A .com oldalon lévő Budapest Puzzle sorozat feladványait oldom meg éppen. A geocheck.org-on ellenőrzöm a koo-kat és letöltöm onnan a gpx fájlokat, hogy a valós koordináták legyenek meg. De nem jelennek meg a ládák a Oregon 550-esemben csak az egyik az eddig megoldott ládák közül. Pedig ugyanúgy csinálok mindent... Mondjuk fura, hogy gpx[1] a kiterjestésük. De ha átnevezem, akkor sem történik semmi... :( Mi lehet a gond? Segítsetek!
2015-03-22 10:47:29
Elnézést, hogy 2 év elteltével köszönöm meg, de úgy jött össze, hogy csak most próbáltam ki az eljárást és tökéletesen működik!

Köszönöm!
AlanTheWild

2013-09-09 17:49:22
Én pedig köszönöm, hogy a kitüntető "fejlesztés" szóval illetted ezt a dolgot. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: halaszkiraly (#6)
2013-09-08 18:14:39
Más kapcsán, volt már, hogy én is használtam ezt a McGuyver féle ggpxwritert - jó volt, köszi a fejlesztést! :)
halaszkiraly

Előzmény: magpet (#4)
2013-09-08 17:20:36
Remélem jobban vagy?!
Legjobb ezzel, mármint, hogy sima útpont -> groundspeak gpx útpont átalakítás, nem is kell foglalkozni. hiszen a készülékben ott van a leírást is tartalmazó mystery, és megvan a láda koordinátáját megmutató útpont is. Egyszerű példa, a leírást elolvasod a paperless módon, majd a keresés\másik keresése\saját útpont átkapcsolsz a tényleges ládakoordinátára. Egyébként arra számítanod kell, hogy némelyik puzzle ládánál több kilométerre van a mystery pontjától a valódi láda - nem biztos, hogy az éppen a mysteryhez tartozó ládát fogod éppen a következő ponton megkeresni, sokkal inkább úgy életszerű a dolog, hogy a valós pontra tervezve - útközben elolvasod a hozzá tartozó mystery ládaleírásában található tudnivalókat.
Vagy, ha magasabb komfortot szeretnél, a geochecker által igazolt koordinátákat MapSourceban "meg tudod szerkeszteni" és a megjegyzés részbe írd bele a hint-ből a segítséget, ami a közvetlen megkeresésben segíthet neked.
(legalábbis én így csináltam) Megtalálás után az útpont ikonját átállítottam a kütyün "geocache found"-ra majd a hint-szöveg helyére beírtam a dobozban talált kódot, ami a bónuszhoz kell majd.
A geocache menüben szintén "megtaláltam" a groundspeak gpx-ben feltöltött ladaleirást, majd ott is a megjegyzés hozzáfűzése során beírtam a kódot, így a visit.txt-be is rögzítésre kerül ez az információ, így visszakereshető amikor szükséges (persze ezt már csak otthon, számítógépről tudod majd megnézni - emiatt praktikus a sima útpont mentése is - az adatok abban terepen is rendelkezésre állnak) Mindezek tetejébe, még fotóztam is a bónuszkódokat - biztos ami biztos...
Jó keresést Neked és jó keresgélést!
halaszkiraly

Előzmény: AlanTheWild (#3)
2013-09-08 16:50:47
Ha geoládás gpx-et szeretnél tákolni, arra itt egy háztartási, de működő megoldás:
[link]
magpet
Házigazda

Előzmény: AlanTheWild (#3)
2013-09-08 11:56:57
Köszi és bocs hogy csak most reagálok, de egy baleset miatt inaktív voltam...
Szóval előrebocsátom, hogy gpx bütykölésben láma vagyok!
Azt gondoltam, hogy szépen sorban megfejtem a Budapest Puzzle sorozat tagjait, a "megfejtéskén" kapott gpx-et szépen feltöltöm az Oregonomra és ha a Budai hegységben járok, akkor az útba eső ládákat leszedem.

Viszont ha a letöltött gpx csak útvonalpont akkor ez így macerás...

Nem lehet egyszerű módon ezekből a gpx-ből geoládát csinálni? :)
AlanTheWild

2013-07-19 22:51:20
a geocheck nem geoláda gpx, hanem egyszerű útpont gpx formátumban adja vissza a helyesen felvitt (megoldott) adatokat. Hol akadtál el?
halaszkiraly

2013-07-19 20:31:30
AlanTheWild


Új megtalálások

Bejelentkezés