Ide kerüljenek a technikai észrevételek, hibák, logikai bukfencek, ötletek, kérések.
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
feltörhetetlen megoldást php alapokon még nem láttam
helyesen: feltörhetetlen megoldást még nem láttam... :-)
helyesen: feltörhetetlen megoldást még nem láttam... :-)
Moderátor
Előzmény: szg (#330)
amúgy ha van valami tuti ötleted akkor kiváncsian várom, feltörhetetlen megoldást php alapokon még nem láttam. Persze átrakhatnánk az egész oldalt https alapra, de az kissé ágyuval verébre... amúgy ha csak rajtam múlna nem lenne cookie az oldalon...
Házigazda
Előzmény: szg (#324)
majd moderáld, ha gondolod!
a cookie-ban a gpsgames nevűt kell figyelni, ami 32 byte-os hexadecimális szám. ebből gondoltam a 16^32-re... :o)
a cookie-ban a gpsgames nevűt kell figyelni, ami 32 byte-os hexadecimális szám. ebből gondoltam a 16^32-re... :o)
Moderátor
Előzmény: szg (#324)
engem nem zavar, hálIstennek itt nem kell bankkártyaszámot, tajszámot... megadni... :o)
Moderátor
Előzmény: szg (#325)
jelszó: ezt soha nem tartottam valós védelemnek, de ha nyugodtabban alszol tőle akkor alkalomadtán álmodok arra is valami csoda hash-t :)Ö
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#322)
a 16^32 variációs lehetőség nem nyert, ennél valójában több van, de még tudok tuningolni rajta ha muszáj, bár talán már most is túl van reagálva a dolog...
Bruteforceból hozzá fogsz férni néhány acchoz, de eléggé elhanyagolható százalékhoz, ha jól számoltam ki a dolgot, persze lehet, hogy valahol elszámoltam valamit :) Eleve nem szeretem mondjuk az ilyen jellegű azonosításokat, de ha erre van igény...
Bruteforceból hozzá fogsz férni néhány acchoz, de eléggé elhanyagolható százalékhoz, ha jól számoltam ki a dolgot, persze lehet, hogy valahol elszámoltam valamit :) Eleve nem szeretem mondjuk az ilyen jellegű azonosításokat, de ha erre van igény...
Moderátori megjegyzés: figyelj jobban a helyesírásra!
Moderálva szg által
Moderálva szg által
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#322)
ha jól számolom, "csak" 16^32 (=2^128) variációs lehetőség van. ha mindet végigpróbálgatom, biztos hozzáférek mindenki account-jához.
az adatlapról a jelszót már kiolvasni nem tudom, de megváltoztatni simán... lehet, hogy elkezdek otthon próbálkozni... :-)
=> a jelszó megváltoztatásához esetleg be lehetne kérni a régit is, azt most (talán) már nem lehet megszerezni.
más: látom a jelszavakat string-ként tárolod. nem gondolod, hogy ez veszélyes? nem lenne jobb ötlet csak hash-elve tárolni?
ha vki elfelejti, generálsz neki egy randomot,elküldöd a netcímére, és ő már meg tudja változtatni magának.
az adatlapról a jelszót már kiolvasni nem tudom, de megváltoztatni simán... lehet, hogy elkezdek otthon próbálkozni... :-)
=> a jelszó megváltoztatásához esetleg be lehetne kérni a régit is, azt most (talán) már nem lehet megszerezni.
más: látom a jelszavakat string-ként tárolod. nem gondolod, hogy ez veszélyes? nem lenne jobb ötlet csak hash-elve tárolni?
ha vki elfelejti, generálsz neki egy randomot,elküldöd a netcímére, és ő már meg tudja változtatni magának.
Moderátor
Előzmény: szg (#321)
ff, ie, opera.
valamit md5 hash-elve tárol el, gondolom egy random azonosítót, ami a nevemhez van rendelve az adatbázisban. és ez minden belépésnél frissül. de ha manuálisan kijavítom a legutóbbira a cookie-ban, akkor megy. (kivéve ie7-ben, ott nem találtam meg a cookiekat... :-/ )
de most itt nincs meg minden progim hozzá, ami otthon, majd este tovább próbálkozom... :-)
valamit md5 hash-elve tárol el, gondolom egy random azonosítót, ami a nevemhez van rendelve az adatbázisban. és ez minden belépésnél frissül. de ha manuálisan kijavítom a legutóbbira a cookie-ban, akkor megy. (kivéve ie7-ben, ott nem találtam meg a cookiekat... :-/ )
de most itt nincs meg minden progim hozzá, ami otthon, majd este tovább próbálkozom... :-)
Moderátor
Előzmény: szg (#319)
a másik böngésző alatt mit értesz? FF -> IE vagy ugyanbból a fajtából egy új példány?
Az első eset valóban nem működik (és valószínűleg nem is fog), a második esetnek viszont illene működnie.
Az első eset valóban nem működik (és valószínűleg nem is fog), a második esetnek viszont illene működnie.
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#318)
azt már látom, hogy nekem nem segít ez az emlékezz rám dolog. ahogy átlépek egy másik böngészőbe, újra be kell írnom a jelszót... :-(
Moderátor
Előzmény: szg (#317)
már nézegetem a cookie-kezelést... előbb-utóbb találok vmi rést. >:-)
de tudod, biztos, ami biztos... :o)
de tudod, biztos, ami biztos... :o)
Moderátor
Előzmény: szg (#315)
Az alapfelvetés jogos, de el tudsz mászni az adataim oldalra más nevében? Persze azon kívűl, hogy ott hagyja a gépét és megnézed.
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#314)
egy biztonsági rés:
ha bárki nevében el tudok mászni az adataim oldalra, akkor simán kiolvasható a jelszó a jelszó vagy jelszó mégegyszer mezőkből.
szerintem ezek inkább legyenek alapból üresek! php-ben meg arra lehetne vizsgálni őket, van-e tartalmuk, ha van és megegyezik, akkor változik a jelszó.
ha bárki nevében el tudok mászni az adataim oldalra, akkor simán kiolvasható a jelszó a jelszó vagy jelszó mégegyszer mezőkből.
szerintem ezek inkább legyenek alapból üresek! php-ben meg arra lehetne vizsgálni őket, van-e tartalmuk, ha van és megegyezik, akkor változik a jelszó.
Moderátor
Újjabb ötlet. Nem lehetne menüpont a felhasználókról??? Vagy csak én nem találom?
A hivatalos kitűzőket erre találod: [link]
illetve ha MrZerge elkészíti az oldalon található formákban is a kitűzőjét akkor elérhetővé tesszük azokat is az Extra oldalon.
illetve ha MrZerge elkészíti az oldalon található formákban is a kitűzőjét akkor elérhetővé tesszük azokat is az Extra oldalon.
Házigazda
Előzmény: totzoli65 (#308)
Nagyobb mennyiségű billenytűzet gyárbéli részvényem van, így sajnos nem érdekem a kevesebb gépelés :)
Azok akik a rövid bentartozkodási időre panaszkodnak két javaslatom lenne:
- nagyobb aktivitás az oldalon :)
- a következő belépésnél nézzék meg jól a belépés dobozt, hátha változott ott valami :)
Azok akik a rövid bentartozkodási időre panaszkodnak két javaslatom lenne:
- nagyobb aktivitás az oldalon :)
- a következő belépésnél nézzék meg jól a belépés dobozt, hátha változott ott valami :)
Házigazda
Előzmény: Dzsozy (#307)
hasonló kitűzőt én is gyártottam, mondjuk, akkor még csak a logó volt kidolgozva:)
Előzmény: MrZerge (#274)
Azt nem lehetne megoldani, hogy az oldal megjegyezze a nicket és a passzt?
