Előbb-utóbb elterjednek majd azok a készülékek is, amelyek alkalmasak wherigo játékok futtatására. Jó lenne, ha ezzel együtt a hazai terepen játszható játékok száma is nőne. Talán itt ezt elősegíthetjük ...
1 | 2 | 3 | 4 |
2010-03-13 21:34:52
Mivel Te már Oregon550-nel megnézted, én kicsit bővítettem a teszt-környezetet. Vittem magammal egy Oregon300-ast, egy Nüvi550-est és a Nokia E90-en egy OpenWIG playert. Továbbá a játékot lefordíttattam a Wherigo Builderrel és a wherigo.com saját játékcsinálójával is. (Mert oda a nyersanyag megy fel, a .com maga készíti a GWC-t.) Végül kiderült, hogy a builderes és a .com-os fordítás között nincs különbség. A különféle készülékek a következő eredményt hozták:

Oregon300: cartridge indítás, utána üzemszerűen feljön az első szöveges üzenet. Ezt OK-zva a player a wherigo főképernyőre ugrik, majd soha többet meg se mozdul. Akku ki/be. Az Oregont később pontosságilag is megvizsgáltam, a játék egyik szakaszát végigtrackeltem vele. Ez szépen ment, végig hibátlanul a veszélyes zónák között mozgott.

Nüvi550: ezen a készüléken a cartridge működik. Viszont ez a fajta játék (keskeny "folyosón" mozgás) nem igazán játszahtó vele, mert mintha a Nüvi550 vevője nem igazán venné tudomásul, hogy precíziós gyalogos feladattal áll szemben. A teljes 3km körüli, girbe-gurba utat alig pár pontból trackelte, ami azt eredményezte, hogy szerinte állandóan veszélyes zónákban voltam. Az is lehet, hogy wherigo közben butul a track vagy lusta a vevő, nem tudom. Az biztos, hogy egyik se normális.

E90+OpenWIG: itt is rendben megy a cartridge, de az E90 belső vevője nagyjából kritikán aluli, tehát ezzel hamar felhagytam.

A lényeg: láthatólag a Garmin birtokában van olyan wherigo player, ami megbírkózik a feladattal (Nüvi550). Van nekik olyan vevőjük is, ami képes lenne a "folyóson maradni" (Oregon-sorozat). Már csak az Oregon és a Nüvi550 törvénytelen gyermekének születését kell kivárnunk, és mehet a játék! :)
Mindezt (a forrást is csatolva) feldobtam a Groundspeak wherigo fórumára is (annyira tudok angolul, mint F. Pákó magyarul, de talán megértik), illetve a Garminnak is továbbítottam. Hátha segít nekik ez az infó, és a két dologból valahogy kalapálnak egyet. Nagyon nem bánnám, szeretni akarom a wherigo-t! :)
magpet
Házigazda

Előzmény: dzsobacsi (#158)
1 | 2 | 3 | 4 |

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN Nüvi 1250
34 900 Ft.