Telefon, PDA, kamera, MP3-lejátszó, mosógép, trolibusz. Akármi.
Szerintem akkor jól haladsz, nagyjából ennek kell történnie. Hajrá!
Házigazda
Előzmény: ID-24 (#127)
Modellboltban találtam, azt hiszem plexipolírozó a neve, de nem tudom pontosan. Bementem, előadtam mire kell, az ember meg elővette a fiókból. Tamiya. :)
Előzmény: Yoss (#119)
A CD-ről bootoltam.
Egyelőre: "A telepítő formáz"
Mágnes most nincs nálam, de volt egy CD-m. :)
Egyelőre: "A telepítő formáz"
Mágnes most nincs nálam, de volt egy CD-m. :)
Játékvezető
Majd lesznek igazi szakértők is, de addig:
-Egy üzemben lévő win alatti alkalmazás (TC) nem tudja "maga alatt" leformázni a HDD-t.
-Indításkor próbálj bejutni a DOS-ba (talán bootolás közben DEL-nyomogatás?), és innen adj format parancsot!
-Megeshet, hogy az oprendszer telepítő lemezedet innen indítva ő is megteszi az összes ilyesmit.
-Egy üzemben lévő win alatti alkalmazás (TC) nem tudja "maga alatt" leformázni a HDD-t.
-Indításkor próbálj bejutni a DOS-ba (talán bootolás közben DEL-nyomogatás?), és innen adj format parancsot!
-Megeshet, hogy az oprendszer telepítő lemezedet innen indítva ő is megteszi az összes ilyesmit.
Házigazda
Előzmény: ID-24 (#122)
Szerintem azért nem tudod leformázni, mert a formázni kívánt meghajtóról futtatod a Total Commandert.
"Magad alatt" nem tudsz formázni.
Ha mindent törölni akarsz és esetleg a Windows-t újrarakni, akkor javaslom, hogy bootolj be a Windows CD-ről és az installnál le tudsz mindent törölni, még a particiót is.
Így szűz winchesterre tudod feltenni a Windowst.
Ügyelj arra, hogy a Windows installhoz meglegyenek a notebookod driverei.
"Magad alatt" nem tudsz formázni.
Ha mindent törölni akarsz és esetleg a Windows-t újrarakni, akkor javaslom, hogy bootolj be a Windows CD-ről és az installnál le tudsz mindent törölni, még a particiót is.
Így szűz winchesterre tudod feltenni a Windowst.
Ügyelj arra, hogy a Windows installhoz meglegyenek a notebookod driverei.
Előzmény: ID-24 (#122)
Előszedtem egy régi notebookomat, de annyira lassú, hogy le kéne törölni róla mindent.
A Totalcommander format c: parancs nem akar működni.
Milyen gyors és egyszerű megoldás van?
A Totalcommander format c: parancs nem akar működni.
Milyen gyors és egyszerű megoldás van?
Játékvezető
(Hozzátenném, hogy szerintem a fogkrém ugyanilyen hatékony, és jóval olcsóbb...)
Előzmény: Csigabiga (#120)
Olyan nekem is kéne. Lehetne tudni a lötty elnevezését és vélhető beszerzési helyét? Előre is köszi.
Előzmény: mudman (#116)
Igen. Egy boltban, kis nyomorult lelkű hülyegyerekek által összekarcolt elejű autórádiót vettünk viccesen olcsón, azt csináltam széppé vele. Megérte. :)
Előzmény: magpet (#117)
Van karctalanító krémem. Nem volt olcsó. :)
Ha kell adok belőle, kifejezetten műanyag-polírozásra termett, japán termék.
Ha kell adok belőle, kifejezetten műanyag-polírozásra termett, japán termék.
Előzmény: magpet (#108)
Ezt a fogkrémes trükköt már hallottam, talán ezt fogom megpróbálni. Ez nem egy konkrát karc, hanem egy fiom karcokkal gazdagon "ködölt" terület. Köszönöm a tippet, hátha...
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#110)
Kijelenthetem, hogy nem én voltam!
:-))))))))
Tegnap se a BIX-nél, se a budaörsi központjuknál nem jártunk.
S az elvágott optikai kábel is messze van töletek.
:-))))))))
Tegnap se a BIX-nél, se a budaörsi központjuknál nem jártunk.
S az elvágott optikai kábel is messze van töletek.
Előzmény: BaliaGy (#111)
Na ma reggelre a Datanet központjában valami úgy megállt, hogy telefonálni sem tudtunk... És persze net sem volt.
Azt mondták hogy pár helyen valamit újra kellett indítaniuk, de minimum 3-4 órán keresztül nem volt szolgáltatás. (Én ma reggel 7-kor próbáltam a leveleimet elolvasni, de nem kizárt hogy már tegnap sem volt netünk, tegnap nem voltam gép előtt)
Azt mondták hogy pár helyen valamit újra kellett indítaniuk, de minimum 3-4 órán keresztül nem volt szolgáltatás. (Én ma reggel 7-kor próbáltam a leveleimet elolvasni, de nem kizárt hogy már tegnap sem volt netünk, tegnap nem voltam gép előtt)
Előzmény: BaliaGy (#105)
Rengeteg műanyag üvegű karóráról tüntettem már el kisebb karcokat.
Az én módszerem az volt, hogy filc-anyagra nyomtam egy kevés fogkrémet, adtam hozzá pár csepp vizet, aztán kézzel, a karcra merőleges irányban oda-vissza dörzsöléssel eltüntettem a karcot. Ez a művelet a karc mélységétől függően elég sok ideig is eltarthatott. Aztán, ha már nem látszott a karc, körkörös mozdulatokkal, sokkal kisebb rányomással finomítottam a felületen, majd ugyanezt megismételtem a filc egy olyan területén, ahol nincs fogkrém. Legtöbbször sikerült teljesen újjá varázsolni az órát.
Az én módszerem az volt, hogy filc-anyagra nyomtam egy kevés fogkrémet, adtam hozzá pár csepp vizet, aztán kézzel, a karcra merőleges irányban oda-vissza dörzsöléssel eltüntettem a karcot. Ez a művelet a karc mélységétől függően elég sok ideig is eltarthatott. Aztán, ha már nem látszott a karc, körkörös mozdulatokkal, sokkal kisebb rányomással finomítottam a felületen, majd ugyanezt megismételtem a filc egy olyan területén, ahol nincs fogkrém. Legtöbbször sikerült teljesen újjá varázsolni az órát.
a karc méretétől (mélységétől) függ..
Van sok csodapaszta, meg minden féle hülye trükk..
cigihamu.. etc.. (nekem ezek még soha nem segítettek :)) De lehet csak én csináltam rosszul!
Van sok csodapaszta, meg minden féle hülye trükk..
cigihamu.. etc.. (nekem ezek még soha nem segítettek :)) De lehet csak én csináltam rosszul!
Adott egy lepesszamlalo, az o kijelzojen pedig a szokott plexi vedelem. Ez mar igen rondan karcos a zsebben hordastol. Szerintetek ez valahogy rendbehozhato (csuda-csiszolopaszta es hasonlok), vagy szokjam meg a karcokat?
Házigazda
Senki sem vállal 100% üzembiztonságot. A 98-99% már jónak számít, de éves viszonylatban abba is belefér 1 hét kiesés. Még ha nem is egyszerre. Vagy másképp számolva napi majdnem fél óra is. Ha tutit akarsz, azért fizetni kell és redundáns kapcsolatot építenek ki..Ha egyáltalán elérhető..
Előzmény: ID-24 (#97)
Szerintem is első körben a szomszédokkal kellene egyeztetned.
Nekem kb. 10 éve kábeles Chello/UPC van, a legnagyobb megelégedésemre. A sebesség persze előfizetés függő, de kimaradást soha nem tapasztaltam.
Azt viszont tudnod kel, hogy egyetlen szolgáltató sem vállal 100%os elérhetőséget.
Többször, több céggel is szerződtem már a munkám során, de általában csak 98-99%-os rendelkezésre állást vállalnak.
Általában a kábeles megoldások hozzák az elvárt szintet, de azért nem árt érdeklődni a szolgáltatás helyi színvonaláról.
Nekem kb. 10 éve kábeles Chello/UPC van, a legnagyobb megelégedésemre. A sebesség persze előfizetés függő, de kimaradást soha nem tapasztaltam.
Azt viszont tudnod kel, hogy egyetlen szolgáltató sem vállal 100%os elérhetőséget.
Többször, több céggel is szerződtem már a munkám során, de általában csak 98-99%-os rendelkezésre állást vállalnak.
Általában a kábeles megoldások hozzák az elvárt szintet, de azért nem árt érdeklődni a szolgáltatás helyi színvonaláról.
Munkahelyemen GTS Datanet van, van, hogy nem működik, vagy csúnyán lelassul, igaz nagyon ritkán.
Ott t-csoportos kábelnet van, 2007. január óta nem volt problémám. (hihetetlennek tűnik...)
Régi lakásomban is ők voltak, 2005 óta, de akkor nagyon sok gondom volt velük. A két lakás közt légvonalban 2,26 km van.
Szerintem nem csak szolgáltatótól függ, hanem a szolgáltatás helyétől is.
Ott t-csoportos kábelnet van, 2007. január óta nem volt problémám. (hihetetlennek tűnik...)
Régi lakásomban is ők voltak, 2005 óta, de akkor nagyon sok gondom volt velük. A két lakás közt légvonalban 2,26 km van.
Szerintem nem csak szolgáltatótól függ, hanem a szolgáltatás helyétől is.
A sebességek: 4Mbit/s -s az előfizetés, otthon 4-4,5 Mbit/s , a cégnél 7-7,5 Mbit/s a mérések szerinti valós letöltési sebesség.
Előzmény: MrZerge (#103)
Nekem a cégnél és otthon is Datanetes ADSL van, nagyon megvagyok elégedve, szakadozás mentes, mindig elérhető az ügyfél szolgálat.
Pár éve volt szerencsém közelről látni az egyik fővárosi wifis internetszolgáltató berendezéseit. Volt benne egy olyan megoldás, ami az adatforgalom elakadása esetén pár másodpercre megszakította bizonyos eszközök 230V-ját, mondván, hogy "ezek időnként megpusztulnak, kell nekik egy reset". Ezekután kicsit sem csodálkoztam a fórumokon mindenféle rejtélyes szakadozásra panaszkodó júzereken :)
Házigazda
Előzmény: Csigabiga (#100)
Nekem anno több évig az interwarenál volt adsl előfizetésem. Abszolút megbízható szolgáltató, sose volt gondom a nettel.
Most a költözködés miatt lemondtam és átmenetileg mobilnettel nyomom a Té-vel. Weboldalakat bámulni, levelezni abszolút rendben van ez is.
Most a költözködés miatt lemondtam és átmenetileg mobilnettel nyomom a Té-vel. Weboldalakat bámulni, levelezni abszolút rendben van ez is.
Korábban én is wifi-n kaptam az internetet egy wireless bridge, meg egy irányított antenna segítségével. Aztán elkezdett szakadozni. Először csak rövidebb időkre, a vége felé meg már napokra. Ekkor besokalltam, és átmentem a júpíszíhez. Azóta folyamatosan van net-em, felénk tökéletesnek mondható a szolgáltatás.
A wireless szolgáltatásnál előfordulhat, hogy az én ketyerém döglött meg - amióta leszereltem a cucot, a dobozában pihen...
A wireless szolgáltatásnál előfordulhat, hogy az én ketyerém döglött meg - amióta leszereltem a cucot, a dobozában pihen...
Nálam is ez van mostanában, percekre leáll vezeték nélkül minden, aztán egyszer csak újra tölt, majd megint megáll, ha a Mozilla épp megy, akkor az Explorer nem és fordítva....
Pont az UPC-vel nincs tapasztalatom, de próbáltam már kábeltévés és ADSL internetet is. Mindkettőnél előfordult rövidebb-hosszabb idejű kiesés. Ez bárhol előfordul, és még csak nem is feltétlenül szolgáltató függő: lehet, hogy az egyik területen az UPC teljesen jó, máshol meg csapnivaló. Kérdezd meg a szomszédjaidat, nekik mi a tapasztalatuk, de még ez sem garancia semmire. :-)
Komoly problémám akadt az internet szolgáltatómmal. Vezeték nélküli kapcsolatban vagyok velük már kb. 7 éve. Az utóbbi időben azonban akadozik a szolgáltatás, ami annyit jelent, hogy nem mindig kapok jelet. Általában csak percekre marad ki, de nekem a munkámhoz folyamatos internetkapcsolatra van szükségem.
Azt szeretném tudni, hogy például a kábeles UPC internet abszolút megbízható-e? Az nem baj ha néha ingadozik a sávszélesség, de van-e folyamatos kapcsolat?
Van valakinek ilyen tapasztalata?
Egyáltalán, máshol előfordulhat, hogy percekig nincs jel/internet kapcsolat?
Azt szeretném tudni, hogy például a kábeles UPC internet abszolút megbízható-e? Az nem baj ha néha ingadozik a sávszélesség, de van-e folyamatos kapcsolat?
Van valakinek ilyen tapasztalata?
Egyáltalán, máshol előfordulhat, hogy percekig nincs jel/internet kapcsolat?
Játékvezető
Szerezzek neked UV álló (kültéri) CAT5e kábelt? :) Az legalább egy évvel tovább bírja :)
Előzmény: feri60 (#89)
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata Silva EX3 * típusú lépésszámlálóval kapcsolatban?
Van valakinek tapasztalata Silva EX3 * típusú lépésszámlálóval kapcsolatban?
A "kábel a legbiztonságosabb" témáról az jut eszembe, hogy egy kollega évekig úgy nézett TV-t, hogy a szomszéddal közös fal mellé fektetett egy szalagkábelt, ami a fal túlsó oldalán futó koax sugárzásából összeszedett annyi jelet, amennyi a tv tuneréhez kellett.
Nem mondom, hogy az UTP kábel is ennyire sugároz, de érhetnek meglepetések mindenkit.
Ha államtitkot visztek át kábelen, akkor STP és 3 méterenként kutyásőr.
A wifi kiterjesztésre pedig egy jó megoldás a wifi bridge.
Nálunk ez úgy van megoldva (panelház), hogy nálam egy wrt54gl a gyári antennájával, 2 db 20 centis vasbeton fallal arrébb és egy emelettel lejjebb (födém!) egy access point még gyíkabb antennával, és újrasugározza a routerem jelét. A jelszint tűrhető, de ilyenkor a sebesség feleződik, a +1 láncszem miatt.
Ha a teljes sebesség kell, és kábelezés megoldható, érdemesebb dróton elvinni az acces pointig a jelet.
Nem mondom, hogy az UTP kábel is ennyire sugároz, de érhetnek meglepetések mindenkit.
Ha államtitkot visztek át kábelen, akkor STP és 3 méterenként kutyásőr.
A wifi kiterjesztésre pedig egy jó megoldás a wifi bridge.
Nálunk ez úgy van megoldva (panelház), hogy nálam egy wrt54gl a gyári antennájával, 2 db 20 centis vasbeton fallal arrébb és egy emelettel lejjebb (födém!) egy access point még gyíkabb antennával, és újrasugározza a routerem jelét. A jelszint tűrhető, de ilyenkor a sebesség feleződik, a +1 láncszem miatt.
Ha a teljes sebesség kell, és kábelezés megoldható, érdemesebb dróton elvinni az acces pointig a jelet.
Fel tudom vezetni a padlásra, onnét meg tovább. Nem lesz kitéve napnak, esőnek.
Játékvezető
Előzmény: apexsek (#90)
Köszönöm az ötleteket!
Azt már látom, hogy kábelt kell használnom, és az javaslatok alapján már el tudom indítani a keresést.
Azt már látom, hogy kábelt kell használnom, és az javaslatok alapján már el tudom indítani a keresést.
Játékvezető
Szerintem simán dobj ki egy cat6-os kábelt pont-pont-ba.
35m-en még erősítés se kell.
