connect.garmin.com - aktivitások megosztása, technikai kérdések
Az nem lehet, hogy a connect 20m szintvonalakkal számol,ha egy emelkedőnél nem érem el a 20m szintet csak pl 19-et, a GPS méri, a connect meg nem?
Az SRTM ha jól tudom, 10m-el számol, ez közelebb is van a GPS állttal mért érthez,
Az SRTM ha jól tudom, 10m-el számol, ez közelebb is van a GPS állttal mért érthez,
Szerintem valami digitális terepmodell alapján. De hogy melyik, honnan, és az milyen pontos, azt nem tudom.
Házigazda
Előzmény: AT. (#100)
Tudja vki a connect mi alapján számolja a magassági javításokat?
32km-en 612m vs 695m-em van.
Melyik a tuti? :D
32km-en 612m vs 695m-em van.
Melyik a tuti? :D
De ha ilyen lassan mentél, mitől volt az egekben a pulzusod? Vittél magaddal két szatyor téglát a kormányra akasztva? :)
Házigazda
Előzmény: scele (#98)
Idézet
Nekem az O550 pulzusmérővel észrevehetően gyorsabban merül.
Ezen nem lepődök meg, hiszen folyamatos kapcsolatban kell lennie a pulzusmérőnek és az oregonnak.
Előzmény: AT. (#95)
Sajnos igen.
Sőt Edgénél ha nem készülék memóriába mentem az edzést, (ahogy nem) akkor azt is csak manuálisan tudom feltölteni, viszont ott felismeri a készülék típusát.
Szerintem connect bug.
Sőt Edgénél ha nem készülék memóriába mentem az edzést, (ahogy nem) akkor azt is csak manuálisan tudom feltölteni, viszont ott felismeri a készülék típusát.
Szerintem connect bug.
Előzmény: scele (#94)
:))
Én is csak akkor szoktam nézegetni a pulzust, ha egyedül tekerek.
Ha többen megyünk, akkor vagy az egekben van, vagy a föld alatt :))
Annyi hátránya lesz a dolognak, hogy a készülék ismeretlen típus lesz a connect szerint. Mondjuk nemtom miért, igaz ezt soha sem nézegettem, hogy lehet-e módosítani.
Ja még1.
Nekem az O550 pulzusmérővel észrevehetően gyorsabban merül.
Előzmény: magpet (#92)
Tényleg működik, ha mentett. Ilyenkor viszont csak manuálisan tudom kijelölni a fájlt (nem értem) és ismeretlen készülék jelenik meg.
Előzmény: scele (#93)
Hiába, az a pulzusmérős rutin, na! Én nem használok ilyet, az én testalkatommal nem akarom tudni a pulzusomat. :)
Házigazda
Előzmény: AT. (#91)
Vagy 1szerűbb megoldás is.
Trackot elmented az Oregonon, és azt töltöd fel a connectre, és már ott is pulzus grafikon.
O550-nél tuti működik, mindig így csinálom.
Trackot elmented az Oregonon, és azt töltöd fel a connectre, és már ott is pulzus grafikon.
O550-nél tuti működik, mindig így csinálom.
Előzmény: scele (#85)
Nem láttam jó csajokat, így nem ment fel az egekbe a pulzusom. Idióta se vágott elém, mint mákosnak, így jó lett az átlagpulzus. :-)
Előzmény: magpet (#89)
No, ez jó hír, köszi az infót! Azért áruljuk el a tömegeknek, hogy a konverzió a már magyarul is tudó :)) TCX Converter programmal készült. Amúgy is jóféle szoftver, lehet benne pl. tracklog sebességét százalékosan változtatni.
Ja, a beágyazott connect-cuccod nem látszik, szerintem csukva a lakatka. Ha nyitottnak látszik, akkor csukd be és megint nyisd ki, náha ezzel szórakozik a Connect.
Ja, a beágyazott connect-cuccod nem látszik, szerintem csukva a lakatka. Ha nyitottnak látszik, akkor csukd be és megint nyisd ki, náha ezzel szórakozik a Connect.
Házigazda
Előzmény: scele (#85)
Tegnap óta van egy pulzusmérő szíjam, amit az oregon 450-hez vettem. Azt eddig is tudtam, hogy a gpx-be elrakja a pulzusértéket az oregon, de arról fogalmam se volt, hogy ezzel mit is tudok kezdeni.
Ma autóval érkeztem a melóhelyre, de pulzusa ott is van a sportolónak, így bekapcsoltam a cuccot.
Gondoltam végre kipróbálom, hogy mit kezd ezzel a garmin connect. Sajnos semmit se. Hiába tudja az oregon ezt a fícsört a garmin connect tojik rá.
Na ekkor hívtam fel magpet-et, akivel azt okoskodtuk ki, hogy próbáljak belőle tcx-et gyártani és lessük meg, hogy erre mit lép a connenct.
Jelentem MŰKÖDIK!
Igaz, hogy szerinte egy Edge 305 készítette az adatokat, de ez most igazából nem érdekes.
Az eredmény:
Ma autóval érkeztem a melóhelyre, de pulzusa ott is van a sportolónak, így bekapcsoltam a cuccot.
Gondoltam végre kipróbálom, hogy mit kezd ezzel a garmin connect. Sajnos semmit se. Hiába tudja az oregon ezt a fícsört a garmin connect tojik rá.
Na ekkor hívtam fel magpet-et, akivel azt okoskodtuk ki, hogy próbáljak belőle tcx-et gyártani és lessük meg, hogy erre mit lép a connenct.
Jelentem MŰKÖDIK!
Igaz, hogy szerinte egy Edge 305 készítette az adatokat, de ez most igazából nem érdekes.
Az eredmény:
Mi-mindenre jó a Connect? A napokban autózva egy park szélén szimpatikus rekortán-csíkot pillantottam meg. Semmi több info a pálya hosszáról, vonalvezetéséről. Megnéztem a Connecten, van-e valami a környéken, és láss csodát, precíz track-et találtam, természetesen a szint-grafikonnal (mert kicsit lejtős ám a park! :) együtt. Kiderült, hogy egy kedves 800m-es pályáról van szó, a parkban finom kanyarokkal vezetve. Ki is próbáltuk hirtelen, és a pálya jó! Azt hiszem, csinálok is belőle egy kis versenyzős játékot! :)
Házigazda
Most olvastam a Garmintol a Facsen, hogy elnezest kernek, amiert a Connect a napokban betegeskedett, dolgoznak a stabilizalasan. Gondolom itt a tavasz, ami egy csunya overload az oldalnak. :)
Házigazda
Előzmény: AT. (#82)
Délután repesztett az oldal, pillanatok alatt felment a cucc, de most este megint belassult.
Valamit nagyon szögelhetnek odaát :)
Valamit nagyon szögelhetnek odaát :)
Előzmény: Ronin (#81)
Megjavult...úgylátom...
Vért ugyan nem hány a sebességtől, de legalább felmegy a track...
Köszi a visszajelzést!
Vért ugyan nem hány a sebességtől, de legalább felmegy a track...
Köszi a visszajelzést!
Előzmény: AT. (#79)
Hi!
Próbálnék feltölteni a connect-re de nem sikerül bármit is próbáltam eddig...
"Hiba történt a feltöltés során. Próbálja újra" üzenetet kapok bármilyen gpx-et is próbálok feltölteni.
Másnál megy?
Köszi!
Próbálnék feltölteni a connect-re de nem sikerül bármit is próbáltam eddig...
"Hiba történt a feltöltés során. Próbálja újra" üzenetet kapok bármilyen gpx-et is próbálok feltölteni.
Másnál megy?
Köszi!
Friss élmény: Oregonról akartam tölteni a connectre, csak elfelejtettem bedugni az USB-t, viszont hatókörön belül volt a Forerunner és a laptop bekapcsolt Bluetooth-ján(vagy WI-FI?) keresztül beolvasta az óra adatait. ;-)
Szóval nem kellett az ANT adapter. :-O Akkor most értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja??
