Telefon, PDA, kamera, MP3-lejátszó, mosógép, trolibusz. Akármi.
NA meghallgattam, és megvettem ma..
Olyat vettem mint Neked van. Az volt a legolcsóbb a szomszéd boltban:) Inst: Nemtom mit kellett volna, de addig nyomkodtam, míg nem kezdett működni minden.. tényleg nem volt bonyolult beállítani.
wifi csatlakoztatva "boresnemibeteg", gondolom erre nem próbálkoznak és jobb név nem jutott eszembe... hehe
(es nem Gonorrhea a PW)
Olyat vettem mint Neked van. Az volt a legolcsóbb a szomszéd boltban:) Inst: Nemtom mit kellett volna, de addig nyomkodtam, míg nem kezdett működni minden.. tényleg nem volt bonyolult beállítani.
wifi csatlakoztatva "boresnemibeteg", gondolom erre nem próbálkoznak és jobb név nem jutott eszembe... hehe
(es nem Gonorrhea a PW)
Előzmény: Bacu (#29)
Ha itt nem kapsz segítséget, próbáld meg ezt:
[link]
Kicsit technikaibb a fórum, de viszont sokan sokat tudnak a ketyerékről.
[link]
Kicsit technikaibb a fórum, de viszont sokan sokat tudnak a ketyerékről.
Előzmény: berni (#26)
Jó, hogy indult ez a fórum, mert már általánosba készültem feltenni a kérdést: Van valakinek Nokia E52-je, netalán tán Pannon előfizetéssel? Állandóan interneteznék vele, de van hogy 1 oldal letöltése után, van, hogy 10 oldal betöltése után, egyszer csak megáll a net. Nem tudom, hogy a beállításaimmal van-e valami gond, de a telefon szoftvere állítólag a legújabb, Opera Minit használok rajta, abból is a legújabbat, de rajta van az Opera Mini legfrissebb bétája is, illetve használom a telefon menüjében lévő "gyári" Internet opciót is. Aztán ezeket felváltva, mert néhány oldalnál egyik sem szokta tovább bírni. Ha valakinek van ilyen telefonja, írja már meg legyen szíves, hogy működik-e rendesen. Nem tudom, hogy tűrjem-e tovább, vagy vigyem el a szervízbe megnézetni (mivel nekem ötletem sincs hol lehet a hiba)...
Ettől talán kicsit egyszerűbb, és nem kell a routert sem konfigurálnod hozzá, ha regisztrálsz egy ingyenes logmein fiókot ([link] Az otthoni géped desktopját így bárhonnan eléred, csak egy böngésző kell hozzá. Távírányításhoz, távfelügyelethez bőven elegendő az ingyenes, korlátlanul használható verzió, az előfizetős a közvetlen file másolással, chat-tel, hangkapcsolattal tud többet.
A fiókod bármilyen aktivitásáról email értesítést kaphatsz - persze azért érdemes kicsit komolyabb jelszót beállítani és idegen helyről óvatosan használni (nem elmenteni a böngészőbe stb.)
Több gép is felvehető, én ezt használom a szűkebb családi kör gépeinek támogatására.
A fiókod bármilyen aktivitásáról email értesítést kaphatsz - persze azért érdemes kicsit komolyabb jelszót beállítani és idegen helyről óvatosan használni (nem elmenteni a böngészőbe stb.)
Több gép is felvehető, én ezt használom a szűkebb családi kör gépeinek támogatására.
Előzmény: Andreas (#24)
Megnéztem egy Sitecom router manual-t, a Wake on LAN kivételével megoldhatónak látszik a dolog.
-Regisztrálsz a dyndns.com-on egy fiókot (Remotely access my home computer, Dynamic DNS Free (DDNS) )
-A router webes felületén engedélyezed a távoli hozzáférést (Remote Management menüpont, 0.0.0.0 IP cím). A portot állítsd valami egyedire, pl. 34651, hogy ne látszon egyből hogy egy router van itt. Sajnos https hozzáférést nem látom hogy tudná.
-Megadod a dyndns fiókod adatait a DDNS menüpontban.
Ezután a böngészőből elvileg eléred a router-t az internet felől:
http://scele.dyndns.org:34651/
Ha eddig sikerült, akkor most kell bevezetni a PPTP VPN forgalmat az asztali gép felé.
-Virtual Server menüpont, Local IP az asztali gép címe, a local port 1723, TCP. Public port 1723.
-Asztali gépen engedélyezni kell a bejövő kapcsolatot, Vistán pl. ez alapján:
[link]
Varázslót végignyomogatod, egy fontos rész van:TCP/IP tulajdonságainál meg kell adni azt az IP cím tartományt amiből az asztali gép címet fog osztani.
