Tárázás okostelefonnal, PDA-val, PNA-val, stb-vel...
2010-07-16 20:12:18
Tanulságos öndialóg volt, köszönjük! :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Csuhás (#40)
2010-07-16 17:15:19
Válaszolok magamnak:

[link]

Itt megadva a kml fileot lehet böngészni
Csuhás
Moderátor

Előzmény: Csuhás (#39)
2010-07-16 16:48:18
Szeretnék egy tracklogot google maps felületén nagyíthatóan böngészhetően megjeleníteni. Kml-be konvertálva ge alatt megy a dolog, de szeretném ugyanezt egy böngésző alatt látni a ge telepítése nélkül. Hogyan kell ezt csinálni?
Csuhás
Moderátor

2010-03-26 11:38:05
Egyben nem tudok mit ajánlani. Terepen való mozgáshoz OziCe, cfQue, vagy Russa. Gpx nézéshez gpxsonar vagy a qpxview programot ajánlanám. ( Magam Ozice, gpxsonar párost használom, kiegészítve a tömörített txt ládaleírásokat kicsomagolás nélkül gyorsan olvasni tudó ubook readerrel. )
Csuhás
Moderátor

Előzmény: jubilleum (#37)
2010-03-26 11:32:07
Hello!

Milyen Programot ajánlotok WM6.5 alá ládászáshoz?
Ami boldogul a .GPX formátummal.
(Ugye azaz a formátum ami láda helyén kívül más információkat is tud a ládáról)

2010-02-02 13:33:47
Köszi, már próbáltam. frankón elmentette, aztán a pda-n mégis csak a piros zászlócskák jelentek meg...
zöldcsacsi

Előzmény: magpet (#35)
2010-02-02 13:31:28
Hogy a Russa tud-e ilyet, azt nem tudom. De ha van egy MapSource-od, akkor abban tudsz tömegesen pontokat variálni (pl. ikont változtatni).
magpet
Házigazda

Előzmény: zöldcsacsi (#34)
2010-02-02 11:55:00
Helló!

Én még mindig pda-val és a Russa-val keresgetem a pontokat. Szeretném különválasztani a gc és a gg pontokat más-más ikonnal. Hiába módosítgatom, csak az alap piros zászlócska jelenik meg. Van rá mód, hogy egyben módosítsam valamelyik típust, vagy csupán egyenként tudom?
zöldcsacsi

2009-03-06 14:04:32
magpet
Házigazda

2009-03-06 11:32:31
Ez sem rossz: Android és WinCE együtt egy kütyün: [link]
Sancho

Előzmény: Csigabiga (#31)
2009-03-06 11:17:32
Nem tudtam hová tenni, talán ide illik be a legjobban: [link]
Csigabiga

2009-02-24 16:59:16
Schnitt,

Az új Google Maps Mobile már tudja ezt. Feltelepíted PDA-ra, kell egy mobil net előfizetés. Megosztaj az adataidat a többi Google-barátoddal. Sima Gmail-es címmel felveheted azokat, akik felé szórod a jeled.

Az a durva, hogy nem csak GPS-vevővel, de GSM-antennával is elegendő a helyzetmeghatározás egy nagyvárosban. Működik. :)
Sancho

Előzmény: Schnitt (#21)
2009-02-24 14:37:48
Időnként érdemes egy resetet iy nyomni neki. Nem hard, csak sima. A kiváló zsebwindóz (asztali rokonához hasonlóan) puszta létezésével is zabálja a memóriát egyre növekvő mértékben. Reset után ez elmólik, aztán a zabálásszépen kezdődik elölről. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: ID-24 (#28)
2009-02-24 14:34:03
Köszi!
Töröltem valami temp fájlt.
Egyből lett 15MB szabad hely.
Lehet, hogy később hiányozni fog, de legalább sikerült telepíteni az új programot. :)
ID-24
Játékvezető

Előzmény: magpet (#27)
2009-02-24 14:15:53
Sokmindennel lehet tele:
-windows saját hülyesége: ez egy resettel szokott javulni, aztán szépen lassan elkezd megint telni.
-temporary internet files
-egyéb temporary dolgok a windows/temp könyvtárban
-messager: ha van sok emil a készüléken, akkor alap-esetben azok is a belső memóriát zabálják. Esetleg itt is megpróbálhatsz rendet tenni.
-egyéb telepített szoftverek: itt is megeshet, hogy valami feleslegesen zabálja a helyet.
magpet
Házigazda

Előzmény: ID-24 (#26)
2009-02-24 14:11:38
Segítséget kérek!
Akarok egy programot telepíteni a PDA-ra, de nem engedi, mert a storage memóriában csak 1MB szabad hely van. Azt írja ki, hogy csináljak helyet. Vagy egy beépített My flash disc, ahol 1805MB szabad hely van, de nem tudok oda már mást áttenni, mert nem engedi.
Hogy lehet felszabadítani helyet a storage memóriában?
ID-24
Játékvezető

2009-01-29 19:16:19
Gondolkodom, hogy lecserélem HTC Tytn II. (Kaiser) PDA-mat egy Nokia E71 telefonra.

Ha van esetleg valaki, akit érdekelne az ügylet valamelyik "lába", kérem írjon magánban!

(a HTC 2010 júliusig mo-i garanciás, kifogástalan állapotú...)
Ládafia

2009-01-07 10:34:18
Kíváncsiságból utánakerestem, és találtam JAVA progit, ami erre az oldalra küldi a koordinátákat:
[link]

a regisztráció és a használat ingyenes, az adatforgalmat kell csak megoldani.
A progi szépen kezeli a bluetooth GPS-t (royaltek), és 1-4 perc közt lehet állítgatni az adatküldés gyakoriságát. Tud az oldalon tracket is rögzíteni (max 1000).
Azt még nem sikerült megfejtenem, hogy wapon el lehet-e érni az oldalt, de neten a kezdőlapon baloldalt lent a track&trace ID -nél kell megadni a követendő azonosítót. Én a 752-1231280629 azonosítót kaptam, ezt beírva látszik a kikapcs előtti utolsó pozícióm, aktív kapcsolatnál meg a pillanatnyi.

Ha valakit érdekel, és van BT gps-e, érdemes kipróbálni :)
Schnitt

Előzmény: Schnitt (#23)
2009-01-06 20:59:21
Csak elméleti kérdés volt, nem tervezek szoftvert írni :)
Mindenesetre fura, hogy erre még nem csaptak le a gyártók, pedig már elég sok GPS vevős mobil van a piacon, BT-n meg szinte mindegyik kommunikál, így külső vevővel még jobban eltejedhetne.
Schnitt

Előzmény: magpet (#22)
2009-01-06 16:56:17
A telefonodra kellene egy olyan szoftver, ami a bt-n erkezo gps-adatokat gprs-en kuldozgeti. Hogy milyen protokoll szerint, az majdnem mindegy, csak a szerver-oldalra kell hozza ertelmezo. Ha csupasz koordinatakat (pl. nmea) kuldozgetsz, az eleg pazarlo. Ezert aztan ezek a vasak (legalabbis Level es Teltonika) sajat, eleg ugyesen tomoritett formatumot hasznalnak.
magpet
Házigazda

Előzmény: Schnitt (#21)
2009-01-06 16:19:41
Gondolkodtam ezen a rókavadászatos dolgon.
Elvileg egy személykövetőben van egy telefon meg egy gps.
Telefonom és gps-em nekem is van, blútúszon össze is tudom kapcsolni őket.
Van valakinek ötlete, hogy ebből hogy lehet rókát csinálni?
Schnitt

2009-01-05 10:33:07
Keresek PDA-hoz "vésztöltőt" mini USB csatlakozóval.

Ha jól emlékszem magpet írta nemrég, hogy neki van/volt egy, ami teljesen lemerült, ill. lemerülés-közeli állapotból nem kezdte el megfelelően tölteni a PDA-t.

Tudna esetleg valaki ajánlani olyan márkát/típust, ami bevált, és minden körülmények között megbízhatóan működik?

Előre is köszönöm!
Ládafia

2008-12-13 19:58:42
Sajnos tudomásom szerint nincs lomtár. Ha PPC-d olyan típus, ami esetleg a belső memóriáját képes flash driveként "mutatni" a PC felé (mostanában ez divat), akkor a PC Inspector segíthet: ez a szoftver áttúrja a megadott meghajtót, és az ott felejtett romokból is képes feltámasztani a megadott tartalmú (pl. jpg) file-okat. Akkor is, ha látszólag törlődött. Fontos, hogy azonnal tedd le a PDA-t, ne nyomj rajta resetet, ne csinálj vele semmit! Így talán megúszod, hogy felülíródjanak valamivel a maradványok, mert akkor már az Inspector sem segít. Sok sikert!
magpet
Házigazda

Előzmény: H.Gábor (#18)
2008-12-13 19:35:21
SOS!!!!!!!!!!

Ha active syncen keresztül kitörlök a pda-tel belső memóriájábók képeket, akkor az teljes bukta? Nincs a winmob 6.1-ben lomtár vagy valami hasonló?
H.Gábor

2008-09-29 20:19:29
Köszi! Geocaching-re használom már régóta, de ez a gpx nekem újnak tünik. Köszi mégegyszer! :)

2008-09-29 12:39:29
Szia! Szerintem innen indulj: SylverRat FAQ/PDA! Sok hasznos dolog összegyűlt az évek folyamán, a 701-es lelkéről is biztosan találsz dolgokat. Utána jöhetnek a kérdések, lesznek PDA-s mágusok, akik eligazítanak. (Én garminista vagyok meglehetősen... :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Donaldkacsa (#15)
2008-09-29 08:43:47
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy egy Mio A701-esre milyen progit keressek amivel a .gpx fájlokat meg lehet nyitni?

Köszi a segítséget!

2008-05-27 16:11:22
Persze, jók ezek a dolgok, ha helyükön vannak kezelve. Nyilván egy telefon+mobileXT nem tudhatja egyben azt, amit egy 60CSx terepen, egy Nüvi760 autóban és egy 276C hajón. Viszont mindig kéznél van.
magpet
Házigazda

Előzmény: MicsSun (#13)
2008-05-26 01:18:39
Szia!

Sajna a Mobile XT még sok hibával rendelkezik, többek között időnként elveszti a beállításokat (hiba keletkezik a fájlban és ilyenkor nullázódnak a beállítások - ez a szoftver sara, nem a telefoné/oprendszeré). Az export/import is csak a .80-as verzióval működik.
Autós navigációnál nekem az a tapasztalatom, hogy kicsit késik, meg időnként spontán újratervez. És néha nagyon lassú az újratervezés.

Egy céleszköz nyilvánvalóan jobb. De: nem kell külön eszköz, azt cipelni, megvenni, stb. Mindig kéznél van. Régebben használtam PDA-t, most is megvan, de már nem használom, mióta megvan az e61i.

Gyalogosan is ezzel kesselek, tuhu-s térképekkel. Amíg nem lövök "rendes" eszközt, addig ez van.

Ajánlom kipróbálásra még a smartgpx-et, illetve a geocache navigatort a .com-os ládákho

Előzmény: magpet (#9)
2008-05-25 22:27:20
Nokia E61.
Nem tudtunk rájönni, hogy mi lehet a gond, sztem félő, hogy nem teljesen legálisan van minden rátöltve...
De navigálásra csak nagyon ritkán használom, és most, hogy megvan az új Legend HCx-em, még ritkábban fogom:-)

Előzmény: magpet (#11)
2008-05-25 21:52:53
Mindez milyen készülékkel?
Egyébként nálam az autós navigációval nincs gond, ott szépen megy. Gyalog már bosszantóbb a nagyon autós szemlélet.
magpet
Házigazda

Előzmény: Éva (#10)
2008-05-25 20:36:53
Ezt nekem is csinálja, de teljesen rapszodikusan, nem lehet ki- bekapcsoláshoz vagy hasonlóhoz kötni. Hacsak úgy nem, hogy mondjuk minden 10. kikapcsolás után:-)
Ennél sokkal zavaróbb, hogy nem is navigál rendesen:-(

