Ide kerüljenek a technikai észrevételek, hibák, logikai bukfencek, ötletek, kérések.
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
eredetileg nem akartam, hogy a játék nevét változtatni lehessen, vszínűleg azért nem változik vele... csak közben változott a spec.
Egyszer sor kerül erre is :) Köszi a jelzést!
Egyszer sor kerül erre is :) Köszi a jelzést!
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#379)
a játék nevének változásával együtt nem változik a hozzá tartozó fórum neve. ld. 5. kesser quiz
Moderátor
Agyaltunk rajta, hogy mi legyen a limit. Végül arra jutottunk, hogy illusztrációnak bőven elég ez a méret, ha egy nagyon szépen sikerült képet szeretne valaki megmutatni a többieknek, akkor arra van számtalan ezzel foglalkozó szolgáltató. Amíg ők nem játszanak műhóddal, addig mi sem képtárhelyszolgáltatunk. :)
Házigazda
Előzmény: MrZerge (#377)
Hú, ez így tényleg kemény limit.
Tudom, hogy alapvetően ez tárterület tehát pénzkérdés, de a 800x600 / 200k nagyon jó lenne, legalább a játék saját oldalánál, néhol kritikus lehet a kép részletessége.
Addig is előtömörítek. (na milyen jó új szó ez?)
Tudom, hogy alapvetően ez tárterület tehát pénzkérdés, de a 800x600 / 200k nagyon jó lenne, legalább a játék saját oldalánál, néhol kritikus lehet a kép részletessége.
Addig is előtömörítek. (na milyen jó új szó ez?)
Előzmény: szg (#376)
A limit az 640*480 / 100k, ha nem ekkora akkor a rendszer kiméletlenül leméretezi. Hogy pontosan mekkorát tölthetsz fel az részben függ a kapcsolatod sebességetől, meg két beállítástól, aminek nem tudom fejből az értékét :)
1MB alatti cuccokkal próbálkozz leginkább.
1MB alatti cuccokkal próbálkozz leginkább.
Házigazda
Előzmény: MrZerge (#375)
A kép feltöltésre mi a limit?
Tömörítés nélkül küldtem egy kb 2Mb-t, egydarabig volt a "fehér ember néz kicsi homokóra" utána hibajelzés nélkül abbahagyta, a kép sem ment fel.
Mekorára tömörítsem a képeket, esetleg pixel szám?
Technikai FAQ nincs még az oldalhoz?
Vagy ezt majd Sylverrat készíti?
Tömörítés nélkül küldtem egy kb 2Mb-t, egydarabig volt a "fehér ember néz kicsi homokóra" utána hibajelzés nélkül abbahagyta, a kép sem ment fel.
Mekorára tömörítsem a képeket, esetleg pixel szám?
Technikai FAQ nincs még az oldalhoz?
Vagy ezt majd Sylverrat készíti?
Előzmény: szg (#374)
A A játék GPX -ben link csak ott jelenik meg aholk a játéknak van koordinátája (koordináta nélkül nem tetszik a mapszósznak, ezért lett kivéve)
A fórum linkre is került vmi szűrés, de az úgy tűnik túl jól sikerült :) Ez majd este javul.
A fórum linkre is került vmi szűrés, de az úgy tűnik túl jól sikerült :) Ez majd este javul.
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#372)
a quick start dobozból a
A játék GPX -ben
A játék fóruma
linkeket hiányolom.
ha megnézed, minden játéknak van ilyen.
de technikai probléma lehet, nem Te miattad. (itt júzert egyedül engem lehet hibáztatni... :o) )
A játék GPX -ben
A játék fóruma
linkeket hiányolom.
ha megnézed, minden játéknak van ilyen.
de technikai probléma lehet, nem Te miattad. (itt júzert egyedül engem lehet hibáztatni... :o) )
Moderátor
Előzmény: MrZerge (#370)
Akkor most el is magyarázhatod:
- hogyan kell fórumot gyártani? (nem találtam meg a módját)
- milyen linket hiányolsz?
- hogyan kell fórumot gyártani? (nem találtam meg a módját)
- milyen linket hiányolsz?
Előzmény: SylverRat (#369)
az új játéknak nincs fóruma... és a link is hiányzik hozzá.
Moderátor
eltüntettem :)
egy előre dátumozott próba játék volt, aminek lejárt a dátuma. Ezzel legalább kiderült egy bug, ami most javult.
SylverRat -nak pedig elismerésem a villámgyors reflexeiért :)
egy előre dátumozott próba játék volt, aminek lejárt a dátuma. Ezzel legalább kiderült egy bug, ami most javult.
SylverRat -nak pedig elismerésem a villámgyors reflexeiért :)
Házigazda
Előzmény: ID-24 (#367)
az, hogy írtam hozzá, nem lehet akadály...
"Amihez SylverRat hozzányul ott mindig előlkerül valami furcsaság"
amúgyis be vagyok már skatulyázva...
"Amihez SylverRat hozzányul ott mindig előlkerül valami furcsaság"
amúgyis be vagyok már skatulyázva...
Moderátor
Előzmény: ID-24 (#364)
Szeretnék törölni egy olyan játékomat, ami el sem készült. SylverRat már írt hozzá a fórumra, de ettől talán még törölhető lehet. Mi az eljárás?
Játékvezető
Ok, köszi!
Akkor a hozzám hasonló balfékek legalább meg sem próbálják a letöltést ;)
Akkor a hozzám hasonló balfékek legalább meg sem próbálják a letöltést ;)
Előzmény: szg (#362)
hmm... akkor majd kerül egy szűrés, hogy a koo nélküli játékokhoz nem legyen gpx.
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#361)
az indoor kategóriához (talán) egyikhez sincs alapértelmezett koo megadva, a hangoshoz meg a láda helye megvan.
ahol látsz térképet a játéknál, ott van koo, azt le lehet tölteni.
üres gpx-el a mapszósz nem tud mit kezdeni, ezért ad hibaüzenetet.
szerintem.
ahol látsz térképet a játéknál, ott van koo, azt le lehet tölteni.
üres gpx-el a mapszósz nem tud mit kezdeni, ezért ad hibaüzenetet.
szerintem.
Moderátor
Előzmény: feri60 (#360)
Hangok útján - Pécs letöltődik, megnyílik
Indoor gpsgames "A kategória játékai GPX -ben" letöltődik, mepszósz beszól, hogy "nem importálható"
Mapszósz 6.13.2 van fenn.
Indoor gpsgames "A kategória játékai GPX -ben" letöltődik, mepszósz beszól, hogy "nem importálható"
Mapszósz 6.13.2 van fenn.
Előzmény: szg (#356)
Amihez SylverRat hozzányul ott mindig előlkerül valami furcsaság :)
Ezt most az ő számlájára írom, aztán ha gyakran lesz akkor utánanézek...
Ezt most az ő számlájára írom, aztán ha gyakran lesz akkor utánanézek...
Házigazda
Előzmény: zazi (#355)
Mi a gond pontosan?
Amit letöltesz azt nem tudod megnyitni vagy nem néhány jákétnál nem látod a gpx letöltési lehetőséget?
Az első esetre vmelyik mapszószhoz értő fog majd válaszolni, a második esetben pedig azért nincsen gpx, mert pl a koordináta a megfejtés, így túl nagy segítésg lenne, vagy a játék készítője nem melléklet segítségként ilyen file-t.
Amit letöltesz azt nem tudod megnyitni vagy nem néhány jákétnál nem látod a gpx letöltési lehetőséget?
Az első esetre vmelyik mapszószhoz értő fog majd válaszolni, a második esetben pedig azért nincsen gpx, mert pl a koordináta a megfejtés, így túl nagy segítésg lenne, vagy a játék készítője nem melléklet segítségként ilyen file-t.
Házigazda
Előzmény: feri60 (#354)
Fesztivál topikban SylverRat-tal csináltunk (véletlenül) egy sorszámcserét. Ezt már tudta valaki produkálni, vagy mi vagyunk az elsők? (Tudod az egészségügy erős errefelé :-))
Előzmény: szg (#352)
Nem minden játékot tudok gpx-ben letölteni, illetve megnyitni :(
Frissítsek valamit?
Frissítsek valamit?
de lapozáshoz kezelőszervek nem voltak... :-)
most ok.
azt hol lehet megnézni, miket oldottam meg? mert akárhogy számolom, találataim száma nem egyezik az emlékeim alapján megoldott játékok számával...
most ok.
azt hol lehet megnézni, miket oldottam meg? mert akárhogy számolom, találataim száma nem egyezik az emlékeim alapján megoldott játékok számával...
Moderátor
Előzmény: szg (#352)
Ott van az összes :)
Volt egy limit benne, azt most megnöveltem, még semmi szükség a lapozásra.
Volt egy limit benne, azt most megnöveltem, még semmi szükség a lapozásra.
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#351)
Moderátor
Egy kis technikai probléma miatt néhány felasználó jelszava megváltozott.
At érintett felhasználók: ID-12082, NaSza, Manci, Pupu, Katze
Ők most a regisztációkor kapott kóddal tudnak belépni.
Amennyiben eze már nincsenek meg úgy mailban keressenek meg és adat egyeztetés után a kívánt jelszót beállítom, hogy be tudjanak lépni.
At érintett felhasználók: ID-12082, NaSza, Manci, Pupu, Katze
Ők most a regisztációkor kapott kóddal tudnak belépni.
Amennyiben eze már nincsenek meg úgy mailban keressenek meg és adat egyeztetés után a kívánt jelszót beállítom, hogy be tudjanak lépni.
Házigazda
Előzmény: magpet (#349)
Ment Neked (es cc-ben Gabornak) mail, biztosan lesz megoldas. En nem tudok tiltasrol. :)
Házigazda
Előzmény: id2 (#348)
ID=12082 vagyok. Kénytelen voltam regisztrálni megint, mert nem enged be a rendszer az igazi nickemmel. Ki vagyok tiltva? :)
Nem jelez semmit, amikor be akarok lépni.
Nem jelez semmit, amikor be akarok lépni.
Köszi a listaírást, ill megvalósításokat! A dísztáviratot még meggondolom, de virágcsokorral és ajándékkosárral megtoldva célszerű. Ez utóbbiból esetleg juttatok Neked, de csak mert türelmesen megvilágítottad a link dolgot, azóta már alkalmaztam is. ;-)
Előzmény: szg (#346)
A több koot -felirjuk a fejlesztési listára, egyszer csak megoldódik minden tétel belöle :)
Amíg nincs többszörös ellenőrzés, addig esetleg választhatod az "admin ellenőrzi" lehetőséget és ott bármit kérhetsz az usertől mint teljesítési igazolást (pl küldjön egy dísztáviratot nevedre és te akkor fogadod el).
Linkelés: a szöveg doboz alatt a sötét kék link gomb, vagy csak szimplán bemásolod a linket a szövegbe és a motor átalakítja.
Amíg nincs többszörös ellenőrzés, addig esetleg választhatod az "admin ellenőrzi" lehetőséget és ott bármit kérhetsz az usertől mint teljesítési igazolást (pl küldjön egy dísztáviratot nevedre és te akkor fogadod el).
Linkelés: a szöveg doboz alatt a sötét kék link gomb, vagy csak szimplán bemásolod a linket a szövegbe és a motor átalakítja.
Házigazda
Előzmény: zem (#344)
- A koo máshol vagyon mint a jelszó - ergo 2 helyre kell elmenni. Az egyiken mérni kell (ahova láda nem rejthető, forgalmas), de önmagában ez így kevés, elküldeném még vhova jelszóért - ahogy linkelninemtudom Pupu az Oroszlánszívű tette. :-) - A GPX oksa. Csupán reméltem, hogy nem csak 1 koo-t lehet a játék kitöltésénél megadni, így elvégzitek helyettem a piszkos munkát! (jelen esetben a letöltésre való varázslásokat)
Előzmény: szg (#342)
Egyszer lesz majd egy külön PDA-ra optimailzált változat is, addig egy kis türelmet kérnénk.
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#340)
A dupla ellenőrzésnek mi lenne a célja? Mert ez a helyszinen is le tudod ellenőríztetni vele (a megtalált jelszó/segítség birtokában tud elmenni a megfejtéként megadandó koordinátára, lásd [link] :) )
Több koordináta: jelezheted a szövegben, feltölthetsz egy segéd gpx-et, ami a térképén megjelenik, letölthető.
Vagy milyen egyéb koorináta megadásra gondoltál?
Több koordináta: jelezheted a szövegben, feltölthetsz egy segéd gpx-et, ami a térképén megjelenik, letölthető.
Vagy milyen egyéb koorináta megadásra gondoltál?
Házigazda
Előzmény: zem (#341)
A "vagy" helyett "és" viszony az ellenőrzési módok közt adventure-ben. (írni könnyű... :-O)
A másik: több koo-t nem lehet megadni? (mint egy multi pontjainál) A gpx körüli varázslás és track nélkül, csak koo-k. Vagy homályosítsatok hogy tegyem! Köszönöm!
A másik: több koo-t nem lehet megadni? (mint egy multi pontjainál) A gpx körüli varázslás és track nélkül, csak koo-k. Vagy homályosítsatok hogy tegyem! Köszönöm!
Előzmény: szg (#337)
Ma a PDA-m beépített böngészőjével (WM5, IE) GPRS-en próbáltam bejelenteni egy megtalálást. Be tudtam lépni a felhasználó-nevemmel, meg tudtam nyitni a megfelelő oldalt, de amikor elküldtem a (helyes) jelszót, mindig visszadobott a főoldalra. :o(
Hogy van a GPX és az XML viszonya? Ha a játék GPX letöltését választom akkor letölt egy XML-t. Ezt tudom használni vagy előbb egy gpsbabellel kell emészthető formátumra pofoznom?
Moderátor
Megfotolásra érdemes ötlet. Végig gondolom, hogy menyi átalakítást igényel és ha tudok rá időt keríteni akkor megcsinálom.
Házigazda
Előzmény: zem (#336)
T. Guruk! Az egyéb kategóriában lehetne olyan lehetőséget is bepakolni, hogy jelszó és koo is kell az ellenőrzéshez (kettő együttes passzolása)? Motoszkál valami az agyamban (tudom: poroljam le :-)), persze átalakítható a jelenlegi keretekre is a játék.
na itt az első probléma :)
De tudod az ideális rendszerben nincsenek a userek és a szerver pedig nincs áram alatt...
De tudod az ideális rendszerben nincsenek a userek és a szerver pedig nincs áram alatt...
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#334)
Hát nem tudom, a frigyláda például feltörési szempontból eléggé meggyőző :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#332)
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |