Telefon, PDA, kamera, MP3-lejátszó, mosógép, trolibusz. Akármi.
Még mindig keresek olyan tudóst aki meg tudná mondani, hogy a pda-k melyeken wm6.5 fut, mi alapján állapítják meg a kommunikációs csatornák (usb, wifi, gprs) prioritását. És ez állítható e valahol? Esetleg van erre valami alkalmazás? Esetleg olyan progi van e ami megmutatja, hogy 'most éppen' min forgalmazza az adatot?
Üdv!
Tud valaki olyan progit wm6.5-re amivel be lehet állítani egy pda/pna-án a rendelkezésre álló adatforgalmazási csatornák prioritást? Pl.: Gprs, wi-fi, kábeles kapcsolat internetes pc-re, stb
Esetleg ez minden pda/pna-n állítható csak nem találom?
Tud valaki olyan progit wm6.5-re amivel be lehet állítani egy pda/pna-án a rendelkezésre álló adatforgalmazási csatornák prioritást? Pl.: Gprs, wi-fi, kábeles kapcsolat internetes pc-re, stb
Esetleg ez minden pda/pna-n állítható csak nem találom?
Most haza jött a gyerek.
Elkoboztam a laptopját:)
Az Ő gépén látszik az asztali és az enyém, az asztaliról látszik a gyereké, az enyémről meg csak az övé.
Tehát én ebből az gondolom, hogy a router jól teszi a dolgát, a gépeken kéne állítani valamit.
Az asztali gép XP SP3, mindkét laptop Win7 Home Premium.
Elkoboztam a laptopját:)
Az Ő gépén látszik az asztali és az enyém, az asztaliról látszik a gyereké, az enyémről meg csak az övé.
Tehát én ebből az gondolom, hogy a router jól teszi a dolgát, a gépeken kéne állítani valamit.
Az asztali gép XP SP3, mindkét laptop Win7 Home Premium.
Előzmény: Schnitt (#226)
Az ipconfig-al kiolvasott konfigurációk egyeznek?
A hálózati maszk beálítása pl. mindkét gépen ugyanaz?
(valami olyamit kellene látnod, hogy 255.255.255.0 vagy hasonló, de a lényeg az, hogy ugyanolyan legyen)
A hálózati maszk beálítása pl. mindkét gépen ugyanaz?
(valami olyamit kellene látnod, hogy 255.255.255.0 vagy hasonló, de a lényeg az, hogy ugyanolyan legyen)
Előzmény: agyorgy (#227)
Nna...
Pingeltem a gépeket, az egyik irányba van válasz (laptop - asztali),
a másik irányba "...nem található állomás..."
Pingeltem a gépeket, az egyik irányba van válasz (laptop - asztali),
a másik irányba "...nem található állomás..."
Előzmény: Bluedog (#224)
A drótos gépek sem látják egymást, vagy csak a wifisek?
Van a "wireless" lapon egy "AP isolation" sor, ami ha ON állásban van, akkor a wifis gépek csak a routert látják, egymást nem, illetve a drótosok sem látják a wifiseket.
Ezt kéne OFF ra billenteni.

Van a "wireless" lapon egy "AP isolation" sor, ami ha ON állásban van, akkor a wifis gépek csak a routert látják, egymást nem, illetve a drótosok sem látják a wifiseket.
Ezt kéne OFF ra billenteni.

Előzmény: agyorgy (#223)
Milyen IP címeket kaptak a gépek?
(Ezt a pl. a konzolablakban - start menü/futtatás/cmd - kiadott ipconfig [enter] paranccsal tudod ellenőrizni)
Ha megvan a két gép IP címe, akkor ugyanebbe az ablakba írd be a
ping másik gép IP címe [enter]
(pl. ping 192.168.100.2)
és nézd meg, kapsz-e választ.
(Ezt a pl. a konzolablakban - start menü/futtatás/cmd - kiadott ipconfig [enter] paranccsal tudod ellenőrizni)
Ha megvan a két gép IP címe, akkor ugyanebbe az ablakba írd be a
ping másik gép IP címe [enter]
(pl. ping 192.168.100.2)
és nézd meg, kapsz-e választ.
Előzmény: agyorgy (#223)
Meguntam a d-link router hülyeségeit, ezért lecseréltem egy
Linksys WRT54G-re.
Internet rendeben van dróton és WiFi-n is, viszont a számítógépek nem látják egymást.
Gondolom a routeren kéne beállítani valamit, de hiába birkózom a leírással, nem lelem a megoldást.
A gépek azonos munkacsoportban vannak, a d-link óta nem voltak változtatva a beállítások.
Légyszi' segítsen, aki ért az ilyesmihez!
Köszi!
Linksys WRT54G-re.
Internet rendeben van dróton és WiFi-n is, viszont a számítógépek nem látják egymást.
Gondolom a routeren kéne beállítani valamit, de hiába birkózom a leírással, nem lelem a megoldást.
A gépek azonos munkacsoportban vannak, a d-link óta nem voltak változtatva a beállítások.
Légyszi' segítsen, aki ért az ilyesmihez!
Köszi!
Hölgyek, Urak!
Van itt valaki, akinek rokona, üzletfele, ismerőse birtokol Linhof Technika típusú fényképezőgépet? Szeretnék egyet közelebbről is megnézni, mielőtt megőrülök. :)
Jó a Fuji GX680III-as is, de az szerintem itthon reménytelen.
Van itt valaki, akinek rokona, üzletfele, ismerőse birtokol Linhof Technika típusú fényképezőgépet? Szeretnék egyet közelebbről is megnézni, mielőtt megőrülök. :)
Jó a Fuji GX680III-as is, de az szerintem itthon reménytelen.
Számítógépemhez vásárolt külső merevlemezem különálló tápegysége elromlott.
Tud valaki Székesfehérváron vagy Budapesten egy megbízható szervizt/mesterembert aki megnézné/megjavítaná?
Többet nem vásárolok, csak olyat, ami az USB-n keresztül kapja az energiát!:(
Tud valaki Székesfehérváron vagy Budapesten egy megbízható szervizt/mesterembert aki megnézné/megjavítaná?
Többet nem vásárolok, csak olyat, ami az USB-n keresztül kapja az energiát!:(
Tettem én vele mindent!
Újraformáztam, FAT32-sre. Betettem a Vistába, OK, a Vista elindult. Majd feltöltöttem rá a tuhus térképet, installerrel. Nem is indul azóta...
Nem lehet, hogy a térkép a ludas ebben?
Újraformáztam, FAT32-sre. Betettem a Vistába, OK, a Vista elindult. Majd feltöltöttem rá a tuhus térképet, installerrel. Nem is indul azóta...
Nem lehet, hogy a térkép a ludas ebben?
Előzmény: pgyp (#214)
Segítség!!
Megleptem magam egy etrex-el kellene hozzá adatkábel
Megleptem magam egy etrex-el kellene hozzá adatkábel
Ok, tényleg, vakegér lettem, szinte annyiféle kártyám, ahányféle kütyüm... ezt benéztem: természetesen MicroSD, jól gondolod!
De ettől még nem megy...
De ettől még nem megy...
Előzmény: halaszkiraly (#215)
Idézet
"Másik kártya a Garminba, üresen, simán indul. Tehát a Garmin Vista - M2 kártya páros (általában) müxik."
Gondolom inkább MicroSd, vagy transflash, mint M2...
(M2 a "Memory Stick" kicsinyített változata, a transflash, meg a SD-n alapul)
Előzmény: szabti (#213)
Töröld le a kártyáról a gmapsupp.img fájlt kártyaolvasóan, majd tedd vissza a Vistába, szerintem működni fog. Tuhut pedig frissítsd vagy másik termékre válts (az omp-se kimenetekkel nem szokott ilyen gond lenni)
Előzmény: szabti (#213)
Frissítettem (volna) a turhus térképet a Vistámon, egy darabig szépen ment is a dolog. Majd egyszer csak kikapcsolt a készülék. Kapcsolom vissza, felvillan a képenyője, kikapcs. Párszor még próbálkozom, eredmény dettó.
Kiveszem az M2 memóriakártyát, simán indul a készülék.
A kártyát beteszem kártyaolvasóba, látom, törlöm, formázom, írom. Vissza Garminban, nem indul a kütyü megint.
Kártya be egy Samsung telóba, látja és használatba is veszi: mehet rá zene, kép. Müxik.
Másik kártya a Garminba, üresen, simán indul. Tehát a Garmin Vista - M2 kártya páros (általában) müxik.
Lehet még életet lehelni előző kártyámba, hogy ismét használhassam a GARMIN eTrex Vista HCx-emmel?
Kiveszem az M2 memóriakártyát, simán indul a készülék.
A kártyát beteszem kártyaolvasóba, látom, törlöm, formázom, írom. Vissza Garminban, nem indul a kütyü megint.
Kártya be egy Samsung telóba, látja és használatba is veszi: mehet rá zene, kép. Müxik.
Másik kártya a Garminba, üresen, simán indul. Tehát a Garmin Vista - M2 kártya páros (általában) müxik.
Lehet még életet lehelni előző kártyámba, hogy ismét használhassam a GARMIN eTrex Vista HCx-emmel?
Rohanni?....bolond lennék...ez úszik magától,csak verni kell a vizet habosra ...kérem tisztelettel...ez kajak :-))
Előzmény: magpet (#211)
Az Oregon550 csak Garmin pulzusmérővel beszél, ez tény.
Tényleg nézz rá a pulzusmeres.hu-ra, ők fognak tudni segíteni. Biztos, hogy az olcsóbb műfajban is akadnak használható darabok.
Tényleg nézz rá a pulzusmeres.hu-ra, ők fognak tudni segíteni. Biztos, hogy az olcsóbb műfajban is akadnak használható darabok.
Házigazda
Előzmény: yumi (#208)
Köszönöm válaszaitokat.
Magpet, nézegethetem én naphosszat a monitoron az FR60-at, de "nem érem fel".
Az "egyéb" gyártmányú pulzusszámlálók jeladóival gyanítom az O550- nem hajlandó kommunikálni .Csak egy pajzán gondolat volt....:-))
Magpet, nézegethetem én naphosszat a monitoron az FR60-at, de "nem érem fel".
Az "egyéb" gyártmányú pulzusszámlálók jeladóival gyanítom az O550- nem hajlandó kommunikálni .Csak egy pajzán gondolat volt....:-))
Előzmény: magpet (#207)
Nezd meg oket: pulzusmeres.hu
Rendes tarsasag, iismerem oket, es ertenek a dologhoz.
Persze letezik Garmin is, a FR60-as sorozatot nezegsd! :)
Rendes tarsasag, iismerem oket, es ertenek a dologhoz.
Persze letezik Garmin is, a FR60-as sorozatot nezegsd! :)
Házigazda
Előzmény: yumi (#205)
Pár éve vettem Hervis-es 5000 Ft-os pulzusmérős órát apámnak. Ő nem nagyon használta, így időnként kipróbáltam. Tökéletesen működik minden funkciója. Nincsen összehasonlítási alapom más, márkásabb cuccokkal, de ez hiba nélkül üzemel - szerintem megérte az árát.
Előzmény: yumi (#205)
Tanácsot kérnék....pulzusmérő karórát melyiket szabad megvenni.
Felhasználási terület: maratoni kajakozás ,nem élsport de közeli :-)) néha úgy érzem,túlhajtom magam.....
Beurer PM25 -öt nézegettem.
Hervis,deca,stb..5e ft kat.-ban nem nagyon bízom,de lehet,hogy tévedek?Anyagi keretem sajnos azt nem engedi megvenni, ami műholddal egyből anyósomat is tájékoztatja, hogy túlver a ketyegőm....
Felhasználási terület: maratoni kajakozás ,nem élsport de közeli :-)) néha úgy érzem,túlhajtom magam.....
Beurer PM25 -öt nézegettem.
Hervis,deca,stb..5e ft kat.-ban nem nagyon bízom,de lehet,hogy tévedek?Anyagi keretem sajnos azt nem engedi megvenni, ami műholddal egyből anyósomat is tájékoztatja, hogy túlver a ketyegőm....
A telefonokba sokmindent pakoltak: mobilnet, fényképezőgép, játékok. Aztán mégis maradtak PC-k, notebookok, igazi fényképezőgépek, játék-konzolok.
Arra tippelnék, hogy az igazi GPS-ek is még egy darabig placcon lesznek. A telefonba zsúfolt dolgok működnek, de mindenképpen kompromisszumokkal. Ha mással nem, hát kijelző-mérettel, akku-üzemidővel, vízállósággal.
Arra tippelnék, hogy az igazi GPS-ek is még egy darabig placcon lesznek. A telefonba zsúfolt dolgok működnek, de mindenképpen kompromisszumokkal. Ha mással nem, hát kijelző-mérettel, akku-üzemidővel, vízállósággal.
Házigazda
Előzmény: real (#203)
Az érdekelne, hogy szerintetek milyen irányba fog elmenni a GPSek fejlődése a következő 5-10 évben?
Gondolok itt arra, hogy egyrészt vajon fennmarad-e az önálló GPS mint olyan, vagy véglegesen integrálódik a telefonnal/számítógéppel?
Másrészt mostanság kezdenek a tabletek befutni. Nekem (Oregon) a kijelző sokszor kicsinek tűnik, és elgondolkoztam azon, hogy egy nagy felületű (tablet méretű) túraGPS vajon mennyire volna használható? Egy nagyobb térképet mégiscsak könnyebb átlátni. Igaz ugyan, hogy kézben fogni talán kényelmetlenebb, de egy nagyobb felületű kijelzőn a térkép sokkal átláthatóbb, és ha majd ócsítják a mobilnetet, akkor egy ilyen készülék egyéb funkciói révén is hasznos lehet egy kiránduláson.
Mit gondoltok?
Gondolok itt arra, hogy egyrészt vajon fennmarad-e az önálló GPS mint olyan, vagy véglegesen integrálódik a telefonnal/számítógéppel?
Másrészt mostanság kezdenek a tabletek befutni. Nekem (Oregon) a kijelző sokszor kicsinek tűnik, és elgondolkoztam azon, hogy egy nagy felületű (tablet méretű) túraGPS vajon mennyire volna használható? Egy nagyobb térképet mégiscsak könnyebb átlátni. Igaz ugyan, hogy kézben fogni talán kényelmetlenebb, de egy nagyobb felületű kijelzőn a térkép sokkal átláthatóbb, és ha majd ócsítják a mobilnetet, akkor egy ilyen készülék egyéb funkciói révén is hasznos lehet egy kiránduláson.
Mit gondoltok?
A nullára merítés valóban megöli, de a rendes készülékek 5-10% körül le is állnak. Ettől még formázni (elsőre, vagy az első 2-3 alkalommal) jó hosszan tölteni érdemes. Az enyémmel is ez történt.
Házigazda
Előzmény: Yoss (#201)
Li-Ion akksit teljesen felesleges formázni. Nincs benne memória effektus. Lemeríteni sem kell, sőt kifejezetten nem szereti.
Előzmény: Cualune (#198)
Hm. Iktattam az igényt, mondjuk így. :)
De lehet, hogy még lesznek ezzel kapcsolatosan kérdéseim. :)
De lehet, hogy még lesznek ezzel kapcsolatosan kérdéseim. :)
Előzmény: magpet (#199)
Ha mar Android... Valami normalis ebook reader tipped nincs? Amiket a Market feldobal, azok hulladekok, nem kezelik a magyar karaktereket. Kene egy cucc, ami tud mondjuk txt-t, html-t, pdf-et, es perze az arviztoro tukorfurogepet.
Házigazda
Előzmény: Cualune (#198)
Hozzátenném, élete első napján legalább 10 órát üldögélt töltőn. Rendesen meg lett "formázva" az aksija.
Nálam is... Nem túl sok, az igaz. Csak ha nagyon muszáj, akkor fanyalodom erre a mini-monitorra. :)
Előzmény: magpet (#196)
Az enyém 3 napot bír kb... Ha nem 3G-n ketyeg, csak úgy simán, akkor 4-et is.
Előzmény: magpet (#193)
wifi, bluetooth, kamera? Mondjuk nekem nem androidos a masinám, de a villanyzabálás akkor ugrik meg néha, ha fotózom vele és valami meggondolásból a masina, csak a kamera progiját lövi ki, de magát a kamerát nem kapcsolja le, így az mindenféle látványosság nélkül csendben a háttérben zabálja az akkut.
Előzmény: magpet (#193)
Okostelefonos kérdés. Adva van egy Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro hosszúnevű Android telefon. Nagyon kedves eszköz, egyetlen apró bajom van vele: pokolian zabálja az aksit. Reggel leveszem a töltőről, használom üzemszerűen (időnként telefonálgatás, emilek megtekintése, bepillantok egy-egy fórumba, stb.) monjuk mobilnetről. Nem nonstop nyúzom, de nagyságrendileg beszélgetés 20 perc, mobilnet 30 perc, olvasgatás. Ebben a tempóban a telefon középdélután/este már bizony töltésért kiált. Ez szerintetek normális? Igyekeztem az összes androidos baromságot (automata guglifiók népegetés ha kell, ha nem, telepített programok update-keresgélése) kicsapni, de így is fogy a villany. Én rontok el valamit, vagy ilyen az Android, netán az én példányom beteg?
Mondjuk elég pici cucc, így az akku se nagy, de ennyire még az E90 se zabált. Mit tegyek vele? (A kidobáson, százas szöggel átütésen túl. Vagyis előtt. :)
Mondjuk elég pici cucc, így az akku se nagy, de ennyire még az E90 se zabált. Mit tegyek vele? (A kidobáson, százas szöggel átütésen túl. Vagyis előtt. :)
Házigazda
Köszi! Magpet is ajánlotta.. majd ha konkrétan vásárolni "kell", illetve nem tudok dönteni megkeresem :)
Előzmény: feri60 (#190)
Persze, de vagy ma-holnap, vagy csak 26-a után, a kettő között külföldiában vagyok.
Házigazda
Előzmény: berni (#187)
Van egy játékostársunk, aki Panasonic kamera ügyben mindent tud, amit tudni érdemes. Szerintem nem fog megharagudni, ha megkeresed.
Előzmény: zakany (#180)
Hát végülis igazad van, de azért az összeg durva. Kint volt velük a laptop és szállást kerestek rajta.
Előzmény: zakany (#188)
"egy óra mobil netezésért kiszámláztak nekik 350.000"
ez nem a rúd hibája :) Ha valaki szextelefont hivogat az se lepődjön meg :)
ez nem a rúd hibája :) Ha valaki szextelefont hivogat az se lepődjön meg :)
Előzmény: berni (#187)
Na szóval: 4 napos, főként ausztriai motorozás alatt szinte szó szerint megfőtt 3 pna-s gps (egyik sem az enyém volt, nekem olyanom már nincs)! :D
Konkrétan szétolvadtak az akksik. A Robié csak itthon adta fel, szerencsére elnavigált minket 4 napon át, de a barátoknak a régi egyáltalán nem bírta, viszont az új is csak fél napig. Ráadásul rájuk egyébként is rájár a rúd, előtte 1 hónappal egy horvátországi hétvégén egy óra mobil netezésért kiszámláztak nekik 350.000 Ft-ot. Szóval nagyon kéne az az akcijóóóóó :) Felhívhatlak majd? :)
Konkrétan szétolvadtak az akksik. A Robié csak itthon adta fel, szerencsére elnavigált minket 4 napon át, de a barátoknak a régi egyáltalán nem bírta, viszont az új is csak fél napig. Ráadásul rájuk egyébként is rájár a rúd, előtte 1 hónappal egy horvátországi hétvégén egy óra mobil netezésért kiszámláztak nekik 350.000 Ft-ot. Szóval nagyon kéne az az akcijóóóóó :) Felhívhatlak majd? :)
Előzmény: magpet (#186)
Ezeknél a játékkameráknál ugyanaz szokott lenni a menet, durvább rögzítés csak az "igazi" vasaknál van. Tehát szerintem igen. (Hacsak nem valami hülye skót balmenetes statívot veszel, ugye... :)
Házigazda
Előzmény: Mákos (#182)
szerintem szabványos mind.. vettem 15 éve egy gagyi hama állványt.. eddig mindent rá tudtam csavarni :))
(jó, mikróhullámú sütőt még nem próbáltam)
(jó, mikróhullámú sütőt még nem próbáltam)
Előzmény: Mákos (#182)
Nana! Ki ne csapjanak reklámért :-)
Komolyra fordítva a szót, én még annyit kérdeznék, hogy egy átlag fotóállványra fel lehet-e ezeket a kamerákat tekerni? Addig eljutottam, hogy van ilyen lehetőség, de hogy mi a csavarmenet az már sehol sem derült ki.
Komolyra fordítva a szót, én még annyit kérdeznék, hogy egy átlag fotóállványra fel lehet-e ezeket a kamerákat tekerni? Addig eljutottam, hogy van ilyen lehetőség, de hogy mi a csavarmenet az már sehol sem derült ki.
Előzmény: magpet (#178)