wifi geoláda
1 | 2 |
2011-07-13 09:52:57
Ott van az még a helyén?
Csuhás
Moderátor

Előzmény: magpet (#66)
2011-07-13 09:28:10
Szerintem annak a Vorosko-csiripnek baja van. Nem az egesz technikanak, csakk annak a darabnak.
magpet
Házigazda

Előzmény: rekasi (#65)
2011-07-13 08:42:45
Nekem is van egy csirip-em, még nem helyeztem sehol el, táskában van a kocsiban, a kocsi a garázsban, én a nappaliban (légvonalban 15m), az oregon 450 mindég megtalálja ha bekapcsolom!
rekasi

Előzmény: Omlás (#64)
2011-07-12 15:26:04
ja, és nekem tetszik maga a csirip, mint ötlet, de vagy én vagyok béna, vagy a csirip kiforratlan, vagy mindkettő.
Omlás

2011-07-12 15:21:02
tegyük hozzá, hogy két technikai analfabétáról van szó! :)
Omlás

2011-07-12 14:01:29
Meg lennék lepve, ha Pupu bringájának anyaga képes lenne a rádióhullámok megzavarására... :)

De többet nem írok a témában, tiszteletben tartva Pupu kérését. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: zakany (#61)
2011-07-12 13:37:50
Pedig teljesen egyértelmű! A csiripet megzavarta a bringaváz anyaga és eltérítette a térerőt :)))))
zakany

Előzmény: Pupu (#60)
2011-07-12 13:04:18
Na, ez a csoda is bekövetkezett, Pupu megszólal kütyüs témában...

Bevallom előítéletemet. Már amikor megjelent a Chirp (akárcsak korábban a Wherigo), az volt a benyomásom, hogy nem egyéb ez, mint a Garmin marketing-fogása az értékesítés felturbózására: az is vegyen új készüléket, akinek még jól működik a régi, de nem alkalmas egy új furfangra. Nem is haraptam rá -- már így is épp elég idő megy el játékleírások kinyomtatására, pontok letöltésére, fotók letöltésére, átméretezésére, találatok bejelentésére és az egyéb "molyolásra". Kell nekem még egy függőség? Nem!

Most Máté fiam (Omlás) rávett, hogy kölcsön GPS-szel vadásszuk le a "Helyben mozgó csirip!" és a Vöröskő-vár játékot. OK, nem akarok elzárkózni, bringázzunk egyet, aztán meglátjuk. Nos, az elsőnél, csinálhattunk amit akartunk, "Chirp not found" felirat lett fáradozásaink jutalma. A nálunk levő néhány tízezer forint értékű cucc (két GPS, internetes mobiltelefonok) persze nem elég a rejtő telefonszámának megtudásához, így hát hagyjuk a fenébe az egészet, és menjünk a következőhöz. A szélzsáknál megint "Chirp not found". Ezzel a Chirp iránti igényem nagyon-nagyon hosszú időre előre kielégült. Viszont bringáztunk egy jót!

Kérem, hogy Chirps-matadorok ne fárasszák magukat annak leírásával, hogy mit és hogyan kellett volna, illetve lehetne legközelebb másképp csinálni. Nem érdekel, nem is olvasok bele. Maradok a biciklinél, abban nincs elektronika és informatika.
Pupu

2011-02-22 07:13:14
"ANT+" (lenyeli az oldal a plusz jelet, tehát "ANTplusz") a kulcsszó. Telefongyártók részéről vannak már olyan mondások, hogy felkészítik a kütyüjüket a jel értelmezésére.
yano6ard

Előzmény: Omlás (#58)
2011-02-21 21:44:09
hogyan adja a jelet?
Omlás

Előzmény: akosgy (#55)
2010-12-10 10:53:31
Simán. :) Mindössze egy szénhidrogén-alapú átjátszóegység szükséges: valaki, aki diktálja. :))
akosgy

Előzmény: mudman (#56)
2010-12-10 10:39:49
És PMR-rel? :D
mudman

Előzmény: akosgy (#55)
2010-12-10 10:19:06
Nincs, teljesen más az átviteli technológia.
akosgy

Előzmény: MrZerge (#54)
2010-12-10 08:23:05
Arra nincs esély, hogy a Chirp jelét BlueTooth-s telefonnal fogjuk?
MrZerge

2010-12-02 11:20:57
A vas tudná, mert ANT+ képes ez a jószág is. A netet bogarászva akadtam bele valami forumba, ahol éppen azon kesergett valaki, hogy irt a Garminnak és azt válaszolták, neki, hogy nem tervezik a Colorado firmjének fejlesztését, hogy belehegesszék az ANT+ kezelésének ezirányú részét is.
Togo

Előzmény: magpet (#52)
2010-12-02 10:44:47
Nem tudom, hogy van-e hw különbség. Ha azt nézzük, hogy azzal a bizonyos wireless kapcsolattal egy Colorado képes csevegni egy Oregonnal, akkor arra mernék tippelni, hogy nem nagyon. Ez pont olyan, mint az autós készülékeknél a többpontos útvonaltervezés, vagy a sávinfó: nyilvánvalóan csak szoftver-kérdés, de mégis csak a felsőbb kategória tudja.
A Colorado-Oregon összehasonlításnál ez viszont csak féli állja meg a helyét, mert a Colorado - árát is tekintve - nem mondható alsóbb kategóriás készüléknek.
Hiába, a tech világ súlyos pörgése: a "régi" vasakat már nem támogatja a gyártó... :(
magpet
Házigazda

Előzmény: rekasi (#51)
2010-12-02 10:36:29
Colorado tulajdonosok nevében tiltakozom, pedig a "vasban" benne van a lehetőség csak öt perc programozás és örülhetnénk, vesszenek a garmin marketingesek! ;-)
Juszt sem veszek másik túra GPS-t! (ez még nem 100%)
rekasi

2010-12-01 09:23:29
Ekkora:[kép]
mudman

Előzmény: apexsek (#35)
2010-12-01 09:23:10
Többféle fronton is lehet rá lehetőséged:

-a játék körül is előfordulhat, legalábbis a madarak ezt csiripelik :) Na jó, ez annyira rossz volt, hogy elnézést is kérek miatta hirtelen! :)

-nyerhetsz is ilyet, a díjak között is láttam felbukkanni. Ha Te nyered, azonnal élesítheted mindenki örömére. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Gubirobi (#47)
2010-12-01 08:56:08
Frissítetted már a firmware-ét a Csirip megjelenése óta?
Ha nem, akkor még nem láthatod, mert nincs benne.
Csigabiga

Előzmény: H.Gábor (#46)
2010-12-01 08:25:22
Beállítás / Geocache / Chirp keresés
DDRKT6-on remélem betesztelhetem!:)
Gubirobi

Előzmény: H.Gábor (#46)
2010-12-01 08:12:51
Az 550-ben hol kéne látnom a chirp menüt?
H.Gábor

Előzmény: akosgy (#43)
2010-10-29 23:30:44
Kellett már neked laborba vinni mintát?
Ha az sikerült, bármi sikerülhet, spatula kérdése az egész.
Bocsánat, ha valaki vizuális típus (mint én)
:DDD
feri60

Előzmény: zakany (#37)
2010-10-29 22:53:06
Igen, a "beacon" megnevezés miatt gyanakodtam én is ilyesmire. Közben feltettem a 4.00-s firmware-t az 550-esre, ebben van már chirp támogatás. :) Lett "Program chirp" menüpont is. Valóban nem lehet túl bonyolult az az eszköz, amit Oregonról lehet programozni. :))
akosgy

Előzmény: magpet (#39)
2010-10-29 22:51:03
Állítólag 10m hatótávolsága. ( MGKE-kompatíbilis. :-P ) Viszont az elem 1 évig bírja benne, utána cserélni kell, szóval nagyon ne heggesszed le! :)
akosgy

Előzmény: apexsek (#40)
2010-10-29 22:49:13
javítás, hogy értelmezhetőbb legyen:
"...nem is lehetne esetleg elővenni..."
helyett:
Nem is kellene elővenni.
apexsek

Előzmény: apexsek (#40)
2010-10-29 22:47:48
Az lenne érdekes adat, hogy milyen messziről teszi lehetővé a vételt?
Mennyire árnyékolódik le mesterséges, ill. természetes tereptárgytól?

Mert olyasmire gondoltam rejtésnek, hogy "végleg rejteni".
Logolni nem kell naplóban, így nem is lehetne esetleg elővenni a Chirp-et.
Magyarán pl. egy csőbe bezárnám.
apexsek

Előzmény: magpet (#36)
2010-10-29 21:55:55
Szerintem egyirányú. Ha a GPS-ed chirp vételen van, akkor "szólongatja" a környék chirp-jeit. Ha van ilyen, akkor örömmel beköszön, és áttolja az adatot (9 karakteres név, 50 karakteres megjegyzés, egy koordináta). "Kérdezni" nem lehet tőle, azt kiabálja, amire idomította a gazdája. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: akosgy (#38)
2010-10-29 21:42:45
Szoftver oldalról lehet már valamit tudni róla? Csak egyirányú kommunikációra lesz alkalmas (chirp-ogja a beléje tárolt adatokat) vagy valami interaktivitás is elképzelhető - pl. pötyögök neki valamit és csak jó válasz esetén ad infót vagy rossz válasz esetleg félrevezet? :)) Utóbbi esetben azért tágabbak a felhasználási lehetőségek.
akosgy

2010-10-29 19:45:56
Ebbe legalább nem tudnak belesz**ni.. :))
zakany

Előzmény: magpet (#36)
2010-10-29 15:42:27
Picike, mint egy mikrocsésze. A lopás pedig szerintem pont annyira fogja érinteni, mint egy geoládát. Azt miért jó ellopni? Semmiért. Aztán mégis lopják, szétdobálják...
Első körben azt mondom, hogy Chirpet csak atombiztos helyre érdemes tenni, vagy ha valaki tényleg nagyon profi, tutinak tűnő rejtekhelyet talál. Egy sima odúba, vagy városban szobor talapzatába rejtést nem nagyon javasolnék.
magpet
Házigazda

Előzmény: apexsek (#35)
2010-10-29 15:13:53
Nekem is jó lesz majd egy ilyesmi.

Egyébként meg lopás oldalról:
Nem biztos, hogy azért visz el valaki valamit, mert tudja mire való.
1: "Mi a fene lehet ez?"
2: "Hátha lehet valamire használni?"
3: "Csak azért, mert!"

Megoldás lehet:

Olyan helyre kell tenni, ahol nem lehet véletlenül megtalálni, hozzáférni, csak akkor, ha pontosan tudja az ember honnan, s mivel lehet kiszedni.

Mint mondtátok itt, ez valami rádiós dolog.
Be kerül egy műanyag csőbe, egy záró dugó alá/fölé, s nem lehet kiszedni.

Jut eszembe, ez a kütyü mekkora mértét tekintve?
apexsek

Előzmény: magpet (#34)
2010-10-29 14:17:28
Öncélra is. Gondoltad, hogy nem tartok meg egyet-kettőt? :)
magpet
Házigazda

Előzmény: diego (#33)
2010-10-29 13:25:55
Ja, hogy nem öncélra vetted, hanem, hogy másokat boldoggá tégy vele??? Ez igazán örömhír mindenkinek.

Előzmény: magpet (#4)
2010-10-29 13:09:59
Neki akkor születésnapja volt, kérlek nézd el neki...
BaliaGy

Előzmény: Yoss (#23)
2010-10-29 11:24:01
Ilyenkor nem tudom mi lehet, mert akik megvették, azoknak egy évig még lehet gariban cserélni kell (esetleg), azoknak mit adnak.. vagy ennyi idő alatt összegyűlt egy évnyi hulladék CSiX?SZóval, hogy tényleg van-e utolsó darab :))
zakany

Előzmény: Yoss (#30)
2010-10-29 11:11:57
Ja értem. Akkor haggyuk a fakkba ez az elsőzést :) Kezdjünk utolsózni, pl kinek lesz utoljára az országban csixe, vagy bármi mása ;) Az legalább csak türelem kérdése ;P
Yoss

Előzmény: zakany (#29)
2010-10-29 10:53:52
A tévedést erre értettem..
"Cualune a múltkor csúnyán beelőzött a 6s-el"

Magpetnél biztos, de MO-n nem ő volt az első :))

De most hogy így olvasom, valszeg félreértettem! vagy nem..
vagy mindegy!:))
zakany

Előzmény: Yoss (#27)
2010-10-29 10:48:55
Nem ezres csomagra gondoltam :)
Yoss

Előzmény: magpet (#26)
2010-10-29 10:48:27
Tévedés? Ezt nem értem.
Egyébként meg a francba, most lett volna lehetőség, valami kisebb beruházással lenni elsőnek. Most megint vehetek valami új fejlesztésű kütyüt 100+k-ért..Szörnyű. Még jó, hogy a járgány is átment fizetőeszközbe ;-P
Yoss

Előzmény: zakany (#24)
2010-10-29 10:30:08
Akkor kezdhetsz sporolni! Vectra kombit beszamitok. :)
magpet
Házigazda

2010-10-29 10:29:16
Semmi gond. En sem Neked cimeztem szemely szerint, hanem a tendencianak, ami miatt gyakran megfordul a fejemben, hogy mi a francert is csinalom ezt az egeszet... Nem kizarolag a vasarlok folyamatos alkudozasa (tisztelet a kivetelnek, aki nem varja el, hogy ingyen dolgozzunk), hanem a kivalo, vallalkozasbarat gazdasagi kornyezet, a Garmin USA arkapzese, stb. is szerepel az okok kozott. De ez mar messzire vezet, hagyjuk is a fenebe, a gazdagokat meg majd jol lehuzzuk, eladunk nekik egy Chirpet, es igy vegre en is lecserelhetem a kopott 2 eves Bentley-met. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Ronin (#22)
2010-10-29 10:19:14
Tévedés, Ramgab nyerte liciten az elsőt..
Igaz, ő a Navigatetől..
(ha jól emlékszem.. ő meg előlem vitte el :)))
zakany

2010-10-29 10:13:42
Ööö.. azt már említettem, hogy az első csipogót szeretném a magamévá tenni, legyen már végre valami Garmin cucc, ami nekem volt először, ha pár perccel is ;)
Cualune a múltkor csúnyán beelőzött a 6s-el ;(
Yoss

2010-10-29 10:11:41
Húha, ezekszerint sikerült nagyon a lábadra lépnem, pedig nem volt szándékomban! ;)
Nem a kiskereskedőt "hibáztattam" volna, mert nem gondoltam egy percig sem, hogy esetünkben ez helyénvaló lett volna.
Arra gondoltam, hogy míg a külhoni hivatalos site-on a $-os ár annyi amennyi, addig a honi oldalon a HUF-os ár "elszabadulása" nem teszi túl "vonzóvá"... Mint írtam is; belátom, hogy ezen vannak "járulékos költségek" és világos, hogy valami haszonnak is lennie kell.
Mégegyszer bocsi, ha megbántottalak, nem a kenyeret akarnám kivenni a szádból, hidd el!
Ronin

Előzmény: magpet (#19)
2010-10-29 10:11:35
Tökéletesen igazad van minden pontban, de a kutya nem itt van elásva. A gond abból adódik, hogy maga a Garmin hozza nehéz helyzetbe a viszonteladókat, amikor ilyen árakat tesz mindenki számára közzé az interneten, aztán a viszonteladók meg magyarázkodhatnak. Az árréssel és közterhekkel kapcsolatban sajnos sokan élnek álomvilágban, mint vállalkozó asszem ugyanazt tudnánk elmesélni az árral vs. szolgáltatással kapcsolatos vevői elvárásokról.
Yoss

Előzmény: magpet (#20)
2010-10-29 09:57:32
Még valami: a 40-45%-os árrés azt sejteti, hogy ilyen zsíros összeg marad a mocskos kereskedő nagyra nőtt zsebében. Tájékoztatok mindenkit, hogy ez itt nem a ruhakereskedelem, ahol a 80% SALE mellett még mindig képződik a profit.
Aki pedig úgy gondolja, hogy egy 100Ft-ért vett, majd 120Ft-ért eladott cuccból 20Ft-ot zsebre rak a kereskedő (feltételezve a legális működést), annak két dolgot tudok javasolni:
1. a hatályos adó- és járulékszabályok tanulmányozását
2. kínáljon fel nekem egy ilyen kellemes, 0%-kal adózó opciót, és azonnal csukom a boltot!
magpet
Házigazda

Előzmény: magpet (#19)
2010-10-29 09:53:12
Ezeket a köröket már annyiszor megfutottuk... Magánemberként maximálisan értem a logikát: megkeressük a neten a legolcsóbb árat, átszámoljuk az aktuális árfolyammal forintra, és annyiból legyen a markomban a cucc. De sajnos ez a ronda világ, meg a kereskedelem nem így működik. Fogalmam sincs például, hogy a Garmintól mennyi pénzért jut ide az az izé. Szállítani kell, mindenféle vám/áfa/mittudménmilyen fizetnivalók vannak rácsapva. Sőt, még a Garmin magyar bázisa, és a Chirpet eladó bolt is szeretne keresni rajta, miután a mindenféle közterheiket kifizették. Nem sírok, csak kezdem feladni. Mindenki mindent halálosan olcsón szeretne, ugyanakkor a működő ügyfélszolgálat, a gariban azonnal cserélt készülék, a kérdésekre választ adó bolt is az igények között szerepel. Most talán páran megköveztek, vagy leköpködtök, de: ez a dolog nem tej/kenyér, a GPS-kereskedelem pedig nem szociális ellátás. Ezekkel a dolgokkal így éri meg foglalkozni (bár egyre többször gondolom úgy, hogy így sem). Akinek nem fér bele a 7eFt-os Chirp, az ne vegyen ilyet. De az állandó szabadságharcnak, miszerint a rohadt Garmin, meg a tetvesz szemét bolt milyen sokat keres, pusztuljanak mind!, nem sok értelmét látom... Elnézést, leírtam ami az eszembe jutott.
magpet
Házigazda

Előzmény: Ronin (#16)
2010-10-29 09:49:58
Jól el kell dugni:) Egyébként meg nem nagyon érdemes ellopni, mivel csak azzal a GPS-el tudod újra programozni, aki felprogramozta. Szal ha elviszi valaki, az csak kabátgombnak lesz jó, amennyire tudom.
Az árképzésről meg annyit, hogy a Garmin.com-on látható ár, már eleve kisker ár, mivel annyiért bárki megveheti. Nyilván a viszonteladók ennél kedvezményesebben kapják meg. Szal az a 40-50% árrés könnyen lehet(ne) akár 100% is, de szerintem Mo-ra vagy Európára külön árak érvényesek. Vám, amennyire tudom ezekre nincsen, illetve 0%-os. A szállítási költség egy ilyen kis méretű, de viszonylag nagy értékű eszköz esetében még az USA-ból is csak max 4-5% lehet, de inkább kevesebb..
Yoss

Előzmény: Ronin (#16)
2010-10-29 09:44:03
...ez nem magyarázat, csak maximum kifogás lehetne, de annak is rossz ;)
Nekem az pl. jobban "fáj", mint hogy esetleg chirp nélkül kell tengetnem hátralévő életem ;)
Ronin

Előzmény: ID-24 (#13)
1 | 2 |

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN Nüvi 1250
34 900 Ft.