Ugyanezt az Oregon ANT adatátvitelével nem tudtam előidézni, de a Forerunnerrel stabilan reprodukálható. :-)
Szóval nem kellett az ANT adapter. :-O Akkor most értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja??
Ugyanezt az Oregon ANT adatátvitelével nem tudtam előidézni, de a Forerunnerrel stabilan reprodukálható. :-)
Én is így vettem észre, úgyhogy szerintem jól.
(Ha véletlenül szakad egy track, akkor is először "össze kell ragasztani")
(Ha véletlenül szakad egy track, akkor is először "össze kell ragasztani")
Előzmény: ID-24 (#74)
Fel akartam tölteni egy fájlt, amiben 3 track van, de úgy tűnik csak egy track lehet egy fájlban.
Jól gondolom?
Jól gondolom?
Játékvezető
Talán leginkább a Connect-hez van köze, ezért ide írom: elérhető magyar nyelven a TCX Converter!
Aki nem tudná: leginkább azért szeretjük őt, mert oda-vissza kezeli a Garmin futós-bringázós készülékeinek (Forerunner, Edge) TCX formátumát. Használjátok egészséggel!
A fordítást én próbáltam elkövetni, aztán hogy olaszhonban mennyire sikerült ezt a helyére építeni, azt még nem néztem végig... :)
Aki nem tudná: leginkább azért szeretjük őt, mert oda-vissza kezeli a Garmin futós-bringázós készülékeinek (Forerunner, Edge) TCX formátumát. Használjátok egészséggel!
A fordítást én próbáltam elkövetni, aztán hogy olaszhonban mennyire sikerült ezt a helyére építeni, azt még nem néztem végig... :)
Házigazda
Nem a Te beállításod számít, hanem azé, aki nézi. ;-)
Illetve bejelentkezés nélkül eredeti angol betöltés van. :-S
De én is gratulálok a teljesítményedhez! ;-)
Illetve bejelentkezés nélkül eredeti angol betöltés van. :-S
De én is gratulálok a teljesítményedhez! ;-)
Előzmény: zakany (#69)
jáj.. Tessék mán nekem megmondani, legyen oly szíves valaki..
Nálam a MyGarmint beállítottam metrikusra (fok celsius) etc.. (persze HUN nyelv).. elküldtem a linket, megosztottam apámmal a "nagy" futásom.. de nála mérföld, angol nyelv.. (és tudom, hogy könnyen át lehet váltani regisztrálatlanul is) de apám nem ért az ilyesmihez.. Szóval én vagyok vak, vagy beállíthatom valahol, hogy a megosztás milyen legyen.. (nekem amúgy ez teljesen egyértelmű lett volna, hogy ha km-ben osztom meg, akkor úgy mutatja a másik félnek is)..
Nálam a MyGarmint beállítottam metrikusra (fok celsius) etc.. (persze HUN nyelv).. elküldtem a linket, megosztottam apámmal a "nagy" futásom.. de nála mérföld, angol nyelv.. (és tudom, hogy könnyen át lehet váltani regisztrálatlanul is) de apám nem ért az ilyesmihez.. Szóval én vagyok vak, vagy beállíthatom valahol, hogy a megosztás milyen legyen.. (nekem amúgy ez teljesen egyértelmű lett volna, hogy ha km-ben osztom meg, akkor úgy mutatja a másik félnek is)..
Bizony így van,két napja volt egy "szerver karbantartás" ,azóta változott.
Hi!
Most csak én emlékszem rosszul vagy valami változott, hogy a "bing" térkép (nem)működik a connect alatt?
Mintha úgy emlékeznék, hogy GE térkép volt legutóbb, mikor figyeltem, most meg a "bing" áthúzott fényképezőgépei virítanak... :(
Be lehet állítani valahogy, hogy mi legyen a műholdkép forrása?
Remélem nem valami francos jogvita kerekedett és azért vagyok szophoklész
Most csak én emlékszem rosszul vagy valami változott, hogy a "bing" térkép (nem)működik a connect alatt?
Mintha úgy emlékeznék, hogy GE térkép volt legutóbb, mikor figyeltem, most meg a "bing" áthúzott fényképezőgépei virítanak... :(
Be lehet állítani valahogy, hogy mi legyen a műholdkép forrása?
Remélem nem valami francos jogvita kerekedett és azért vagyok szophoklész
Igen, köszönöm. Holnap munkahelyemről küldöm, hogy ugyanaz legyen, mint amivel próbálkoztam.
Előzmény: magpet (#64)
Átküldöd nekem emilben az alapanyagot? Azokat a trackeket, amiket egyesíteni próbálsz.
Néha megesik, hogy a MS nem hajlandó egyesíteni. Mondjuk olyankor, ha a két track részben (térben és/vagy időben) fedi egymást. Ha megvan az egyesített log, akkor újabb kaland, hogy mit nem szeret benne a connect. Megnézzük, hátha kiderül valami...
Néha megesik, hogy a MS nem hajlandó egyesíteni. Mondjuk olyankor, ha a két track részben (térben és/vagy időben) fedi egymást. Ha megvan az egyesített log, akkor újabb kaland, hogy mit nem szeret benne a connect. Megnézzük, hátha kiderül valami...
Házigazda
Előzmény: ludens (#63)
Próbáltam, s nem lett jó.
Nekem "egyesítése" helyett "megjelenítése a térképen" van. Ennek ellenére egyesíti, ezt mentettem ki gpx-ként (Mapsourceból kilépve, belépve, a gpx-et betöltve egyben látom).
Majd ezt a Connect-be manuálisan betöltve csak egy kis darabja látszik az útvonalnak.
Hol hibázok?
Idézet
bal szélen track-listában több track kijelöl, jobbklikk, kijelölt nyomvonalak egyesítése, és kész.
Nekem "egyesítése" helyett "megjelenítése a térképen" van. Ennek ellenére egyesíti, ezt mentettem ki gpx-ként (Mapsourceból kilépve, belépve, a gpx-et betöltve egyben látom).
Majd ezt a Connect-be manuálisan betöltve csak egy kis darabja látszik az útvonalnak.
Hol hibázok?
Előzmény: magpet (#60)
Egyszerűbben is: bal szélen track-listában több track kijelöl, jobbklikk, kijelölt nyomvonalak egyesítése, és kész.
Házigazda
Előzmény: Ronin (#58)
A connect nem tud fűzni, ez egészen biztos. A legjobb tényleg az, ha a MapSource-ban rakod össze a tracket, és azt töltöd fel manuálisan. Én már tettem fel sok darabból állót is, nem tudom, mi lehet a korlát. Ha a tuhu-n divatos nanométer- vagy nanosecundum-alapú logolást használod, és így százbillió-ezer pontos logot akarsz a connectre tenni, akkor talán érdemes előtte - szintén a MapSource-ban - leszűrni valami normális sűrűségűre. :)
Házigazda
Előzmény: ludens (#57)
Gyakorlatilag egyszerűen egy ctrl+c/ctrl+v művelettel össze lehet ragasztani két track-et a Mapsource-ban.
Előzmény: ludens (#57)
Még nem, de akkor megpróbálom. Természetesen teljesen lényegtelen a dolog, csak szeretnék tisztában lenni a lehetőségeivel, ill. a használatával.
Már próbáltam MapSource-ban mps-ként betöltött tracket gpxként kimenteni, majd azt betölteni a connect-be, de ott nem látszódott a teljes útvonal, csak egy darabja. Gondoltam nem lehet így megerőszakolni. Vagy mégis?
Kösz a segítséget!
Már próbáltam MapSource-ban mps-ként betöltött tracket gpxként kimenteni, majd azt betölteni a connect-be, de ott nem látszódott a teljes útvonal, csak egy darabja. Gondoltam nem lehet így megerőszakolni. Vagy mégis?
Kösz a segítséget!
Előzmény: Ronin (#56)
MapSource-al próbáltad?
Utána manuális feltöltés és szerintem annak kéne látszódni, amit szeretnél...
Utána manuális feltöltés és szerintem annak kéne látszódni, amit szeretnél...
Előzmény: ludens (#55)