Elég gáz mindig ütögetni. Nem mintha fárasztó lenne, csak úgy :)))
Elég gáz mindig ütögetni. Nem mintha fárasztó lenne, csak úgy :)))
ok. nem az enyém a játék... :-D
(és nem nyílik meg a link, amit küldtél... user+pw-t akar)
(és nem nyílik meg a link, amit küldtél... user+pw-t akar)
Moderátor
Előzmény: szg (#303)
[link]
A játék rövid leírásában a Helyszín szó elött és után van egy-egy kocka (csak IE alatt, az egyebek lenyelik)
Moderálva szg által
A játék rövid leírásában a Helyszín szó elött és után van egy-egy kocka (csak IE alatt, az egyebek lenyelik)
Moderálva szg által
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#302)
Ja egy hiba neked is: a játék leírásából az utf-8 -as kockákat cseréld légyszíves valami olvashatóbbra :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#299)
jó sokat próbálkozhattál, mert az 59-es az előző fórum (oroszlánszív), a mozgóládáé meg a 73... :o)
Moderátor
Előzmény: szg (#297)
balra a listában még mindig 2 fórum van.
ha a játék oldalán ráklikkelek a játék fóruma gombra, akkor az üres jön be.
ha a játék oldalán ráklikkelek a játék fóruma gombra, akkor az üres jön be.
Moderátor
Előzmény: SylverRat (#294)
@szg: most tudod tesztelni az új játék (1. Mozgóláda) fórum-létrehozását...
Moderátor
Előzmény: SylverRat (#286)
azt észrevetted, hogy a #7 után ismét #1 jön? ;-)
[link] már gyakorol a hód... :o)
[link] már gyakorol a hód... :o)
Moderátor
Előzmény: szg (#293)
de tudja :)
de ha most bejelented, hogy a topicban két #1 és #2 van akkor hódeledel leszel :)
de ha most bejelented, hogy a topicban két #1 és #2 van akkor hódeledel leszel :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#292)
Részemről törölheted. Látatlanba: Ferinek se fog hiányozni..
Moderátor
Na ezt nem tudja a fórum motor :) Az egyiket megszüntethetem, ha a két beíró user is áldását adja a dologra...
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#288)
Pedig jobban örültem volna, ha te csinálod a bajt :)
Az Oroszlánszív című játék gazdáját kérném, hogy jelentkezzen emailban nálam, mert így nem tudja szerkeszteni a játékát.
Illetve ha elmesélné, hogyan csinálta az is jó lenne :)
Az Oroszlánszív című játék gazdáját kérném, hogy jelentkezzen emailban nálam, mert így nem tudja szerkeszteni a játékát.
Illetve ha elmesélné, hogyan csinálta az is jó lenne :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#286)
tesztelés képpen...
az új játéknak (oroszlánszív), aminek még rejtője sincs (???), rányomtam a játék topik indítása gombra, majd rögtön utána fent a fórum-ra. és láss csodát: 2 topic lett hozzá!
mégsem én vagyok az oka... :-)
az új játéknak (oroszlánszív), aminek még rejtője sincs (???), rányomtam a játék topik indítása gombra, majd rögtön utána fent a fórum-ra. és láss csodát: 2 topic lett hozzá!
mégsem én vagyok az oka... :-)
Moderátor
Előzmény: SylverRat (#285)
most én vagyok a ludas...
a játéknak nem volt 1 fóruma sem, amíg nem írtam.
játékban rányomtam a játék fórumára, majd elkezdtem írni, de vissza kellett mennem elolvasni vmit, utána újra rányomtam a játék fóruma gombra. ekkor a bal oldalon még 1 sem látszott.
megítrtam a hozzászólást, elküld, és egyszerre 2 topic jelent meg, az egyikben a szövegemmel, a másik üresen.
lehet megkövezni, kitiltani, stb.
más: hsz időpontjának változásával mi van?
a játéknak nem volt 1 fóruma sem, amíg nem írtam.
játékban rányomtam a játék fórumára, majd elkezdtem írni, de vissza kellett mennem elolvasni vmit, utána újra rányomtam a játék fóruma gombra. ekkor a bal oldalon még 1 sem látszott.
megítrtam a hozzászólást, elküld, és egyszerre 2 topic jelent meg, az egyikben a szövegemmel, a másik üresen.
lehet megkövezni, kitiltani, stb.
más: hsz időpontjának változásával mi van?
Moderátor
Előzmény: szg (#283)
"1. mapszósz ujjgyakorlat (könnyű)" két fórummal is dicsekedhet, játékkal meg egyel sem ;)
Ezt hogy csináljátok... akárhogy küzdök nem sikerül duplázni... ha valaki dupláz akkor leírhatná, hogyan csinálta
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#281)
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |