Az eredeti bejegyzés itt.
2009-07-20 15:00:08
Nagyon függ az egész a helytől.

Elmesélem, hogy az első nagy bringatúrámon (Bp - Nizza - Bp), 1988-ban, életem első csúcsminőségű versenybringájával, egyfolytában féltettem a gépemet. Mindig bennem volt a hazulról hozott görcs. Aztán, már hazafelé, megálltam egy svájci falu kis boltja előtt. Szokás szerint fel akartam tenni a kábellakatot, amikor elfogott az érzés, hogy ezzel megsérteném ennek a falunak a lakóit. Nem lakatoltam, és láss csodát, teljes két perc alatt nem lopták el a bringámat :-)

Idehaza, ha bringatúrára megyek, jól megnézem, hol hagyom a kocsit. Kicsit autózok fel-alá, beleélem magam a helységbe, jobb lakókörnyéket vagy forgalmasabb helyet keresek. Még nem törték fel. Bicikilzés közben csak benzinkútnál szoktam vásárolni (hideg ásványvizet), nem üzletben, mert jobban rálátni. Pár percnél tovább még lezárva sem hagynám ott persze az én rekum nagyon értékes is.
Pupu

Előzmény: izsolt (#10)
2009-07-20 13:30:18
Pupu, ezek mindent visznek.

13e Ft kár ért, végülis leszarom, csak pár dolog azért bánt.
A második bicóval hétfőn voltam először és vasárnap utoljára.
Több próbát nem vagyok hajlandó tenni, aminek az a következménye hogy pár tanulatlan ostoba suttyó miatt kell naponta fél órát gyalogolnom (vagy egy-egy megálló miatt várhatok a buszra tízperceket)

Félreértés ne essék szeretek én gyalogolni, csak nem a kánikulában, meg napi fél órát sajnálok "elvesztegetni".
Adja magát tehát a bicikli, amit Svájcban talán lelakatolás nélkül is megtalálnék nap végén az állomáson, itt meg lakatolhatod maximum level 8-cal is, lehegesztik vagy nemtom mit csinálnak vele. És nem 200 ezres merida hanem noname hulladék!
Gondolom csak a zsákmány kedvéért. Ez a hobbijuk. Vagy nem tudom.

2009-07-20 13:08:03
Nem kell bringa?
Én egy hónap alatt kettőt is találtam valahol...
Rá volt írva, hogy KJ.
Lajoskájé...

Azért én elégé utálom a bringa tolvajokat (meg egyébként a többit is).
Nem csak az értéke miatt, hanem mert az ENYÉM volt.
Ha csak 5 forint lenne az értéke, akkor is az ENYÉM!
Mi alapon veszi el a másik?

A jó kis paripám helyett ezért van most ilyen Tesco minőségű használt...
apexsek

Előzmény: izsolt (#7)
2009-07-20 12:50:02
Nincs bizonyítva, de jó okom van feltételezni, hogy rekut kevésbé lopnak, azon egyszerű oknál fogva, hogy a gyakorlatlan egyén nem tud csak úgy felpattanni rá, és elkarikázni, másrészt elég feltűnő, ha egyszer csak megjelenik valakinek a használatában egy ilyen. Persze a színesfém-gyűjtő ettől még elvihet egy sokszázezer forintos kincset, hogy néhány fröccs áráért eladja... :-(((

Mindenesetre, mielőtt pént költesz egy hagyományos bringára, próbáld ki a rekut. A bolt körüli próba ingyenes, csak komolyabb túra esetén kell pénzért bérelni. Ha aztán nem vásárolsz, volt egy érdekes élményed. Ha vásárolsz, beszámítják a bérleti díjat. Szóval rosszul nem járhatsz, csak jól, vagy még jobban.
Pupu

Előzmény: izsolt (#7)
2009-07-20 12:26:55
Két év alatt 17e km?
Bakker, autóba nem rakok ennyit :-O

Nem is tudtam hogy bérelni is lehet az ambringától.
Szimpatikus hozzáállás (GPS-t bérbeadni szintén :-)
Lehet hogy egyszer kipróbálom, bár félő hogy megfertőzne.. Most egyelőre azt kell kihevernem hogy 1 hónap alatt két bicajomat is ellopták, igaz levedlett hulladékok voltak de akkoris!

2009-07-20 08:53:32
No, ezt szepen megkaptam az arcomra... :) De az eszrevetel jogos, az elmult hetekben nem sok idom jutott a jatekokra. Most, hogy a bolti kollektiva ismet megerosodott, remelhetoleg javulni fog a helyzet.
magpet
Házigazda

Előzmény: Pupu (#5)
2009-07-20 04:44:08
Szia magpet,

ajánlom figyelmedbe blogom bevezetőjéből a következő mondatot:
Idézet
Mindezt megtetézte egy sor GPSgames játék teljesítése a Gemenci-erdő térségében.

Egyébként általában tanulmányozgasd a www.gpsgames.hu lapot, remek játékok vannak rajta, például az említett térségben hét darab, egy bizonyos ID-12082 jóvoltából :-)))
Pupu

Előzmény: magpet (#3)
2009-07-19 20:14:58
Pupu!

Valamit elfelejtettél megemlíteni a blogban, ha magpet arról érdeklődik, hogy lesz-e itt játék. :))
ID-24
Játékvezető

Előzmény: magpet (#3)
2009-07-19 20:08:29
Tenyleg kellemes videknek latszik! Lesz belole jatek is, hogy igazan erdemes legyen arra jarni, vagy menjek a teszkoba? :))
magpet
Házigazda

Előzmény: ID-24 (#2)
2009-07-19 19:55:00
Ez tényleg a "bringás mennyország", különösen a kisebb gyerekekkel biciklizők számára. Nyugodtan lehet nézelődni, beszélgetni tekerés közben.
ID-24
Játékvezető

2009-07-19 18:06:23
Kerékpározás iránt érdeklődő játékos-társaim figyelmébe ajánlom mai túránk leírását. Minkenkinek hasonló szépet és jót kívánok!
Pupu

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN eTrex 30
64 900 Ft.