim. Rajtam múlik tehát, hogy tudomást veszek-e egy történésről - és ha igen, tulajdonítok-e neki bármilyen jelentőséget. Nem foghatom a lelki békém hiányát másokra: azért kizárólag saját magam vagyok a felelős.
Ha a dolgozószobámban zümmög egy légy, tölthetem azzal az időt, hogy légycsapóval vagy Chemotox alkalmazásával elpusztítom, esetleg kihessegetem valahogyan. A sikertelen próbálkozásokba akár bele is őrülhetek. Persze, azt is megtehetem, hogy visszamegyek a nappaliba, ahonnan nemrég duzzogva kivonultam - legfeljebb kicsit furcsán néznek majd rám, azok, akik elől a dolgozóba menekültem :-) Nem utolsó sorban választhatom azt is, hogy nem veszek róla tudomást és a saját, fontosabb dolgaimmal foglalkozom.

Egyébként ne büszkélkedj azzal, hogy cunamit indítottál el. Pitiánerebb ügy ez annál.
Személy szerint én így gondolom - de nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy Te is annak tartanád: túl sok billentyű-leütést követtél el a témában ahhoz, hogy hiteles legyen ez az állításod.

kezdték megunni, hogy néha a kabátujjadból varázsolsz elő egy-egy ászt
Ócska próbálkozás a csalást rámhúzni: annak legfontosabb ismérve a megtévesztés, félrevezetés. Itt szó sincs erről. Ugyanakkor azt nem vitatom, hogy álltam már elő "ásszal" (pl. itt) - de annak nem sok köze volt a kabátom ujjához... :-P

Nem Veled küszködöm, hanem a játék tisztaságáért, úgy általában.
Valóban? Miért nem kezded a saját házad táján? Pl. azzal, hogy miért nyomsz megtaláltamot, amikor telefonon szerzel meg egy jelszót? Hogy egy ismert játékost idézzek (kicsit pontatlanul):
"minek kell egyáltalán "megtalálásként" bejelenteni, holott nem megtaláltad, hanem [...] megkérdezted [...], tehát a Megtaláltam gomb megnyomása - mit szépítsük - hazugság."
Fairy

Előzmény: Pupu (#1833)
2010-01-05 04:36:48
Idézet
Hogy mit nem lehet ezen felfogni? :-o

Azt nem lehet (illetve én nem tudom egyelőre) felfogni, hogy ha Téged a "rejtvényfejtés" érdekel egy outdoor játékban, akkor
a) minek kell egyáltalán "megtalálásként" bejelenteni, holott nem megtaláltad, hanem kitaláltad vagy megfejtetted, tehát a Megtaláltam gomb megnyomása - mit szépítsük - hazugság. Miért nem éred be a szellemi elégtétellel?
b) ha már egyszer leküzdhetetlen késztetést érzel, hogy közhírré tedd az outdoor játék szellemétől idegen rejtvényfejtésedet, akkor miért nem tudod megvárni ezzel az első helyszíni teljesítéseket, holott tudva tudod, hogy elrontod mások játékát, akik nem bántottak Téged (a nagy játékon belül azt a részjátékot értve, hogy néhányan versengnek a terepi elsőségekért)?
c) nem vagy Te autista egy picit? Mint tudjuk, ők fantasztikus szellemi teljesítményekre képesek, de érzéketlenek mások igényei iránt, ezért vannak beilleszkedési nehézségeik. Jó-e Neked, és ha jó, akkor miért jó, hogy olyat teszel rendszeresen, ami Neked semmi előnyt, hasznot nem hoz, de másoknak bosszantó vagy kellemetlen?

Egyébként ne büszkélkedj azzal, hogy cunamit indítottál el. Pitiánerebb ügy ez annál. Pusztán arról van szó, hogy a kártyaasztalnál (hiszen ez is "csak" egy játék!) Veled együtt ülők kezdték megunni, hogy néha a kabátujjadból varázsolsz elő egy-egy ászt, és eltűnődtek, hogyan lehetne ezt megakadályozni, ha már lebeszélni nem sikerült Téged róla.

Egy személyes megjegyzés: minden negatív véleményem fenntartása mellett nem neheztelek vagy haragszom rád. Jelenségként, érzelemmentesen tekintelek. Nem Veled küszködöm, hanem a játék tisztaságáért, úgy általában.
Pupu

Előzmény: Fairy (#1832)
2010-01-05 01:27:06
Én kb ezt tudom elképzelni: 'Yess, ez is megvan, ide se kell elmenjek!'
Látszik, hogy nem sokat beszélgettünk eddig :-)))
Egyrészt: nekem láda vagy játék nem elengedhetetlen ahhoz, hogy kimozduljak. Pl. idén az első három nap mindegyikén túráztam, anélkül, hogy gc-s vagy games-es találatot abszolváltam volna.
Másrészt: (már/most) nem törekszem az ország "kiszürkítésére", el tudom viselni, hogy van (akár tőlem pár kilométerre is) megtalálaltlan csésze/játék. Igyekszem úgy megválasztani az úticélt, hogy többféle szempontból is vonzó helyekre jussak el. Így ehhez a konkrét játékhoz - a leírás alapján - valószínűleg soha az életben nem mentem volna el.
Fel is merült bennem a kérdés, hogy mi is ennek a játéknak a célja: Felhívni a figyelmet egy ötletes kezdeményezésre? Életbölcsességeket megosztani a játékostársakkal? Bemutatni Alsógöd megállóhely különlegességét? Vagy csak egyszerűen eggyel növelni az oldalon szereplő játékok, megtalálható pontok számát? Lehet, hogy én vagyok túl szűklátókörű, de hiányolom a "tanulságot", "erkölcsi mondanivalót", "látnivalót" - azt a többletet, amit a helyszín felkeresése nyújt a virtuális megismeréshez képest. Ennyit az outdoor kérdéshez.
A valódi motivációt a rejtvény megfejtése jelenti: valaki kitalált egy igazolási módot, amellyel bizonyíthatónak véli, hogy a helyszín jártál. Ezzel szemben megmutatom, hogy hibázott: anélkül is kikövetkezem, megfejtem a jelszót, hogy a helyszínre kelljen mennem. És eszemben sincs magamat az outdoor játékosok elé/közé helyezni, hiszen - ahogy a logban félreérthetetlenül jeleztem - NEM JÁRTAM OTT, NEM IS FOGOK. Rejtvényt fejtettem. Hogy mit nem lehet ezen felfogni? :-o
Fairy

Előzmény: Bacu (#1830)
2010-01-05 00:58:11
Nem tudsz aludni.. ? :))

Szerintem egy kulcsszó van, amit leírtál*..
ÉS NEM KIMAGYARÁZNI, BELEMAGYARÁZNI jelentéseket, GYŐZKÖDNI.. egyik félnek sem!

*"tiszteletben tartani"

Pontosan tudja mindenki melyik játék mire van.. minden további dolog csak magyarázkodás..
zakany

Előzmény: Bacu (#1830)
2010-01-05 00:42:09
Azért kíváncsi volnék arra, hogy amikor megfejtesz egy ilyen outdoor játékot, akkor mire gondolsz, mit érzel magadban?
Én kb ezt tudom elképzelni: 'Yess, ez is megvan, ide se kell elmenjek!'
Nekem nincs annyi találatom, mint neked, és sem mint Pupunak!
De ha már outdoor játékot játszom, akkor örülök, hogy kiszabadulhattam, és én szeretem ezeket kinn keresgélni.

Valójában a netkess dolgoddal sincs bajom, csupán tiszteletben tarthatnád azokat, akik esetleg a külsős megtalálásban versenyeznek!
Szerintem soha senki nem szólt volna ha pl 4-5 helyek környékén belogolod a találatot.
Mikor elkezdtem geocachingelni, akkor mindig kotortam, hogy tartsak egy bizonyos heti átlagot a találatoknál. Aztán tavaly tavasszal már ott tartottam, hogy tök felesleges rohanni! Ami tetszik, és jó, azt megkeresem... és élvezem amiket keresek!
Pl nem fogok minden ládát megkeresni a legszutyokabb terepen a szemétdomb tetején, csak hogy szürke legyen a térképem.

De tiszteletben tartom azokat, akik hajtanak ezekért a ládákért, és tényleg pénzt és időt nem kímélve mennek értük!
Valójában a netkesseléssel is csak magadat vered át!
Kimaradsz egy jó kis élményből, túrából!
Bacu

Előzmény: Fairy (#1829)
2010-01-05 00:28:50
nem a szobában ülve, gép mellől kell megoldani a játékot
Outdoor játékon nincs mit megoldani - elég, ha teljesíted, megtalálod a "kincset". Látod-látod, már magad is összekevered a dolgokat... :-))
Fairy

Előzmény: Bacu (#1826)
2010-01-05 00:20:16
Wifi-s laptoppal kiülve a kertbe? :D
Togo

Előzmény: Bacu (#1826)
2010-01-05 00:18:34
Természetesen egyetértek a véleményeddel - ezért nem is akarok tódítani, csak egy ici-picit kiegészíteni:
Itt senki sem indul egyenlő esélyekkel, ráadásul nincs is verseny.
Annyira nem mérhetőek össze a teljesítmények, hogy egyszerűen értelmetlen egymással versengeni. Mindenkinek saját magához, a saját korlátaihozl kell érdemes mérnie magát. Számomra az, hogy Gyuszi végigcsinálta a raholcai túrát, nagyobb teljesítmény, mint az, hogy Pupu hazabiciklizett Csehországból, mert az előbbi sokkal jobban feszegette a saját korlátait.
Tudom, hogy az emberi természetnek integráns része a versengés (ld. hároméves korban, a homokozóban: "bebebeee, az én apukám erősebb..."), de szerintem elégedjünk meg az évi két games-es fesztivál és versennyel, ahol korrekt feltételek és szabályok között összemérhetik magukat másokkal azok, akiknek erre van igénye.
Fairy

Előzmény: bolyak (#1823)
2010-01-05 00:15:16
outdoor jelentése: szabadtéri, szabadban történő
Vagyis, nem a szobában ülve, gép mellől kell megoldani a játékot, hanem azon kívül, a szabadban!
Ha ehhez nincs kedved, akkor ott a sok indoor játék!
Ilyen egyszerű!
Bacu

Előzmény: Fairy (#1825)
2010-01-04 23:59:50
(folytatva lentről)
- Mekkora szabadsága van a teljesíteni kívánó játékosnak (továbbiakban:kesser) a teljesítés módját illetően?
1. A játéknak van egy prototipikus teljesítési módja (pl. a klasszikus értelmezés), és ettől nem térhet el hátrányos jogkövetkezmények nélkül.
2. A kesser a rejtő által a kiírásban megszabott feltételek mellett teljesíthet. Azokban a kérdésekben, amelyekre nem tér ki, a játék alapértelmezett (közmegegyezéses) teljesítési módja az irányadó.
3. A kesser úgy teljesít, ahogy kedve tartja/lehetőségei megengedik/habitusa determinálja - feltéve, hogy a teljesítés körülményeit is dokumentálja, közzéteszi.
4. Mint a 2., azzal, hogy a rejtő az eset egyedi körülményeinek figyelembe vételével, bizonyos feltételek alól saját hatáskörében felmentést adhat (pl. mozgássérült személynek kerékpáros teljesítés helyett kerekesszékest is elfogad).

"Disclaimer" A tájékoztatás nem teljeskörű! :-)))
Fairy

Előzmény: Fairy (#1824)
2010-01-04 23:59:15
Pár napig szűkebb keresztmetszeten érkezett hozzám a világháló, így nem követtem az eseményeket. Most kicsit meglepődve olvasom, hogy mekkora hullámokat vetett ez a kis kavics... Nem mondom, hogy távol állnak tőlem az állóvizek felkavarására irányuló cselekmények, de cunamit azért nem feltétlen óhajtok indukálni :-)) (Bár ebben a történetben én nem Ferenc József vagyok - legfeljebb Gavrilo Princip :-D )

Szóval, bő másfél év után eljutott oda ez a "játszótér", hogy néhány játékos (akik közül Pupu a leghangosabb) apuciért/anyuciért kiált, hogy tegyen rendet, mert valaki nem (mindig) úgy és nem (mindig) azt kívánja játszani, ahogy és amit szerintük kell. Anélkül, hogy vitakozni, minősíteni, meggyőzni akarnám a hardcore outdoor-hívőket, felvetnék néhány további szempontot:
- Mikor tekintünk teljesítettnek egy Kincskeresés kategóriába sorolt játékot?
1. Ha a játékos a helyszínen, a játék le(/ki)írásában megadott módon megszerezte a jelszót. (klasszikus értelmezés)
2. Ha a játékos nem járt a helyszínen (de legalábbis nem tudja hitelt érdemlően igazolni), de kitalálta/bárki számára hozzáférhető internetes forrásból megtudta a jelszót. (tiszta netkess)
3. Ha a játékos a játék megjelenése előtt járt a helyszínen és az ott megszerzett ismeretek (beszélgetések, fotók) alapján ismeri a jelszót. (bolyak-féle pre-kess)
4. Ha a játékos a játék megjelenése után járt a helyszínen, de a játék le(/ki)írásában megadott módon nem volt képes megszerezni a jelszót objektív (pl. eltűnt jelszóhordozó) vagy szubjektív (pl. nagy hótakaró fedi a területet és túl sokáig tartana megkeresni a jelszóhordozót) okokból. (Pupu-féle tele-kess)
(Biztosan vannak más, jóval rendhagyóbb esetek, pl. rosszul leolvasott/felírt, elfelejtett, tévesen az adatbázisba rögzített - de igyekeztem tipizálni, kategóriákba sorolni és felcímkézni a jelenséget.)
- Mekkora szabadsága van a játék kiírójának (továbbiakban: rejtő) a teljesítés módját illetően?
1. A játéknak van egy prototipikus teljesítési módja (pl. a klasszikus értelmezés), és ettől a játék kiírója nem térhet el hátrányos jogkövetkezmények nélkül.
2. A játéknak van egy alapértelmezett (közmegegyezéses) teljesítési módja, de a rejtő a kiírásban ettől eltérhet.
3. A játék kialakításában, teljesítési módjának meghatározásában a rejtőnek csak a hatályos jogszabályok (természetvédelem, birtokvédelem, stb.) szabnak határt. Azok keretei között teljesen szabadon határozhatja meg a teljesítés (illetve annak igazolása) módját.
(folyt. fent)
Fairy

2010-01-04 23:34:15
Nem gondoljátok, hogy egy kissé túlzás ez az egész? Nemes versengés, meg olimpia, meg kizárás, meg hasonlók? EZ EGY JÁTÉK, aminek azért örültünk annyira, hogy létrejött, mert itt nincsenek szabályok meg moderáció, erre most azon gondolkoztok, hogy kit és hogyan lehetne kitiltani, meg mit és hogyan lehetne törölni. Itt senki sem indul egyenlő esélyekkel, ráadásul nincs is verseny. Az nem verseny, hogy otthon a kockás füzetedben vezeted, hogy hány piros egyesed van, javasolnám, hogy mindenki, aki úgy érzi, hogy megelőzte egy galád netkesser, aki ráadásul nagybetűvel oda is írja, hogy netkesselt, az nyugodtan írja be magának a füzetébe a piros egyest. Vessetek rám követ, de én pontosan ugyan annyira irigylem Pupu elképesztő energiáját, mint Fairy számítógépes tudását meg eszét, és ezzel nem azt akarom mondani, hogy Pupunak kevesebb esze lenne, vagy Fairynek kevesebb energiája, hanem azt hogy teljesen mások, mint ahogy mindannyian másmilyenek vagyunk, és mindannyiunknak más dolgok fontosak. Nem gondolnám, hogy ezeket a dolgokat egymás alá vagy fölé kellene rendelni. Mindenki koncentráljon arra, ami neki fontos, csináljon játékokat annak a szellemében, szuper erős jelszóval, vagy jelszó nélkül, képpel, vagy kép nélkül, de ne akarjunk már mindent megrendszabályozni és a saját képünkre formálni.
bolyak

2010-01-04 13:46:54
*Csináljon mindent ID, és ha valami nem jó, csak rá fognak haragudni :))))))))

*viccelek!
zakany

Előzmény: Bacu (#1821)
2010-01-04 13:23:15
Azzal én is egyetértek, hogy játékos ne tudjon logot törölni! Akár bosszúból, akár véletlenből is történhet, NE!
Bőven elég, ha ID-24nek megvan ez a hatásköre.

Zakannyal egyetértek, amiket leírt azok elegendőek! Tényleg ne komplikáljuk túl, mert azzal csak újabb káoszt csinálunk.
A jelszavakat pedig jól kell megválasztani, és ezzel megelőzhetjük a netkesst. Ha meg valaki odaírja a játékához, hogy a játék nem netkesselhető, akkor minden sértődés és magyarázkodás nélkül ID-24 törölhesse azt a logot.

Bacu

Előzmény: Csigabiga (#1818)
2010-01-04 13:10:48
Gondolj a következő fogalomra: Olimpiai játékok... :-) Játékból is lehet szívvel-lélekkel versengeni, játékban is lehet csalni, a "komoly" élet leképezése ez.
Pupu

Előzmény: Csuhás (#1817)
2010-01-04 13:08:26
Igazából számomra kissé érthetetlen az egész probléma. Egy outdoor játék attól outdoor, hogy kinn a szabadban kell játszani. A szellemével, a lényegével, a természetével ellentétes a netkess. Persze ha valakinek épp ez szerez örömöt, hadd fejtse meg Gugliról vagy akárhogy, legyen meg neki a szellemi teljesítmény öröme - de miért kéne azt bejelenteni "Megtaláltam" gombbal, holott nem megtalálta, csak kitalálta, megfejtette? Hiszen ez, ha szigorúan nézzük, egy hazugság. Miért kéne ennek hivatalosan teret adni a Gamesen? Aki akar, netkesseljen, és legyen rá büszke magában, ne rontsa azok játékát, akik komolyan veszik az outdoor jelleget és/vagy a versengést.
Pupu

Előzmény: Csuhás (#1815)
2010-01-04 13:07:25
Kezd kissé túlspirázódni ez az egész!

Ez törölhessen, az tiltódjon ki, amazt négyeljék fel...

Olyan jelszót kell alkotni, hogy ne lehessen netkesselni, és annyi!

Ha alkotnék egy Bolya Katiéhoz hasonló, fényképpel igazolható outdoor játékot, és az első megtaláló korábbi, saját készítésű képpel logolna, baromira nem örülnék neki, ha bárki a fejem felett kitörölné a logját onnan! (mondjuk ez nem igazán netkess)

Ha egy rejtőt nem zavar a nettalálat a játékánál, akkor ne nyúljon már bele egy "felsőbb hatalom"!
Persze, ha a rejtő, vagy maga a játékos kéri a törlést, az más...

Azt sem tartom szerencsés ötletnek, hogy a rejtők (játékkészítők) törölhessenek logokat.
Azért volt már itt példa nem egy hisztire. És ha besértődik valaki, és kitörli a játékai összes megtalálását - vagy akár csak az "ellenfeléét" - az nem vezet semmi jóra...
Csigabiga

2010-01-04 13:07:13
Az egész vita az első megtalálás miatt robbant ki. Milyen fura az emberi természet, még ott is versenyt csinál, ahol csak egy békés játszótér van.
Csuhás
Moderátor

2010-01-04 13:00:07
Ok, nekem mindegy mi a default :)
zakany

Előzmény: Csuhás (#1815)
2010-01-04 12:57:49
Pupu:

Már miért volna mulya az, akit nem zavar a netkess?
( A vonatra várva netes keresője szinte ugyanazt az élményt kapta mint az igazi kereső, míg a csonttár első megtalálója sokat veszített. )

Zákány:
Ha nincs kikötés akkor szerintem defaultban SZABAD legyen netkesselni! Ugye az a jó rendszer ahol mindent szabad ami nem tiltott. ( Persze támogatom azt a javaslatot, hogy egészítsük ki az outdoor kategória leírását azzal hogy nem illik az első három találat előtt netes megtalálást logolni. )
Csuhás
Moderátor

2010-01-04 12:55:30
Régi dolog ez, hiszen a geocaching.com-on így van már talán az indulás óta.

Brogan meg is írta nekem, hogy teljesen feleslegesen logolom be ott a ládáit, biztosan törölni fogja. Félek tőle, hogy ilyen itt is meg fog történni, ha ez a funkció életbe lép.

Előzmény: Pupu (#1812)
2010-01-04 12:52:20
Szerintem ezt már valaki írta, nem én találtam ki! :)
zakany

Előzmény: Pupu (#1812)
2010-01-04 12:38:44
Idézet
A játék készítője meg törölhessen logot..

Új ötlet, nekem tetszik! Bár nem zárja ki, hogy egy mulya, "engem nem zavar a netkess" típusú rejtő a lovak közé dobja a gyeplőt. Persze akkor még mindig ott van végső instanciának ID.
Pupu

Előzmény: zakany (#1811)
2010-01-04 12:26:04
Igen, de azok annyira minimálisak voltak, hogy a többség megértette (és be is tartotta)!
Ha agyon lesz szabályozva, akkor is maradnak majd kiskapuk,
ahol "azért is" lehet szórakozni a rejtővel!

Valaki (akár ID) szerintem tegye helyre az indoor-outdoor témát, azt jóvan, (most meg eltúlzott finomkodást érzek ID szavaiban) Ha egyértelműen szarul lett kategorizálva, akkor tegye át, ha nem biztos benne, egyeztessen a rejtővel előtte!

A játék készítője meg törölhessen logot..
(ha kiköti, hogy 3 megtalálás után lehet netkess, akkor törölhessen*.. ha nem lehet netkess, akkor törölhessen) aki megsértődik, az megérdemli! Ezért nem kell erre kötelező kitétel.. így a rejtő se lesz leszabályozva..
*Ha nem köt ki szabályt, akkor defaultban NEM lehet!
Ha nem hitelt érdemlően igazol, akkor törölhető... ezt is a rejtőre lehet szerintem bízni! **
Kész, passsz.. ennyi elég!
(Szerintem)

**Volt olyan játékom, ahol kellett volna fotó, az illető nem tudott fényképezni, de az adott terület GC ládáit megtalálta.. azon a napon.. ez CSAK EGY PÉLDA, de nekem ez elég volt ahhoz, hogy tudjam, ott járt.. illetve hittem neki!
zakany

Előzmény: Pupu (#1810)
2010-01-04 11:26:50
Szabályok eddig is voltak. Akár meglehetünk újabbak nélkül - ha nemcsak betartjuk, hanem mindenkivel betartatjuk a régieket. A betartatást pedig, mint feladatot és munkát, magára kell vállani valakinek, különben marad az elharapózott kupleráj.
Pupu

Előzmény: zakany (#1809)
2010-01-04 10:53:56
Nem tudom mi a legjobb megoldás, de egy biztos, ha elkezdi valaki a szabályok írását, akkor soha nem lesz vége..
zakany

Előzmény: Csuhás (#1808)
2010-01-04 10:19:45
Nos ideje elgondolkodni hogy kezdjünk-e szabályokat alkotni, limiteket meghatározni, modikat kinevezni a jobb játékok érdekében, vagy időnként tűrjünk el ügyetlen első rejtési próbálkozásokat, illetve vagány netes megtalálásokat ?

Szerintem ne legyenek szigorítások, max legyen egy játékleírás amit az új játékosok megkapnak a csatlakozás után. ( Ne legyen hosszú, és unalmas, hogy el is olvassák )
Csuhás
Moderátor

Előzmény: gábor (#1807)
2010-01-04 10:08:54
Hát igen, egy új kérdés merül fel: ki és mikor kap jogosultságot arra, hogy játékot kreáljon. Van erre most valami szabály? A GC-nél úgy tudom van.

Abban biztos vagyok, hogy igényes, élvezetes játék létrehozásához kell némi tapasztalat, így jó ha van valami követelmény.

Az előző bejegyzésemben új tag alatt olyan valakit értettem, aki nem játék létrehozásával indít.

Ha a szabályok pontosításra kerülnek, valamilyen módon jól közérthetővé kell majd tenni. Én csak arra gondoltam, ha így lesz, azt a legkönnyebben a játékoknál lehetne publikálni. Persze a szabályrendszerbe is be kell tenni.
gábor

2010-01-04 08:18:11
Fején találtad a szöget! Aggályok hangzanak el a tervezett változásokkal kapcsolatban (ami nagyon helyes!), de közben szinte elsikkad, hogy miért indult el ez az egész: mert vannak, akik nemcsak egyszerűen netkesselnek, hanem arcátlanul ellopják másoktól a versengés lehetőségét az első teljesítésért. Egy kaszinóból örökre kitiltják, akit egyszer hamiskártyázáson kapnak, itt meg dédelgetjük, babusgatjuk őket, mi vigyázunk kínosan az ő szempontjaikra, jogaikra, velük szemben a korrektség betartására. Ami persze egy bizonyos józan mértékig szintén helyes, hiszen épp ezzel különböztetjük meg magunkat az inkorrekt alakoktól, de túlzásokba nem kéne esni.

Még azt sem érezném nagy büntetésnek (sőt semekkorának sem), ha egy sunyiskodáson ért játékos törölve lenne a tagok közül - a Vatera online piactéren például így van. Hiszen az illető még aznap újra kezdheti más néven - de a beszennyezett név már nem játszik többé!
Pupu

Előzmény: ID-24 (#1805)
2010-01-04 07:27:41
Valamit nem értek.
Pupu-t furcsálljátok, mert az első helyre hajt, de azt nem furcsálljátok, hogy a netkesserek is az első helyre hajtanak.
Ha nem így lenne, akkor miért nem lehet megvárni egy helyszíni bejelentést a számítógépről szedett régi fotókkal? Ha nem érdekel valakit az első hely, akkor miért rohan felkutatni a fotóalbumot megfelelő kép után?
ID-24
Játékvezető

Előzmény: bolyak (#1801)
2010-01-04 06:55:13
Egyetértek Veled, ezek a játékok csakugyan ilyenek - de a lényeg Nálad is az, hogy a helyszínen, az illető által készült képekkel lehet teljesíteni, nem Gugliról levett fotóval, íróasztal mellől. Tehát ez a játéktípusod teljesen beleillik abba, amiért küzdünk.

Ami az elsőséget illeti, fájó pontomra tapintottál: csakugyan szinte magamat kergetem, mert nincs igazi verseny. A Geocachingen megesett, hogy többen is összefutottunk a rejtésnél, és végül azé lett a "piros egyes", aki a legügyesebben keresett, nálunk ritka kivétel a tegnapi, amikor két új játéknál is csak a hajnali starttal lettem első, és nem sokkal utánam mindkettőnél járt másik játékos. Ezt sajnálom egy picit...
Pupu

2010-01-04 06:48:44
Nem értek egyet Veled :-)
Ha valaki új tagként megjelenik, és nem elégszik meg a sok-sok játék közül valahánynak a teljesítésével, hanem mindjárt játékot kreálni akar, akkor bizony szíveskedjék elolvasni a tudnivalókat. Amennyiben mégse veszi erre a pár percnyi időt, és elszúr valamit, nem éri semmiféle retorzió, csak törlik a hibás játékát, és még aznap újra felrakhatja, kijavítva. Olyan nagy baj ez?
A Te javaslatod szerint mantra-szerűen kéne ismételgetni minden egyes játékleírásban az alapfogalmakat. Szerintem ez fölösleges - a Games játszótér ugyan, de nem óvoda :-)))
Pupu

Előzmény: gábor (#1800)
2010-01-04 00:39:18
Szerintem a készülődő változások nem fenyegetik a te játékaidat. Itt nem arról van szó, hogy előírják neked, hogy mit várj el a játékosoktól. Hanem arról, hogy a játékaidat jól pozicionáld. Egy indoor ne menjen outdoor helyre meg ilyenek.
Yoss

2010-01-04 00:13:10
Reformokról beszéltek, de a sokszínűség jegyében én a saját fényképkérős játékaimnál meg szeretném tartani azt a lehetőséget, hogy régebbi képet is elfogadok. Sőt egyre inkább úgy gondolom, hogy csak ilyen outdoor játékokat akarok csinálni.
Természetesen nekem is fontos, hogy arra a helyre, amit meg akarok mutatni ténylegesen odamenjen a delikvens, ezért kérem a fényképet, de teljesen fölöslegesnek tartom, hogy ha pl. tavaly
ott nyaralt, akkor most a "pont" miatt akár több száz kilométert autózzon megint. Sőt azt sem tartom szentségtörésnek, ha a tavalyi képeivel feltöltésével ő lesz az első megtaláló. ( Bocs Pupu, de Te úgyis nagyjából magaddal versenyzel, az én játékaimnál ezt bele kell kalkulálnod.) Ezzel remélem az én játékaimnál értelmét veszti a rohanás, és senki nem megy oda teljesen értelmetlenül az amúgy szép vagy jó helyekre éjszaka a gps-e fényénél logolni, hogy dobogós legyen. Jó, jó tudom, az is nagyon izgalmas tud lenni, meg van akinek fontos, stb..., de nekem meg ezek a dolgok fontosak, úgyhogy szeretném, hogy az ilyen játékok is elférjenek itt.
bolyak

Előzmény: ID-24 (#1783)
2010-01-03 22:39:28
Ha szabályozás szigorításáról van szó, gondolni kell az újonnan csatlakozókra, és azokra, akik néha-néha, egy-egy játék kedvéért látogatják csak a lapot! Nem lehet elvárni senkitől, hogy először elolvassa játékszabályt, fejbe véssen mindent, számba vegyen minden lehetőséget és retorziót, majd azt követően veselkedjék neki egy játéknak. Biztos vagyok benne, hogy a jelenlegi játékosok jelentős száma is egy játék teljesítésével indított. Én is. (Én speciel egy bútor összeszerelési útmutatót sem olvasok el soha előre, bár mindig megfogadom. :))

Miután különbözők vagyunk, triviális dolgokat is másként láthatunk (lásd az élet egyéb területeit akár), így valaki netkesselhet teljes jóhiszeműségből, sőt megbocsátható figyelmetlenségből is. Lehet, naivitás, de miért ne. Én sem olvasok el mindig mindent.

Szóval, az adott játék leírásból kell minden fontos információnak kiderülnie!

A jelszót szerintem nem lehet úgy meghatározni, hogy 100%-osan ne lehessen netkesselni. Az esetek nagy részében persze igen, de ki tudja a 100%-ot garantálni?
gábor

2010-01-03 21:03:13
Hidd el, nem manipulatív elemnek szántam.. :) de tényleg lezárom most már a dolgot..
zakany

Előzmény: flektogon (#1798)
2010-01-03 20:59:45
Az idézőjelek közt kiváló példát hoztál a sugalmazásra. :)

(Újabban ezt tanulom, lehet hogy megártott, bocs... :))
Házigazda

Előzmény: zakany (#1797)
2010-01-03 20:50:15
Ezt írtam:
"olyan érzetet kelthet"

Senkinek nem sugallok semmit!

Nincs semmi okom rossz színben feltüntetni a dolgokat..
és Veled sincs, és nem is volt soha semmi bajom!

Lehet én nem írtam érthetően vagy nem jól fejeztem ki magam, ha így van, akkor elnézést! Azzal a mondattal volt bajom.. de lezárom a dolgot!
zakany

Előzmény: flektogon (#1796)
2010-01-03 20:34:28
Te félreértesz valamit.
A Games teljesen ingyenes (!) mindenki számára, és ha rajtam (is) múlik, akkor az is marad.
Viszont szükséges hogy tisztázzam: az általad nyilvános fórumon másoknak sugallt következtetések tévesek.
Nem szeretnék magyarázkodni, nem szeretem az álszentséget, ezért vállalom amit írtam. De senki sem vádolhat azzal, hogy erőszakos kereskedelmi tevékenységet folytatnék.
Ezért kérlek, koncentráljunk a közös dolgokra, és az idézett hozzászólás-részleteken kívül az ott megfogalmazott egyéb tartalomra is, mert konkrétan az a lényeg.
Házigazda

Előzmény: zakany (#1794)
2010-01-03 20:10:37
Ehhez annyi kiegészítés, hogy a Gamesen nem csak azok játszhatnak, akik vettek GPS-t, netán egy konkrét gyártó termékét egy konkrét helyen. :)
Az meg privát szerencse, hogy flektogon és jómagam munka közben is olyan dologgal foglalkozunk, amit szabadidőnkben is kedvelünk. Remélem, ez sokáig így tud maradni. Ha ehhez a Games egy kis segítséget ad, máris érdemes volt elindítani. Bízom benne, hogy nem csak én gondolom így. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: flektogon (#1793)
2010-01-03 20:09:30
Nekem erős.. :))
Max. egyedül maradok ezzel a véleményemmel..
A premium memb. szerintem nem teljesen u.ez..

Lehet, hogy a végeredmény egyezik, de így előadva olyan érzetet kelthet, hogy "nyissunk egy csokiboltot és építsünk köré egy játszóteret" ..

Na mindegy.. Lehet nekem volt csak "túl őszinte" a beírásod! :)))
zakany

Előzmény: flektogon (#1793)
2010-01-03 19:59:00
"a korábbi beírás inkább taszító lehet.. komolyabban nem kommentálom :)) De elég erős a több outdoort, mert akkor több gps fogy dolog..."
Miért lenne erős? Ez akkor lenne így, ha a Games egy közhasznú egyesület lenne, de nem az. Szerintem ezt tudja mindenki, ahogy a Groundspeak sem az, és nincs vele senkinek problémája.
Házigazda

Előzmény: zakany (#1757)
2010-01-03 19:43:10
Itt kezdődött a téma, ezért itt jelzem: a végeredmény a központi topikban olvasható.
magpet
Házigazda

2010-01-03 17:38:25
"Fejléc cserélős" poszt nincs?
Csak egy pici scriptet kéne hozzá írni :))))
(ja, amúgy ez visszamehetne a másikkal.. )
zakany

Előzmény: szg (#1788)
2010-01-03 17:29:56
Ne is mondd.. jó mérges voltam nyáron :)))

Itt minden volt, csak spontán nem..

Viszont Gabeval meg összefutottam Zalaegerszegen a Decathlon parkolójába.. NA EZ, spontán volt!!!
De nem volt matrica az autón! :))))))) így kiestem..
zakany

Előzmény: zferke (#1789)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 |

Új megtalálások

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN Montana 600
129 900 Ft.