Ide jöhet minden, ami egyik létező topikba sem fér bele igazán, vagy fogalma sincs, hogy hova kéne beírnod. Továbbá itt lehet mókás dolgokat írni egymásnak, hogy ne zavarjuk a fontos topikok (pl. tech
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
32 |
33 |
34 |
35 |
36 |
37 |
38 |
39 |
40 |
41 |
42 |
43 |
44 |
45 |
46 |
47 |
48 |
49 |
50 |
51 |
52 |
53 |
54 |
55 |
56 |
57 |
58 |
59 |
60 |
61 |
62 |
63 |
64 |
65 |
66 |
67 |
68 |
69 |
70 |
71 |
72 |
73 |
74 |
75 |
76 |
77 |
78 |
79 |
80 |
81 |
82 |
83 |
84 |
85 |
86 |
87 |
88 |
89 |
90 |
91 |
92 |
93 |
94 |
95 |
96 |
97 |
98 |
99 |
100 |
101 |
102 |
103 |
104 |
105 |
106 |
107 |
108 |
109 |
110 |
111 |
112 |
113 |
114 |
115 |
116 |
117 |
118 |
119 |
120 |
121 |
122 |
123 |
124 |
125 |
126 |
127 |
128 |
129 |
130 |
131 |
132 |
133 |
134 |
135 |
136 |
137 |
138 |
139 |
140 |
141 |
142 |
143 |
144 |
145 |
146 |
147 |
148 |
149 |
150 |
151 |
152 |
153 |
154 |
155 |
156 |
157 |
158 |
159 |
160 |
161 |
162 |
163 |
164 |
165 |
166 |
167 |
168 |
169 |
170 |
171 |
172 |
173 |
174 |
175 |
176 |
177 |
Erről jutott eszembe: Láttatok már olyat, hogy a gps fordítva vitt végig a körforgalomban? :) Múltkor Oroszlány körül mentem, már nem tudom, hogy pontosan melyik az az új út (a boros játék kapcsán voltam arra, lehet, hogy más is azon az úton közelített), a lényeg, hogy az Oregon550 szépen kirajzolta a gyári térképével, hogy balra kanyarodva haladjak át a körforgalmon. Ha épp kéznél lett volna fényképezőm, megérte volna lekapni :D
Előzmény: Csigabiga (#4321)
Nekem is hiányzik egy kicsit.
Megszoktam, hogy az utóbbi időben a reggeli kávém mellett megfejtek pár rejtvényt... :o)
Megszoktam, hogy az utóbbi időben a reggeli kávém mellett megfejtek pár rejtvényt... :o)
Mindárt éjfél. Ébren vagyok. Nem lesz feladvány. :(
És már el is múlt és tényleg nem lett...
És már el is múlt és tényleg nem lett...
Moderátor
Hurrá! Szerintem így vagy úgy, de jövök! Ha vannak konkrétumok, küldjétek át, és hírré formáljuk!
Házigazda
Előzmény: Bogee (#4312)
rám számíthattok.
Szívesen látlak benneteket bármikor.
Remélem, minnél többen eljönnek.
Egységben az erő!
Legalábbis a hangerő, s a jó kedv!
Szívesen látlak benneteket bármikor.
Remélem, minnél többen eljönnek.
Egységben az erő!
Legalábbis a hangerő, s a jó kedv!
Előzmény: Bogee (#4312)
Kedves Mindenki!
Úgy tűnik kezd összeállni a 4. DDRKT programja.
Lehet készülni, tervezgetni a részvételt! Szeretettel várunk mindenkit!
Időpont: 2009.12.05. (szombat)
Helyszín: Pécs ~15-20km-es körzetében
Program: Mikulás projekt gyerekeknek, "verseny" mindenkinek és remélhetőleg különböző meglepetés-programok
Részletek hamarosan!
Ajándék felajánlásokat szívesen fogadunk! :-)
Úgy tűnik kezd összeállni a 4. DDRKT programja.
Lehet készülni, tervezgetni a részvételt! Szeretettel várunk mindenkit!
Időpont: 2009.12.05. (szombat)
Helyszín: Pécs ~15-20km-es körzetében
Program: Mikulás projekt gyerekeknek, "verseny" mindenkinek és remélhetőleg különböző meglepetés-programok
Részletek hamarosan!
Ajándék felajánlásokat szívesen fogadunk! :-)
valamiben nekem is meg kell halnom.
ma, holnap, 1hét, 1 év, 40-50 év?
ez már részletkérdés.
volt olyan időszakom, hogy úgy mentem el otthonról nap mint nap, hogy lehet, hogy többet nem jövök haza.
sok olyan dolog volt/van az életemben, amit csak igen szűk réteg ismer.
Mindig a jövőn aggódni? hát ki mit szeret.
Amit nem tudok irányítani azzal nem sokat törődök, amit meg igen, azt sajáterőből próbálom leküzdeni.
ma, holnap, 1hét, 1 év, 40-50 év?
ez már részletkérdés.
volt olyan időszakom, hogy úgy mentem el otthonról nap mint nap, hogy lehet, hogy többet nem jövök haza.
sok olyan dolog volt/van az életemben, amit csak igen szűk réteg ismer.
Mindig a jövőn aggódni? hát ki mit szeret.
Amit nem tudok irányítani azzal nem sokat törődök, amit meg igen, azt sajáterőből próbálom leküzdeni.
Előzmény: izsolt (#4310)
tegnap olyan durvaságot olvastam, hogy pont az ilyen jó karban levő fess fiatalembereket :-) szokta igazán kiütni
[link]
hogy ez most 100e emberből 2-t érint vagy 50e-t arról nem nyilatkoztak. Mindenesetre olvasd el és rettegjünk együtt :-)
volt olyan aki hagyományos úton-módon adatta be? Tehát nem munkáltatója meg magánbiztosító meg akármi hanem ami TB szinten jár.
a háziorvossal való felíratás meg beadatás az ingyenes, csak maga a vakcina fizetős? és az mennyi, 2 rugó?
[link]
hogy ez most 100e emberből 2-t érint vagy 50e-t arról nem nyilatkoztak. Mindenesetre olvasd el és rettegjünk együtt :-)
volt olyan aki hagyományos úton-módon adatta be? Tehát nem munkáltatója meg magánbiztosító meg akármi hanem ami TB szinten jár.
a háziorvossal való felíratás meg beadatás az ingyenes, csak maga a vakcina fizetős? és az mennyi, 2 rugó?
Előzmény: apexsek (#4308)
Izlések, s pofonok...
Én pl. messzire kerülök minden gyógyszert.
Utoljára bevett fájdalomcsillapító is vagy 3-4 éve volt.
Akkor is csak azért, mert éjszaka kezdett fájni, s reggel korán, s pihenten kellett megjelennem a parancsnokságon.
Teljesen el tudok képedni, mikor valaki valami apróbb kellemetlenség (pl. fejfájás, s nem migrén) 5 féle fájdalom csillapítón kezd agyalni, hogy melyiket is vegye be.
"Ec-pec-kimehetsz..." jelleggel.
Nem is ismerem a mostani szereket, max a reklámokban hallottam róla, s fogalmam sincs róla, melyik mire való.
Ha nagyon vacakul érzem magam, akor főzök egy teát. Lehetőleg karamellásat, az a kedvencem.
Vagy eszek egy jégkrémet.
Attól meg javul a hangulatom...
:-)))))))))
Én pl. messzire kerülök minden gyógyszert.
Utoljára bevett fájdalomcsillapító is vagy 3-4 éve volt.
Akkor is csak azért, mert éjszaka kezdett fájni, s reggel korán, s pihenten kellett megjelennem a parancsnokságon.
Teljesen el tudok képedni, mikor valaki valami apróbb kellemetlenség (pl. fejfájás, s nem migrén) 5 féle fájdalom csillapítón kezd agyalni, hogy melyiket is vegye be.
"Ec-pec-kimehetsz..." jelleggel.
Nem is ismerem a mostani szereket, max a reklámokban hallottam róla, s fogalmam sincs róla, melyik mire való.
Ha nagyon vacakul érzem magam, akor főzök egy teát. Lehetőleg karamellásat, az a kedvencem.
Vagy eszek egy jégkrémet.
Attól meg javul a hangulatom...
:-)))))))))
Tegnap kaptuk meg mi is az oltasokat.
Ahogyan azt mar eddig is tudtam,
Ahogyan azt mar eddig is tudtam,
Infó:
profi volt! Ket tut hasznalt es masszirozta! Semmilyen fajdalommal es utolagos feszulessel nem jart az injecio. Ha odafigyel es gondosan cselekszik aki beadja, a fajdalmat es utolagos kellemetlensegeket minimalisra tudja csokkenteni. C.
Igen, igazad van :-)) Ezért mostanában már a feleségemet kérem meg (ért hozzá)
A két tűs megoldást viszont nem én találtam ki a nagyon profi helyeken ezt a módszert alkalmazzák, de hálaistennek nincs tapasztalatom :-)
A két tűs megoldást viszont nem én találtam ki a nagyon profi helyeken ezt a módszert alkalmazzák, de hálaistennek nincs tapasztalatom :-)
Előzmény: Csigabiga (#4305)
Ha be akarnám adatni magamnak, akkor az orvos valószínűleg elküldene melegebb éghajlatra, ha megemlíteném neki a tűcserét, és kivenném a kezéből a fecskendőt, hogy ellenőrizzem a légtelenítést! :o)
Előzmény: Vadi (#4304)
Nem lesz mellékhatása, viszont nagy valószínűséggel nem leszel influenzás, lázas :-)
A gondtalanság érdekében szerintem érdemes néhány dologra odafigyelni.
Az igazán profi megoldás, ha az első tűvel felszívják az adagot, és utána tűcsere után egy másikkal adják be, ami így garantáltan a fájdalommentes lesz, mivel nem sérült a tű hegye.
Fontos a teljes légtelenítés. Én mindig precízen ellenőrzöm, hogy tökéletesen kiürült a levegő (amikor anyám adja be, akkor ettől persze a falra mászik :-)))
És fontos az befecskendezett anyag elmasszírozása, hogy ne csomósodjon be. Ha nincs elmasszírozás, akkor lehet kellemetlen feszítő érzés jó pár óráig akár egy napig!
Régebben tapasztaltam az állami egészségügyben: egy tűvel felszívják, úgy ahogy légtelenítik, beadják és kész. Korábban soha sem hallottam a figyelmeztetést: érdemes körkörös mozdulatokkal elmasszírozni.
A gondtalanság érdekében szerintem érdemes néhány dologra odafigyelni.
Az igazán profi megoldás, ha az első tűvel felszívják az adagot, és utána tűcsere után egy másikkal adják be, ami így garantáltan a fájdalommentes lesz, mivel nem sérült a tű hegye.
Fontos a teljes légtelenítés. Én mindig precízen ellenőrzöm, hogy tökéletesen kiürült a levegő (amikor anyám adja be, akkor ettől persze a falra mászik :-)))
És fontos az befecskendezett anyag elmasszírozása, hogy ne csomósodjon be. Ha nincs elmasszírozás, akkor lehet kellemetlen feszítő érzés jó pár óráig akár egy napig!
Régebben tapasztaltam az állami egészségügyben: egy tűvel felszívják, úgy ahogy légtelenítik, beadják és kész. Korábban soha sem hallottam a figyelmeztetést: érdemes körkörös mozdulatokkal elmasszírozni.
Előzmény: Csuhás (#4303)
Beadattam pár napja mindkét oltást... eddig nincs semmi mellékhatás. Remélem működni fog.
Moderátor
Előzmény: Csigabiga (#4292)
azt tudod-e h miért ezt a nevet kapta h H1N1?
infó:
üdvB
infó:
Infó:
A professzor lement a sarki henteshez h egyen egy finomat de nem tudott választani ezért megkérdezte a hentest h mit ajánlj aki ezt mondta:
Há egyen egy...
Há egyen egy...
üdvB
Előzmény: Togo (#4301)
Koccintsunk egyszer egy pezsgővel, minél több játékban résztvevővel. Koccintsunk a játékra a kitalálójára ;-) Hogy mikor? Mondjuk jövőre valamelyik versenyen?
Előzmény: zakany (#4298)
valamikor össze kéne futni..
én jövök még Neked egypezsgővel, illetve azt mondtad azt nem szereted, ezért csokival (mercit szereted?)! (Honfoglaló első díja)
én jövök még Neked egy
Előzmény: Vadi (#4291)
ja, de jól elástátok..
(inkább lenne valahol egy kapcsoló, hogy akarom-e látni, vagy sem.. - esetleg csak több napja regelt, 18 felettiek pipálhatnák ki maguknak az adatlapon)
(inkább lenne valahol egy kapcsoló, hogy akarom-e látni, vagy sem.. - esetleg csak több napja regelt, 18 felettiek pipálhatnák ki maguknak az adatlapon)
Előzmény: magpet (#4281)
én védőoltás ellenes voltam.. de a babákat is beoltják több dolog ellen több (tíz) éve, jópár járvány megszűnt...
biztos nagy üzlet van a dologban, ez nem vitás.. de elvileg használ több embernél..
kullancs ellen is beoltatják magukat sokan..
itt most nálunk a kormány és az egész politikai környezet miatt minden azonnal gyanús, és mivel sokat beszélnek róla (hirdetik) még gyanúsabb.. Szóval szerintem hasznos, csak rosszkor jelent meg, rossz helyen, rossz időszakban, hiteltelen média és személyek által..
(amúgy nem oltatom be magam, de az se hülye aki megteszi!)
biztos nagy üzlet van a dologban, ez nem vitás.. de elvileg használ több embernél..
kullancs ellen is beoltatják magukat sokan..
itt most nálunk a kormány és az egész politikai környezet miatt minden azonnal gyanús, és mivel sokat beszélnek róla (hirdetik) még gyanúsabb.. Szóval szerintem hasznos, csak rosszkor jelent meg, rossz helyen, rossz időszakban, hiteltelen média és személyek által..
(amúgy nem oltatom be magam, de az se hülye aki megteszi!)
Mé?
Akkó most nem az ufók tojják belénk a csippet, amivel majd irányíthatnak???
De komolyan nehéz a döntés...
Életemben nem voltam eddig influenzás, és nem fogok oltatni most sem, de amikor a legkisebb óvodájából hozza haza a papírt, akkor benn van az emberben azért a félsz, hogy mi lenne ha???
Azért bizom az immunrendszerünkben, és abban, hogy nem sikerült olyan tökéletesre az a vírus, bármennyire is akarta szijájé:-))
Akkó most nem az ufók tojják belénk a csippet, amivel majd irányíthatnak???
De komolyan nehéz a döntés...
Életemben nem voltam eddig influenzás, és nem fogok oltatni most sem, de amikor a legkisebb óvodájából hozza haza a papírt, akkor benn van az emberben azért a félsz, hogy mi lenne ha???
Azért bizom az immunrendszerünkben, és abban, hogy nem sikerült olyan tökéletesre az a vírus, bármennyire is akarta szijájé:-))
Előzmény: Kyra (#4284)
Én kétszer adattam be magamnak influenza elleni védőoltást - évekkel ezelőtt. Mindkét alkalommal olyan beteg lettem pár napon belül, hogy az eredeti influenza kismiska lett volna hozzá képest!
Többet nem adattam be - nem is voltam azóta különösebben beteg.
Szóval nálam az volt, hogy az állam fizetett a védőoltásért, aztán meg én egy csomót a gyógyszerekért. Plusz a táppénz, plusz a kimaradt munka.
De a gyógyszergyárak jól jártak...
Többet nem adattam be - nem is voltam azóta különösebben beteg.
Szóval nálam az volt, hogy az állam fizetett a védőoltásért, aztán meg én egy csomót a gyógyszerekért. Plusz a táppénz, plusz a kimaradt munka.
De a gyógyszergyárak jól jártak...
Előzmény: Csuhás (#4289)
Én 10 éve beoltatom magam influenza ellen (egyszerűen nem szeretek lázas lenni). Mint laikus a felszedegetett információk alapján egy háborúnak képzelem az influenza elleni harcot. Ennek analógiája a következő: A szervezetnek van sok védelmi vonala. Ha megtámadják, sokoldalúan tud védekezni. Ha nincs oltás az influenza vírus képes behatolni nagyon elszaporodni, mire a szervezet feleszmél, már csak a nehéztüzérség segít, jön a napalm a szőnyegbombázás vagyis a nagyon magas láz. Ha kapott védőoltást, a rendőrségnek van esélye a korábban megkapott fényképek (oltás) alapján kiszűrni a gyanús elemeket, van esély csírájában elfojtani a bajt.
De látok itt egy másik harcot is, ami szerintem sokkal veszélyesebb. Ezotérikusok, fogadatlan prókátorok, nagyon kitűnni akaró kis senkik, néhány politikus (szóval vegyes társaság) gyomorforgatóan aljas hazugságokkal támadja a vakcinát és azon keresztül a hagyományos orvostudományt, a gyerekkori kötelező védőoltásokat és ez mélységesen felháborít. Kaptám mindenféle levelet. Ne oltasd be magad mert higany van benne, itt van ez az icke is....(nem, a többit inkább nem is sorolom).
Az influenzaoltás magánügy. Ha beoltatja magát valaki, ha nem mindenképp helyes döntést hozott. De vissza kell utasítani minden aljas hazugságot, csúsztatást, ami a tudományt a tudományos eredményeket támadja! Nem szabad megengedni, hogy visszacsússzunk a középkorba!
De látok itt egy másik harcot is, ami szerintem sokkal veszélyesebb. Ezotérikusok, fogadatlan prókátorok, nagyon kitűnni akaró kis senkik, néhány politikus (szóval vegyes társaság) gyomorforgatóan aljas hazugságokkal támadja a vakcinát és azon keresztül a hagyományos orvostudományt, a gyerekkori kötelező védőoltásokat és ez mélységesen felháborít. Kaptám mindenféle levelet. Ne oltasd be magad mert higany van benne, itt van ez az icke is....(nem, a többit inkább nem is sorolom).
Az influenzaoltás magánügy. Ha beoltatja magát valaki, ha nem mindenképp helyes döntést hozott. De vissza kell utasítani minden aljas hazugságot, csúsztatást, ami a tudományt a tudományos eredményeket támadja! Nem szabad megengedni, hogy visszacsússzunk a középkorba!
Előzmény: Bacu (#4282)
Hol itt az ellentmondás? Alakítsunk ki egy járványt "védő"oltásal, majd kaszáljuk le a népet. Hogy közben elhullik a java? Kit érdekel...
Előzmény: Csuhás (#4289)
Vagy esetleg most terjed az a törzs, ami ellen csak elenyésző számban védettek az emberek. ( Józan logikám szerint egy kialakult járvány lényegesen nagyobb bevételt jelent a gyógyszeriparnak mint egy megelőzött. Szóval ők inkább ellenérdekeltek )
Moderátor
Előzmény: Csigabiga (#4288)
Talán most kerültek kulcspozícióba olyan emberek, akikkel meg tudott egyezni a gyógyszergyár üzletkötöje "mindketten jól járunk" alapon...
Előzmény: ernoe (#4287)
Még sose oltattam magam influenza ellen, pedig még sose hisztériázták tele az egész világot... most viszont - és nem csak számomra - fölöttébb gyanús, hogy hónapokkal ezelőtt világjárványról regéltek, itthon meg azonnal 6 millió oltást rendeltek meg, holott soha ezelőtt nem tettek ilyet. Vajon miért épp most?
Én nem nagyon értem, miért volna ez a védőoltás rosszabb, mint más védőoltások. Nem egy, nem két védőoltást kaptam már életemben, nem azért, mert kötelező volt, hanem mert jobbnak láttuk beadni, olyan országba készültem menni, vagy ilyesmi...
Minden évben vannak újabb és újabb influenza elleni védőoltások, mert a vírustörzs ha változik, az oltóanyag megy utána (bár már volt olyan, hogy ezt a változást én nem követtem, mert azt a hírt kaptam, nem érdemes, a régi elleni oltás a kis eltérés miatt valószínűleg bőven jó - úgy is lett).
A mostani beadása mellett is több érv szólt számomra, így én már megkaptam. Volt egy kb órányi idő utána, amikor úgy éreztem, feszül a helye, de már elmúlt.
A családomban található egyed, aki kicsit jobban ért hozzá, mint én, az orvosoknak direkt a témáról küldött körlevelet, közlönyt, szaklapot elolvasva - ami tartalmaz olyan információkat, amiket nem ordít világgá a retek klub -, nos, azt mondta, olyanoknak, akik közösségbe járnak, dolgoznak, ajánlja az oltást, majd vidáman vállonszúrt vele. Én meg nem firtattam, mert ha az Anyámnak nem hinném ezt el, ő meg képes lenne jobb meggyőződése ellenére megszúrni, hát szóval... Volnék bajban, azt hiszem...
(Ő és a kollegái már egy hete megkapták, de a saját munkahelyemen is vacillálnak a vezetők, hogy tulképpen valószínűleg nekünk is kéne kapnunk "hivatalból".)
Minden évben vannak újabb és újabb influenza elleni védőoltások, mert a vírustörzs ha változik, az oltóanyag megy utána (bár már volt olyan, hogy ezt a változást én nem követtem, mert azt a hírt kaptam, nem érdemes, a régi elleni oltás a kis eltérés miatt valószínűleg bőven jó - úgy is lett).
A mostani beadása mellett is több érv szólt számomra, így én már megkaptam. Volt egy kb órányi idő utána, amikor úgy éreztem, feszül a helye, de már elmúlt.
A családomban található egyed, aki kicsit jobban ért hozzá, mint én, az orvosoknak direkt a témáról küldött körlevelet, közlönyt, szaklapot elolvasva - ami tartalmaz olyan információkat, amiket nem ordít világgá a retek klub -, nos, azt mondta, olyanoknak, akik közösségbe járnak, dolgoznak, ajánlja az oltást, majd vidáman vállonszúrt vele. Én meg nem firtattam, mert ha az Anyámnak nem hinném ezt el, ő meg képes lenne jobb meggyőződése ellenére megszúrni, hát szóval... Volnék bajban, azt hiszem...
(Ő és a kollegái már egy hete megkapták, de a saját munkahelyemen is vacillálnak a vezetők, hogy tulképpen valószínűleg nekünk is kéne kapnunk "hivatalból".)
Inkább az orvosodtól tájékozódj, vagy akár többtől. A jónép úgy meg van vezetve, hogy mindent lenyel, amit lenyomnak a torkán. A média híreket felezd meg, aztán vonjál belőle gyököt - kb. ennyi a valóságtartalmuk.
Én nem oltatom be magam, de ennek elég prózai oka van: egyszerűen rettegek az injekciós tűtől :D Egyébként is talán ha kétszer voltam influenzás életemben, téli nyavalyáim inkább abból fakadnak, hogy nem tudom hogy kell téliesen/rétegesen öltözködni, általában alulöltözött vagyok... De egyébként nincsenek fenntartásaim az oltással kapcsolatban, ennek is van egy bevált gyártási technológiája, miért lenne károsabb/ártóbb, mint bármely más oltás? Attól, hogy más benne az elölt vírustörzs?! Minden évben új vírustörzs ellen gyártanak újabb vakcinákat, mégsem volt még sosem ilyen hisztéria az oltás ellen, mint most... Már ha az új vírus szurijára gondoltál.. ;)
Egy gazdag zsidó bankár fia nősül.
Az esküvő előestéjén magához hívatja fiát egy apa-fiú beszélgetésre.
"Simon, fiam, most döbbenek rá, hogy soha nem beszélgettem el veled...
Holnaptól a feleségeddel fogsz élni, mégiscsak jobb, ha tudsz bizonyos dolgokról:
Például, ismered a kéz öt ujját ? "
"Hát persze, apám! Van a hüvelyk ujj, mutató ujj, nagy ujj ..."
"NEM ! NEM ! szakítja félbe a bankár. Nem erről beszélek!
Van az utazás ujja
az irány mutatás ujja
az élvezet ujja
a házasság ujja
és végül az elegancia ujja".
"Tényleg ? "
"Megmagyarázom Simon.
Az utazás ujja: a hüvelyk ujj, autóstoppolhatsz vele".
"OK, papa".
"Az irány mutatás ujja : a mutató ujj, amivel megmutathatsz valamit."
- "Ok."
- "A házasság ujja : a gyűrűs ujj, arra húzod fel a jegygyűrűt. "
- "Igen, papa."
- "És az elegancia ujja: a kis ujj, mert ezt kell felemelni mikor a teát iszod."
- "Értem, apám ! De papa, elfelejtetted az élvezet ujját!"
- "A legjobbat a végére hagytam, Simon.
Az élvezet ujja: a középső ujj.
Ez a legszebb és a leghosszabb ujj!
Az élvezetet szolgálja , Simon!
MEGNEDVESÍTED ezt az ujjadat a nyelveddel,
...
...
...
...
...
ÉS
...
...
...
..
....
MEGSZÁMOLOD a PÉNZEDET.
...Mindazok, akik másra gondoltak, térdeljenek le, és mondjanak el három Miatyánkot!
Az esküvő előestéjén magához hívatja fiát egy apa-fiú beszélgetésre.
"Simon, fiam, most döbbenek rá, hogy soha nem beszélgettem el veled...
Holnaptól a feleségeddel fogsz élni, mégiscsak jobb, ha tudsz bizonyos dolgokról:
Például, ismered a kéz öt ujját ? "
"Hát persze, apám! Van a hüvelyk ujj, mutató ujj, nagy ujj ..."
"NEM ! NEM ! szakítja félbe a bankár. Nem erről beszélek!
Van az utazás ujja
az irány mutatás ujja
az élvezet ujja
a házasság ujja
és végül az elegancia ujja".
"Tényleg ? "
"Megmagyarázom Simon.
Az utazás ujja: a hüvelyk ujj, autóstoppolhatsz vele".
"OK, papa".
"Az irány mutatás ujja : a mutató ujj, amivel megmutathatsz valamit."
- "Ok."
- "A házasság ujja : a gyűrűs ujj, arra húzod fel a jegygyűrűt. "
- "Igen, papa."
- "És az elegancia ujja: a kis ujj, mert ezt kell felemelni mikor a teát iszod."
- "Értem, apám ! De papa, elfelejtetted az élvezet ujját!"
- "A legjobbat a végére hagytam, Simon.
Az élvezet ujja: a középső ujj.
Ez a legszebb és a leghosszabb ujj!
Az élvezetet szolgálja , Simon!
MEGNEDVESÍTED ezt az ujjadat a nyelveddel,
...
...
...
...
...
ÉS
...
...
...
..
....
MEGSZÁMOLOD a PÉNZEDET.
...Mindazok, akik másra gondoltak, térdeljenek le, és mondjanak el három Miatyánkot!
Egy szent ember egy nap Istennel beszélget...
Mondja neki:
- Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol.
Isten odavezeti a szent férfit két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi a szent embernek, hogy betekintsen...
A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval. A szentnek elkezdett csorogni a nyála.
Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és halálsápadtak voltak. Az összes éhezett. Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal. De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a
kanalat a szájukhoz emelni.
A szent ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva.
Isten ekkor azt mondta:
- Amit most láttál az a Pokol volt.
Majd mindketten a második ajtóhoz léptek. Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, ugyanaz volt, mint az előző szobában. Ott volt egy nagy kerek asztal, egy fazék finom raguval, amitől ismét elkezdett folyni a szent ember nyála. Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat tartottak a kezükben. De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és nevetve beszélgettek egymással.
A szent ember ekkor azt mondja Istennek:
- Én ezt nem értem!
- Ó, pedig ez egyszerű - válaszolja Isten - ez igazából csak
"képesség" kérdése. Ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önző emberek csak magukra gondolnak.
"A Pokol gyakran itt van a Földön."
Mondja neki:
- Uram, szeretném megtudni, hogy milyen a Paradicsom és milyen a Pokol.
Isten odavezeti a szent férfit két ajtóhoz. Kinyitja az egyiket és megengedi a szent embernek, hogy betekintsen...
A szoba közepén egy hatalmas kerek asztal volt és az asztal közepén egy nagy fazék, benne ízletes raguval. A szentnek elkezdett csorogni a nyála.
Az emberek, akik az asztal körül ültek csont soványak és halálsápadtak voltak. Az összes éhezett. Mindegyiknek egy hosszú nyelű kanál volt a kezében, odakötözve a kezéhez. Mindegyikük elérte a ragus tálat és vett egy kanállal. De mivel a kanál nyele hosszabb volt, mint a karjuk, nem tudták a
kanalat a szájukhoz emelni.
A szent ember megborzongott nyomorúságukat, szenvedésüket látva.
Isten ekkor azt mondta:
- Amit most láttál az a Pokol volt.
Majd mindketten a második ajtóhoz léptek. Isten kitárta azt és a látvány, ami a szent elé tárult, ugyanaz volt, mint az előző szobában. Ott volt egy nagy kerek asztal, egy fazék finom raguval, amitől ismét elkezdett folyni a szent ember nyála. Az emberek az asztal körül ugyanúgy hosszú nyelű kanalat tartottak a kezükben. De ez alkalommal az emberek jól tápláltak, mosolygósak voltak és nevetve beszélgettek egymással.
A szent ember ekkor azt mondja Istennek:
- Én ezt nem értem!
- Ó, pedig ez egyszerű - válaszolja Isten - ez igazából csak
"képesség" kérdése. Ők megtanulták egymást etetni, míg a falánk és önző emberek csak magukra gondolnak.
"A Pokol gyakran itt van a Földön."
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |