Pozitív és negatív tapasztalatok mindenféle ügyfélszolgálatokon, szervizekben, akárhol. Nem anyázni. Tájékoztatni. :)
Ez mikor jött divatba..? :o
Eszembe jutott pár kissé antiszociális ötlet ettől.
Eszembe jutott pár kissé antiszociális ötlet ettől.
Előzmény: berni (#78)
Szerencsére csak ezt. Nem vertem nagy dobra, és a meghívott 6 embert kioktattam, hogy ékszert, pohárkészletet, vázát, és Dubai nyaralást nem kérek... :D
Előzmény: Cualune (#73)
Nem viccelek, unokabátyám esküvőjén bordó-fehér volt a teríték és meg volt mondva, hogy minden nő bordó árnyalatú ruhában menjen. Képzelheted, ha valakinek nem áll jól a bordó, vagy ha éppen utálja azt a színt... Én nem is mentem :D
Előzmény: Cualune (#76)
Namánne! Szombaton esküvőre megyek. Ki ne találja a menyasszony, akit amúgy is csak egyszer láttam öt percig, milyen ruházatot húzzak magamra. Oké, a leánybúcsú koncepcióját ő mondja meg, ahhoz igazodni kell. De az esküvőre majd keresek én magamnak valami odaillő rongyot - igaz, a keresgélés még sehol se tart, legutóbbi próbálkozásból is pöttyös rövidnadrág lett Budmiléknál... Ha nem találok addig jobbat, az lesz a gálaruhám. :)
Előzmény: berni (#75)
Tényleg ám..! :D
Ezt elkerülendő, manapság már listáról illik kiválasztani ki milyen ajándékot vesz és a menyasszony szabja meg, hogy ki milyen színű ruhát vesz fel. Bár falun még lehet, hogy a Te verziód működik :D
Ezt elkerülendő, manapság már listáról illik kiválasztani ki milyen ajándékot vesz és a menyasszony szabja meg, hogy ki milyen színű ruhát vesz fel. Bár falun még lehet, hogy a Te verziód működik :D
Előzmény: Cualune (#73)
Az enyémen is volt valami ilyesmi műanyagpöcök. Az volt a legeslegelső, ami letört róla. Onnantól toszott működni (egy használat után). Hosszas vizsgálattal diagnosztizálva lett a hiba, majd ez a biztonsági bizbasz igen hamar kiiktatva. Vígan működik azóta is.
Előzmény: Togo (#72)
Na váááárj... Ne mondd, hogy csak ezt az egy turmixgépet kaptad! :)
Mint tudjuk, az esküvőn két szerető szív találkozik, valamint öt vasaló, hét robotgép, tizenkilenc étkészlet...
Mint tudjuk, az esküvőn két szerető szív találkozik, valamint öt vasaló, hét robotgép, tizenkilenc étkészlet...
Előzmény: Kyra (#65)
Nem lehet, hogy biztonsági záras a jószág? Ha nem csavarja elég erőteljesen a helyére az ember, akkor beint beindulni a motor. Legalábbis ami itt volt az így üzemelt, amíg szét nem kopott.
Előzmény: Kyra (#70)
Vissza akartam vinni a Metroba kicseréltetni, de szállítás közben beleborult egy félig megkocsonyásodott becsinált leves :D
Előzmény: Csuhás (#66)
Azt nem bánom, de legalább a gép működhetne...
Miért nem a vasaló romlott el, abból 3 is van!
Miért nem a vasaló romlott el, abból 3 is van!
Előzmény: berni (#68)
Így én is jártam csodás AAA-as Sanyo akksival. Vadiúj volt, szeplőtelen, csak épp használni nem lehetett.
Na de most ott áll fél liter joghurt egy rakás ribizlivel meg mézzel a turmixbödönben, és nincs finom trutymóm... :(
Na de most ott áll fél liter joghurt egy rakás ribizlivel meg mézzel a turmixbödönben, és nincs finom trutymóm... :(
Előzmény: berni (#64)
Lehet hogy a GP-t hamisítják... Nekem is több totál hibás akadt már a kezembe. A Sanyo eneloop viszont tényleg remek.
Moderátor
Előzmény: berni (#64)
Na ez az, hogy nem is szoktam ilyesmit venni. Kaptam még boldogult asszonykoromban, és most jutott eszembe, hogy lehetne használni, ha már valaki költött rá miattam.
Bezzeg a jó kis ukrán piacos turmixgépek... egy motorcsónakot is elhajtottak volna röhögve! :(
Bezzeg a jó kis ukrán piacos turmixgépek... egy motorcsónakot is elhajtottak volna röhögve! :(
Előzmény: Cualune (#62)
Egyébként a Moulinexről azt gondoltam, hogy tök menő cucc, míg hozzáértő emberek felvilágosítottak, hogy korántsem :D Ettől függetlenül nem kéne így viselkednie...
Én a múltkor vettem 4 db AA-s GP akksit (mert a GP-ről dicshimnuszokat zengtek nekem) töltővel, ajándék csavarhúzó készlettel. Feltöltöttem, betettem a fényképezőm mellé tartaléknak. Mikor kimerült az elődje, betettem a gépbe, meg se nyikkant. Újra töltöttem, mert azt gondoltam állás közben lemerült, megintcsak semmi. Egyszerűen órákig töltődik, de aztán bármibe is teszem bele, semmi sem működik vele.
Én a múltkor vettem 4 db AA-s GP akksit (mert a GP-ről dicshimnuszokat zengtek nekem) töltővel, ajándék csavarhúzó készlettel. Feltöltöttem, betettem a fényképezőm mellé tartaléknak. Mikor kimerült az elődje, betettem a gépbe, meg se nyikkant. Újra töltöttem, mert azt gondoltam állás közben lemerült, megintcsak semmi. Egyszerűen órákig töltődik, de aztán bármibe is teszem bele, semmi sem működik vele.
Előzmény: Kyra (#61)
Ha "csodarobotgép" volt, a csoda romlott meg rajta időközben vélhetőleg. Most már új "csodák" a menők. A titok nyitja az lehet, hogy ha nem döglik meg akár használat nélkül is, sose vennél újat.
Most nyitottam ki először dobozából egy 4 éve kapott, eddig szűz Moulinex konyhai csodarobotgépet. Akartam turmixolni egy kis trutymót joghurtból, mézből meg gyümölcsből. Meg se nyikkan.
Normális dolog az, hogy "nem használat" esetén a dobozban elromlik a gép?
Normális dolog az, hogy "nem használat" esetén a dobozban elromlik a gép?
Ez is picit gumiszoba, nem..? :)
Nekem egy autóval ezelőtti élmény: Gyárilag levált gumijú ablaktörlőlapát dolgában a pult túloldalán található emberszabású eleinte húzódozott, hogy kicserélje, ám valami furcsa okból a "Na ne sátánkodj velem..!" ráhörrenés megröhögtette. Röhögve cserélte ki.
Nekem egy autóval ezelőtti élmény: Gyárilag levált gumijú ablaktörlőlapát dolgában a pult túloldalán található emberszabású eleinte húzódozott, hogy kicserélje, ám valami furcsa okból a "Na ne sátánkodj velem..!" ráhörrenés megröhögtette. Röhögve cserélte ki.
Gondoltam felkerekedek és veszek egy Oregon kerékpáros tartót. Csak megjegyzem, hogy igazából nem arra lenne szükségem, hanem Nüvi konzolra szeretném felrakni a Colorado-t, de a Garmin felhagyott a kiegészítőkkel ehhez a típushoz (a 60-ashoz pl. volt autós tartó). Szóval kreatív emberként összemókolnám házilag. Kivettem egy nap szabadságot, felkerekedtem vidékről és irány a NaviGate Kft. Mondom mit szeretnék és huppsz, az a válasz, hogy nincs :(. Álmomban nem gondoltam, hogy nincs raktáron egy ilyen kis mütyür. A 4x annyiba kerülő autóstartó az lenne, de igazából az lenne a 3. tapadókorong és 4. tápkábel már nekem (ami, ha az egyetlen lenne, akkor sem kéne, hisz van akksi a Coloradoban). Szóval a Garmin sem sarki fűszeres már, hogy minden legyen, elösször telefonálni kell, aztán megrendelik és mehetsz érte...
A Garmin (Navi-Gate Kft.) 8 nap alatt kicserélte gariba a rendetlenkedő CSiXem! Nagyon rendesek voltak! Most öröm, bódottá':))) Teljesen elégedett vagyok! :)
Ma eljöttek hozzánk a cég munkatársai, és elnézést kértek a novemberi eseményekért. Figyelemre méltó a hozzáállásukban történt változás. Köszönjük az odafigyelésüket, további jó munkát kívánunk mindannyiuknak!
Előzmény: zem (#11)
Lehet, hogy már itt is írtam: Anyu a múltkor valahol fizetett, húszezrest adott, meg az apró miatt egy kétszázast. Addig-addig forgatta, nézegette a nő, míg végül azt mondta, hogy a kétszázast nem fogadja el. Mikor rákérdezett anyu, azt válaszolta neki, hogy örüljön, hogy nem a húszezresét találta gyanúsnak. Itthon megnéztük bankjegyvizsgáló alatt is, szabad szemmel is, de az égadta egy világon semmi gyanúsat nem láttunk a pénzen. Nagyon valószínű, hogy épp 200-asokat hamisítunk otthon :D
Múltkor az otp-ben a szemem láttára váltottak be olyan tisztára kimosostt ezrest, amin szinte már alig volt festék. Fémszál helyén csak egy nagy fehér csík utalt arra, hogy itt valahogy máshogy nézhetett ki a pénz eredetileg, mint a többi részén. Ezt minden gyanú nélkül, pénzjegyvizsgáló nélkül átvették.
Múltkor az otp-ben a szemem láttára váltottak be olyan tisztára kimosostt ezrest, amin szinte már alig volt festék. Fémszál helyén csak egy nagy fehér csík utalt arra, hogy itt valahogy máshogy nézhetett ki a pénz eredetileg, mint a többi részén. Ezt minden gyanú nélkül, pénzjegyvizsgáló nélkül átvették.
Előzmény: petika (#54)
Én benzinkútnál (és minden olyan helyen ahol lehet!) kizárólag kártyával fizetek, még akkor is ha csak egy üdítőt veszek. Mindig ellenőrzöm a papírt mielőtt aláírom. Ha valahol kénytelen vagyok készpénzzel fizetni, akkor a visszajárót gondosan megszámolom, papírpénz esetén minden egyes bankjegyet ellenőrzök (vízjel, áttekintő "H" betű, hologram). Lehet, hogy ezzel az őrületbe kergetem a pénztárosokat, és az is lehet, hogy hülyének néznek, de ez jogos önvédelem. (Ha ők megnézhetik az általam adott pénzt UV lámpával, akkor nekem is jogom van ellenőrizni a visszajárót!)
Előzmény: Csigabiga (#33)
Következtetés: Tahók, ezért máskor nem mész oda!!! Nem veszed a termékeiket!!!
De mi a helyzet olyan esetekben, ha nincs konkurencia az adott termékkel szemben???
Tegye fel a kezét, aki ütött már meg szervizest.
Most az, aki már gondolt rá.
:)
De mi a helyzet olyan esetekben, ha nincs konkurencia az adott termékkel szemben???
Tegye fel a kezét, aki ütött már meg szervizest.
Most az, aki már gondolt rá.
:)
Előzmény: magpet (#48)
Hát igen, de a helyzet az, hogy nekik nem érdekük, hogy ez megjavuljon. Majd ha már nagyon sokan vergődnek, akkor csinálnak valamit, de addig néhány tízezer pénz befolyik a kasszába..
Előzmény: magpet (#51)
Igen, ezt a dlgot ismerem. Viszont ugyanennel a kutnal mar rengetegszer tankoltam, ugyanugy. Nem nyomogatom azt a pockot a betoltonyilas mellett, amivel ezt elo lehetne idezni. Szoval ugyanazon a cuccon ez rendesen lett volna 40l, most kozel 50. De a cucc elromolhat, pech hogy epp nalam. Az igazan durva arcatlansag az iras vege, hogy a gyanus kutfejet vidaman hasznaljak tovabb, pedig harom szereplonek is szoltam.
Házigazda
Előzmény: Yoss (#49)
A Fabia VW gyártmány és a múltkoriban voltak cikkek a VW gyártmányú autókról, hogy van nekik valami levegő, vagy túlfolyó csövük, amibe még sok liter belefér és ha pl. autópályára készülsz, ahol viszonylag hamar le fog ürülni a tank felső része akkor nyugodtan fel lehet tölteni. Talán a totalcaron, vagy hol még teszteltek is, hogy mibe mennyit lehet túltölteni. (De csak VW konszern kocsikba)
Nem lehet, hogy ez volt nálad is?
Nem lehet, hogy ez volt nálad is?
Előzmény: magpet (#48)
Ósan-kaland! :)
Szoktam ott tankolni, mert a benzin ugyanaz, viszont nem kell kifizetnem a shopban lejáró szavatosságú termékek árát, valamint az ott ténykedő micikék extra fizetését. Eddig nem is volt semmi gond.
A minap beálltam a Fabiaval. A fedélzeti computer szerint még 80km-re elég üzemanyag volt benne, ami (a kis gyári pesszimizmussal együtt) jelent kb. 6-8 litert. Cső a tankba, elindul a csurgás. Szó szerint: pokoli lassú folyás, kb. 15 perc, mire megtelik. Közben unatkoztam, beszélgettem az autóban ülő lányommal. Mikor felnéztem, azt látom, hogy a műszer épp átlépi a 49 litert. Ez a 45 literes tank esetében minimum érdekes.
Odaballagtam a benzinkútas főbácsihoz, jeleztem neki a lassú folyást és az irreális mennyiséget is. Közölte, hogy nem tud mit csinálni, menjek be az áruházba, ott az ügyfélszolgálaton segítenek. OK. (Kifelé gurulva a pénztáros néninek is jeleztem, hogy a 4-es kút nem normálisan működik. Egy "köszönöm"-öt sem volt képes kipréselni magából, nagyon meg volt bántva.)
Bent történet ismét előad, majd egy kicsit nagyobb arcú, de még mindig elfogadható stílusú figura közölte, hogy a műszereket évente hitelesítik, és az biztosan jó. Mondtam neki, hogy talán meghibásodásra utalhat az is, hogy a rendesen 1 percig tartó dolog most 15 percet igényelt, de ő esküdözött, hogy az a cucc jó, mert sosem romlik el. Én közöltem vele, hogy az én autóm is jó, a legüresebb állapotában (0 km a fed.comp. szerint) egyszer sikerült nem egész 46 litert beletankolnom, tehát itt most minimum 10 literes extra bonusról beszélhetünk. Emberünk közölte, hogy ő nem tud pénzt visszaadni. Ez azért némiképp érthető, mert ha bemondásra menne a visszafizetés, akkor tömött sorok állnának a pultnál a "panaszukkal". Javasolta, hogy írjak a panaszkönyvbe, majd kivizsgálják. Írtam, legalább ennyi dolguk legyen vele. Abban egy pillanatig sem bízom, hogy visszakapom a pénzt. Pedig nem néztem ki csövesebbnek, mint általában, velem volt Petra, tehát talán nem tűntem megélhetési benzinkúthiba-panaszolónak. Várom a fejleményeket.
hazafelé menet bepillantottam a kútra: a kiváló 4-es kútfej változatlanul üzemben. Ez az igazi parasztság: összesen három dolgozónak jeleztem a problémát, de le se sz*rták.
Szoktam ott tankolni, mert a benzin ugyanaz, viszont nem kell kifizetnem a shopban lejáró szavatosságú termékek árát, valamint az ott ténykedő micikék extra fizetését. Eddig nem is volt semmi gond.
A minap beálltam a Fabiaval. A fedélzeti computer szerint még 80km-re elég üzemanyag volt benne, ami (a kis gyári pesszimizmussal együtt) jelent kb. 6-8 litert. Cső a tankba, elindul a csurgás. Szó szerint: pokoli lassú folyás, kb. 15 perc, mire megtelik. Közben unatkoztam, beszélgettem az autóban ülő lányommal. Mikor felnéztem, azt látom, hogy a műszer épp átlépi a 49 litert. Ez a 45 literes tank esetében minimum érdekes.
Odaballagtam a benzinkútas főbácsihoz, jeleztem neki a lassú folyást és az irreális mennyiséget is. Közölte, hogy nem tud mit csinálni, menjek be az áruházba, ott az ügyfélszolgálaton segítenek. OK. (Kifelé gurulva a pénztáros néninek is jeleztem, hogy a 4-es kút nem normálisan működik. Egy "köszönöm"-öt sem volt képes kipréselni magából, nagyon meg volt bántva.)
