Általános GPS-es kérdések: készülékek, szoftverek, térképek.
Azt a tekerentyut - hasznalati modtol fuggoen - ma a kovetkezo neveken ismerjuk:
-Recalculating
-Insert via point
-Reverse route
-Simulate GPS
:)
-Recalculating
-Insert via point
-Reverse route
-Simulate GPS
:)
Házigazda
Előzmény: Mákos (#384)
Hm... így se rossz, de lehet csak 1 útvonal volt benne, vagy a papírhengereket lehetett cserélgetni, attól függően, hogy a "telekre" ugrik ki az ember, vagy a sógorékhoz ment látogatóba. Látszik az oldalán van tekerentyű, azaz ha a sógorékhoz menet beugrott még valahova egy üveg borér', akkor csak hozzátekerhette a cuccot a valósághoz a júzer. Jó cucc... jó cucc...:-)
Előzmény: Csigabiga (#383)
Szerintem sokkal egyszerűbb a cucc! Gondolom simán össze van kötve a Km (Mile) számlálóval, és egy előre bejárt szakaszon mutatja képes itiner-szerűen, hogy épp hol tartatsz.
A 20-as, 30-as évek környékén még nem túl sok műhód keringett odafenn! :o)
A 20-as, 30-as évek környékén még nem túl sok műhód keringett odafenn! :o)
Előzmény: Mákos (#382)
Ez valóban GPS? Nekem első ránézésre egy olyan cuccnak tűnik, ami a kanyarokban fellépő g hatására találja ki, hogy épp hol tart az autós azon a hát hogy is mondjam... "térképen". Lehet hogy most baromságot mondtam? :-)
Előzmény: Csigabiga (#381)
Mivel többen is rákérdeztetek (levélben) az elejtett hozzászólásaim alapján, hogy mire készülök, így nem rejtegetem tovább a "mumust", előzetesként bedobnék két képet. Reményeim szerint minél többen ráharapnak majd a témára:
Garmin GPS 75
Garmin GPS 75
Forgott már sok szép videjó a 90°-os és a 170°-os verzióval is. Igyekszem egy párat feldobálni a youtube-ra, sőt lesz ennél kedvesebb nézegetős felület is (bár szintén a youtube lesz a tárhelyszólgáltató alválllakozó... :).
Ha minden igaz, napok kérdése, de a vas már tapintható. :)
Ha minden igaz, napok kérdése, de a vas már tapintható. :)
Házigazda
Előzmény: Yoss (#373)
Ez se rossz, de Magpet-é jobb lenne a gps és a gyorsulásérzékelők miatt..Meg a video felbontása is nála jobb. Itt ugyan van valami 16mpx említve, de gondolom az állókép és hát az 1/16" CCD-n leképzett 16mpx kb sz*rt se ér. Meg hát nem is fotózni kéne :)
Szal holnap megnézem a cuccot :)
Szal holnap megnézem a cuccot :)
Előzmény: mudman (#372)
Ez nekem már kimeríti a bajos fogalmát. :)
Amúgy bringára miráknak? Oda ezt tenném: [link]
Amúgy bringára miráknak? Oda ezt tenném: [link]
Előzmény: Yoss (#370)
Miért lenne az? 10db AA-s akku, sorba kötve, 2.1Ah@12V:)
De van kisméretű 12V ólom-zselés aksi is, kb 30 deka a súlya, azzal is elműködik sztem egy darabig, de én egyébként is motoron akarnám használni, csak a biciklis kormánytartó a motor kormányra is jó ;))
De van kisméretű 12V ólom-zselés aksi is, kb 30 deka a súlya, azzal is elműködik sztem egy darabig, de én egyébként is motoron akarnám használni, csak a biciklis kormánytartó a motor kormányra is jó ;))
Előzmény: mudman (#369)
Lehetne erről egy komplett videót is nézni..? Ne adj isten egy kissé rosszabb fényviszonyok között készült felvételt..?
