Ide kerüljenek a technikai észrevételek, hibák, logikai bukfencek, ötletek, kérések.
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
Kérhetném hogy Operával nézve is működjön a térkép? (9.25)
Moderátor
De teszteltem, és ismert hiba... sajnos...
Az oldal ISO-8859-2 -ben készült, a google map meg utf-8 -as, és ez megoldhatatlan probléma az IE számára... alkalomadtán lepakolom a gombokat a térképről, a copyright meg elfér ilyennek is. Vagy az egész megy egy utf-8 -as iframe -be, vagy lesz kijön az IE8 és az képes lesz már kezelni ezt a bonyolult problémát :)
Az oldal ISO-8859-2 -ben készült, a google map meg utf-8 -as, és ez megoldhatatlan probléma az IE számára... alkalomadtán lepakolom a gombokat a térképről, a copyright meg elfér ilyennek is. Vagy az egész megy egy utf-8 -as iframe -be, vagy lesz kijön az IE8 és az képes lesz már kezelni ezt a bonyolult problémát :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#675)
persze a szmájli ott van az első mondat végén ill a benne lévő vesszők előtt is... :-)
Moderátor
Előzmény: SylverRat (#675)
azt meg sem merem említeni, hogy ie7 alatt biztos nem tesztelted, mert az oldalkódolással vmi gixer van...
a térképen látható gomb és copyright szövegek utf-8, míg maga az oldal latin-2 kódolású...
az ie apró szépségei... :o) ff3 alatt semmi gondja.
a térképen látható gomb és copyright szövegek utf-8, míg maga az oldal latin-2 kódolású...
az ie apró szépségei... :o) ff3 alatt semmi gondja.
Moderátor
Előzmény: szg (#672)
Ezt felesleges túlragozásnak gondolom :)
Belekerült a fix. Ha nem bonyolítottam volna az életem akkor, csak kopi-paszta lenne a javítás... :)
Belekerült a fix. Ha nem bonyolítottam volna az életem akkor, csak kopi-paszta lenne a javítás... :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#670)
jó az új menüpont... :-D
kieg.: a magyar ragozás szerint SylverRat-nek, mivel kiejtve SzilverRet végig magas hangrendű... :o)
+hotfix: [link]
kieg.: a magyar ragozás szerint SylverRat-nek, mivel kiejtve SzilverRet végig magas hangrendű... :o)
+hotfix: [link]
Moderátor
Kérdezném, hogy az "Új játékok" rovat milyen logika alapján sorolja fel a játékokat?
(van olyan játék, amely ma jelent meg, és nem szerepel itt, miközben vannak régebbiek)
(van olyan játék, amely ma jelent meg, és nem szerepel itt, miközben vannak régebbiek)
1. Magam is egyetértek Omlás Asszociáció II. játéknál tett megjegyzésével: Kellene egy Indoor-inverz caching kategória, mert úgy tűnik, hogy terebélyes lesz, és a hideg idő bejöszöntével egyre népszerűbb.
2. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de az N és E féltekék mellett jó lenne, ha az oldal kezelné az S és W féltekéket is.
2. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, de az N és E féltekék mellett jó lenne, ha az oldal kezelné az S és W féltekéket is.
Koordináta keresésnél ha a tizedperc érték zérusra végződik és azt lehagyom akkor nem fogadja el találatnak. Azaz a 43,210 -t elfogadja de nem fogadja el a 43,21 -et! Irgum-burgum kéretik javítani!
Moderátor
ez annyival egyszerűbb, hogy elég szerveroldalon egy ilyet belerakni a [[...]] bbcode-ba...
rendben, megdumáltuk! :o)
rendben, megdumáltuk! :o)
Moderátor
Előzmény: Csuhás (#665)
a nyomtatottnál meg pont ez nem jó... :-/
találjunk ki vmi kompromisszumos megoldást!
rot13 háttérszínnel írva? :o)
találjunk ki vmi kompromisszumos megoldást!
rot13 háttérszínnel írva? :o)
Moderátor
Előzmény: Csuhás (#663)
De, viszont én nem szeretem az IE mobilt. Offline módban böngészek az uBook readerrel.
Moderátor
Előzmény: SylverRat (#661)
Nekem szimpatikusabb a rot13 helyett a háttérszínnel írt szöveg, ami kijelölve látszik. Talán egyszerűbb is terepen pda-n olvasni. Esetleg ezt lehetne támogatni az input ablak alján.
