Mindenféle számítógépes téma, nem feltétlenül GPS-közelben.
Ha a pst-t elmented nagy baj nem lehet. Mindent ki lehet menteni Outlook alól, szabályokat, mindent. Van olyan cucc a neten, ami a sérült pst-t is rendbe teszi (nekem már volt rá szükségem) Régóta használom, sok gépen futtattam, pst-ket cserélgettem köztük és azt nem állítom, hogy sosem volt még baj vele, de adatom még soha nem veszett el. Pedig a pst-m már igencsak közelít a 2Gb mérethez, ami Outlook esetében nem csak "lélektani" határ..Szal sztem ne izgulj :) De azért ha találsz olyat, ami maradéktalanul kielégít az Outlookon kívül, tudasd velem is lszi :)
Előzmény: magpet (#59)
Az Outlook szolgáltatásaival nem is lenne bajom. Azt gyűlölöm, hogy időnként fogja magát, és nem indul el. Gép újraindít, majd Outlook hisztizik, hogy legutóbb csúnyán állt le, akarom-e safe módban? Ez meg nem néz ki jól, szerintem csak idő kérdése, hogy az egész végzetesen összeboruljon, és rakhassam újra. Ami persze lehet, hogy nem old meg semmit, mert ha a pst-t barmolja össze maga alatt, akkor az újrarakott Outlook se fogja rendben megnyitni. Mentegetek biztonságilag, de nem szeretném erre feltenni az életemet. :)
Egyébként a lelkiismeretem rendben van, mert ez itt kérem tisztelettel egy "igazi" Outlook! :)
Egyébként a lelkiismeretem rendben van, mert ez itt kérem tisztelettel egy "igazi" Outlook! :)
Házigazda
Előzmény: Yoss (#58)
Szerintem nincs olyan levelező progi (pontosabban ingyenes) amelyik az Outlook-al felvenné a versenyt. Részemről nagyon sokat próbáltam már és sok nagyon jó is volt köztük (például a Thunderbird is!) de tudásban, funkcionalitásban egyik sem jut a közelébe.
Ellene szól persze az ára, meg a lelkiismereted ;)
Ellene szól persze az ára, meg a lelkiismereted ;)
Előzmény: magpet (#56)
Idézet
Felmerült a Thunderbird. Ajánlott? Szinkronizálható? Mert az nagyon fontos.
TB E75-el szinkronizálható neten át (gondolom E90-el is), bár egy kicsit nyűgösen. Naptárat a gugli naptáron keresztül, névkártyákat a [link] segítségével, jegyzeteket meg sehogy.
A Goosync fizetős, de nem komoly összeg, pár ezres évente.
Ha egyszer összeáll, stabilan működik.
Előzmény: magpet (#56)
Tanácsot kérnék. Szívesen leváltanám a kiváló Outlookot, de mire? A követelmények:
-szokásos dolgok: levelező, naptár, tasks, notes, stb.
-szinkron lehetőség Nokia E90-nel (és ki tudja, a jövőben még mivel...)
-stabil, hiszti-mentes működés
-free (nincs kedvem törögetni, az nem szép dolog)
-szokásos dolgok: levelező, naptár, tasks, notes, stb.
-szinkron lehetőség Nokia E90-nel (és ki tudja, a jövőben még mivel...)
-stabil, hiszti-mentes működés
-free (nincs kedvem törögetni, az nem szép dolog)
Házigazda
A gurukat kérdezném az alábbi problémával:
HP nx6310 laptop újraindításkor lefagy és csak a ki-be gombbal lehet megoldani a problémát (kikapcs majd bekapcs).
Kérdezném mi lehet a gond?
A legtöbb esetben pl. frissítés újra kell indítani és ilyenkor elég kellemetlen.
A válaszokat előre is köszönöm.
HP nx6310 laptop újraindításkor lefagy és csak a ki-be gombbal lehet megoldani a problémát (kikapcs majd bekapcs).
Kérdezném mi lehet a gond?
A legtöbb esetben pl. frissítés újra kell indítani és ilyenkor elég kellemetlen.
A válaszokat előre is köszönöm.
:)
Ha már választható, akkor inkább legyen nekem jó! :)))
De kompromisszumos megoldás is érdekelne...
Ha már választható, akkor inkább legyen nekem jó! :)))
De kompromisszumos megoldás is érdekelne...
Előzmény: magpet (#53)
Idézet
Jóárasítva érdekelne...:)
Neked jó, vagy nekem jó? A kettő között még logaritmikus skálán is komoly lehet a különbség. :)
Házigazda
Előzmény: vinko (#52)
Dobás azért nem valószínű, de az eladás gondolata felmerült. Még gondolkodom. :)
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#50)
Köszönöm én is! Ismerem is a társulatot, de magamtól nemjutott eszembe. :) Most épp azon töprengek, vajon van-e értelme pénzeket ölni ebbe a vasba...
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#48)
Köszi Csiga. Ezt én se ismertem. Teljesen normális áron van az én laptopomhoz is akku. Eddig másfélszer ennyiért láttam csak.
Előzmény: Csigabiga (#46)
Itt: [link] foglalkoznak akkupakkok felújításával is.
Elviszed a döglöttet, és kicserélik a bélését.
Esetleg egy telefont megér.
Elviszed a döglöttet, és kicserélik a bélését.
Esetleg egy telefont megér.
Előzmény: magpet (#45)
Egy kis segítséget/tippet kérnék Tőletek. Főleg Fairy-től, neki már volt ilyenje. :)
Adva van egy Asus EEE PC 4G nevű "netbook"-féle minimál izé. Úgy tűnik, hgy az akkuja haldoklik, pedig a szerkezet tán 2 éves ha van, és alig volt használva. Persze lehet, hogy éppen ez ütötte ki a Li akkumulátort. A kérdés: feltámasztható valahogy egy ilyen, vagy irány a pixmánijjawebsopp, és rendeljek egy olcsó utángyártott kínai akkut akciósan kedvezményes diszkont-áron?
Adva van egy Asus EEE PC 4G nevű "netbook"-féle minimál izé. Úgy tűnik, hgy az akkuja haldoklik, pedig a szerkezet tán 2 éves ha van, és alig volt használva. Persze lehet, hogy éppen ez ütötte ki a Li akkumulátort. A kérdés: feltámasztható valahogy egy ilyen, vagy irány a pixmánijjawebsopp, és rendeljek egy olcsó utángyártott kínai akkut akciósan kedvezményes diszkont-áron?
Házigazda
Teljes mértékben össze lehet rakni újra szegényt.
Nem garis már, és meg kellett keresni rajta a CMOS reset "jumpert", ami csak a NYÁK lapon van.
Teljesen labilis működés miatt. Semmi más nem segített..
Nem garis már, és meg kellett keresni rajta a CMOS reset "jumpert", ami csak a NYÁK lapon van.
Teljesen labilis működés miatt. Semmi más nem segített..
Előzmény: Togo (#43)
Bocsi, csak azt akartam jelezni, hogy nem biztos, hogy a gyerek veszélyes a notebookra :)
Előzmény: BoPe (#38)
Én kérek elnézést nálunk most minden Bogi körül forog ezért gondoltam gyerekre.
Előzmény: BaliaGy (#37)
:) Teszteltem, ebbe a notebook típusba öntöttem már:
1. kakaót, azt bírta.
2. vizet, attól tönkrement.
Ezeket a vizsgálatokat én magam felnőtt fejjel hajtottam végre.
A kártérítés a munkáltatómnak is én magam fizettem ki ;( az nagyon fájt...
1. kakaót, azt bírta.
2. vizet, attól tönkrement.
Ezeket a vizsgálatokat én magam felnőtt fejjel hajtottam végre.
A kártérítés a munkáltatómnak is én magam fizettem ki ;( az nagyon fájt...
Előzmény: BoPe (#34)
Eddig én sem hallottam sok bíztatót róla.
Azt hiszem egyelőre halasztom még, hagy nője ki magát a dolog.
Azt hiszem egyelőre halasztom még, hagy nője ki magát a dolog.
Előzmény: Bandy (#33)
Én egy FuSiemens DVB-T/Analog-ot használok, főleg analóg üzemmódban. Nem rossz, kábeltévét néztem vele, de mostanában el-el megyeget a hangja... Ilyenkor program ki-bekapcs és visszajön??? Kereskedőktől én nem sok jót hallottam az USB-s tunerekről.
Előzmény: agyorgy (#24)
Mailben ment a képe. Nekem nem PCMCIA-as cucc, hanem USB-re csatlakozik.
Notebook HP nx7300, alig használt :) kakaóálló gép :)
Notebook HP nx7300, alig használt :) kakaóálló gép :)
Előzmény: BoPe (#31)
Nekem is egy külső tápos 4 USB csatlakozós HUB-om van, ehhez csatlakozik minden elég jól (külső winchester, nyomtató stb.). Anno azért lett rá szükség, mert a notebook-om nem tudott elég áramot adni a külső numerikus billentyűzetemnek :( Evvel ez is tökéletesen működik. Szóval a plusz kütyü feljavította, azt ami nem igazán működött :)
Előzmény: BoPe (#27)
Én a PCMCIA verziót javasolnám, mert az állandóan benne lehet a gépben, nem kell külön hurcibálnod magaddal, mellesleg tudja azt amire magpet rávilágított. Simán működik róla a megjegyzőgép is.
A kérdés csak az, hogy van-e a gépben PCMCIA foglalat?
A kérdés csak az, hogy van-e a gépben PCMCIA foglalat?
Szerintem a legpraktikusabb egy olyan hub, ami madzagos, és 1 USB-ből csinál mondjuk 4-et. A külső tápos azért jó, mert a komolyabb tápot kívánó eszközöket is meg fogja táplálni. Amelyik csak az USB-ről felvett táppal üzemel, az többnyire remekül elvisz egy pendrive-ot, de esetleg nem hajlandó meghajtani egy USB-s külső HDD-t. Ez azért nem akkora dráma, mert ha épp ilyen eszközt kell működtetned, akkor még mindig ott a másik szabadon maradt "gyári" USB port.
Házigazda
1? elég sok az USB-s eszközöm így nem elég a 2 port a laptopon, milyen bővítést ajánlanátok?
(vezetékes, PC kártyás, külső tápos, stb.)
Válaszaitokat és tapasztalataitokat előre is köszönöm!
(vezetékes, PC kártyás, külső tápos, stb.)
Válaszaitokat és tapasztalataitokat előre is köszönöm!
A jel erösségtől nem tartok, mert a tornyomból pont rá látok a györi tv adóra, csak kéne valami referencia, hogy ne kidobott pénz legyen.
A hozzászólások gyanakvóvá tettek.
A hozzászólások gyanakvóvá tettek.
Előzmény: zakany (#25)
Engem is érdekel egy ilyen..
De az ott olvasható vélemények alapján elég katasztrófális..
Több ilyet láttam már 10-15 cm-es antennával.. gyanús ez így..
Leadtek szerintem elég jó.. olyan kártya van a gépemben (PC)jelenleg.. de a netbookba keresek én is..
Pinnacle tunerem is volt régen.. az se volt rossz!
De az ott olvasható vélemények alapján elég katasztrófális..
Több ilyet láttam már 10-15 cm-es antennával.. gyanús ez így..
Leadtek szerintem elég jó.. olyan kártya van a gépemben (PC)jelenleg.. de a netbookba keresek én is..
Pinnacle tunerem is volt régen.. az se volt rossz!
Előzmény: agyorgy (#24)
Kiderült a dolog: Sajnos a Pannonnál jelenleg nem lehet internet utalvánnyal fizetni, és azt sem tudni, hogy a későbbiek folyamán bevezetik-e ezt a lehetőséget. :o(
Előzmény: Csigabiga (#18)
Céges csomagom van, azon nem szeretnék változtatni, mert elég gazdaságos. Mobilnetben is csak azért gondolkodom, hogy valami viszonylag értelmes dologra tudjam elkölteni a cafetéria keretem egy részét - amúgy meglennék a scele által ajánlott olcsó megoldással.
Előzmény: radpeter (#20)
Csigusz! Ott a Mobilkvartett 150 tarifacsomag a Pannonnál. 4990.-, 150 perc beszélgetés, 75 sms, 150MB net. Netezek telefonról eleget, de még nem sikerült elérni a plafont. Érdemes megfontolni.
Előzmény: zakany (#19)
Én most vettem vodaInstantot.. Vodánál tuti lehet..
Érdekes, hogy a T-nél is, mert a voda úgy írta, csak náluk van ez:)
Érdekes, hogy a T-nél is, mert a voda úgy írta, csak náluk van ez:)
Előzmény: Csigabiga (#18)
A Pannonnál az ilyen számlás dolgok a PannOnline oldalon mennek, de ott nem találok ilyen lehetőséget. :o(
De majd munkaidőben felhívom az üfsz-t, ha tudnak okosat mondani...
De majd munkaidőben felhívom az üfsz-t, ha tudnak okosat mondani...
Előzmény: Gabe (#17)
A t-home- nál:
A web-es felületen van egy ügyfél-rész, ott belépés után megnézhetők a számláid, a forgalmad, az igénybe vett szolgáltatásaid, stb. És fizetheted a számláidat is (akár több részben, megosztva) különféle technikákkal (internet-utalvány, csekk, kártya, stb.).
Arrefelé keresgélj.
A web-es felületen van egy ügyfél-rész, ott belépés után megnézhetők a számláid, a forgalmad, az igénybe vett szolgáltatásaid, stb. És fizetheted a számláidat is (akár több részben, megosztva) különféle technikákkal (internet-utalvány, csekk, kártya, stb.).
Arrefelé keresgélj.
