Geocaching.hu és GPSGames.hu alkalmazás Androidra.
Letöltés: aktuális verzió | verziótörténet | FAQ
2013-07-05 12:36:25
Ez nagy dilemma! Nagyobb sebességnél az elmozdulás szokott jobb lenni, főleg pl. autóban, ami vasból van, de már kerékpáron is.
Viszont normális terepen normális iránytű sokkal jobb eredményt kellene adjon gyalogosan. Főleg pl. erdőben, ahol sokkal zavartabb a GPS vétel, mint a mágneses adat, és már kicsi a távolság a célig. Olyan ugrálás lesz az elmozdulás alapú irányból, hogy öröm nézni!
Valami olyan szűrő kellene, ami mind a kettőből számol, és valahogy a kettőt kombinálja. ;)

És akkor még nincs megoldva, hogy pl. a jelenlegi telefonon két naponta kalibrálni kell a mágneses szenzort, mert valamiért elmászik :(

Előzmény: Lally (#1627)
2013-07-05 10:40:05
A GTX progi a teló elmozdulását vette alapul és a kapott műhold adatokból számolta a célpont irányát és távolságát. Megvan az a "nagy hibája", hogy álló helyzetben csak a távolságot tudja az irányt nem. Már minimális elmozdulás után (kb.1m) beáll az iránytű a célpont irányába. Nem használ sem giro- sem mágneses szenzort pont mint a legtöbb autós navigációs eszköz.



Lally

Előzmény: BigMick (#1623)
2013-07-04 22:05:12
Az általad említett GTX progi hogyan mutatta az irányt?
Ahhoz, hogy a nyíl tényleg a célpont irányába mutathasson, tudni kell, hogy adott pillanatban hogy áll a térben a telefon 3 tengelye.
Ehhez tud hozzásegíteni a mágneses szenzor adatainak kiértékelése (is). Ha megoldható, hogy a telefon tengelyeinek irányát a mágneses szenzor használata nélkül is tudja a program, akkor esélyes lehet, amit szeretnél. Megpróbálok kicsit utánajárni ennek a dolognak.
BigMick

Előzmény: Lally (#1622)
2013-07-04 19:30:21
Szia BigMick!

Szóval szerintem jó lenne, ha a progiban ki lehetne kapcsolni az automatikus iránytű funkciót. Nem mindig jó, hogy forog körbe-körbe mert valami elektromos-mágneses dolog (pl. nagyfesz. földkábel) bezavar. Annak idején a Nokiámon GTX nevezetű progit használtam ládázásra és az csak az irányt és a távolságot mutatta, iránytűként nem funkcionált de az úgy teljesen jó volt.
Én egyébként Alcatel OT-990-en használom a progit és teccccik, bár jó lenne a gyorsabb GPS adatfrissítés is, mert van úgy hogy szabad ég alatt 15-20 métert is megteszek gyalog mire a progi reagál valamit (bár lehet ez a nyűgöm telófüggő...).

Köszönöm figyelmed! :-)
Lally


Új megtalálások

Bejelentkezés