Moderátor
Előzmény: SylverRat (#659)
új funkció ötlet:
rot13 kódolás/dekódolás.
.com mintájára amit [...]-be írsz (itt a bbcode miatt mondjuk [[...]]-be), azt automatikusan rot13 titkosítsa. megjelenítésnél kis szürkített hátterű div-be kerüljön, "visszafejtés" gombbal, amire kattintva egy js dekódolja...
kódolás: php: [link] (az ékezeteket előtte el kell távolítani...)
dekódolás: js: [link]
rot13 kódolás/dekódolás.
.com mintájára amit [...]-be írsz (itt a bbcode miatt mondjuk [[...]]-be), azt automatikusan rot13 titkosítsa. megjelenítésnél kis szürkített hátterű div-be kerüljön, "visszafejtés" gombbal, amire kattintva egy js dekódolja...
kódolás: php: [link] (az ékezeteket előtte el kell távolítani...)
dekódolás: js: [link]
Moderátor
őőő... talán mert úgy 1-2 hónapig jó dolog, hogy masszívan multipléjer? utána meg van, aki továbbra is megveszi havi 6k(?) ft-ért a bérletet hozzá...
@magpet: ha lövömamígél típusút szeretnél, akkor counter-strike :o)
@magpet: ha lövömamígél típusút szeretnél, akkor counter-strike :o)
Moderátor
Előzmény: szg (#656)
Hát a wow olyan online játék féleség amivel a kiadója rengeteg pénzt tud kaszálni, de nem pontosan értem, hogy miért is...
Házigazda
Előzmény: magpet (#655)
Ha minden időmet amit eddig wow-ra fordítottam, azt fejlesztésre forditanám, akkor nos... számoljunk csak: nyernénk akkár évi 0 percet is amit mással tölthetnék... :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#653)
Hát a GPSGames rendezvényeit eddig még azért lehet követni :)
De lesz majd vmi esemény bejelentő dolog, annak meg logikus, ha lesz egy naptár része, amit javasoltál.
De lesz majd vmi esemény bejelentő dolog, annak meg logikus, ha lesz egy naptár része, amit javasoltál.
Házigazda
Előzmény: Vucsi (#647)
Hát a mobilnetesek jelenlegi bánata, hogy túl nagy az oldal, a szélessávúak bánata, hogy túl kevés dolog jelenik meg egyszerre az oldalon, az én bánatom meg az, hogy emiatt két külön oldalt kéne fejleszteni, még ha a logika közös is, de ez meg sem időben, sem karbantartás szempontjából nem hatékony, a párom bánata meg, hogy túl sok időt vagyok kénytelen a gép elött tölteni.
Na, akkor kinek legyen rossz végül? :)
Na, akkor kinek legyen rossz végül? :)
Házigazda
Előzmény: magpet (#650)
Nem vagyok számítástechnikus, de akadnak itt ilyen szakamberek, majd ők is hozzászólnak. 10-20-30 bejegyzásnél tényleg mindegy, de szrintem szg arra készül, hogy előbb-utóbb azárt komolyabb mennyiségek is megjelenhetnek egy-egy játék oldalán. ha pedig sok van, képekkel, akkor azért lehet terhelő a gép (főleg mondjuk egy mobilnettel ketyegő PDA) számára. De halljuk a szakértő véleményeket, laikus júzerként szólottam. :)
Házigazda
Előzmény: Omlás (#648)
Sztem érdemes lenne egy közvélemény-kutatást tartani, hogy kinek működik lassan az oldal. Lehet, hogy nem kell olyanon spórolni, minthogy nem jön be rögtön az összes megtaláló bejegyzése egy ládaoldal megnyitására. Persze egy számítástechnikus ezzel nyilván nem ért egyet.
Szerencsére egyre több a rendezvény, találkozó, verseny. Szívesen látnék egy eseménynaptár az oldalon. Megkönnyítené a programtervezést.
Ezt leginkább úgy lehetne megvalósítani, hogy szülessen egy júzer kifejezetten erre a ládára.
-Az ő jelszava pedig bekerül a ládába a logbookba
-A megtaláló ez alapján tudja módosítani a koordinátát és csinál új jelszót a júzernek
-Új jelszót beírja a logbookba
-Ládát elrejti
-Ciklus újra...