Előzmény: Csigabiga (#16)
Talán ide illik inkább a folytatása annak, amit az Oldal tesztelése - technikai dolgok fórumban [link] elkezdtünk...
Tudja-e Valaki, hogy a Pannonnál lehet-e a mobilnetért Sodexo Pass internet utalvánnyal fizetni? Sajnos sehol nem találtam erre vonatkozó infót...
(Olyan hülyén módosították a CAFETERIA rendszer lehetőségeit, hogy szinte semmi értelmes dologra nem tudom felhasználni a keretemet, és arra gondoltam, hogy ez beleférne - feltéve, hogy fel tudom használni a Pannonnál)
Tudja-e Valaki, hogy a Pannonnál lehet-e a mobilnetért Sodexo Pass internet utalvánnyal fizetni? Sajnos sehol nem találtam erre vonatkozó infót...
(Olyan hülyén módosították a CAFETERIA rendszer lehetőségeit, hogy szinte semmi értelmes dologra nem tudom felhasználni a keretemet, és arra gondoltam, hogy ez beleférne - feltéve, hogy fel tudom használni a Pannonnál)
Netbook vásárlás okán eladósorba kerül a régi - kifogástalan állapotban lévő - notebook-om.
Compaq Armada M700
Pentium III / 846MHz
256 MB RAM
20GB merevlemez
Compaq DVD ROM SD-C2402
Windows XP Professional
adok hozzá dokkoló állomást és egy profi, párnázott válltáskát.
Fogalmam sincsen, mennyit ér most egy ilyen, akit esetleg érdekel a kütyü, kérem, keressen meg magánban, és jelezze, hogy mennyit adna érte...
Természetesen, ha valamit kifelejtettem volna a leírásból, kérdésekre is szívesen válaszolok, azt is inkább magánban, ha lehet...
Compaq Armada M700
Pentium III / 846MHz
256 MB RAM
20GB merevlemez
Compaq DVD ROM SD-C2402
Windows XP Professional
adok hozzá dokkoló állomást és egy profi, párnázott válltáskát.
Fogalmam sincsen, mennyit ér most egy ilyen, akit esetleg érdekel a kütyü, kérem, keressen meg magánban, és jelezze, hogy mennyit adna érte...
Természetesen, ha valamit kifelejtettem volna a leírásból, kérdésekre is szívesen válaszolok, azt is inkább magánban, ha lehet...
Á, erre kár pazarolni a vodkát. :) Ha a fej lenne koszos, akkor a olvasással is lennének problémái.
Előzmény: nedudgi (#13)
Megpróbálhatod még a fej tisztítását is, tiszta alkohollal és vattával.
A legjobb egy vizespohár vodka:
megiszod, és a pohár alján a maradékkal megnevesíted a vattagolyót, azzal ÓVATOSAN áttörlöd a lencsét. Ha nem jön be, akkor is jól jártál! :)
A legjobb egy vizespohár vodka:
megiszod, és a pohár alján a maradékkal megnevesíted a vattagolyót, azzal ÓVATOSAN áttörlöd a lencsét. Ha nem jön be, akkor is jól jártál! :)
Előzmény: moonspell (#10)
A kollégámnak a PC-jében lévőnek volt hasonló jelensége:
Szép lassan elfelejtette a különböző formátumokat írni-olvasni.
Nem egyszerre, hanem tipusonként...
DVD+RW, DVD-RW, CD+RW, CD-RW, DVD+R...
S így sorban.
Szerzett hozzá a netről egy frissítést, az megoldotta a gondját, de utána már nem bírta ilyen sokáig, s hamarosan újra elkezdet felejteni...
Végül kénytelen volt újat venni.
Szép lassan elfelejtette a különböző formátumokat írni-olvasni.
Nem egyszerre, hanem tipusonként...
DVD+RW, DVD-RW, CD+RW, CD-RW, DVD+R...
S így sorban.
Szerzett hozzá a netről egy frissítést, az megoldotta a gondját, de utána már nem bírta ilyen sokáig, s hamarosan újra elkezdet felejteni...
Végül kénytelen volt újat venni.
Hát, öööö, ez most vagy azt jelenti, hogy a dvd író betegedett le, vagy egy winfos újrarakásra érett. Érdemes elgondolkodni mi lett felpakolva a masinára a még jó és a már nem jó állapot között?
Láttam már olyat, hogy egy felrakott progi valami .dll-t felülcsapott és miután ilyen már volt fent előtte is az uninstal se szedte le. Igy maradt a winfos ujrainstall.
Láttam már olyat, hogy egy felrakott progi valami .dll-t felülcsapott és miután ilyen már volt fent előtte is az uninstal se szedte le. Igy maradt a winfos ujrainstall.