Bent történet ismét előad, majd egy kicsit nagyobb arcú, de még mindig elfogadható stílusú figura közölte, hogy a műszereket évente hitelesítik, és az biztosan jó. Mondtam neki, hogy talán meghibásodásra utalhat az is, hogy a rendesen 1 percig tartó dolog most 15 percet igényelt, de ő esküdözött, hogy az a cucc jó, mert sosem romlik el. Én közöltem vele, hogy az én autóm is jó, a legüresebb állapotában (0 km a fed.comp. szerint) egyszer sikerült nem egész 46 litert beletankolnom, tehát itt most minimum 10 literes extra bonusról beszélhetünk. Emberünk közölte, hogy ő nem tud pénzt visszaadni. Ez azért némiképp érthető, mert ha bemondásra menne a visszafizetés, akkor tömött sorok állnának a pultnál a "panaszukkal". Javasolta, hogy írjak a panaszkönyvbe, majd kivizsgálják. Írtam, legalább ennyi dolguk legyen vele. Abban egy pillanatig sem bízom, hogy visszakapom a pénzt. Pedig nem néztem ki csövesebbnek, mint általában, velem volt Petra, tehát talán nem tűntem megélhetési benzinkúthiba-panaszolónak. Várom a fejleményeket.
hazafelé menet bepillantottam a kútra: a kiváló 4-es kútfej változatlanul üzemben. Ez az igazi parasztság: összesen három dolgozónak jeleztem a problémát, de le se sz*rták.
Házigazda
De hogy halljatok jó történetet is!
Hugomék múltkor vásárolni voltak a Corában. Vettek pár babaruhát, meg egy-két cuccot, az egész egy zacskóba belefért. (olyan 6 ropi körül volt)
Kitolták a kosarat, de elfelejtették kivenni a zacskót a kocsiból... (hugomék kicsit szórakozott típusok)
Hazajöttek, majd itthon vették észre, hogy a cuccok ottmaradtak...
Már-már lemondtak róla, mikor másnap csörgött a telefonunk!
Kiderült, hogy valaki visszavitte az ügyfélszolgálatra az egész zacskót mindenestül, blokkostul! És megkérték hugomékat, hogy menjenek be, mert ott átvehetik!
(Cora kártyát használnak vásárláskor, így rajta volt az azonosítójuk a blokkon...)
Szóval vannak még jószívű emberek, és rendes emberek! :)
Hugomék múltkor vásárolni voltak a Corában. Vettek pár babaruhát, meg egy-két cuccot, az egész egy zacskóba belefért. (olyan 6 ropi körül volt)
Kitolták a kosarat, de elfelejtették kivenni a zacskót a kocsiból... (hugomék kicsit szórakozott típusok)
Hazajöttek, majd itthon vették észre, hogy a cuccok ottmaradtak...
Már-már lemondtak róla, mikor másnap csörgött a telefonunk!
Kiderült, hogy valaki visszavitte az ügyfélszolgálatra az egész zacskót mindenestül, blokkostul! És megkérték hugomékat, hogy menjenek be, mert ott átvehetik!
(Cora kártyát használnak vásárláskor, így rajta volt az azonosítójuk a blokkon...)
Szóval vannak még jószívű emberek, és rendes emberek! :)
Nokérem!
Véget ért a Samsungos kálváriám. :)
Az emailes panaszkodásra magasról sz@rtak, kellett nekik ajánlott papírt is írni. Erre hamar válaszoltak. Monitort elvitték másik szervizbe, ahol ügyes emberek a szemükkel észrevették, hogy ez valóban elromlott, és kicserélik az LCD-panelt.
Cucc megjött messziről, csere, majd elmentem érte. Már rutinosan nem vittem haza, mondtam, próbáljuk ki ha nem baj. Nem volt baj. Csak nem lehetett HD-felbontásra állítani a cuccot. Hamar kiderült, hogy az előző szakemberek kicserélték ugyan a monitor elektronikáját, de programot már elfelejtettek rátölteni.
Másnap vissza, addigra ezt is megoldották. November elejétől márciusig tartott a móka. Azt hiszem az életben több Samsung terméket nem veszek.
Véget ért a Samsungos kálváriám. :)
Az emailes panaszkodásra magasról sz@rtak, kellett nekik ajánlott papírt is írni. Erre hamar válaszoltak. Monitort elvitték másik szervizbe, ahol ügyes emberek a szemükkel észrevették, hogy ez valóban elromlott, és kicserélik az LCD-panelt.
Cucc megjött messziről, csere, majd elmentem érte. Már rutinosan nem vittem haza, mondtam, próbáljuk ki ha nem baj. Nem volt baj. Csak nem lehetett HD-felbontásra állítani a cuccot. Hamar kiderült, hogy az előző szakemberek kicserélték ugyan a monitor elektronikáját, de programot már elfelejtettek rátölteni.
Másnap vissza, addigra ezt is megoldották. November elejétől márciusig tartott a móka. Azt hiszem az életben több Samsung terméket nem veszek.
Előzmény: mudman (#26)
Én is csak legyintek néha, amikor a srácok kérdezik, hogy "mehet a jobbikból?" Néha meg konok vagyok és nem mehet, elmondják a sulykoló szöveget miért járok jobban, én meg megmondom, hogy köszönöm hogy elmondtátok, merthogy ezt nektek el kell mondanotok ilyenkor, de akkor sem kérem. Általában ezesetben gyorsan végigsuvickolják az ablakaimat, mert tudják, hogy hálás kuncsaft vagyok, különösen amikor azt látom, hogy szegény gyerek 5 perce mindenhogyan sikálja a hátsó ablakomat, mégis mázgás (merthogy az belülről a kutyaorr nyoma... :DD ).
Előzmény: berni (#42)
Én rendszeresen Tamásiban tankolok a Mol kútnál. Ismer ott mindenki. Egy-két srác beszédesebb, tőlük tudom, hogy ki van adva, hogy pl. Tamásiban ennyi és ennyi liter 99-est kell nekik műszakonként eladni. Ha nem, akkor valaki repülni fog. Nagyon sokszor rábeszélnek, hogy tankoljak azt, cserébe kapok egy 1-es mosást (néha ablakmosó folyadékot). Általában mikor redvás az autó, bele is megyek az üzletbe, általában így jobban is járok, cserébe viszont sosem próbálnak meg átverni.
Üdítő látvány nekem a rakamazi Shell-kút. A kasszánál általában egy jócskán középkorú hölgy van, aki tud köszönni, nyugodt, normális, nem b@sz át és akkor sem csinál patáliát, ha csak a slozira szalad be az ember ( egész jó slozi). És magáz és nem bocsikáz. :))
Előzmény: magpet (#39)
Valahogy nekem szerencsém van, bejáratott kutam van, mindig ott tankolok (Shell) évek óta, már mindegyik pofa ismer, a csaj is, nem volt gond soha. Amikor az akciós mutyit el akarják sózni a kötelező kérdésekkel, nekem már így mondják: "Ugye nem kérsz se akciós kólát, se poharat, se energiaitalt..." :)))
2 alkalom volt, amikor csúnyán néztem: egyszer egy átmeneti dolgozó (nem sokáig láttam ott) megjegyzést tett az antennán lévő nemzetiszínű szalagra - nem idézem, mit válaszoltam.
A másik: Durcit (legkisebb cicám), akkor vittem haza 6 hetesen a menhelyről és be kellett mennem bagóért (persze nem magamnak, megkértek rá) . Bevittem magammal a cicát, és az új pénztáros hölgyike személyit kért tőlem a cigivásárláshoz. Mondtam, örülök, hogy ilyen fiatalos vagyok és zsenge, de talán 18-nak már nem nézek ki. Mondom a csajnak, nagyot fogsz nézni, ha kiderül, hogy akkor születtem amikor a Cicavízió ment fekete-fehérben? Nagyot nézett... Poénból odaadtam a személyimet. Szegény kínjában azt mondta, a cicával a karomban nagyon fiatalnak tűntem. :)))
Ja és "céges" melegítő volt rajtam, hátamon a főiskola feliratával...
2 alkalom volt, amikor csúnyán néztem: egyszer egy átmeneti dolgozó (nem sokáig láttam ott) megjegyzést tett az antennán lévő nemzetiszínű szalagra - nem idézem, mit válaszoltam.
A másik: Durcit (legkisebb cicám), akkor vittem haza 6 hetesen a menhelyről és be kellett mennem bagóért (persze nem magamnak, megkértek rá) . Bevittem magammal a cicát, és az új pénztáros hölgyike személyit kért tőlem a cigivásárláshoz. Mondtam, örülök, hogy ilyen fiatalos vagyok és zsenge, de talán 18-nak már nem nézek ki. Mondom a csajnak, nagyot fogsz nézni, ha kiderül, hogy akkor születtem amikor a Cicavízió ment fekete-fehérben? Nagyot nézett... Poénból odaadtam a személyimet. Szegény kínjában azt mondta, a cicával a karomban nagyon fiatalnak tűntem. :)))
Ja és "céges" melegítő volt rajtam, hátamon a főiskola feliratával...
Gyönyörű dolgok ezek... Az a legszebb, hogy teljesen köztudott a benzinkutak működése: minimálbérre bejelent, majd szedj magadnak fizetést, ahogy tudsz. És az "üzleti modell" működik, mindig van jelentkező. De én görény módon azt mondom, hogy aki ezekkel a feltételekkel munkát vállal, az pontosan olyan patkány, mint aki így ad munkát. Értem én, hogy "jajj, de hát akkor mit csináljak...", de akkor vajon miért van az, hogy az ilyen trükkökben élen járnak azok a micikék, akik láthatólag naponta elköltik sminkre és műkörömre egy normális ember heti pénz-szükségletét? Dögöjjé meg, oszt jóvan.
Házigazda
Előzmény: H.Gábor (#38)
Az én tapasztalataim alapján Pécsett a régi labanc barátaimhoz igyekszem (OMV) nem betérni, mert nőt-nőket és a lopást koordináló biztonsági őrt megütni az mégiscsak..., hogy néz ki...
Budapesten tök mindegy, hogy mi a kút neve... Csak a szarháziság mindenhol...
Alap igazság, hogy benzinkúton csak üzemanyagot vegyél! Semmi mást!!! Pl olajat vagy fagyálót semmiképp!
Ha legalább 3 tételt fizetsz (pl: tele tank benzin, csoki, ásványvíz) az 110%, hogy minimálisan is tartalmaz egy ezredes vámot a cehh. Próbáld ki ha nem hiszed.
A legjobban kerülendő termékek, az akciósok! Brutális átveréseket építenek rájuk. Ute pályától kijjebb Shell, napszemüveg akció 2.990.- helyett 999.-. Húszezer felett tankoltunk +matrica, +üccsi, +gyros, +jégkrém +1 akciós napszemü, simán beverte a gépbe 6990-ért. Visszamentem, pult mögött luxuskurva: Bocsikaaaaa, ennyiért hozza a gép? Nincs 7 ropid szemcsireeeeeeee...??? Cicám(115kg vagyok) most ezt, hogyaaaaan vegyem vissza tőőőőőőled??? Ne csinád máááá!
Én meg persze csináltam bizony a balhét! Elég gyorsan meg is oldották a problémát.
Budapesten tök mindegy, hogy mi a kút neve... Csak a szarháziság mindenhol...
Alap igazság, hogy benzinkúton csak üzemanyagot vegyél! Semmi mást!!! Pl olajat vagy fagyálót semmiképp!
Ha legalább 3 tételt fizetsz (pl: tele tank benzin, csoki, ásványvíz) az 110%, hogy minimálisan is tartalmaz egy ezredes vámot a cehh. Próbáld ki ha nem hiszed.
A legjobban kerülendő termékek, az akciósok! Brutális átveréseket építenek rájuk. Ute pályától kijjebb Shell, napszemüveg akció 2.990.- helyett 999.-. Húszezer felett tankoltunk +matrica, +üccsi, +gyros, +jégkrém +1 akciós napszemü, simán beverte a gépbe 6990-ért. Visszamentem, pult mögött luxuskurva: Bocsikaaaaa, ennyiért hozza a gép? Nincs 7 ropid szemcsireeeeeeee...??? Cicám(115kg vagyok) most ezt, hogyaaaaan vegyem vissza tőőőőőőled??? Ne csinád máááá!
Én meg persze csináltam bizony a balhét! Elég gyorsan meg is oldották a problémát.
Most már - hogy nincs saját autóm - ha a robogányomba tankolok, azt az ezer-egynéhányszáz Ft úgy adom oda, hogy ne nagyon kelljen visszaadni, a céges autóba meg üzemanyag-kártyával fizetek.
Előzmény: berni (#36)
Én Shellnél nem igazán tankolok, általában a Molt gazdagítom. Mindenhol, ahol fizetek, én úgy szoktam, hogy ha a pénztárgép kiírja, hogy mennyi a visszajáró (márpedig a legtöbb helyen már kiírja), akkor már eleve nézem, hogy mennyi pénzt szed össze visszajárónak a kasszából.
Egyszer Tescoban akart a csaj 20 ezres helyett 10esből visszaadni, de szóltam, átszámolta a kasszát és visszakaptam a jogos pénzemet.
Egyszer Tescoban akart a csaj 20 ezres helyett 10esből visszaadni, de szóltam, átszámolta a kasszát és visszakaptam a jogos pénzemet.
Folytatás:
"A. János vagyok.
Saját tapasztalatom egy OMV kútnál.
A trükk csak hasonló, de az alapja ennek is a figyelem elterelése.
Tankolás után visszajárt volna 12 253Ft. Mondom, a csicserit nem kérem. A pénztáros nő nyújtja nekem a 2 db ezrest.
Restelkedve mondom neki, hogy a 100 forintosokat még nem tartom csicserinek. Átnyújtott egy 200 forintost, és mentem kifelé, miközben raktam el a 200-ast a tárcámba.
Ekkor vettem észre, hogy nem kaptam vissza egy tízezrest,
ugyanis egyáltalán nem volt a tárcámban 10 ezres.
Megyek vissza hozzá reklamálni.
Megvártam míg az utánam következő fizetett, és mondom neki, hogy még mindig kevesebbet adott vissza.
Erre Ő nagy flegmán:
- Az 50-est is kéri még? Az sem csicseri?
- Neeem, hanem egy 10 ezrest.
Aki utánam fizetett még ott molyolt, és felfigyelt a vitánkra.
- Az úr előttem fizetett, és láttam, hogy 20 ezrest adott, mondta.
A pénztáros csaj már támadólag:
- Azt hiszik nem ismerem meg a 20 ezrest?
- Hölgyem, tudom, hogy ismeri, csak nem tud belőle rendesen visszaadni, mondtam neki.
- Vissza adtam a 12 ezret, sőt még azt a 200-at is amiért reklamált.
Mutatom a pénztárcámat, hogy abban bizony csak 20 ezresek, 5 ezresek,
meg egyéb címletek vannak. Szó szót követett, nem szaroztam tovább.
- Legyenszives hívja az üzletvezetőt, mert sajnos most rovancsolni fogunk.
Úgy látszik, hogy jócskán lehetett már többlete, mert ugyan morgott még valamit, de odadobta elém a pultra egy 10 ezrest, amire egy kicsit durcás lettem.
- Jó. Akkor most a kerekítés szabályainak megfelelően kéremszépen az
50Ft-ot is, de ha azt is idedobja elém, akkor bizony tényleg rovancsolni fogunk.
Úgy nézett rám mint a vett malac, és finoman letett elém egy ötvenest.
Tanulság: tényleg qrwára figyelni kell!!!"
"A. János vagyok.
Saját tapasztalatom egy OMV kútnál.
A trükk csak hasonló, de az alapja ennek is a figyelem elterelése.
Tankolás után visszajárt volna 12 253Ft. Mondom, a csicserit nem kérem. A pénztáros nő nyújtja nekem a 2 db ezrest.
Restelkedve mondom neki, hogy a 100 forintosokat még nem tartom csicserinek. Átnyújtott egy 200 forintost, és mentem kifelé, miközben raktam el a 200-ast a tárcámba.
Ekkor vettem észre, hogy nem kaptam vissza egy tízezrest,
ugyanis egyáltalán nem volt a tárcámban 10 ezres.
Megyek vissza hozzá reklamálni.
Megvártam míg az utánam következő fizetett, és mondom neki, hogy még mindig kevesebbet adott vissza.
Erre Ő nagy flegmán:
- Az 50-est is kéri még? Az sem csicseri?
- Neeem, hanem egy 10 ezrest.
Aki utánam fizetett még ott molyolt, és felfigyelt a vitánkra.
- Az úr előttem fizetett, és láttam, hogy 20 ezrest adott, mondta.
A pénztáros csaj már támadólag:
- Azt hiszik nem ismerem meg a 20 ezrest?
- Hölgyem, tudom, hogy ismeri, csak nem tud belőle rendesen visszaadni, mondtam neki.
- Vissza adtam a 12 ezret, sőt még azt a 200-at is amiért reklamált.
Mutatom a pénztárcámat, hogy abban bizony csak 20 ezresek, 5 ezresek,
meg egyéb címletek vannak. Szó szót követett, nem szaroztam tovább.
- Legyenszives hívja az üzletvezetőt, mert sajnos most rovancsolni fogunk.
Úgy látszik, hogy jócskán lehetett már többlete, mert ugyan morgott még valamit, de odadobta elém a pultra egy 10 ezrest, amire egy kicsit durcás lettem.
- Jó. Akkor most a kerekítés szabályainak megfelelően kéremszépen az
50Ft-ot is, de ha azt is idedobja elém, akkor bizony tényleg rovancsolni fogunk.
Úgy nézett rám mint a vett malac, és finoman letett elém egy ötvenest.
Tanulság: tényleg qrwára figyelni kell!!!"
Folytatás:
"Dunakeszi pesti oldalán a Shellnél megtankoltam az autómat (54l-es tank) 56 literrel úgy, hogy még volt a tankban legalább 3-4l. Legközelebb, amikor mentem, az egyik kutasnak elmondtam, mire azt válaszolta, hogy ő is megtankolta már a szekerét más kútnál úgy hogy +10l ment bele. Tetszik tudni a levegőztető cső stb., stb. Én meg jó hülye módjára csak bólogattam, hiszen eddig is a legtöbb, amit belenyomtam az 54l-es tankba az 52,7 l volt.. Szóval csal itt mindenki..és ráadásul hülyének is néznek."
"Sokat autózom, ezért viszonylag sűrűn találkozom ezzel az esettel. Shell kúton már közel 5 éve nem tankolok, mert rendszeresen "véletlenül" kevesebbet adtak vissza és előfordult, hogy amikor ezt szóvá tettem, még nekik állt feljebb. Egy ismerős lány mondta,hogy x évig dolgozott Shell kutaknál és fizetést nem kaptak, hanem az volt az övék, amit lenyúltak az autóstól. A lány nem keresett rosszul, naponta akkoriban!!! 10.000-15.000 Ft-ot vitt haza.
Ezután átpártoltam a MOL-hoz, de rá kellett jönnöm, hogy ott sem jobb a helyzet. Ott is hasonló elven működnek a dolgok, úgyhogy egyfolytában résen kell lennem. Gátlástalanul próbálják (sajnos sokszor sikerrel) átvágni az embert s mindezt büntetlenül. Amikor 2 héten belül harmadszor akartak 1000
Ft-tal kevesebbet adni, ideges lettem, és beírtam a panaszkönyvbe, majd a Mol kivizsgálta az ügyet, levélben elnézést kértek, a lányt kirúgták, mert már többször "megdőlt". Mit gondoltok, hol találkoztam x hónap múlva a lánnyal? Egy benzinkúton, nála fizettem. No comment."
"Dunakeszi pesti oldalán a Shellnél megtankoltam az autómat (54l-es tank) 56 literrel úgy, hogy még volt a tankban legalább 3-4l. Legközelebb, amikor mentem, az egyik kutasnak elmondtam, mire azt válaszolta, hogy ő is megtankolta már a szekerét más kútnál úgy hogy +10l ment bele. Tetszik tudni a levegőztető cső stb., stb. Én meg jó hülye módjára csak bólogattam, hiszen eddig is a legtöbb, amit belenyomtam az 54l-es tankba az 52,7 l volt.. Szóval csal itt mindenki..és ráadásul hülyének is néznek."
"Sokat autózom, ezért viszonylag sűrűn találkozom ezzel az esettel. Shell kúton már közel 5 éve nem tankolok, mert rendszeresen "véletlenül" kevesebbet adtak vissza és előfordult, hogy amikor ezt szóvá tettem, még nekik állt feljebb. Egy ismerős lány mondta,hogy x évig dolgozott Shell kutaknál és fizetést nem kaptak, hanem az volt az övék, amit lenyúltak az autóstól. A lány nem keresett rosszul, naponta akkoriban!!! 10.000-15.000 Ft-ot vitt haza.
Ezután átpártoltam a MOL-hoz, de rá kellett jönnöm, hogy ott sem jobb a helyzet. Ott is hasonló elven működnek a dolgok, úgyhogy egyfolytában résen kell lennem. Gátlástalanul próbálják (sajnos sokszor sikerrel) átvágni az embert s mindezt büntetlenül. Amikor 2 héten belül harmadszor akartak 1000
Ft-tal kevesebbet adni, ideges lettem, és beírtam a panaszkönyvbe, majd a Mol kivizsgálta az ügyet, levélben elnézést kértek, a lányt kirúgták, mert már többször "megdőlt". Mit gondoltok, hol találkoztam x hónap múlva a lánnyal? Egy benzinkúton, nála fizettem. No comment."
Máshonnan másolom ide az alábbi írásokat, de én is hasonlókat tapasztaltam: Shell kutaknál 3 egymást követő alkalommal is át akartak vágni 5000 Ft-tal! Azóta nem tettem be a lába kagylós töltőállomásra...
Trükk készpénzes vásárláskor, vigyázzatok nagyon!
"Fel szeretném hívni az autósok figyelmét egyes benzinkutaknál
tapasztalható trükkös módszerre, amellyel az autóst készpénzes fizetéskor próbálják megrövidíteni. A módszer lényege, hogy visszaadáskor úgy adnak vissza kevesebbet, hogy a pénztáros a kezét készenlétben tartja a visszaadandó bankjegyen a pénztárgép fiókjában, és ha a vevő megszámolja a visszajáró
pénzt, és már reklamálni akarna, azon nyomban előkapja a bankjegyet.
Az egyik Shell-kútnál 20000 Ft-ból 12780 Ft-ot kellett volna visszakapnom. A hölgy visszaadott 6680 Ft-ot, majd értetlen arckifejezésemet látva azonnal előhúzott a fiókból egy 5000 Ft-os bankjegyet. Már majdnem eltettem, amikor észrevettem, hogy egy ezressel még mindig kevesebb a visszaadott összeg.
A hölgy látva, hogy felfedeztem a hiányt, azonnal előhúzta az ezrest, amin a kezét tartotta. Ekkor már pontosan utánaszámoltam a visszajárónak, és kiderült, hogy 100 Ft-tal még mindig be akart csapni. Szóltam neki, hogy még egy százast kellene kapnom, mire a már szintén a keze alatt tartott 100 Ft-ost is kitette a pultra.
Ez a játék hasonlít az "itt a piros, hol a piros" játékra az átverési
módszer kifinomultságát tekintve. Ha a legfeltűnőbben hiányzó 5000 Ft-os visszaadása után megkönnyebbülve eltettem volna a pénzt, akkor még mindig 1100 Ft-tal károsítottak volna meg. Sajnos, hasonló módszerrel találkoztam egy JET-kútnál is, ahol ugyan csak egy lépcsőben, de szintén nagyobb címletű bankjeggyel kevesebbet akartak visszaadni. A módszer ugyanaz volt, vagyis a hölgy a kezében a bankjeggyel "ugrásra készen" várta, hogy vajon észreveszem-e a hiányt. Ha ilyen esetben erélyesen lépne fel a vevő, talán még úgy is tűnhetne, hogy túlreagálja a dolgot, hiszen a pénztáros "már éppen nyújtani akarta a hiányzó bankjegyet".
Szóval: VIGYÁZAT AUTÓSOK! Szeretném, ha ez a figyelmeztetés minél
szélesebb körben terjedne mindenki okulására.
Saját magam is tapasztaltam a jelenséget a Kerepesi úton befelé jövő oldalon lévő Shell kút a Hungária krt. előtt!!!
Az én esetemben "csak" 1000.- Ft-ról volt szó! Nálam visszakérte a már kezemben lévő pénzt, hogy majd Ő megszámolja, és közben a másik kezével "hozzátette" a hiányzó ezrest!!!!!"
Trükk készpénzes vásárláskor, vigyázzatok nagyon!
"Fel szeretném hívni az autósok figyelmét egyes benzinkutaknál
tapasztalható trükkös módszerre, amellyel az autóst készpénzes fizetéskor próbálják megrövidíteni. A módszer lényege, hogy visszaadáskor úgy adnak vissza kevesebbet, hogy a pénztáros a kezét készenlétben tartja a visszaadandó bankjegyen a pénztárgép fiókjában, és ha a vevő megszámolja a visszajáró
pénzt, és már reklamálni akarna, azon nyomban előkapja a bankjegyet.
Az egyik Shell-kútnál 20000 Ft-ból 12780 Ft-ot kellett volna visszakapnom. A hölgy visszaadott 6680 Ft-ot, majd értetlen arckifejezésemet látva azonnal előhúzott a fiókból egy 5000 Ft-os bankjegyet. Már majdnem eltettem, amikor észrevettem, hogy egy ezressel még mindig kevesebb a visszaadott összeg.
A hölgy látva, hogy felfedeztem a hiányt, azonnal előhúzta az ezrest, amin a kezét tartotta. Ekkor már pontosan utánaszámoltam a visszajárónak, és kiderült, hogy 100 Ft-tal még mindig be akart csapni. Szóltam neki, hogy még egy százast kellene kapnom, mire a már szintén a keze alatt tartott 100 Ft-ost is kitette a pultra.
Ez a játék hasonlít az "itt a piros, hol a piros" játékra az átverési
módszer kifinomultságát tekintve. Ha a legfeltűnőbben hiányzó 5000 Ft-os visszaadása után megkönnyebbülve eltettem volna a pénzt, akkor még mindig 1100 Ft-tal károsítottak volna meg. Sajnos, hasonló módszerrel találkoztam egy JET-kútnál is, ahol ugyan csak egy lépcsőben, de szintén nagyobb címletű bankjeggyel kevesebbet akartak visszaadni. A módszer ugyanaz volt, vagyis a hölgy a kezében a bankjeggyel "ugrásra készen" várta, hogy vajon észreveszem-e a hiányt. Ha ilyen esetben erélyesen lépne fel a vevő, talán még úgy is tűnhetne, hogy túlreagálja a dolgot, hiszen a pénztáros "már éppen nyújtani akarta a hiányzó bankjegyet".
Szóval: VIGYÁZAT AUTÓSOK! Szeretném, ha ez a figyelmeztetés minél
szélesebb körben terjedne mindenki okulására.
Saját magam is tapasztaltam a jelenséget a Kerepesi úton befelé jövő oldalon lévő Shell kút a Hungária krt. előtt!!!
Az én esetemben "csak" 1000.- Ft-ról volt szó! Nálam visszakérte a már kezemben lévő pénzt, hogy majd Ő megszámolja, és közben a másik kezével "hozzátette" a hiányzó ezrest!!!!!"
Mi a Reálszisztéma Autó Budában vásároltunk egy használt autót kb. 1,5 éve, korrektek és rendesek voltak. (Mikor elhoztam a kocsit, a páromnak még egy csokor virágot is bekészítettek az autóba.) Ha valaki nem tudná, ők adják el a (majdnem?)legtöbb toyotát és lexust. (Mi egy ford fiestát vettünk.) Korábban ezer kereskedőnél jártunk.. mindenhol át akartak verni, pedig a végére már nagyon rutinosak lettünk! Szóval nem feltétlen a Reálszisztéma Autó Budában kell vásárolni, csak rájöttem, hogy mivel nagyértékű autókkal kereskednek (és ezek csak a beszámított autók, roncsot nem vesznek át eleve.. autót max 5-6 éves korig) NEM érdekük ezen csalni pár százezer-tízezer forintot!
Mi legközelebb is ott vásárlunk.. vagy egy hasonló helyen!
Sima kereskedőnél semmi pénzért nem fogunk venni autót! 20 oldalt teleírhatnék, hogyan akartak átverni, mielőtt itt megvettük a mostani autónkat.
Mi legközelebb is ott vásárlunk.. vagy egy hasonló helyen!
Sima kereskedőnél semmi pénzért nem fogunk venni autót! 20 oldalt teleírhatnék, hogyan akartak átverni, mielőtt itt megvettük a mostani autónkat.