-Az ő jelszava pedig bekerül a ládába a logbookba
-A megtaláló ez alapján tudja módosítani a koordinátát és csinál új jelszót a júzernek
-Új jelszót beírja a logbookba
-Ládát elrejti
-Ciklus újra...
Házigazda
Előzmény: Omlás (#645)
Kiraktam egy mozgó ládát (Balatonkerülő), ahol azt gondoltam, hogy mindenki megadhat majd egy új jelszót, aki tovább taszítja. Ez megvalósítható, vagy majd csak én tudom mindig átírni a jelszót, a rejtő kérése alapján?
Ez - amennyiben most nem működik már eleve - később elérhető lehetne, mert jópofa dolog.
Ez - amennyiben most nem működik már eleve - később elérhető lehetne, mert jópofa dolog.
Annál a játéknál vannak mágneses anomáliák, meglehet, hogy a szerver HDD-jét is elérte a mágneses erőtér... :)
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#643)
Ja és nekem mindig akkor lépett fel a lelassulás, amikor meg akartam nyitni a Fogas kérdés oldalát! :o|
Scele is tapasztalata a jelenséget...
Scele is tapasztalata a jelenséget...
Előzmény: Csigabiga (#642)
Szerintem fölösleges gyűjteni!
Ennek tudtában már türelmes leszek! :o)
Csak eddig nem tapasztaltam a jelenséget, ezért azt hittem, valami félresikerült fejlesztés a ludas benne...
Ennek tudtában már türelmes leszek! :o)
Csak eddig nem tapasztaltam a jelenséget, ezért azt hittem, valami félresikerült fejlesztés a ludas benne...
Előzmény: magpet (#641)
Időnként a terhelés függvényében (más dolgok is futnak a Games szerverén) lassul egy pár percre a szerkezet, aztán helyreáll. Gyűjtsünk szerverre? :)
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#640)
Most úgy tűnik, hogy megy már rendesen, de reggel még fennált a korábbi állapot...
Előzmény: Csigabiga (#637)
Sok esetben már kezd az oldal PDA-ról megnyitva is használható lenni, de a játékokra kereséskor a sok kép miatt meglehetősen lassan jön be, és nagy adatforgalmat generál. Megoldható lenne, hogy a játékok tartalomjegyzékénél PDA-ról nyitva ne töltődjenek le a képek?
Tudom, hogy a PDA-n ki lehet kapcsolni a képmegjelenítést, de az nagyon zsibbasztó mindig kikapcsolni mielőtt belépek a GPSGames-ra. (A többi általam látogatott oldalon csak kicsi képek vannak, amik nem befolyásolják jelentősen az adatforgalmat)
Tudom, hogy a PDA-n ki lehet kapcsolni a képmegjelenítést, de az nagyon zsibbasztó mindig kikapcsolni mielőtt belépek a GPSGames-ra. (A többi általam látogatott oldalon csak kicsi képek vannak, amik nem befolyásolják jelentősen az adatforgalmat)
Tegnap este vettem észre, hogy ha meg akarok nyitni egy játékot, akkor baromi lassan jön be az oldala.
Ha nincs türelmem végigvárni, akkor bármelyik másik oldalra kattintok (innen a lapról) szintén nagyon lassan jön be.
Ez a jelenség IE7 és FF alatt is egyformán fennáll.
Ha nincs türelmem végigvárni, akkor bármelyik másik oldalra kattintok (innen a lapról) szintén nagyon lassan jön be.
Ez a jelenség IE7 és FF alatt is egyformán fennáll.
A hibás feltöltést átírtam 2018-as megjelenésű játéknak. Így nem látszik, de van két fölös játékom. Szóval töröld légyszi!
Moderátor
Előzmény: Csuhás (#634)
Sz.G. Itt vagy?
Ez a dög Opera frissitésre nyomva felrakta az első játékom 3 példányban! Grrrrr! Szedd már le a felesleget, légszi!
Ez a dög Opera frissitésre nyomva felrakta az első játékom 3 példányban! Grrrrr! Szedd már le a felesleget, légszi!
Moderátor
Az összefűzés pihentetve van, talán korábban írtam is. Átnézem, hogy milyen állapotban van, és ha nagyjából működik, akkor elérhető lesz ez a lehetőség is.
Házigazda
Előzmény: petika (#632)
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |