Az eredeti bejegyzés itt.
2009-08-16 19:00:31
Igen, csak a bevétel szempontjából megy a dolog.
Ha már a tekintélyt is óvni kellene az ilyenekkel szemben, akkor sajnos szemethunynak akkor is, ha jelen vannak...
:-((((((((((
apexsek

Előzmény: Omlás (#25)
2009-08-16 15:48:52
Sajnos az utolsó mondatodban az egész ország benne van...
Omlás

Előzmény: magpet (#24)
2009-08-16 15:31:01
Az ilyen leallosavos patkany nekem is nagy kedvencem. Ilyenkor miert nincs egy civil rendorauto, aki kikanyarodik elejuk, es finoman bead az ablakon egy 300e-s csekket? Ha az autoban konkretan szul az asszony, akkor OK, de ha csak 1-2-3-4 torvenyek feletti kecsege razza magat, akkor elhangzott szavankent +100e lehetne a tarifa. De ilyet sose fogunk latni, mert veszelyes, baj van vele. Bokorban bujkalni a lezerrel sokkal kifizetodobb.
magpet
Házigazda

Előzmény: tizenegy (#23)
2009-08-16 15:03:53
közlekedés:
M7 vasárnap délutáni dugóban ( baleset miatt) araszolunk szépen illendő módon, amikoris 2-en úgy gondolták, hogy ha a leállósáv üres, az bizony nekik van fenntartva, hogy haladjanak.
Akkor jött a meglepetés, amikor egy kitört kerekű autó állta el a leállósávot ( aljas sunyi módon ), és ott bizony a 2 türelmetlen autósnak rá kellett lépni a fékre.
Sebaj - gondolták -, akkor itt szépen visszatolakodnak az innentől már haladó külső forgalmi sávba.
Na ez nem jött be.
Éppen ebben a méterben/percben találkozozz életünk fonala, és hát ugye mi nem adtunk teret az erőszakos orrdugdosásnak.
Na erre lett is nagy üvöltözés, mutogatás, merthogy nemigaz, hogy nem látjuk, hogy ők csak ki akarnak kerülni valakit, és szemét módon nem engedjük be őket......
Így 1 kocsival hátrébb kellett besorolniuk.
Utána persze bevágtak elénk, és ott fékezgettek indokolatlanul.

Néhány autóst néha nagyon szeretnék megcsapkodni.
Szívlapáttal.
tizenegy

2009-08-11 11:00:04
Kisvárosi földhivatalban évekkel ezelőtt - olyan volt, mint egy rossz vígjáték.
Bementem, rajtam kívül senki, mint ügyfél. 3 unatkozó kisasszony az ablakok mögött. Odamegyek az illetékes ablakhoz, erre elzavar a kisjány, hogy menjek sorszámért és várjak amíg csenget nekem a felirat...
Mondom, hölgyem, nem tűnt fel, hogy egymagam vagyok az egész kócerájban? Most komolyan játsszuk végig a komédiát a sorszámmal meg a csengettyűvel?
Kérem, a szabály, az szabály!!! (Na és amilyen hangnemben ez elhangzott...)
Nem akartam hinni a szememnek! :DD Mentem sorszámért, leültem és erőltetett türelemmel kivártam, hogy 5 perc múlva szólítsanak.
Elintéztem ami kellett, és dolgom végeztével vérig sértettem a kisasszonyt egy mondattal. Nem a szabályért, hanem a stílusért.

2009-08-11 10:42:17
Én a közlekedésben gyakran tolakszom, de nem hiszem, hogy bárkit feltartok. Általában úgy megyek keresztül a városban, mint kés a vajon, nem tartok fel senkit, hiszen lényegesen lassabban haladnak, mint lehetne (és nem azért mert 130-al megyek, hanem mert vakok), ügyetlenek, bénák, sőt a sok falusi aki frissen érkezett (ez persze években értendő), hogy a várost bénítsa, még azt sem tudja merre menjen, pláne ha zavar van a bejáratott útvonalán. Az első lépésként el kellene törölni a cégautó fogalmát, és máris jelentősen javulna a helyzet.
Omlás

2009-08-07 07:35:30
:-)))
Ládafia

Előzmény: Janó (#19)
2009-08-07 07:34:34
Nem ezért mentem, de hát mit csináljak, ha ott történt...:-)

Előzmény: Ládafia (#17)
2009-08-07 07:27:29
Persze, nem a sorban állás célja, hanem a "feeling", amire utalni akartam.

Nincs kedved megírni??? :-))))
Ládafia

Előzmény: bolyak (#14)
2009-08-07 07:12:07
Azért szerintem nem kell Angliáig menni pozitív példáért. Velem itthon is gyakran előfordul az általad leírt helyzet...

Igaz, hogy tőlünk nyugatabbra ez a természetes, bízzunk benne, hogy egyszer nálunk is az lesz majd....
Ládafia

Előzmény: Janó (#15)
2009-08-07 07:04:58
Ilyesmire en is probalok figyelni, de sokszor maga a celszemely (aki elobb jott) sem erti, hogy miert nem pofatlankodom ele, alapertelmezes szerint, ugye.
magpet
Házigazda

Előzmény: Janó (#15)
2009-08-07 01:03:37
Idézet
"sorbanállás kultúrája "

elmondok egy történetet: valahol Angliában egy boltban odaálltam a sajtospulthoz, ahol épp nem volt vevő rajtam kívűl. Aztán a sarokpult másik oldalához egy hölgy.
Jön az eladó, a hölgy felőli oldalról és kérdezi, hogy miben segíthet? A hölgy pedig rám mutat, hogy az úr volt ott előbb...
Nos, talán ez a sorbanállás kultúrája....

Előzmény: magpet (#1)
2009-08-06 23:26:48
NSZK követség? Zakopane, felvonó a Krasprowy-ra? Ezeknek ugyan részvényekhez nincs közük, de híres hálózsákos sorbanállós helyek voltak.
bolyak

Előzmény: Ládafia (#5)
2009-08-05 15:16:55
ebben csak az a szomorú hogy ha az ember tényleg benézés miatt kerül rossz sávba akkor hiába irányjelzőzik, leszarják a mocskos tolakodót

2009-08-04 20:19:48
ÉS akkor egy kis Murphy:

A sorban állás elve:
Minél tovább állsz sort, annál valószínűbb, hogy rossz sorban állsz.

A járműforgalom első törvénye:
A sáv, amelyben elakadtál, rögtön haladni kezd, mihelyt kievickéltél
belőle.
feri60

2009-08-04 19:59:17
Mire én odaérek, addigra már a kemény mag úgyis elstartol :D
berni

Előzmény: Bacu (#10)
2009-08-04 19:53:27
Kérlek ezt a következő games rendezvényen is előre jelezni! :)))
Bacu

Előzmény: berni (#9)
2009-08-04 19:51:09
És ti hogy vagytok ezzel egyébként? :) Én ugyanis - ez valami fantasztikus képességem lehet - mindig kiválasztom a leglassabb sort. Nem viccelek, ha a mellettem levőben 3-mal többen állnak, akkor is később végzek, mert vagy nincs vonalkód valamin, vagy nem tudhattam, hogy a sorbanálló emberke társa valamit még a bolt túlsó végében keresget. Múltkor egy kb. 52 forintos cucc miatt szakítottak meg egy bankkártyás vásárlást, amitől totál meghülyült a rendszer, kb 8 percig csak álltunk, vártunk, vártunk.... Aztán mikor mégis elindult a terminál, a néni újra adta a kártyát és megvette a cuccot, mikor végzett, mondta, hogy hát ez nem is volt olyan fontos.
Egy darabig idegesített ez a képességem, mostanra azonban már beletörődtem.
Jótanács: Soha, de soha ne álljatok velem egy sorba, ha jót akartok magatoknak!! :D
berni

2009-08-04 19:10:54
Koszonom, Tuschinger elvtars! :)
A reszveny-biznisz nekem kimaradt, annal en korszerutlenebb gondolkodasu gator vagyok. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Ládafia (#5)
2009-08-04 19:07:18
Be bizony. De ezt mar regen meg akartam irni, mert a parkolas mellett ez a masik hisztim. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Sancho (#3)
2009-08-04 19:02:50
huuuuuuudeidegestudoklenni..
Ha észreveszem, hogy valaki pofátlan, aljas módon bement elém.. (és nem kocsival vagyok) akkor tuti a kijáratnál vagy az utcán véletlen rálépek a lábára.. etc.
Lehet genya vagyok.. naés!? :))) Ennyi bosszú kell!
zakany

2009-08-04 18:50:45
Idézet
"Egész jó írói vénád van Virág Elvtárs, miért nem írsz? "

(..úgy értem: többet, több helyen...)

Élvezettel olvastam a blogot! Gratula!

További ötlet a témához:

A 90-es években az "előtte-este-jegyzési-helyhez-odamenős-o tt-alvós" részvényjegyzésekben nem voltál benne?? :-))))
(megbízóként, vagy "bérsorbanállóként")

Na, arról is lehetne "ütős" blogot írni... :-)))

Sajnos nekem nincs igazán jó "írói vénám" (viccet mesélni sem tudok), de ha valaki benne volt, és lenne kedve megírni, igazi gyöngyszem lehetne....
Ládafia

2009-08-04 18:49:16
Magpet kalandjai Budapesten sorozatunk I. része :))))
Az áfás számlát szeretnék kérni kérést elfelejtetted! A legjobb, amikor valami Schmohondjfoneoneryrzhinc Kft számára kéri a Buomdnfroronnoogygai utca 34\b II emelet részére :) így még véletlenül se fog gördülékenyen haladni a sor, mert a betűzéssel sok idő elmegy :)

Észrevettétek, hogy jó pár 'vállalkozó' nem szórakozik az apróval a boltokban? Múltkor egy irgalmatlan nagy felnis ódi A8as tetovált tulaja fizetett előttem (innen is csókoltatom anyukámékat, akik erőltették a tanulást, mert hogy az nekem jó!). Csiptetős 10-20 ropisok kerültek elő a zsebből (ránézésre a havi fizetésem többszöröse), majd 12035 Ft fizetésekor egy laza 12100 forintos kerekítéssel kérte a visszajárót...
Csak ez is a sorbanállásról jutott eszembe, lévén előttem állt.
Jah, és a srác kora kb velem hasonló volt! Kinézetre pedig nem épp egy három diplomás műszaki osztályvezető benyomását keltette!

Bacu

2009-08-04 18:28:32
Mi történt? Bementél a városba? :-D
Sancho

2009-08-04 18:06:13
Ez jó!!!! :)
berni

2009-08-04 17:43:39
Egy off blog. Régi vesszőparipám a sorbanállás kultúrája. Most kikívánkozott. :)
magpet
Házigazda

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN Montana 650
144 900 Ft.