2009-06-19 22:30:51
Én benne vagyok :) Sanszos júli elején haverokkal is körbebicajozom, de nagyon szívesen veletek is :)
Velük úgy se ládázom, hanem csak vendéglátóegységeket látogatva tekergünk :)
Bacu

Előzmény: apexsek (#30)
2009-06-19 22:26:20
Nagyon leült a projekt!
apexsek

2009-04-21 07:16:41
Na! Az első lépés már megvolt! Jöhet ugyanez Velencei-tóval, majd Balatonnal, Genfi-tóval, Bajkál-tóval. Valahol el kell kezdeni egy nagyszerű sorozatot :-)
Pupu

Előzmény: magpet (#28)
2009-04-21 07:11:03
Volt erre a versenyre engedely a Kozponti Hivataltol? :)
Egyebkent (idoben) tavolrol is gratulalok hozza, kemeny menet lehetett! Nekem Bp.-tokerules-Bp. kategoriaban meg csak az Omszki-to jott ossze... :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Pupu (#27)
2009-04-21 05:49:11
Akkor néhány szó a részletekről:

Először 1969-ben tettem meg, júniusban. Még nem volt szabad szombat, így szombaton munka után, 13 órakor startoltam a dolgozómból, a Kelenföldi pu. közeléből, Favorit országúti bringán (szingós). Badacsony környékén sötétedett rám, egy kempingben aludtam a fűre terített hegymászó "bivakzsákban" az első pirkadatig (lámpám nem volt). Vasárnap dél körül értem haza Pestre, a pontos időeredményt és távot nem tudom (akkoriban még nem volt kerékpárműszer, és nem vezettem edzésnaplót).

Másodszor 1987-ben hajtottam le, privát versenyben Sarkadi Zsiga cimborámmal, korábbi hosszútávú országúti kerékpárbajnokkal. Délután ötkor indultunk a Bp. kijárati helységtáblától az Őrmezői-lakótelepnél, mindkettőnknek volt kísérő kocsink (az enyémben a feleségem, az övében egy barátja). Príma országúti versenybringám volt (Reynolds váz, Campa szerelés, 20 mm széles peremes gumik). Úgy beszéltük meg, hogy együtt megyünk, váltott vezetéssel (szóval egymás szélárnyékában), és majd elválik, ki pusztul ki elsőként. Fűzfőnél sötétedett be, onnan a mögöttünk jövő két autó fényszórójának fényében nyomtuk tovább. Keszthely után kezdtem kidögleni: nem bírtam Zsiga tempóját, amikor ő vezetett. Balatonkeresztúrnál hagytam őt elmenni, és aludtam egy órát a Ladában, "szépen csillog az ezüst is". Onnan már egyedül, olyan beosztással, hogy minden órából 50 perc hajtás, 10 perc evés, ivás, gimnasztika. Valamivel dél után értem el a Bp. bejárati helységtáblát. Utóbb kiderült, hogy nem második lettem, hanem első, mert Zsiga Fonyódnál izomgörcsöt kapott, és feladta.

Szerintem egy országúti géppel, jó tervezéssel, és csak városhatártól városhatárig meg tudod csinálni. Drukkolok Neked, és mindenkinek, aki vállalkozik rá!
Pupu

Előzmény: Szab (#26)
2009-04-21 02:14:45
"és ami még fontosabb, ledöntöttél magadban egy korlátot, kiigazítottad a fejedben a mércét: nem mumus többé az egynapos Balaton-kör!"

Igen-igen, ez nagyon igaz és fontos!
Én pont emiatt csináltam meg anno a Velence 10x-t. Többet nem hiszem, hogy megyek, mert szerintem irtó unalmas 10x ugyanott tekerni, de arra jó volt, hogy belássam, hogy lehet egy nap 300km-t bringázni és simán kibírható. Előtte 100-130, meg talán egyszer 180 volt a legtöbb. (Egyébként első és idáig egyetlen teljesítménytúra, amin részt vettem. :))

Erre a Bp-Balaton-Bp kör dologra még erősen gyúrnom kéne időben. Az az igazság, hogy az időeredmény igazán sose érdekelt, de majd igyekszek azért javítani rajta, mert nekem kb. 30 óra kellett hozzá, ami azért hozzád képest elég gyenge sajnos. Igaz, nálam 432km lett az eredmény. Valószínűleg Budapesten belül rossz helyen lakom... :)
Illetve lehet, hogy országútival kéne nyomnom, nem pedig lomha túrabringával.
Szab

Előzmény: Pupu (#19)
2009-04-20 21:54:11
Én meg már csak azért nem indulok rajta, mert nincs kedvem kivárni a sort, hogy úszhassak :)
Régebben csináltam olyat, hogy átúsztam Füredre csúszdázni, majd vissza Tihanyba. (szüleim legnagyobb örömére)
Bacu

Előzmény: Gabe (#24)
2009-04-20 21:39:52
Mondjuk én is pár évvel korábban úsztam át, mint bicikliztem körül.
De öbölátúszáson nem voltam...
Gabe

Előzmény: Bacu (#23)
2009-04-20 21:30:57
Átúszás már jóval korábban megvolt :)
Az öbölátúszást szeretem igazán, abban 8-szor indultam is. Tihanyban van a nyaralónk, így jószerivel haza kellet úszni :)
Nekem a futás a gyengém, azt nem bírnám. Úszásból mellúszásban elég jól elvagyok jó pár kilométeren át.
Bacu

Előzmény: Gabe (#22)
2009-04-20 21:04:25
Akkor most akár elkezdhetsz készülni az átúszásra - ha az nem lenne meg :)
Gabe

Előzmény: Bacu (#21)
2009-04-20 20:54:11
Köszönöm Pupu! Egy igazi Pupus dícséret igazán vállveregető érzés számomra.
Nem bicajúton tekerve biztosan én is tudnék még faragni az időn, de ez most ennyi lett :)

Abban abszolút igazad van Pupu, hogy a fejemben tényleg sikerült ledöntenem egy korlátot. Jobban bízom azóta magamban ilyen téren, szóval tényleg jó érzés :)
Bacu

2009-04-20 20:31:11
Idézet
ma már nem lennék képes rá.

Nem hiszek neked, biztos csak át akarsz verni...
:-))))))
apexsek

2009-04-20 20:27:54
Gratulálok, Bacu! Szép teljesítmény volt, és ami még fontosabb, ledöntöttél magadban egy korlátot, kiigazítottad a fejedben a mércét: nem mumus többé az egynapos Balaton-kör!

Nekem tavaly, fekvőbringával, eléggé igyekvősen, de azért fotózgatva, nézegetve augusztus 13.-án pontosan 200 km-t mutatott a műszer, 8,5 óra volt a tiszta menetidő, és másfél óra a "szüttyögés".

Azok kedvéért, akik szívesen megismételnék: fénykoromban kétszer is megtettem a Budapest - Balaton-kör - Budapest túrát, egy napon belül (388 km). Az 1987-es 19 óra 25 percig tartott, pihenőkkel együtt, a tiszta menetidő 13 óra 41 perc volt, 28,3-as átlaggal. Elég strapás ügy, ma már nem lennék képes rá.
Pupu

2009-04-20 13:09:53
Gratula Bacu! Üdv az egynaposok táborában!
mb2000

2009-04-19 23:13:31
Szerintem nyáron sincs gond, csak ki kell kerülni a forgalmasabb helyeket.
Szab

Előzmény: Bacu (#14)
2009-04-19 23:12:34
balatonkor.hu
Minden évben szerveznek. Főleg kezdő balatonkerülőknek lehet elég szimpatikus. Lassú menet, sok pihenő, szervizkocsi meg minden és a nevezés sem drága ahhoz képest.
SagiK megy. Engem is hívott, de az időpont sajnos nem jó.
Szab

Előzmény: Gabe (#12)
2009-04-19 23:09:53
No problem :) A tihanyi játékokat Omlás lecsapta a kezedről :)
Bacu

Előzmény: zakany (#13)
2009-04-19 23:08:49
Én olyan 23 körüli tempóban tekertem. Egyedül viszont megvolt az az előnyöm, hogy nem vártam senkire, és nem hajtott senki. Így ha épp lassabban volt kedvem tekerni, akkor lassítottam.. vagy gyorsítottam.

Összehasonlítva a tavalyi nyári menettel, annak több hátránya is volt: meleg, még több autó és bicajos az utakon... sétányokon is özönlöttek az emberek... Tényleg a tavaszi, vagy őszi időpont a legjobb ennek a letekerésére... már én is látom.
Bacu

Előzmény: Gabe (#12)
2009-04-19 23:05:37
Bocs, hogy nem írtam vissza, de épp még félálomban voltam mikor az sms-t küldted, és elfelejtettem utána! (Gyenesdiás ügyben)
zakany

Előzmény: Bacu (#11)
2009-04-19 23:01:23
Nem verseny, teljesítménytúra :)

A csapat az etetőpontokon bevárja egymást, és a többieknél korábban csak a gyengébbek indulnak el. Fonyódról még együtt indultunk.

Az más kérdés, hogy páran mountival ill. trekkinggel voltunk, és sokan országútival. Meg voltak a csapatban olyanok, akiknek simán megy 200 km-en a 25-30 km-es átlag (a teljes távban csak 500 m szintet mért a GPS-em), nekem a 20 is határeset volt.

De ez a szintidő a minimum, amit tartani kell - aki ezt nem tudja, menjen másokkal túrázni. Van olyan rendezvény, ahol kísérőautókkal, supporttal, 16-18 órás szintidővel is lehet menni.
Gabe

Előzmény: Bacu (#11)
2009-04-19 22:50:43
Mondjuk sok függ attól is milyen bicajjal tekeri le az ember a távot. Egy versenybicóval sanszos ennél jobb időket is lehetett volna összehozni.
A másik viszont a kerékpáros utak minősége! Sajnos nem egyszer máshol mentem be, vagy nem épp jó terepekre vezetett az utam.
Tavalyról sok kanyarra és útvonalra emlékeztem, így azok jól jöttek :)

Egynapos körbetekerésre én azt hiszem egy ideig nem fogok vállalkozni. A héten több mint 420 km-t tekeregtem le, így elég volt :)
De két napos felosztásban, kesseléssel összekötve nagyon szívesen ismét letekerem :)
Bacu

Előzmény: Gabe (#9)
2009-04-19 22:46:34
Ez nagyon úgy hangzik, mint egy verseny-féle... :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Gabe (#9)
2009-04-19 22:42:52
Az Index kerékpáros topicja (KT 2.0) régebben minden évben szervezett egynapos Balatonkerülést.

Ezek a menetek Siófokról, a víztoronytól indulnak, kelet felé. Így a dombosabb rész az elejére esik. Tipikusan 4 pihenő van beiktatva: reggeli Fűzfőn, kis megállás Badacsonyban, ebéd Keszthelyen, pihenő/etetés Fonyódon.
Hogy ne legyen túl meleg meg nagy forgalom, október eleje a dátum. Indulás 7 órakor. Szintidő bruttó 12, nettó 10 óra.

Én 2006 októberében mentem el, 11:55/9:55 -ös idővel sikerült teljesíteni a távot :) - 36 indulóból (közte egy 13 éves fiú is) utolsónak érkeztünk be egy sráccal.

Gabe

2009-04-19 22:41:24
Elején én se hittem volna, hogy meg tudom csinálni. Csak idén már jó párszor tekertem, meg aztán a múltkori Szentendrei szigetes tekerés után abszolút nem voltam fáradt (95 km) így gondoltam kipróbálom mit bírok.
Az időjárás amúgy nagyon jó volt a héten, frankón lebarnultam. :)
Bacu

2009-04-19 22:36:02
Gratula, irigyellek! :) Tavasszal tényleg jó a balcsi, nyugis, sehol senki. Kifogtad a jó időt és jó időt mentél! :)
Sancho

2009-04-19 22:28:41
Gratulálok, szép kaland lehetett! Bevallom, én nem mernék nekivágni egy 200km-es napnak. Elkezdek gyúrni, holnap már bringával megyek dolgozni! :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Bacu (#5)
2009-04-19 22:21:27
Ehhe :))))) köszi, javítottam! :DDDD
Bacu

Előzmény: szg (#4)
2009-04-19 22:18:37
Lehet, hogy többeket érdekelne, ha be lenne billentve a publikálom pipa és el tudnák olvasni a bejegyzést :)
szg
Házigazda

Előzmény: Bacu (#1)
2009-04-19 22:09:51
Neeem, következőre nem egynaposra terveztem én se. Ez csak amolyan kihívás volt számomra, hogy mennyit bírok.
De két napra felosztva szerintem nagyon kellemesen teljesíthető a kör, játékokkal, finom ebédekkel.

Tihanyi játékok teljesítése: pl lehetne úgy is teljesíteni, hogy onnan indulunk :)
Bacu

Előzmény: magpet (#2)
2009-04-19 21:37:09
Egy nap alatt? Minek az a rohanás? Hogy ejtjük útba a három szép új játékot Tihanyban? :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Bacu (#1)
2009-04-19 21:34:03
Nah, következő tekercselésre ki jön? :)
Bacu

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN eTrex 20
49 900 Ft.