Tartó hozzá? pl bicikli (ne adj isten motor) kormányra??
Engem ez tudna érdekelni :)
Tartó hozzá? pl bicikli (ne adj isten motor) kormányra??
Engem ez tudna érdekelni :)
Előzmény: magpet (#366)
Nem is drága.. ha ennyi mindent tud. (Persze nincs erre pénzem, de majd ha nem tudom hova tenni, veszek előre és hátra is:)
Előzmény: magpet (#366)
Gondolom a nroute garmin protokoll szerint várja az adatokat, a logger pedig nmea szerint adja. A megoldás a gpsgate, vagy a gpsproxy használata.
Moderátor
Előzmény: zyg (#363)
Hali!
Segítséget kérnék: Egy Royaltek RBT-2300 -as loggert szeretnék összehozni az nRoute progival, de sehogy sem sikerül. A laptop látja a loggert, a russa is működik, sőt még az IGO pc változata is, de az nRoute-hoz nem csatlakozik.
Köszi előre is!
Segítséget kérnék: Egy Royaltek RBT-2300 -as loggert szeretnék összehozni az nRoute progival, de sehogy sem sikerül. A laptop látja a loggert, a russa is működik, sőt még az IGO pc változata is, de az nRoute-hoz nem csatlakozik.
Köszi előre is!
Kicsit módosítanám az előzőeket, mégiscsak rendes kis kütyü a img filek bárminyen nevet kaphatnak, de egy img-be csak egy térképet érdemes betenni, mert ha az egyiket bekapcsolod a másik is aktív lesz. Nagyon jó az automatikus térkép nagyítás, látványos a térkép körbeforgatás (hasznos is). Nagyon jó a képminőség, gyors a képernyő frissítés. Tervezett út teljes hosszában megtekinthető.
Előzmény: rekasi (#354)
Ja és még hozzáteszem, ha olyan adaptert veszel, amin csak egy egyszerű USB port van és nem fix madzagos, akkor akármelyik kütyüt tudod tölteni, amihez van USB adatkábel és azon számitógép USB portjáról tölthető. (pl.: iPod)
Előzmény: Szab (#359)
AZ USB szabványban rögzítve van, hogy mekkora és milyen delej jöhet ki rajta, és amin ilyen csatlakozó van az a jószág akkorát is vár. Szóval elméletileg akármelyik szabványos USB portos töltővel akármelyik USB porton tölthető kütyüt lehet tölteni.
Előzmény: Szab (#359)
Még egy kérdés ehhez: Elég ha mini USB a vége vagy figyelni kell a feszültség és áram értékekre is? Szóval lehet látszólag jól illeszkedőt venni, amivel aztán tönkremegy a kütyü? :)
Nüvikéhez jó ez pl: 5V / 1A?
Nüvikéhez jó ez pl: 5V / 1A?
Köszi. Jól gondoltam, hogy létezik ilyen garmin árkategória töredékéért is. :)
Szia nem tudom hogyan kell linket betölteni ,de ird be a keresőbe bundiz nálam az első találatnál van 2 féle töltő is
Előzmény: Szab (#355)
Hol és mennyiért lehet kapni mini USB töltőt? Amivel pl. nüvit lehetne tölteni PC és szivargyújtó nélkül is.
Ezt megtaláltam, pont ilyen kéne, de gondoltam hátha tud valaki olcsóbb megoldást a problémára.
Ezt megtaláltam, pont ilyen kéne, de gondoltam hátha tud valaki olcsóbb megoldást a problémára.
Garmin nuvi3760 proba:
- kicsit csalódtam
- az EU 2010.10 térkép nem látszik(az img file), van külön map könyvtár a gmapsupp.img -nek ? (Így védik?)
- a nuvi760-am talán jobb?
- vékony, forog a képernyő, elbonyolították a menüt.
stb
- kicsit csalódtam
- az EU 2010.10 térkép nem látszik(az img file), van külön map könyvtár a gmapsupp.img -nek ? (Így védik?)
- a nuvi760-am talán jobb?
- vékony, forog a képernyő, elbonyolították a menüt.
stb
Idézet
Oda és olyan szögben cuppantom a szélvédőre, ahova akarom.
Szlotákiában ez már nem biztos, hogy jó ötlet.
[link]
"A GPS kijelzőt a szélvédő közepére ajánlatos helyezni."
Előzmény: Mákos (#351)
Idézet
2010-ben mi a fityfene kerül 240-604 magyar ezresbe egy 407SW-hez szánt navigációs rendszerben
Muhaha, mennyi is a legdrágább élettartam frissítéssel ellátott Nüvi? Oda és olyan szögben cuppantom a szélvédőre, ahova akarom. Ha bérelnem kell egy autót, akkor abba cuppantom. Ha sétálni akarok vele egy városban, akkor arra is jó. A legtöbb autóba beépített tosz meg valahol a hátsó ablak leolvasztó gombja meg a rádió között kell keresni valahol lenn balra (ööö...jobbra).
Nem értem a beépített gps-eket, parasztvakításra jó, nagymellű szőkevakításra jó, eladni egy autót könnyebben lehet vele, de hogy 3x-6x annyiba kerül, és szinte csak hátránya van...
Előzmény: Csigabiga (#350)
Éppen így vagyok én is a tapis gizmókkal. Egyszer próbáltam egy LG érintős telefont, két hónapig szenvedtem vele, azóta itt pihen a fiókban. Normál szemüveggel, pláne uv szűrőssel, nappali fényben nem látom rendesen a kijelzőt. Állandóan olvasót fel/le meg elég macerás. A gombos kütyüknél fejből tudom, melyik mire való.
Előzmény: Mákos (#348)
Én örülök a gomboknak, mint ahogy Togo is írta, a Garmin gondol a gombmániásokra is, azaz az olyanokra mint én. :-D Nincs is semmi érintőképernyő a közelemben, egyedül egy pda, de is csak muszályból, és csak ceruzával piszkálom meg. A munkahelyemen van néhány érintőkijelzős tosz, de utálom is mind. Nemrég vettem egy okostelefont, természetesen gombissssat...:-D
Előzmény: Yoss (#347)
Minek? A colorado pont erre szolgálhatott volna. Ha nem hagyják félbe és elfelejtik róla a tárcsát :) Colorado, tárcsa nélkül, O550 tudással..az lenne a finom :) De ha az Orgonokba tolnának egy értelmes vevőt, meg a csix tudását, már az se lenne kutyu :)
Előzmény: Mákos (#346)
Elgondolkodtam a +2-ről:
Ha
Garmin GPSMAP 76CSx - 78...
akkor ebből valóban az következik, hogy
Garmin GPSMAP 60CSx - 62...???
Ha
Garmin GPSMAP 76CSx - 78...
akkor ebből valóban az következik, hogy
Garmin GPSMAP 60CSx - 62...???
Előzmény: szg (#341)
Magam inkább a fordított verzióra vágynék. Egy Oregon 450, MTK chipsettel, jó antennával, és egy normális programmal, no ez volna számomra az ideális gps.
Moderátor
Előzmény: Togo (#343)
Nahát. Valakinek eszébe jutott Garminéknál, hogy nem biztos, hogy mindenki szereti a tapiképernyőt és megint kihoznak gombokra reagáló kézikészüléket:
GPSMAP 78 és GPSMAP 78s
GPSMAP 78 és GPSMAP 78s
Az a kérdés, hogy mennyire legyen autós, vagy mennyire legyen hajós. ha egy darabban oldanád meg, akkor a Nüvi550-et is nézegesd meg egy kicsit! Autóban hibátlan, hajón pedig akár a BlueChart térképeket is kezeli, ár-apály adatokkal együtt.
Házigazda
Előzmény: Dóri-Attila (#337)