Előreláthatóan a következők szerint kerül megrendezésre:
Időpontja: 2009.09.12.
Bázis: Csopak (pontosítás később)
Útvonal: Csopak-Balaton felvidék
Nevezési díj: 14 év felett 750,- Ft.
A nevezési díjat az élet hozta magával, természetesen a vált
Bár bőven voltak (vannak) ellendrukkerek, mégis lesz V. veszprémi Geokesser Találkozó és Túraverseny.
Részletek hamarosan...
Részletek hamarosan...
Van itt egy füvesrész felénk a Sibrik Miklós úton az úttest, s a járda között nyúlik el hosszan, s kb. 10-12m széles.
Na itt szoktam télen csúszkálni, kaparni bringával.
Néha úgy kimelegszek, mikor ráérek, hogy végül trikóban nyomom a -10C°-ban is.
Idén ideépítettek egy bringautat.
Örülök, hogy épült, de elég hülyehelyen.
Kényszer megoldás volt talán, de szerintem inkább ne épült volna meg így.
Nem is használom...
Kirándulni még csak-csak, de közlekedni?
Különösképp a Köbánya-kispesti felüljáróra tréfás a felvezetése...
Derékszögű kanyar után kb. 2-3m-re már egy kis beton lejtőre kell ráhajtani.
Neked, nekem, s még sokunknak ez nem olyan vészes, csak hülyeség...
A netovábbja, mikor a híd másik végén egy olyan buszmegállóba terel, amit nem tudsz kikerülni, s mindig tömve van...
Na itt szoktam télen csúszkálni, kaparni bringával.
Néha úgy kimelegszek, mikor ráérek, hogy végül trikóban nyomom a -10C°-ban is.
Idén ideépítettek egy bringautat.
Örülök, hogy épült, de elég hülyehelyen.
Kényszer megoldás volt talán, de szerintem inkább ne épült volna meg így.
Nem is használom...
Kirándulni még csak-csak, de közlekedni?
Különösképp a Köbánya-kispesti felüljáróra tréfás a felvezetése...
Derékszögű kanyar után kb. 2-3m-re már egy kis beton lejtőre kell ráhajtani.
Neked, nekem, s még sokunknak ez nem olyan vészes, csak hülyeség...
A netovábbja, mikor a híd másik végén egy olyan buszmegállóba terel, amit nem tudsz kikerülni, s mindig tömve van...
Előzmény: scele (#63)
Én gyalog voltam, s el akartam rejtőzni, de mikor már régóta lapultam, akkor derült ki, hogy már rég nem frissített a flett.
Nem győztem utánuk rohanni, hogy még elérjem őket!
Így is márcsak a parkolóban sikerült...
:-))))))))
Nem győztem utánuk rohanni, hogy még elérjem őket!
Így is márcsak a parkolóban sikerült...
:-))))))))
Előzmény: scele (#64)
Egyébként télen a Pupuelkapós játékot én hóban teljesítettem bringával. kb. 5-7cm friss hóban tekertem fel a hegyre és kifejezetten jó volt. Tökéletesen tekerhető volt a hó, mert nem volt alatta jég. Egyszer sem csúsztam meg lefelé sem.
Előzmény: scele (#63)
ha sima a talaj (nincsenek 15-20 cm-es kövek), akkor hóban igazi kihívás kopott aszfaltgumival megtenni 200m-t kanyargós kis ösvényen...
:-))))))
:-))))))
Előzmény: scele (#60)
Aha, ja... Kérdés, ezt a feelinget várom-e én a túrázástól. A tavaly szeptemberi alapján a válaszom kategorikus nem. :))) Inkább reménykedem abban, hogy még a kora ősszel valahogy összejön a séta. (Nem beszélve arról, hogy ha nyáron eltévedek, még csak kijutok valahogy, de télen összesen tart hét órát a világos :)))
Előzmény: Schaf (#59)
Még úgy se volt téli verseny, nekem tetszik az ötlet. Ha fagyott a föld akkor szívesen indulok bringával. Ha 30 centi hó van, akkor inkább gyalog mennék.
Előzmény: Schaf (#59)
Azért gondolj bele, hogy a -10 fokban, térdig érő hóban keresgélésnek is van feelingje.. a bringázásról már ne is beszéljünk.
:-)))
:-)))
Előzmény: Kerol (#58)
Ezaz, legyen nyeremény nélkül! Nekem már úgyse lenne pofám tombolát átvenni :))) Azért remélem, még emberi időjárásban sikerül egyet sétálni, mert az a feeling, ami a tavaly szeptemberi átfagyásra emlékeztet - az volt az első igazi téli nap -, nem hiányzik. (Én valahogy 35 fokban szívesebben sétálok, na :))
Sziasztok!
Nagyon sajnáljuk, hogy problémák vannak a verseny megrendezésével.
Várjuk már a geokesser találkozót, és ha tudunk, szívesen segítünk! :)
Nem kell nyeremény, csak együtt legyen a banda! A buli kedvéért...
Hóban-fagyban is szívesen megyünk!!!
Ja, és örülünk, hogy végre "hallunk" (olvasunk) rólatok!
Nagyon sajnáljuk, hogy problémák vannak a verseny megrendezésével.
Várjuk már a geokesser találkozót, és ha tudunk, szívesen segítünk! :)
Nem kell nyeremény, csak együtt legyen a banda! A buli kedvéért...
Hóban-fagyban is szívesen megyünk!!!
Ja, és örülünk, hogy végre "hallunk" (olvasunk) rólatok!
Micsoda? :-O Az LCP felszámolást jelentett? Ez azért kemény, nem gondoltam volna. Sajnálom! :-/ Erős szereplő - és így támogató - voltak a navi piacon. Hát akkor kitartás, biztos előbb vagy utóbb lesz másik főtámogatód.
Előzmény: Schaf (#49)
Na várjál, csak! :-)
Majd én is jól elindulok családiban, de előtt kizáratlak. :-))))))
Majd én is jól elindulok családiban, de előtt kizáratlak. :-))))))
Előzmény: zazi (#53)
Schaf hozzászólása minden esetre annyit jelent nekem, hogy még idén használhatom a GPS-t versenyre. Vagy gyerekkel vagy gyerek nélkül. Bringa??? Csak ha scele-t kizárják :-)))
Mikulás napja hétvégére esik, tehát tökéletes időzítés lenne. Akkor hó még nem szokott lenni, de volt már, hogy Jalsóékkal egy szál pólóban lézengtünk a Zselicben :) Biztos, hogy jövök, ha kell, kerékpárral. Csak legyen hova jönni...
Előzmény: Schaf (#50)
Hát kenum nincs, és engem a bicikli se foglalkoztat annyira mint egy jó séta.. de majd meglássuk... Lehet azért biciklin elgurulgatunk ha nem lesz olyan hatalmas a táv...
Mikulás napi verseny... Hát ha lesz forralt bor, és nem kell kimenni a hideg hóba akkor szívesen elücsörgök egy GPS mellett beszélgetve :)
De első olvasásban a régi delta bevezető képsorai jutottak eszembe, ha emléxik még valaki rá.. Szal ha hideg lesz lehet nem zavartok ki a teremből... Már a múlt évi öszi találkozón is az a szitáló eső megfázatott szépen... Hiába nah öregszünk már... az embernek már jobban fáznak a csontjai így 30 után... :)
Mikulás napi verseny... Hát ha lesz forralt bor, és nem kell kimenni a hideg hóba akkor szívesen elücsörgök egy GPS mellett beszélgetve :)
De első olvasásban a régi delta bevezető képsorai jutottak eszembe, ha emléxik még valaki rá.. Szal ha hideg lesz lehet nem zavartok ki a teremből... Már a múlt évi öszi találkozón is az a szitáló eső megfázatott szépen... Hiába nah öregszünk már... az embernek már jobban fáznak a csontjai így 30 után... :)
Jahh.. és szeptember utolsó hétvégéjén biztosan lesz egy program amihez közünk lesz.
Elöljáróban annyit, hogy a versenyeinkhez hasonló lebonyolítású rendszerrel kerül megrendezésre, viszont kerékpárral vagy kenuval lesz teljesíthető...
Elöljáróban annyit, hogy a versenyeinkhez hasonló lebonyolítású rendszerrel kerül megrendezésre, viszont kerékpárral vagy kenuval lesz teljesíthető...
Nagyon jól esnek a hozzászólások. A jelenlegi helyzethez sok minden hozzájárul. Főként a dübörgő puma, ami miatt pl. az én cégem is kellemetlen helyzetbe került, önhibánkon kívül. Az LCP Systems, mint ismeretes felszámolást kezdeményezett önmaga ellen, ami úli 31.-én jogerőre emelkedett, így elvesztettük a főtámogatót egyelőre. Természetesen a termékeket egy "másik cég" tovább forgalmazza-szervizeli így vélhetően nem szakadnak meg a dolgok, de most kénytelen voltam elnapolni a versenyt. A Dechatlonnál is elbocsátások voltak és engem is beleértve minden cég igyekszik a túlélésre játszani, nem szívesen öl energiát hobbyba... szeptemberbe semmiképpen nem férünk már bele.
Ami a nívót illeti... mindenki tudja, hogy ezeknek a rendezvényeknek kezdetektől fogva voltak "ellenségei", akiknek nem akarok magas labdát dobni egy esetleges összefércelt rendezvénnyel. Mindenképpen igyekszünk valamit kitalálni, beszélgetések közben felmerült egy decemberi verseny lehetősége, ahol hóban kellene teljesíteni a távokat. Ez látszik most a leginkább valószínűnek. Természetesen ehhez kicsit nagyobb logisztika kell majd, de úgy tűnik van erre megoldás. amolyan MIKULÁS party és addigra csak kialakul valami a piacon is. :D :D
Természetesen Elvis-t most is tudnék sorsolni, de magpet biztos nem örülne még egynek. :-)))))) Viszont ha Guttmann Zolival meg tudjuk beszélni, szerintem az éjszakai pontkeresésnek téli időben még inkább lenne egy fajta különleges feelingje.
Meglátjuk, amint van fejlemény jelezzük felétek.
Ami a nívót illeti... mindenki tudja, hogy ezeknek a rendezvényeknek kezdetektől fogva voltak "ellenségei", akiknek nem akarok magas labdát dobni egy esetleges összefércelt rendezvénnyel. Mindenképpen igyekszünk valamit kitalálni, beszélgetések közben felmerült egy decemberi verseny lehetősége, ahol hóban kellene teljesíteni a távokat. Ez látszik most a leginkább valószínűnek. Természetesen ehhez kicsit nagyobb logisztika kell majd, de úgy tűnik van erre megoldás. amolyan MIKULÁS party és addigra csak kialakul valami a piacon is. :D :D
Természetesen Elvis-t most is tudnék sorsolni, de magpet biztos nem örülne még egynek. :-)))))) Viszont ha Guttmann Zolival meg tudjuk beszélni, szerintem az éjszakai pontkeresésnek téli időben még inkább lenne egy fajta különleges feelingje.
Meglátjuk, amint van fejlemény jelezzük felétek.
Kicsit offtopic:
Ki lett már találva valahol egy olyan gps játék, hogy track rajzoló verseny? Az nyer aki a legszebb rajzot készítí a tracklogjával a térképre :) Bónuszpont ha rá tudja írni az aktuális találka megnevezését :) Jah és bónuszpont a legnagyobb méretek miatt is (mármint a rajz mérete... ;) )
Olyan jól néznének ki a nyuszifejek stb tracklog leöltéskor a laptopon nem?
Mondjuk nem kevés tervezéssel járna 1-1 szép mű készítése... Terepet kihasználni, bár némelyikhez egy focipálya is elég lehetne, ha pontos a gps...
Sly
Ki lett már találva valahol egy olyan gps játék, hogy track rajzoló verseny? Az nyer aki a legszebb rajzot készítí a tracklogjával a térképre :) Bónuszpont ha rá tudja írni az aktuális találka megnevezését :) Jah és bónuszpont a legnagyobb méretek miatt is (mármint a rajz mérete... ;) )
Olyan jól néznének ki a nyuszifejek stb tracklog leöltéskor a laptopon nem?
Mondjuk nem kevés tervezéssel járna 1-1 szép mű készítése... Terepet kihasználni, bár némelyikhez egy focipálya is elég lehetne, ha pontos a gps...
Sly
Én is szívesen áldozok versenyre.
Sőt, ezt akkor is megteszem (ha ezen múlna), ha esetleg nem érnék rá elmenni.
Biztos lenne, aki Pestről levinné a hozzájárulásomat...
Sőt, ezt akkor is megteszem (ha ezen múlna), ha esetleg nem érnék rá elmenni.
Biztos lenne, aki Pestről levinné a hozzájárulásomat...
Kihelyezett geopacalozás könnyed versennyel tarkitva, ahol annak örvendünk, hogy ki hányadik lett, mindenféle ajándék nélkül, egyszerűen az együttlét öröméért.
Ahogy mondani szokás, gyűljünk össze, hogy ne legyünk szanaszét. :D
Ahogy mondani szokás, gyűljünk össze, hogy ne legyünk szanaszét. :D
De ha ez nem szimpi, akkor legyen a nevezési díj 3 500 Ft.- és ebben legyen egy Ír kocsmaSó a Firkin [link] zenekarral és jó kis ír Guinness sörrel fűszerezve.
Előzmény: A13x (#40)
Jaja egy nagy geoláda, mindenki bedob valamit, és választhat helyette :)
nem is rossz....
az értéket megmondani előre, azt bedobozolni
:D
mint a suliban volt a mikulásünnep :):)
nem is rossz....
az értéket megmondani előre, azt bedobozolni
:D
mint a suliban volt a mikulásünnep :):)
Előzmény: NaSza (#39)
Nem fontos a nyeremény!
De akár lehet úgy is, hogy a nevezési díj egy felajánlás, egy nyeremény felajánlás valami apróság aminek Te is örülnél. A kaját meg is lehet csinálni bográcsban is, és közben beszélgetnék.
De ez csak egy ötlet!!!
De akár lehet úgy is, hogy a nevezési díj egy felajánlás, egy nyeremény felajánlás valami apróság aminek Te is örülnél. A kaját meg is lehet csinálni bográcsban is, és közben beszélgetnék.
De ez csak egy ötlet!!!
Előzmény: sly0007 (#34)
Én is mennék, akkor is, ha alacsony költségvetésű buli lenne. A csopaki borozós túrán is voltunk szépen, pedig rossz volt az idő, éjszaka is volt, meg nevezési díj (igaz lekortyolgatható) is volt. Gondolom azért sokan összejönnénk így is.
Nem lehetne valahogy megmenteni?
kicsit engedni a magas minőségből? pl fekete fehér normál A4-re nyomtatott térképek, vagy akár térkép nélkül csak a koordináták megadása (bár ez kizárja a szimpla érdeklődőket) Meg a nyeremények csökkentése, én akár akkor is mennék, ha nem lenne nyeremény...
Talán Scele és Mikulás se haragudna meg, ha nem lenne gravírozott trófea, csak egy oklevél a végén, úgyse tudják már hova rakni...
És ha van ilyen ezres körüli nevezési díj abból a nyomtatások stb kijönne, és ha a nyeremények nem gps készülékek stb az kit érdekel? bőven jó nyeremény az elvis baba vagy akárcsak egy garmin-os kulcstartó, úgyis csak a séta miatt járunk oda sokan, meg a szép helyek miatt ahova el kell sétálni...
kicsit engedni a magas minőségből? pl fekete fehér normál A4-re nyomtatott térképek, vagy akár térkép nélkül csak a koordináták megadása (bár ez kizárja a szimpla érdeklődőket) Meg a nyeremények csökkentése, én akár akkor is mennék, ha nem lenne nyeremény...
Talán Scele és Mikulás se haragudna meg, ha nem lenne gravírozott trófea, csak egy oklevél a végén, úgyse tudják már hova rakni...
És ha van ilyen ezres körüli nevezési díj abból a nyomtatások stb kijönne, és ha a nyeremények nem gps készülékek stb az kit érdekel? bőven jó nyeremény az elvis baba vagy akárcsak egy garmin-os kulcstartó, úgyis csak a séta miatt járunk oda sokan, meg a szép helyek miatt ahova el kell sétálni...
Előzmény: Schaf (#26)
Nagyon nagyon sajnáljuk! :(
Jó lett volna újra találkozni a sok kedves ismerőssel. :(
Jó lett volna újra találkozni a sok kedves ismerőssel. :(
Szurkolunk a Pumának. Jó volna egy rendezvény legalább késő ősszel. Nem baj ha nincs annyi szponzor, nem csak az ajándékokért megyünk. Ha meg a konkrét pontkirakásban stb. kell segíteni akkor leszünk itt páran.
Moderátor
Ez nem jó hír. A pumának mindenesetre jobbulást, már csak magunk miatt is. :)
Házigazda
Nos a jelenlegi állás szerint a szeptemberi verseny elmarad. Sajnálom,hogy így alakul de a jelek szerint sem emberi, sem anyagi forrásokat nem fogunk tudni mozgósítani rá. :-(((
Ennek ellenére egy kicsit későbbi időpont még szóba jöhet, ha a Pannon Puma végre megmozdul.
Ennek ellenére egy kicsit későbbi időpont még szóba jöhet, ha a Pannon Puma végre megmozdul.
OK, választani fogom majd azt, ahova téged is sorolnak :-) No nem a teljesítés módjára gondolok:-)
Előzmény: scele (#23)
Nagy szerencse, hogy az "emelkedőn szánalamsan zokogó kövér kerékpáros" kategória nincs szétválasztva amatőr és profi szekcióra, így én biztosan indulhatok. :)
Házigazda
Előzmény: scele (#23)
Attól függ, hogy Te hova sorolod magadat.
Ha profi vagy, akkor ez egy amatőr verseny és nem indulhatsz!
Ha amatőr vagy, akkor ez egy profiknak megszervezett esemény, így nem indulhatsz. :-))))
Tessék választani.
Ha profi vagy, akkor ez egy amatőr verseny és nem indulhatsz!
Ha amatőr vagy, akkor ez egy profiknak megszervezett esemény, így nem indulhatsz. :-))))
Tessék választani.
Előzmény: zazi (#21)