Általános GPS-es kérdések: készülékek, szoftverek, térképek.
Nekem N95-ön és E66-on és E71-en soha nem csinált ilyet, pedig én elég gyakran másolgatom a kártya tartalmát tesztelések végett... Próbáld meg frissíteni a telefon FW-jét!
Ilyen összefüggésre még nem figyeltem fel. Sőt, tegnap konkrétan elnavigált egy helyre, ott töltöttem 1 órát (XT leállítva), majd hazaindultam. Közben a telefon az asztalon hevert, szerintem még hívás se jött be. XT indít, elölről indulás. :(
Házigazda
Előzmény: rekasi (#85)
Szerintem csak akkor csinálta, ha piszkáltam (pl: számítógépről írtam az SD kártyára) SD kártyáját. Multidő, E66-osom "elajándékoztam" Mikulás napján, ismeretlen megtalálónak :(((.
Előzmény: magpet (#83)
Azt próbáltad nézni már, hogy ez tényleg az XT problémája, vagy más program is szenved időnként amnéziába?
Házigazda
Előzmény: magpet (#83)
Segitseg, valaki! Az uj Garmin Mobile XT is csinalja azt, amit a korabbiak, es fogalmam sincs az okarol. Csak nalam van ilyen? Ugye nem?
Nokia E90. Kivalo az XT, de idonkent ugy csinal, mintha eleteben eloszor indulna. Nyelv beallitgatasa elolrol, beallitasok vissza alaphelyzetbe, legutobbi elmentett dolgok (pontok, track) elvesznek. Semmit sem sikerult gugliznom a temaban. Nincs valakinek otlete?
Nokia E90. Kivalo az XT, de idonkent ugy csinal, mintha eleteben eloszor indulna. Nyelv beallitgatasa elolrol, beallitasok vissza alaphelyzetbe, legutobbi elmentett dolgok (pontok, track) elvesznek. Semmit sem sikerult gugliznom a temaban. Nincs valakinek otlete?
Házigazda
Nem nézem minden nap, ezért kicsit késve találtam szép új Mobile XT verziókat. Vannak érdekes újdonságok. :)
Házigazda
Azt tudtad, hogy a görgő a görgetési lehetőségen túl még 5 db gombot rejt? (fel, le, jobb, ball, ok) Szerintem nagy találmány, teljesen jól használható. És ahol van görgő, ott ládaleírás is található!!!
Én csak ajánlani tudom a görgős taligát.
Egy hátránya van a készüléknek: Ha olyan versenyen indulsz, aminek a végén Sylverrat veszi le a tracklogot, akkor tracklog archiv mappába került részét eltűntnek fogja nyilvánítani. :)
Én csak ajánlani tudom a görgős taligát.
Egy hátránya van a készüléknek: Ha olyan versenyen indulsz, aminek a végén Sylverrat veszi le a tracklogot, akkor tracklog archiv mappába került részét eltűntnek fogja nyilvánítani. :)
Előzmény: vtsp-tav (#72)
Hat igen, a 60CSx most tenyleg nem rossz opcio. A sargitast kell csak megoldani. :)
Házigazda
Előzmény: scele (#78)
De nem sárga! :-)
Szerintem az "alsógombosságot" kell feladni és egy csixre benevezni, majd kunyerálni/venni/szerezni egy sárga 60-as házat és átépíteni. Szerintem ez a legtutibb ár/tudás/szépség kombó! :-)
Szerintem az "alsógombosságot" kell feladni és egy csixre benevezni, majd kunyerálni/venni/szerezni egy sárga 60-as házat és átépíteni. Szerintem ez a legtutibb ár/tudás/szépség kombó! :-)
Előzmény: magpet (#76)
hmm. tényleg:) valamikor pedig ezt is nézegettem, csak mintha akkor még többe került volna.. köszi a tippet:)
Előzmény: magpet (#76)
Ha a karácsonyi akciósságot beáldozod a nemalsógombosság (=felsőgombosság) oltárán, akkor mondjuk 76CSx. A lelke egy az egyben 60Csx, csak kicsit téglább a ház, így jön ki a sűrűsége kicsivel a víz sűrűsége alá, a készülék meg ezért nem merül a víz alá. :)
Házigazda
Előzmény: vtsp-tav (#73)
Na így lehet takarékoskodni!
Illetve egy dolog jut szembe ezekkel a feltételekkel, az pedig a kínai pin@. Szerintem az sárga.
:)
Illetve egy dolog jut szembe ezekkel a feltételekkel, az pedig a kínai pin@. Szerintem az sárga.
:)
Előzmény: vtsp-tav (#72)
Egyszerűen nem tudok elszakadni a kis etrexH-tól...
Nincs az a gps ami jó lenne.. olyan kellene, ami: MTK vagy sirf3 chipset, nem jön le a gumírozás fél év alatt az oldaláról, nagy kijelző de nem érintőképernyő, nem alul vannak a gombok és nem görgő van a helyén. az ár már nem is érdekel... Ja és legyen sárga:P ötlet?:)
Nincs az a gps ami jó lenne.. olyan kellene, ami: MTK vagy sirf3 chipset, nem jön le a gumírozás fél év alatt az oldaláról, nagy kijelző de nem érintőképernyő, nem alul vannak a gombok és nem görgő van a helyén. az ár már nem is érdekel... Ja és legyen sárga:P ötlet?:)
Jól értelmezed, nem tud kommunkálni a PMR-ekkel.
Ráadásul olyan frequenciát használ, ami Magyarországon, és egész Európában tiltott.
Ráadásul olyan frequenciát használ, ami Magyarországon, és egész Európában tiltott.
Előzmény: vtsp-tav (#69)
Kis technikai segítségért folyamodnék..
Nos nézegettem a rino 530hcx-et.. jól értelmezem, hogy nem megoldható hogy pmr-ekkel kommunikáljon mert hogy más frekin mükszik? azért egy 60csix pmr kombó nem lenne rossz:)
Nos nézegettem a rino 530hcx-et.. jól értelmezem, hogy nem megoldható hogy pmr-ekkel kommunikáljon mert hogy más frekin mükszik? azért egy 60csix pmr kombó nem lenne rossz:)
MAP 60Cx -el próbáltam úgy keresgélni, hogy csak a gpx-ből származó infókkal boldoguljak, de már csak a terepen láttam, hogy a pont leírások vége sokszor hiányzik (Téglagyári megálló)
Pedig a gpx rendben volt, Mapsource-ban szépen megvolt a teljes infó. Karakterszám limit van? Lehet-e valamit tenni, vagy kezdjek gyüjteni Oregonra?
Vagy marad a legmegbízhatóbb adattárolás, a papír? :-)
Pedig a gpx rendben volt, Mapsource-ban szépen megvolt a teljes infó. Karakterszám limit van? Lehet-e valamit tenni, vagy kezdjek gyüjteni Oregonra?
Vagy marad a legmegbízhatóbb adattárolás, a papír? :-)
Ez a szerviz-menu, es a page nem kell hozza. A hardresetet most nem tudom fejbol. A homero tudomasom szerint valahol a processzor korul mer, tehat az adat "odabent" valos. Menube gondolom azert nem tettek ki, mert kulso homerseklet meresere eppen ezert nem tul alkalmas.
Házigazda
Előzmény: caspi (#66)
Csak érdeklődés szinten, Vista HCx-nél, a page+joystick+bekapcsolás kombinációval előkerül egy külön "oldal", amin szerepel egy hőmérséklet (?) adat is.
Létezik, hogy ez reális ?
Mert most csak töprengek, hogy ha nem valós, akkor miért van és miért változik az értéke attól függően, hogy mennyire tolom az olvasólámpa alá, ha meg mért értéket mutat, akkor miért nem jelenik meg a menüben ?
Plussz kérdés, hogy elvileg a hard reset ugyanez a kombináció hosszabban nyomva ?
Létezik, hogy ez reális ?
Mert most csak töprengek, hogy ha nem valós, akkor miért van és miért változik az értéke attól függően, hogy mennyire tolom az olvasólámpa alá, ha meg mért értéket mutat, akkor miért nem jelenik meg a menüben ?
Plussz kérdés, hogy elvileg a hard reset ugyanez a kombináció hosszabban nyomva ?
Magpet ! Nem lenne kedved rábeszélni ezt a Misi-t, hogy rendszeresen tarsa frissen ezt, monjuk a valahol (itt, tuhu, bolt, stb) http://misi2096.fx3.hu/Garminxt.rar. Én kipróbáltam, nüvi-k rendesen kezelik.
Igen, ismerjük John-t. Sőt, John - képen kívüli - cinkosa is meglehetősen GPSGames-közeli figura... :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#62)
jó cikk, de ismerősnek tűnik János bácsi... lehet, hogy ez csak álnév? :o)
a válaszokon nem lepődtem meg, múltkor én is elbeszélgettem a hülyeboltban az egyik eladóval. no comment. :-(
a válaszokon nem lepődtem meg, múltkor én is elbeszélgettem a hülyeboltban az egyik eladóval. no comment. :-(
Moderátor
Előzmény: magpet (#61)
Elég furán hangzik egy ilyen alkalmazás, főleg a hangkészlet tanulmányozása után...
De most legalább értem miért nem találtam meg. :)
De most legalább értem miért nem találtam meg. :)
Előzmény: magpet (#59)
A Cx-ekben meg volt ebreszto, szerintem a HCx leirasok keszitesekor felejtodott benne ez a tetel egy elnezett copypaste soran.
Házigazda
Előzmény: caspi (#58)
"Hangos riasztás: veszélyes pont, horgonycsúszás, letérés, ébresztőóra"
A HCx netes leírásában leltem az "ébrezstőórát". Persze a Garmin magyar oldalán is ez szerepel, de angolul már nem. Meg persze akárhogy is kerestem, a készüléken ilyesmit nem leltem.
A kérdés, ez létezik és csak nem találtam a HCx-ben, vagy félrefordítás ?
Ez utóbbira gyanakszom, fenntartva a tévedés lehetőségét.
A HCx netes leírásában leltem az "ébrezstőórát". Persze a Garmin magyar oldalán is ez szerepel, de angolul már nem. Meg persze akárhogy is kerestem, a készüléken ilyesmit nem leltem.
A kérdés, ez létezik és csak nem találtam a HCx-ben, vagy félrefordítás ?
Ez utóbbira gyanakszom, fenntartva a tévedés lehetőségét.
Előzmény: magpet (#57)
A tesztelés után tényleg nem nagyon igényel nappal háttérvilágítást, de akkor is rémesen útálom, hogy egy kupacnyi tranzisztor élből felülbírálja az általam beállítottakat.
A PDA kijelzővel nem szerencsés a hasonlat, mert az érintőképernyőként egész más funkciókkal kell bírjon.
Közben további kérdés, hogyan lehet megvédeni a kijelzőt a Garminon ? Olvastam hozzászólásokat, miszerint ez felesleges, de azért érdekelne, hogy például melyik védőtok típusnak van ott valami átlátszó védőfóliája ?
A PDA kijelzővel nem szerencsés a hasonlat, mert az érintőképernyőként egész más funkciókkal kell bírjon.
Közben további kérdés, hogyan lehet megvédeni a kijelzőt a Garminon ? Olvastam hozzászólásokat, miszerint ez felesleges, de azért érdekelne, hogy például melyik védőtok típusnak van ott valami átlátszó védőfóliája ?
Előzmény: Csigabiga (#55)
A Hcx-nek minek nappal a világítás?
A 60-as sorozaton teljesen fölöslegesen merítené az akkukat és szerintem a Hcx-nek is hasonló LCD-je van.
Szerencsére ez nem PDA, ezt nappal lehet látni világítás nélkül is - azt nappal, világítással se! :o)
A 60-as sorozaton teljesen fölöslegesen merítené az akkukat és szerintem a Hcx-nek is hasonló LCD-je van.
Szerencsére ez nem PDA, ezt nappal lehet látni világítás nélkül is - azt nappal, világítással se! :o)
Előzmény: SylverRat (#52)
gondolom, igyekeznek a legfrissebb hibajavításokkal eladni a dolgot...
Moderátor
Előzmény: caspi (#53)
mert spórolós. de csak vmelyik firmware update óta. amior kaptam, még úgy csinálta... :-/
Moderátor
Előzmény: caspi (#51)
Ez stimmel, elvacakoltam vele...
Azt nem értem miért nem az utolsó beállított értékről indít ?
Azt nem értem miért nem az utolsó beállított értékről indít ?
Előzmény: SylverRat (#50)
még 2x megnyomod a bekapcsológombot és máris fél fényerőn van. még1x és maxon.
Moderátor
Előzmény: caspi (#49)
A felvázolt műtét előtt még kérdeznék egyet gyorsan. A többi dologra találtam okosabbnál okosabb válaszokat mások zaklatása nélkül is, de azt nem tudom miért van az, hogy a Vista Hcx bekapcsoláskor mindig nulla fényerőről indít.
Van ennek valami külön magyarázata ?
Erősen merülő elemeknél lehet létjogosultsága, de így sem tudok mit kezdeni a kérdéssel, mert cserébe sötétben lehet macerás a zseblámpa-gombbal és a joystickkal bűvészkedni.
Van ennek valami külön magyarázata ?
Erősen merülő elemeknél lehet létjogosultsága, de így sem tudok mit kezdeni a kérdéssel, mert cserébe sötétben lehet macerás a zseblámpa-gombbal és a joystickkal bűvészkedni.
Előzmény: magpet (#48)
Tudtam, hogy itt senki sem fog segíteni! Hallgatok valami emó muzsikát, aztán felvágom az ereimet egy törött PDA-kijelzővel... :)
Házigazda
Előzmény: SylverRat (#47)
pedig úgy emlékszem, Bal3 csinált a faq-ba egy összefoglalót az okostelefonokról. de nem esküdnék meg rá. :-)
ahhoz meg, hogy megnézzem helyetted, fáradt vagyok... :-P
ahhoz meg, hogy megnézzem helyetted, fáradt vagyok... :-P
Moderátor
Előzmény: magpet (#43)
Miközben a gánti excelt kézimunkázom, adódott egy kérdés GPS-témában.
Szakítottam Kapuk Vilmos Picipuha Zsebablakaival (HTC TyTN), új barátom Szimbi János (Ne90). Állítólag van benne GPS, találtam is erre utaló beállításokat. Semmilyen GPS szoftvert nem telepítettem még rá, de nem látja a GPS-t, és nem mutat turistautakat se! Akarok rá ingyen térképet, lehetőleg a Naprendszer focilabdánál nagyobb objektumainak utcaszintű tengeri topotérképével. Mit rontottam el? Honnan kell letölteni? Segítsetek!*
(Vagy maradjak a csiksznél? :)
*Nehogy valaki válaszoljon! Főleg ne azt, hogy FAQ! :)
Szakítottam Kapuk Vilmos Picipuha Zsebablakaival (HTC TyTN), új barátom Szimbi János (Ne90). Állítólag van benne GPS, találtam is erre utaló beállításokat. Semmilyen GPS szoftvert nem telepítettem még rá, de nem látja a GPS-t, és nem mutat turistautakat se! Akarok rá ingyen térképet, lehetőleg a Naprendszer focilabdánál nagyobb objektumainak utcaszintű tengeri topotérképével. Mit rontottam el? Honnan kell letölteni? Segítsetek!*
(Vagy maradjak a csiksznél? :)
*Nehogy valaki válaszoljon! Főleg ne azt, hogy FAQ! :)
Házigazda
A játék fórumán ott a sima rögzitésem eredménye. (de ugye, mint tudjuk: egy mérés nem mérés...:-))
Szerintem a 10m körüli eltérésekkel nem érdemes foglakozni, méréseinknek sem az eszközei sem a "módszertana" nem nevezhető tudományosnak...(mindegyikünk máskor, más körülmények között mért stb.)
Szerintem a 10m körüli eltérésekkel nem érdemes foglakozni, méréseinknek sem az eszközei sem a "módszertana" nem nevezhető tudományosnak...(mindegyikünk máskor, más körülmények között mért stb.)
Előzmény: zem (#37)
A gps által kiírt pontosság az egy szám, aminek a képzési módját soha nem közölte a Garmin. Feltehetőleg a műhold geometriához van köze, talán figyelembe veszi a jelszinteket, esetleg az elmúlt néhány mérés szórását. De beleszámít a betöltött térkép minősége. Biztosan van egy egynél kisebb szorzó amivel a konkurencia gpseit kell felülmúlni a markrtigesek igényei szerint. Szóval az csak becslésre való
Moderátor
Előzmény: zem (#39)
nem lehet, hogy a különböző gps-ek mellett a különböző műholdállás is közrejátszik?
tesztként korábban hcx+csix átlagolta 1000-t a házunk előtt, majd 2 órával később ismét. a végeredmény ua lett, de a gombóc formája teljesen más mind a 4 track-en... :-)
tesztként korábban hcx+csix átlagolta 1000-t a házunk előtt, majd 2 órával később ismét. a végeredmény ua lett, de a gombóc formája teljesen más mind a 4 track-en... :-)
Moderátor
Előzmény: zem (#39)
A gubancos-tracket tudom, szoktam művelődni fórumokból. ;-) Az egyedi mérésnél azért fontos a részvétel -mert látod mikor jelzi épp legpontosabbnak a kütyüt - no a "legpontosabb" egyedi eredmény összevetése az átlagolttal érdekes. De továbbra is gyanús ez az átlagoltatás, illetve a különböző GPSek átlagoltatási eredményei ugyanott.
Előzmény: Csuhás (#38)