Előbb-utóbb elterjednek majd azok a készülékek is, amelyek alkalmasak wherigo játékok futtatására. Jó lenne, ha ezzel együtt a hazai terepen játszható játékok száma is nőne. Talán itt ezt elősegíthetjük ...
1 | 2 | 3 | 4 |
2010-01-08 10:10:51
Érdekes, hogy miért álltak le ennyire. Telefonra a minap találtam ezt az OpenWIG nevű kis WherIGo player alkalmazást, amit hobbiból készít egy cseh fickó. Ennek a legutolsó verziója 2009. augusztusi, intenzívebben fejlesztik, mint a hivatalos playert. :/

Kellemesen csalódtam benne, a verziószámot látva nem reméltem túl sokat, de ennek ellenére tökéletesen működött. Kezelte az N95-ön mind a belső, mind a külső, Bluetooth-os GPS-t, egyszer sem omlott össze (annál az egy játéknál, amit eddig próbáltam ;) ), a menük is szépen működtek és a játékot is lehet menteni/visszatölteni (bár ez még állítólag nem kiforrott funkció).

Ami a hátránya, hogy mentéskor nem .GWS file-t készít, hanem a jelek szerint saját formátuma van, így a .com-ra nem lehet feltölteni, ill. a játék végén nem láttam, hogy kiírt volna bármilyen completion code-ot, így azt a .GWC-ből kellett kipecázni.
akosgy

Előzmény: Togo (#134)
2010-01-08 09:05:25
Ennek ellentmondani látszik majd minden gps fw frissítésnél ugrott a whwrigo player verziószáma. Persze gondolom a tömeges hibákat javították csak.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: Togo (#134)
2010-01-08 01:07:25
Ahogy elnézem a fejlesztők viszont nem látnak benne nagy jövőt. A Builder nem végleges és 2008.05.29-én adtak ki belőle utoljára egy alfa verziót. Ha látnának benne valami jövőt, valószínűleg másfél év alatt csak jött volna ki pár verzió, esetleg végleges darab belőle. És ugyan ez igaz a PDA lejátszóra is, ami nem 100%-ban kompatibilis a kézi kütyükben lévő lejátszókkal (lásd Haribali Naplás tavi játékát). Kár érte, pedig tényleg sok lehetőség lenne benne.
Togo

2010-01-07 15:08:01
Szerintem ennek van igazán jövője.
Nem kell műanyag kacatokat rejteni az erdőben, nem lehet beszedni, nem vész el, és nem kell moderáción átpasszírozni. :)
Agyon lehet variálni, és ami a legjobb benne, nagyjából azt az élményt adja, mint jó pár évvel ezelőtta GC. Csak kevés ember játszik ilyet, lehet nézegetni, ki mikor, mit csinált végig, és lehet közös WG-kat végigküzdeni. És ez jó. :)
mudman

Előzmény: Bacu (#132)
2010-01-07 13:24:16
Tegnap este pont egy ilyen játékra gyülekeztünk, és menet közben beszélgettem mudmannal, akit szintén érdekel ez a játék típus.
Szerintünk lenne jövője, és fantázia is van benne.
Igazából sokkal jobban ki lehetne aknázni a lehetőségeit, akár idegenforgalmi szempontból is!
Lehetne készíteni pl olyan úti tájékoztatót, amiben mondjuk Budapest nevezetességei lennének, és hozzájuk tartozna némi tájékoztató is. Ezt akár több nyelven is meg lehetne írni, publikussá lehetne tenni.
De ugyanígy oktatási céllal is lehetne használni.
Imént jutott eszembe egy nagyon jópofa ötlet, ami szerintem gyerekeknek nagyon tetszene, de felnőttként is jó móka lenne.

Ami speciel engem a wherigo játék készítésben visszatart az a BUILDER! Ha az egyszerűbben, gyorsabban tudnám használni, valószínű, hogy nem is készítenék már más fajta játékot! Ezt amúgy csodálom, hogy miért nem fejlesztik, vagy készítenek rá egy jó programot! Ez biztosan visszafogja a játék elterjedését.

Egy szó, mint száz nekem tetszik ez a játék típus. A Várban játszódó lovagos játékot élveztem eddig a legjobban.
Bacu

2010-01-07 12:35:12
(Előzmény az előző kommentem, kezdd azzal)

3.) Milyen további (külső) eszközökkel lehetne fokozni a játékélményt?
Gondolok itt arra, hogy valamilyen áttételes megoldással esetleg lehetne-e a játékot magán a cartridge fájlon felülemelni?
Például:
- Több cartridgeból álló, folytatásos játék (az erőforrások miatt)
- Webes felülettel kiegészített játék, ahol a cartridge végén megkapott egyedi kódot megadva kapjuk meg a játék folytatását, vagy jegyződik be az elért pontszám, vagy kerülhetünk interakcióba más játékosokkal stb.
- Terepen elhelyezett fizikai tárgy vagy jelölés, amit az előttünk érkező játékostól kapunk, a játék pedig értelmezi
- Fapados-álmultiplayer: terepen interakció két játékos közt. Pl egy virtuális tárgy átadása történhetne úgy, hogy az aktuális koordináta, időpont és további adatok felhasználásával legenerálódna egy kód, amit a másik játékos begépel a saját készülékén, a wherigó szoftver azt dekódolja, és ha egyezik a koordináta és az időpont (ebből nagyjából sejthető, hogy a két játékos egy időben egy helyen van, tehát találkoznak) akkor a szintén a kód által megadott tárgy pl megjelenik a játékos inventory-jában (vagy hogy hívják ezt.)

Bocs ha kicsit elszálltam, hiszen egyelőre még nagyon gyerekcipőben jár a történet, de szeretek távlatokban gondolkodni :)

2010-01-07 12:34:03
Gondolatébresztőnek szeretnék pár kérdést felvetni, kíváncsi lennék a véleményetekre.

1.) Van-e és milyen jövője a Wherigonak?

Kezdhetnénk azzal, hogy egyelőre csak nagyon kevés készüléktípus támogatja, és ez keményen betesz a fejlődésnek, hiszen nincs rá kereslet, nincs aki használja, még kevesebb aki készítene is rá játékot. Ez egy öngátló folyamat. Ez persze még idővel változhat. De sajnos pont emiatt lehet, hogy a készülékgyártók sem fognak kapkodni, hogy egy futtatókörnyezetet beépítsenek.

Ráadásul ha jól tudom, már most az alig néhány típuson futó wherigo sem kompatibilis, más a képernyőfelbontás, a PDAs változat MP3-t is lejátszik, az Oregon az nem... A kütyük baromi gyorsan fejlődnek, és könnyen megtörténhet szerintem, hogy mielőtt elterjedne a wherigo, máris olyan készülékek lesznek az általánosak, amikhez képest a wherigo lehetőségei szűkösek, fapadosak. Pl. a napokban beharangozott Nexus One, 800*480-as felbontásával valszeg kiröhögnék a 160 pixeles képekből álló játékot. (Persze lehet kiadni a játékból több verziót több készülékre, de az is további bonyodalom)

Vagy nem csodálkoznék ha nemsokára a videólejátszás is elvárás lenne a játékkal kapcsolatban. (És arra már nem is szeretnék kitérni, hogy hosszú távon biztos, hogy az online kapcsolattal rendelkező kütyük és az ilyen platformra épülő multiplayer játékok viszok majd a prímet, de az azért még kicsit odébb van.)

Más szempontból persze ezek semmit sem jelentenek, hiszen a geoládázás is milyen népszerű, pedig gyakorlatilag csak a gps legalapvetőbb funkciója, a koordinátakijelzés is elegendő lenne hozzá technikailag.

Aztán talán nem csak számomomra zavaró, hogy a Wherigo tulajdonosai sem veszik látszólag komolyna az egészet, legalábbis ha nem így van, akkor megmagyarázhatatlan, hogy lassan 2 éve nem tudtak pl kihozni egy új verziót a fejlesztőszoftverből.

2.) Mik a Wherigo lehetőségei? Milyen, és mennyire komplex játékokat lehet benne összehozni?

Ezt most elsősorban nem is technikai oldalról értem, aki már kipróbálta, vagy utánanézett az úgyis nagyjából sejti, hogy technikailag kb meddig terjed. Itt inkább olyanra lennék kíváncsi, hogy milyen játékszerkezet, mennyire összetett feladatok lehetnek benne? Elmegyünk helyszínekre, információkat kapunk a játékban, vagy adhatunk meg a valós világban tapsztaltak alapján, ez alapján választási lehetőségek vannak, virtuális tárgyakat kezelhetünk. Stb stb. Egy ilyen alapra, mi a legbonyolultabb játék amit rá lehetne rakni?
Egyáltalán: Van-e igény bonyolult összetettebb játékra, vagy ne is erőltessük?
Például én el tudnék képzelni egy izgalmas rpg-jellegű fantasy/kalandjátékot, karakterfejlődéssel, harccal stb, de azt még én sem gondoltam végig hogy mennyire kivitelezhető.

[I](folytatás a következő komme

2010-01-07 10:34:02
Sziasztok!
Még vagy jó 2 hónapja, nekiláttam egy verájgónak, el is készült, legalábbis eleinte azt hittem. (Egy több állomásos, városnézős séta, teljesen lineáris, egyszerű, semmi extra akció).
Na aztán nagy büszkén ki akartam próbálni, és persze már mindjárt az első zóna felismerésénél gondok voltak. Akkor átalakítottam az egészet, és továbbra is gondok voltak :) Újabb 1-2 próbálkozás után végre működött, már csak az volt a gond, hogy ő nem oda rakta az 1. zónát ahova én akartam, de érdekes módon a 2.-tól kezdve a többi már stimmelt, kivéve az utolsó előtti, annak is rossz lett a koordinátája.
Sajnos azóta meg még nem volt időm kijavítani ezt a 2 pontot, meg a lelkesedésből is visszavettem, így azóta is várat magára.
Igyekszem vagy megjavítani, vagy elküldöm így, ha valaki ki akarja próbálni vagy kísérletezni.
Egyébként tényleg jó lenne egy ilyen "tanfolyam" vagy első körben egy tudásbázis, wikioldal, vagy csak szimplán a tapasztalatok és fórum alapján összeállított cikkek ide a GPS Suli rovatba...

2010-01-06 22:09:15
Fenébe, most végeztem ki egy korsó sört... :(
De azért örülök neki. :)
mudman

Előzmény: magpet (#127)
2010-01-06 21:33:14
Készült egy újabb játék: Becsületes megtaláló.
Egyszerű feladat, 1 órán belül bőven teljesíthető. Mindez a Hősök terén, tehát még a megközelítés/parkolás se nagy dráma. A játék oldaláról letölthető a forrás is, ha netán valaki szeretne készülni a "tanfolyamra". :)
Elképzelhető, hogy van benne hiba, bár nálam működött. Egyszerű elemekből áll, szerintem menni fog. :)
magpet
Házigazda

2009-12-27 18:28:56
Oké, legyen így. :)
mudman

Előzmény: magpet (#124)
2009-12-27 17:56:52
A napokban megprobalok kijutni, es leprobalom.
magpet
Házigazda

Előzmény: Csuhás (#123)
2009-12-27 17:56:00
Szerintem egy alap-cucc osszeallitasat konnyeden el tudom meselni Neked, aztan johet az iras. (A skype jo jatek, de ilyen jellegu felhasznalasra nem talalom hatekonynak.)
Akkor jovore ev elejen csapunk egy elo wherigo mittinget, aztan ezt irva is viszontlatjuk itt a Gamesen. Igy OK?
magpet
Házigazda

Előzmény: mudman (#122)
2009-12-27 16:49:14
Apropó, szép csendben, egy egy gps frissítésnél ugrani szokott a wherigo player verzió száma is. Nem tudja valaki hogy Oregonnal esetleg játszható-e már a Naplás tavi játék?
Csuhás
Moderátor

2009-12-27 16:31:39
Ha megtanulom hogy kell ilyet szülni, szívesen megéneklem egy lépésről lépésre szájbarágós blogban. De még nekem sem megy. :)
mudman

Előzmény: ID-24 (#121)
2009-12-27 08:58:26
Ez lemaradt:
Már régóta szeretnék ilyen játékot is csinálni, de amíg ennyit kell kínlódni vele, aztán a végén mégsem játszható, addig nincs kedvem egyedül nekiállni.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: ID-24 (#120)
2009-12-27 08:52:24
Lehet,hogy eretnek kérdés: nem lehetne eme "tanfolyam" nyilvános blogban? Minden tiszteletem Magpet boltjának, de van pár vidéki, tehát Skypot nem ismerő nem használó suttyó is.....mint pl én :-)

ID-24
Játékvezető

Előzmény: yumi (#119)
2009-12-27 07:37:51
Lehet,hogy eretnek kérdés: nem lehetne eme "tanfolyam" Skypon ?Minden tiszteletem Magpet boltjának,de van pár vidéki suttyó is.....mint pl én :-)
yumi

2009-12-26 20:49:27
Nem, most kezdjük. *
Persze, ráér. :)
mudman

Előzmény: magpet (#117)
2009-12-26 19:51:04
Rendben, akkor bőrözzünk ilyet! Megvárjuk a tanfolyammal a januárt?
magpet
Házigazda

Előzmény: mudman (#116)
2009-12-26 17:26:07
Van rá igény. :) Egyszerű pontokat rejteni már minden lámlenge tud. :) No de vérájgót?
mudman

Előzmény: magpet (#115)
2009-12-26 16:38:32
Magam is szivesen jatszanek ilyet. Szerintem nem tul kormonfont dolgok fajdalommentesen osszeuthetok a builderrel, sot talan mar tobbe-kevesbe a playerek is uzemkepesek a mindenfele keszulekekben. Legyen wherigo-tanfolyam?
magpet
Házigazda

Előzmény: mudman (#114)
2009-12-26 16:16:52
Erőt, egészséget!

Mi van ezzel a vérájgó nevű dologgal? Végül mindenki beleunt a szívásba, vagy azért lehet a builderrel játékokat faragni?

Én szeretnék még vérájgós kalandokat. :) Lehetne megint egy gyorstalpalós összeröffenés, próbálgatás akár nálunk is. Feltéve, ha van élő ember, aki ért ehhez a rémséghez...

mudman

2009-11-29 11:18:40
Csak egy tipp: a zónába lépést igen szűken értelmezi a wherigo még akkor is, ha pl. 50m-es zónahatárokat adsz meg. Tapasztalatom szerint a zónába lépésre induló akciókat célszerűbb a "proximity" nevű adathoz kötni. Ha egy zóna proximity-je 50m, akkor a középpontot 50m-re megközelítve el fog indulni az akció.
magpet
Házigazda

Előzmény: real (#112)
2009-11-29 02:56:05
Sziasztok!
Friss Oregányosként lelkesen szeretnék/szerettem volna készíteni egy Wherigo játékot. Gondoltam elsőnek megteszi egy egyszerű városnézős, egymás utáni helyszínekkel. Többször nekifutottam, amire végre azt hittem, hogy tudom hogy kell csinálni.
Emulátorban szépen fut is, de élőben nem igazán.

Úgy csináltam, hogy felvettem zónát, meg karaktert. A karaktert beraktam a zónába, és beállítottam, hogy ha belépünk a zónába, csak akkor látszódjon a karakter (kilépéskor meg eltűnjön). Karakter eseménykor pedig azt csináltam, hogy dobjon fel egy üzenetet, ebben van kép és leírás az adott helyszínről valamint állítsa aktívra és láthatóra a következő zónát. (A karakternek magának csak címet adtam se kép, se szöveg).
Namost ez az emulátorban szép és jó, de a kegyetlen valóságban nem ment, és nagyon szomorú lettem. A legelső zónába belépve ugyan megjelenik a látnivalók közt ez a karakter, ám rányomva annak csak a neve látszik, nem dobja fel az üzenetet, nem látom a képet sem, és nem állítja át aktívra a következő zónát.
Van esetleg valami ötletetek, hogy mit kéne máshogy csinálni vagy mi lehet a baj?

2009-09-02 20:35:42
magpet!
Átlőnéd mégegyszer azt a forrást?
A múltkor elírtam a címet. :-/
Nézegetem most a nem betöltődő forrásokat szövegszerkesztővel. Csak rájövök, mi a különbség.
Van a Buildernek más verziója is, vagy csak ez:
2.0.5129.5086
2008.05.30. 16:27:30

BB-Chopper

Előzmény: magpet (#109)
2009-09-02 20:28:42
Áááá, csináltam egy teljesen új XP-s gépet neki.
Szinte jogtiszta oprendszerrel.
Azon sem megy.
Feltettem itthon asztalira, notebookra, a cégnél a kisszerverre, meg egy gyorsan összedobott gépre.

A hibaüzenet azonos volt mindnél.
Ha tudnék képet linkelni, mutatnám.

Eddig még minden elindult nálam. Kezdek zabos lenni, mert klassz dolognak néz ki...

BB-Chopper

Előzmény: magpet (#107)
2009-09-02 17:01:00
A wherigo buildernek szerintem pont annyi köze kéne legyen a MapSource-hoz, mint az msn-hez, vagy épp a tapéta színéhez a gép mögötti falon. De ezek közül valamelyikhez mégiscsak van köze. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Csuhás (#108)
2009-09-02 16:38:13
Talán nem az msn verzióra érzékeny, hanem inkább a mapszószra?
Vagy a térképekre...
Csuhás
Moderátor

Előzmény: magpet (#107)
2009-09-02 16:27:10
Valami hülye nagy bizonytalanság van benne, az biztos. Érdekes, hogy nálam nagyjából rendesen megy, és nyitja a korábbi lua-kat. Gyanítom, hoyg valami felderíthetetlen hülyeség van a háttérben. Pl. ha az msn adott vezuriója van fent a gépen, akkor nem működik. Látszólag semmi összefüggés, de közben mégis. Akinél rossz, ott stabilan nem megy, ahol megy, ott meg (szinte) stabilan működik. A fene se érti.
magpet
Házigazda

Előzmény: drabik (#106)
2009-09-02 13:25:52
Sok-sok hónappal ezelőtt hosszú napokat töltöttem azzal, hogy életet leheljek a Builderbe. Ugyan az a problémám volt, mint amit most jeleztek.

Én feladtam.
Kalap sz@r az a tákolmány. Nem is igen reszelgették tovább.
(Bocsánat a nagyon negatív hozzáállásom miatt, de nagy csalódás volt. Pedig szerettem volna játékokat készíteni. Most viszont már 1általán nem szeretnék. :-/ )

Balázs

2009-09-01 18:51:51
Nem megy. Feladom. :-(
Már egy teljesen szűz gépre is telepítettem a cuccokat.
Elmenti a cartridge-t, vissza nem tölti.
Sem újat, sem meglévőt.
Majd iccaka...

BB
BB-Chopper

2009-09-01 18:03:13
Bocs a címet ütöttem félre:
Helyesen:
Infó:
06707052494@vodafone.hu

Kicsit fáradt vagyok már. :-(

BB
BB-Chopper

Előzmény: magpet (#102)
2009-09-01 18:02:01
THX.
Nézem. Még sehol. Szolgáltatóm néha késik...
Közben stikában a céges printer serverre is felrakom a buildert.
Nem igaz, hogy sehol nem indul...
BB-Chopper

Előzmény: magpet (#102)
2009-09-01 15:03:48
Mail ment, benne a Tatai inverz forrása. Sok sikert! :)
magpet
Házigazda

Előzmény: BB-Chopper (#101)
2009-09-01 14:54:20
Tudnál küldeni valami kis működő forrást?
Infó:
06707052594@vodafone.hu

BB
BB-Chopper

Előzmény: magpet (#100)
2009-09-01 14:47:11
Ez mókás, nálam ennyire sose borult össze. Hajrá! :)
magpet
Házigazda

Előzmény: BB-Chopper (#99)
2009-09-01 14:44:55
Csináltam egy újat, azt sem nyitja...
Meglévőt sem, emulátor sem és a builder sem.
Már a második PC-re telepítem.
Még futok egy kört egy tiszta géppel, mert az enyémek olyanok, mint az állatorvosi ló. :-)
Köcc. Ha fejlemény van, OBgatok

BB
BB-Chopper

Előzmény: magpet (#98)
2009-09-01 13:31:00
Akkor sajnos lehetséges, hogy a cartridge maga sérült. Esetleg próbáld meg a megnyithatatlan lua-t elküldeni a wherigo-nak, hátha ők meglelik benne a hibát.
magpet
Házigazda

Előzmény: BB-Chopper (#97)
2009-09-01 13:13:19
Semmi.
a .net-t is újrahúztam. Most az előírt 2.0-t tettem fel. Eddig 3.0 volt. :-((
BB-Chopper

Előzmény: magpet (#95)
2009-09-01 12:38:53
Már próbálom is...
BB-Chopper

Előzmény: magpet (#95)
2009-09-01 12:35:28
Nekem akkor csinált ilyet a builder, mikor véletlenül két példányban volt fent a gépen. Egyik update után a régi nem íródott felül, és ez okozott némi kavarodást. Ha csak egyben van fent nálad, akkor talán egy uninstall/install kör? Csak tipp.
magpet
Házigazda

Előzmény: BB-Chopper (#93)
2009-09-01 08:35:30
+
Valószínüleg totzoli65 ugyanezzel küzdött anno....

BB
BB-Chopper

2009-09-01 08:34:00
Sziasztok!

Némi segítséget kérnék a tapasztaltaktól:
A Builder (2.0.5129.5086) mentés után nem hajlandó visszatölteni a cartridge-t. Próbáltam már több platformon, több PC-n. 5letek?

THX: BB
BB-Chopper

2009-08-31 18:28:07
Köszi, próbálom.
Omlás

Előzmény: magpet (#91)
2009-08-31 15:54:54
Nálam jön rendesen. Próbálj regisztrálni a geocaching.com-on, közös a júzer-adatbázis. Utána azzal a névvel/jelszóval be tudsz lépni a wherigo.com-on, és szerintem le fog jönni a cucc.
magpet
Házigazda

Előzmény: Omlás (#90)
2009-08-31 15:04:19
Remélem ezt ide kell beírnom:

Próbálok letölteni wherigot a PDA-ra, de nem boldogulok a wherigo.com-al. Ezt írja ki folyton miután begépelem az adataim a regisztrációhoz:
Server Error in '/' Application.
@AllowMailer is not a parameter for procedure spgsp_CreateUser.
Description: An unhandled exception occurred during the execution of the current web request. Please review the stack trace for more information about the error and where it originated in the code.

Exception Details: System.Data.SqlClient.SqlException: @AllowMailer is not a parameter for procedure spgsp_CreateUser.

Source Error:

An unhandled exception was generated during the execution of the current web request. Information regarding the origin and location of the exception can be identified using the exception stack trace below.

Stack Trace:

[SqlException (0x80131904): @AllowMailer is not a parameter for procedure spgsp_CreateUser.]
Tucson.WebApp.Common.Membership.register .showError(Exception ex) +44
Tucson.WebApp.Common.Membership.register .createNewUser() +407
Tucson.WebApp.Common.Membership.register .uxNext_Click(Object sender, EventArgs e) +52
System.Web.UI.WebControls.Button.OnClick (EventArgs e) +105
System.Web.UI.WebControls.Button.RaisePo stBackEvent(String eventArgument) +107
System.Web.UI.WebControls.Button.System. Web.UI.IPostBackEventHandler.RaisePostBa ckEvent(String eventArgument) +7
System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(IP ostBackEventHandler sourceControl, String eventArgument) +11
System.Web.UI.Page.RaisePostBackEvent(Na meValueCollection postData) +33
System.Web.UI.Page.ProcessRequestMain(Bo olean includeStagesBeforeAsyncPoint, Boolean includeStagesAfterAsyncPoint) +1746

Version Information: Microsoft .NET Framework Version:2.0.50727.1433; ASP.NET Version:2.0.50727.1433

Le tudom tölteni máshonnan?
Omlás

2009-07-13 20:53:45
Segítség!!! :-(
A "vízkereszt"-ből szerettem volna verájgót is készíteni, de a com-ról letöltött bilder gyanúsan nem jó!? :-(
Az útmutató szerint próbálkozom, de a mentést nem tölti be újra, adathibával leáll, stb. Próbáltam az oregonon már működő "bárhol játszhatókat" emulátor módban is futtatni, de a gpx-ek "incorrektek" neki! :-( Ezért bátorkodom föltételezni, hogy a progi lehet rossz!?
Ha valakinek van jól működő, esetleg régebbi verziója, vagy találkozott hasonlóval, ötlete van, stb. Magyar nyelvű összefoglaló, okos tanács gyüjteménynek is örülnék! :-))
Szóval: "minden megoldás érdekel" :-)
Szép napot!
Üdv: Zoli
totzoli65

2009-04-16 19:06:00
készítesz egy változót (number), pl 0 értékkel
mentés
lua közvetlen szerkesztés (notepad :)
0-t átírod math.random(0,1) + a szokásos egyéb (intervallum, kezdőpont)
nekem ezt 3 helyen is át kellett írni
újranyit

itt találtam
eperdzsem

Előzmény: magpet (#87)
2009-04-16 16:13:12
Hogy épül a random?
magpet
Házigazda

Előzmény: eperdzsem (#86)
1 | 2 | 3 | 4 |

Bejelentkezés