Elég a cat5-ös is, de ha nagyobb sebességre van szükséged, a cat-6 jobb.
Sőt, ha UTP helyett FTP-t, vagy SFTP-t is használhatsz.
Ez már apróság.
Mondjuk az SFTP strapabírób talán.
Földbe szándékozod rakni, vagy légkábelen viszed át?
35m-en még erősítés se kell.
Elég a cat5-ös is, de ha nagyobb sebességre van szükséged, a cat-6 jobb.
Sőt, ha UTP helyett FTP-t, vagy SFTP-t is használhatsz.
Ez már apróság.
Mondjuk az SFTP strapabírób talán.
Földbe szándékozod rakni, vagy légkábelen viszed át?
Előzmény: ID-24 (#86)
Nálam otthon két szomszédos épület (családi ház) között ennek kb. a duplája távolságon működik 4-5 éve, hibátlanul egy közönséges kat5 vezeték, 2 mm-es horganyzott drót mellé tekerve. Még van benne úgy 5 év, addigra a kint lévő szakaszt megeszi az uv sugárzás, de kis költséggel és munkával cserélhető.
Előzmény: ID-24 (#80)
A levegőből minden lelopható:) A kábelt nem helyettesíti semmilyen kódolás.
DE
Azért nem kell túlzásokba esni. Nem áll minden kertben (vagy 100-200 méteres körzetében) egy hacker!
(főleg ilyen nagy tudással)
Persze, fő a biztonság. De a visszaélések (ha csak nem külön célszemélyről van szó*) akkor inkább a szállodában, kávézóban netező (gazdag külföldiek) adataira fog rámászni.
*itt is inkább egy vírusírtók által még nem ismert trojant fog beküldeni.. vagy bármi más.. (szerintem, de lehet tévedek)
DE
Azért nem kell túlzásokba esni. Nem áll minden kertben (vagy 100-200 méteres körzetében) egy hacker!
(főleg ilyen nagy tudással)
Persze, fő a biztonság. De a visszaélések (ha csak nem külön célszemélyről van szó*) akkor inkább a szállodában, kávézóban netező (gazdag külföldiek) adataira fog rámászni.
*itt is inkább egy vírusírtók által még nem ismert trojant fog beküldeni.. vagy bármi más.. (szerintem, de lehet tévedek)
Ha maradsz a vezeték nélküli router-nél, akkor WPA, AES titkosítást keress a leírásban. A WPA TKIP már nem jó, egy japán egyetemen tavaly nyáron feltörték.
Előzmény: ID-24 (#62)
Talán egy folyamatos banki adatforgalomra hasonlít a legjobban. Adatlekérdezés, feltöltés. Nem nagyméretű fájlok továbbítása.
Játékvezető
Előzmény: zferke (#82)
Itt a megoldás!
Komolyan érdemes lenne jobban körbejárnod ezt a témát, mert elég jól hangzik, ha valóban így van: DEVOLO dLAN 200 AVplus
DEVOLO dLAN 200 AVplus
Sávszélesség
* Maximális adatátviteli sebesség: 200 Mbit/s
Összekapcsolhatóság
* Kapcsolódási technológia: vezetékes
* csatolófelület típus: Ethernet
* Ethernet/LAN csatlakozás
Hálózat
* Hálózat jellemzők: CSMA/CA
* Maximális működtetési távolság: 200 M
* Moduláció: OFDM - 1155, 1024/256/64-QAM, QPSK, BPSK
Komolyan érdemes lenne jobban körbejárnod ezt a témát, mert elég jól hangzik, ha valóban így van: DEVOLO dLAN 200 AVplus
DEVOLO dLAN 200 AVplus
Sávszélesség
* Maximális adatátviteli sebesség: 200 Mbit/s
Összekapcsolhatóság
* Kapcsolódási technológia: vezetékes
* csatolófelület típus: Ethernet
* Ethernet/LAN csatlakozás
Hálózat
* Hálózat jellemzők: CSMA/CA
* Maximális működtetési távolság: 200 M
* Moduláció: OFDM - 1155, 1024/256/64-QAM, QPSK, BPSK
Előzmény: ID-24 (#80)