-Engedélyezni kell a Távoli asztal kapcsolatot (Sajátgép, Tulajdonságok, Távoli hozzáférés) és kész.
Kapcsolódásra használt gépen elindítod a Hálózati csatlakozás varázslót, Kapcsolódás munkahelyem hálózatához, címnek megadod a scele.dyndns.org -ot. Hitelesítés után már csak Távoli asztal kapcsolódást kell indítanod és arra a belső IP címre csatlakoznod amit a bejövő kapcsolat beállításánál megadtál.
-Regisztrálsz a dyndns.com-on egy fiókot (Remotely access my home computer, Dynamic DNS Free (DDNS) )
-A router webes felületén engedélyezed a távoli hozzáférést (Remote Management menüpont, 0.0.0.0 IP cím). A portot állítsd valami egyedire, pl. 34651, hogy ne látszon egyből hogy egy router van itt. Sajnos https hozzáférést nem látom hogy tudná.
-Megadod a dyndns fiókod adatait a DDNS menüpontban.
Ezután a böngészőből elvileg eléred a router-t az internet felől:
http://scele.dyndns.org:34651/
Ha eddig sikerült, akkor most kell bevezetni a PPTP VPN forgalmat az asztali gép felé.
-Virtual Server menüpont, Local IP az asztali gép címe, a local port 1723, TCP. Public port 1723.
-Asztali gépen engedélyezni kell a bejövő kapcsolatot, Vistán pl. ez alapján:
[link]
Varázslót végignyomogatod, egy fontos rész van:TCP/IP tulajdonságainál meg kell adni azt az IP cím tartományt amiből az asztali gép címet fog osztani.
-Engedélyezni kell a Távoli asztal kapcsolatot (Sajátgép, Tulajdonságok, Távoli hozzáférés) és kész.
Kapcsolódásra használt gépen elindítod a Hálózati csatlakozás varázslót, Kapcsolódás munkahelyem hálózatához, címnek megadod a scele.dyndns.org -ot. Hitelesítés után már csak Távoli asztal kapcsolódást kell indítanod és arra a belső IP címre csatlakoznod amit a bejövő kapcsolat beállításánál megadtál.
Előzmény: scele (#23)
Nem az, hanem sitecom.
Melyik rész? Nagyjából egyik sem. Tök hülye vagyok az egészhez.
De már régen feladtam. Ráadásul nekem az nem is kell, hogy be tudjam kapcsolni máshonnan elég lenne az is, hogy elérjem, ha be van kapcsolva.
Melyik rész? Nagyjából egyik sem. Tök hülye vagyok az egészhez.
De már régen feladtam. Ráadásul nekem az nem is kell, hogy be tudjam kapcsolni máshonnan elég lenne az is, hogy elérjem, ha be van kapcsolva.
Előzmény: Andreas (#22)
Ha van rajta UTP csati vagy WLAN és otthon vagy a linux szkriptek világában akkor minden további nélkül :)
Előzmény: zakany (#18)
Böngészőn keresztül kell konfigolni, a router ip-jének megadásával :)
Csak bonyolultan hangzik, de nem az :D
Csak bonyolultan hangzik, de nem az :D
Előzmény: zakany (#18)
Köszi, köszi!
Mik vannak.. elmaradtam mostanság! Kazánra ráköthetem? :) egy kis távfelügyelet jó lenne.. :)Idézet
Például internet felől belépek a router kezelőfelületére https-en keresztül
Ha egy olcsó, megbízható router kell én is TP-Link márkát szoktam ajánlani.
A Linksys WRT54G/GS/GL router-ek (nem mindegyik!) főleg azért érik meg a többletárat, mert pl. a Tomato linux-os firmware-rel olyan képességekre tesznek szert, amelyeket inkább csak a drágább router-ek tudnak. DDNS, QoS, Wake on LAN, WLAN időzített ki-bekapcsolása, saját linux szkriptek futtatása stb .
Például internet felől belépek a router kezelőfelületére https-en keresztül (akarmi.dyndns.org), MAC address alapján felébresztem a belső hálózaton az asztali gépet, VPN-en rácsatlakozva távoli asztal kapcsolattal máris hozzáférek az otthon felejtett fájlhoz, vagy elindítok egy letöltést és ha végeztem, kikapcsolom a gépet. Mindezt munkahelyről, vagy notebook-ról mobilnettel..
A Linksys WRT54G/GS/GL router-ek (nem mindegyik!) főleg azért érik meg a többletárat, mert pl. a Tomato linux-os firmware-rel olyan képességekre tesznek szert, amelyeket inkább csak a drágább router-ek tudnak. DDNS, QoS, Wake on LAN, WLAN időzített ki-bekapcsolása, saját linux szkriptek futtatása stb .
Például internet felől belépek a router kezelőfelületére https-en keresztül (akarmi.dyndns.org), MAC address alapján felébresztem a belső hálózaton az asztali gépet, VPN-en rácsatlakozva távoli asztal kapcsolattal máris hozzáférek az otthon felejtett fájlhoz, vagy elindítok egy letöltést és ha végeztem, kikapcsolom a gépet. Mindezt munkahelyről, vagy notebook-ról mobilnettel..
Linksys WTR54G nálam 3 évig ment, aztán havonta lefagyott (Reset megoldotta) firmware-t cseréltem azóta megint megy (kb 1 éve). Közben barátaimnál 3 SMC-t dobtam ki, mert megállnak és semmire, soha többet nem reagálnak (kb1-2 év után).
TPLink nem túl régi cucc, egy helyen megy egy éve, nincs vele baj, "kici,ócó". Hosszabb távú tapasztalatom nincs.
Esetleg ha az egyik túl olcsó, a másik túl drága, próbálj egy D-Linket. Tapasztalatom nincs, de majd más biztos ír.
Ha most kéne vennem, linksys.
TPLink nem túl régi cucc, egy helyen megy egy éve, nincs vele baj, "kici,ócó". Hosszabb távú tapasztalatom nincs.
Esetleg ha az egyik túl olcsó, a másik túl drága, próbálj egy D-Linket. Tapasztalatom nincs, de majd más biztos ír.
Ha most kéne vennem, linksys.
Előzmény: zakany (#7)
Linksys is jó cucc, csak az már picit drágább. Van a szekrényemben egy linksys router, csak nem wifis, ezért nem használom. Ha valakinek kéne, csak szóljon, leboltolhatjuk.
Előzmény: Gabe (#13)
Én most egy Linksys WRT54GC nevű szerkezeten keresztül kommunikálok. Ez az állapot nagyjából fél éve áll fenn, akkor programoztuk fel, azóta egyszer kellett újraindítani (tápfesz ki/be).
Előtte 11 hónapig egy SMC Barricade N 802.11N dolgozott, aztán egy vihar tönkretette. Kicserélték garanciában, felprogramoztuk, de azóta is ott áll a fenti ideiglenesen bekapcsolt mellett tartalékként :)
Előtte 11 hónapig egy SMC Barricade N 802.11N dolgozott, aztán egy vihar tönkretette. Kicserélték garanciában, felprogramoztuk, de azóta is ott áll a fenti ideiglenesen bekapcsolt mellett tartalékként :)
Netgear wgr 614
Egyszer beállítottam oszt megy. Már vagy három éve.
Akkor volt valahol 7k körül.
Egyszer beállítottam oszt megy. Már vagy három éve.
Akkor volt valahol 7k körül.
Nekem meg ez van: [link] (szintén TP-LINK)
Teljesen meg vagyok vele elégedve!
Még én is könnyen be tudtam állítani. :o)
Teljesen meg vagyok vele elégedve!
Még én is könnyen be tudtam állítani. :o)
Előzmény: Bacu (#10)
tp-link!
Nem jól adja a jelet, még hátul a kertben is tudom fogni, pedig a szobám az emelet túloldalán van.
Konfigolni nagyon könnyű volt, azóta semmi gond nincs vele.
Ha gondolod megnézhetem a típusát is... de ez tényleg nagyon jó cucc! (nekem a rendszergazda kollégám ajánlotta)
Nem jól adja a jelet, még hátul a kertben is tudom fogni, pedig a szobám az emelet túloldalán van.
Konfigolni nagyon könnyű volt, azóta semmi gond nincs vele.
Ha gondolod megnézhetem a típusát is... de ez tényleg nagyon jó cucc! (nekem a rendszergazda kollégám ajánlotta)
Valaki tud nekem valami normális, de viszonylag olcsó wifi router típust ajánlani? (ami otthon már bevált)
köszi!
köszi!
Palmot keresek. Nem, nem időutazásra készülök, hanem barlangtérképezéshez kellene. Nem is nekem, hanem a kis csoportomnak lesz. Nemes célra, természetesen. :)
A barlangászok azonban általában csórók, így sok pénz nincs rá, tehát valami akciós darab kellene, amelyet már amúgy sem szeret a gazdája. ;)
Csak egyetlen dolog lenne fontos, hogy tudjon BT-t.
Kösz.
A barlangászok azonban általában csórók, így sok pénz nincs rá, tehát valami akciós darab kellene, amelyet már amúgy sem szeret a gazdája. ;)
Csak egyetlen dolog lenne fontos, hogy tudjon BT-t.
Kösz.
A PC Sutaba agyazott zenebabralo (Nokia Music, vagy mi a csecs) a legutobbi frissulesnel at is keresztelte magat Ovi Playerre. Ennek ellener nem beszel az E90-nel. Tudom, hogy osregi kifutott tipus, meg a kameraja is csak 3.2Mpx-es, de hat akkor is...
Házigazda
Előzmény: scele (#4)
A PC-Suta használata már ciki nokia telefonok kezelésére számítógépről. Született egy új nem mondanám, hogy jobb szoftver erre, de legalább egy alternatíva. Próbálja ki azt: [link]
A kezelése nagyjából tényleg ovi.
A lejátszás terén pedig javasolnám a [link]
weblap böngészését. Igyen van a regisztráció és biztosan talál valami megfelelő szoftvert.
A kezelése nagyjából tényleg ovi.
A lejátszás terén pedig javasolnám a [link]
weblap böngészését. Igyen van a regisztráció és biztosan talál valami megfelelő szoftvert.
Előzmény: magpet (#2)
Kérdezd meg magpetet! Tudtommal nagyon vágja az efféle kütyüs dolgokat, nekem már többször önzetlenül segített.
Előzmény: magpet (#2)
Segítség, mert megőrülök!
Kitaláltam, hogy rendet teszek zeneileg az E90-en. Van neki egy médialejátszója, ami kezeli a playlisteket is. A jelenlegi káoszt leszedtem, tennék fel pár albumot, valamint ezekhez playlisteket. (Sajnos az E90 lejátszója nem nem képes az ID3 tagek alapján saját listát összedobni hirtelen pl. album címe alapján). A tényállás:
-A zenék szépen felmennek, ez nem nagy mutatvány. Az E90 saját playlist-szerkeszőjét hanyagolnám, mert gyötrelmes: ömlesztve látom az összes nótát, de csak címet. Se album, se előadó, nincs kedvem válogatni, mint Hamupipőke.
-A Nokia PC-Suta tartalmaz ugyan valami pokolian lassú zenekezelő izét, de az valamiért nem áll szóba az E90-nel. Büszkén írja is, hogy nem minden Nokia telefonnal kompatibilis. A Nokia saját szoftvere. Hehe.
-Az egyéb PC-s szoftverrel előállított m3u playlist pedig az E90 számára invalid.
Van valakinek hasonló baja, netán megoldása? Gyanítom, hogy a többi E** típusnál is bele lehet szaladni ilyesmibe. Érdekelne a működő playlist előállítás titka, vagy esetleg egy kiválóan stabil, és m3u-t békében fogyasztó, free player az E90-re.
Tudom, a telefon telefonálásra való. Viszont igen kényelmes pl. motoron vagy bringán, hoyg szépen szól a dal bluetoothon, majd ha bejön egy hívás, arról se maradok le. :)
Kitaláltam, hogy rendet teszek zeneileg az E90-en. Van neki egy médialejátszója, ami kezeli a playlisteket is. A jelenlegi káoszt leszedtem, tennék fel pár albumot, valamint ezekhez playlisteket. (Sajnos az E90 lejátszója nem nem képes az ID3 tagek alapján saját listát összedobni hirtelen pl. album címe alapján). A tényállás:
-A zenék szépen felmennek, ez nem nagy mutatvány. Az E90 saját playlist-szerkeszőjét hanyagolnám, mert gyötrelmes: ömlesztve látom az összes nótát, de csak címet. Se album, se előadó, nincs kedvem válogatni, mint Hamupipőke.
-A Nokia PC-Suta tartalmaz ugyan valami pokolian lassú zenekezelő izét, de az valamiért nem áll szóba az E90-nel. Büszkén írja is, hogy nem minden Nokia telefonnal kompatibilis. A Nokia saját szoftvere. Hehe.
-Az egyéb PC-s szoftverrel előállított m3u playlist pedig az E90 számára invalid.
Van valakinek hasonló baja, netán megoldása? Gyanítom, hogy a többi E** típusnál is bele lehet szaladni ilyesmibe. Érdekelne a működő playlist előállítás titka, vagy esetleg egy kiválóan stabil, és m3u-t békében fogyasztó, free player az E90-re.
Tudom, a telefon telefonálásra való. Viszont igen kényelmes pl. motoron vagy bringán, hoyg szépen szól a dal bluetoothon, majd ha bejön egy hívás, arról se maradok le. :)
Házigazda
Általános készülékesdi fórumra gondoltam. A mindenféle GPS-eket megvitatjuk a "szaktopikokban", de a magunkfajtának ezen kívül azért akad a háztartásban sok egyéb izé, amivel kapcsolatban kérdés merülhet fel. Most megírom az első hozzászólást. :)
Házigazda