Előzmény: magpet (#8)
2008-05-25 19:55:45
...vagyis nem minden. Amit a saját adatok között már exportáltam (=kiíródik a /GPX könyvtárba), azt sikerült importálni, de az ún. aktív adatok (a nap aktív logja, nap közben felvett pontok) nem jöttek elő. Tehát úgy fest, hogy a fontos adatok születése után érdemes nyomni a MobileXT-n egy exportot a saját adatok szekciójában. Nem kizárt, hogy ez nem konkrétan a szoftver sara (legalábbis az újraindulás), hanem az E90-é. Az viszont biztos, hogy ha az életem múlna rajta, akkor nem biztos, hogy a "mobcsitelcsi+valami naviszoftver" kombinációval indulnék... :)
magpet
Házigazda

Előzmény: magpet (#8)
2008-05-25 19:53:15
De ma visszabetegedtem: egy teljes nap MobileXT-vel: reggeli túra, autózás, családi séta a Vácrátóti Arborétumban. Közben egy érdekes MXT-mutatvány, kíváncsi vagyok, látott-e már valaki ilyet: elautóztunk egy fogyasztási templomig. A vásárlás idejére kikapcsoltam az XT-t, majd a végén ismét be. Ekkor úgy indult újra, mintha ez lenne az elő indítás: nyelv kiválasztása, összes beállítás gyári default, stb. Sőt, az adataim (pontok, addigi trackek) is odalettek...
magpet
Házigazda

Előzmény: Pajkos (#7)
2008-05-17 20:10:28
Már gyógyul!
Pajkos

2008-05-17 18:25:11
Hangulatkelto netkesserek/netgemerek! Az e90 jo dolog. Most is arrol forumozok tihanyi munka kozben. Ha akarnam, mutatna, hogy hol vagyok, szolna a fulembe az mp3, es mindezt fotozhatnam is. Csak ha lemerul az akku, akkor nincs gps, nincs segelyhivas, nincs halal elotti utolso fenykep a csaladnak. Ezert aztan idaig Nuvivel jottunnk, a pontokat pedig csiksszel tettuk ki. :) Egy ilyen arra jo, hogy ha epp nincs az embernel rendes gps, akkor is ki lehet csapni egy jo gpsgame-t, ha nagyon szembejon a lehetoseg.
magpet
Házigazda

Előzmény: piret (#5)
2008-05-17 13:26:34
Remélem nem, én legalábbis az együtt töltött 1 nap után egyelőre nem érzek késztetést a N6310i, csiksz, D70s (, MDA Vario) készlet lecserélésére-összevonására :)
Házigazda

Előzmény: SylverRat (#4)
2008-05-17 13:11:54
már a gcfal1-nél kezdődtek a tünetek...
vmi kombó géppel fotózott, és olyan spontán képeket sikerült összehoznia, amihez 3mp-re mindenkinek be kellett fagynia, hogy jó legye a fókuszálás...
vajon fertőző? :-)
SylverRat
Moderátor

Előzmény: piret (#3)
2008-05-17 12:58:03
Láttam élőben. Dermesztő volt.
Házigazda

Előzmény: mudman (#2)
2008-05-17 12:50:59
ORVOST!!! :)
mudman

Előzmény: magpet (#1)
2008-05-16 17:06:18
Nem hittem volna, hogy en fogom elinditani ezt a topikot. :) Epp a Bukkben ulok a Var-hegyen Felsotarkany folott, es arrol a keszulekrol irom a hozzaszolast, amit eddig GPS-nek hasznaltam. Symbian dolog Gamin Mobile XT-vel. Eddig nem olyan kellemetlen, de azert zavar, hogy jobban kell ra vigyazni, mint a csikszre. A terkep szep, a track kicsit imbolyog, de majd PC-n elemezzuk. Folyt. kov., most lehaladas a hegyrol!
magpet
Házigazda

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN Nüvi 1250
34 900 Ft.