Avagy minden, ami a drótszamarakkal kapcsolatos.
(érdekességek, tanácsok, történetek...)
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
Igaz még soha nem próbáltam géles nadrágot, de csodálkoznék ha nagy áttörés lenne.
Viszont a betétes nadrágból olyat érdemes venni, aminek nem "egyben" van a bélése hanem "darabokból" mivel ha felveszed, és ráülsz, akkor veszi fel a formádat, és így nem gyűrődik, mint a sima egybe betét.(remélem érthető, nem tudom a tudományos nevét:D )
Ezekből is van ezüstszálas, ami antibakteriális, stb....
Elasticnál is érdemes megnézni, elég jó cuccokat csinálnak, jó áron.
Nyeregből próbáltam pár géleset.
Amin "sok gél volt" mint sz@r volt hosszú távon.
Nekem egy Selle Italia Slr Gel Flow Team Edition van.
Vékony vacak, de mégis jó.
Sokat kell foglalkozni a beállítással.
Na, az viszont csodákra képes!!
Valami markatlan darab, meg is lepett, hogy milyen jo. Arra mar nem emlekszem, hogy hol es mikor vettem. Sajnos.
Előzmény: Bacu (#1276)
Milyen márkájú ami kényelmesebb? :)
Amúgy ezek a géles gatyók elég jó árban vannak.
Időközben meg beszélgettem egy nagy bringás ismerőssel, és ő azon a véleményen volt, hogy inkább a nyereg legyen zselés, de ő nem hiszi, hogy ezek a gatyák annyival jobbak.
Még jövő héten megnézem a TREK márkájú gatyókat, ha már ilyen bicóm van... de pl a héten próbáltam pár ilyen gatyót és a Specialized-é volt a legtutibb.
Amúgy ezek a géles gatyók elég jó árban vannak.
Időközben meg beszélgettem egy nagy bringás ismerőssel, és ő azon a véleményen volt, hogy inkább a nyereg legyen zselés, de ő nem hiszi, hogy ezek a gatyák annyival jobbak.
Még jövő héten megnézem a TREK márkájú gatyókat, ha már ilyen bicóm van... de pl a héten próbáltam pár ilyen gatyót és a Specialized-é volt a legtutibb.
Előzmény: yada (#1273)
4 féle kesztyűm van, a legjobb a horgolt felsőrész, kétrészes dupla bőr tenyér, a második kedvencem viszont a zselés tenyér műszálas felsővel, csak az a baj, hogy a csúszásgátló betétek kopnak nagyon a tenyeréról, bőr tenyér műszálas felsővel és a szivacsos tenyér műszálas felsővel használhatóak, de nem az a tuti, és minden műszálas felsős megy szét a varrások mentén, a bőr/horgolt viszont elég örök darabnak tünik
Előzmény: satya64 (#1274)
Látom nagy a csend. Van betétes nadrágom, de nem tudnám megmondani, hogy van-e köztük géles vagy sem. Viszont az egyik gyanúsan jobb hosszabb távon is mint a többi, de nem jelentős a különbség.
Viszont kesztyűből garantáltan van géles is, bár nem vagyok benne biztos mindegyiknél, hogy milyen. Egy biztos, a legkényelmesebb és kedvenc kesztyűm nem géles, csak szivacsos. Vagyis a gél sem feltétlenül csodaszer.
Viszont kesztyűből garantáltan van géles is, bár nem vagyok benne biztos mindegyiknél, hogy milyen. Egy biztos, a legkényelmesebb és kedvenc kesztyűm nem géles, csak szivacsos. Vagyis a gél sem feltétlenül csodaszer.
Előzmény: Bacu (#1272)
Van olyan, aki próbált géllel töltött betétes bringás gatyát?
Nekem csak amolyan puritán gatyóm van: egy Merida, osztott szivacsos, illetve egy Specialized thermo, és egy Decathlonos.
Érdekelne, hogy megéri a difit egy ilyen szupergatya? Tényleg olyan jó az a géles cucc? (kerestem fórumot erről, de sehol nem leltem nagyon infót)
Nekem csak amolyan puritán gatyóm van: egy Merida, osztott szivacsos, illetve egy Specialized thermo, és egy Decathlonos.
Érdekelne, hogy megéri a difit egy ilyen szupergatya? Tényleg olyan jó az a géles cucc? (kerestem fórumot erről, de sehol nem leltem nagyon infót)
Akkor nem erőltetem ezt a szütyőt. Hogy igazán kicsire lehessen pakolni egy bringát, ahhoz a két kereket és a kormányt is ki kell szedni, ami azért már viszonylag rumlis. Akkor marad 6 személyes (+bringák) az autó. :)
Házigazda
Előzmény: Pupu (#1270)
Nagymértékben függ az egész attól, hogy milyen bringákról van szó. 20 ezer forintos védőtáska csak 20 ezer forintot sokszorosan meghaladó értékű bringák esetében ésszerű.
Mi annak idején, amikor montizni jártunk sokat, a Nissan Vanette furgonnal, a következő megoldást alkalmaztuk: a kocsiba hátul keresztben, felfordítva, kiszedett első kerékkel, "fejtől-lábtól" raktuk be a gépeket, egy-egy régi pokróccal elválasztva őket, hogy ne sérüljenek és zörögjenek. Az első kerekek valahogy föléjük-közéjük, miként a sisakok és egyebek is. Így nagyon helytakarékosan lehet pakolni, és pillanatok alatt megvan.
Hordtáska akkor ésszerű, ha kényes, szép személyautóba kell biciklit rakni, de ott is megfelel, és semmibe sem kerül néhány darab textil. Repülőre mindog olyan dobozban adtam fel a bringát, amilyenben az üzletekbe az új biciklik érkeznek. Ilyet ingyen adnak, különben kidobnák.
Mi annak idején, amikor montizni jártunk sokat, a Nissan Vanette furgonnal, a következő megoldást alkalmaztuk: a kocsiba hátul keresztben, felfordítva, kiszedett első kerékkel, "fejtől-lábtól" raktuk be a gépeket, egy-egy régi pokróccal elválasztva őket, hogy ne sérüljenek és zörögjenek. Az első kerekek valahogy föléjük-közéjük, miként a sisakok és egyebek is. Így nagyon helytakarékosan lehet pakolni, és pillanatok alatt megvan.
Hordtáska akkor ésszerű, ha kényes, szép személyautóba kell biciklit rakni, de ott is megfelel, és semmibe sem kerül néhány darab textil. Repülőre mindog olyan dobozban adtam fel a bringát, amilyenben az üzletekbe az új biciklik érkeznek. Ilyet ingyen adnak, különben kidobnák.
A csapatban leginkább akkor használnak ilyet a népek, ha repülőgépen hurcibálás van.
Előzmény: magpet (#1266)
Valahol megnézek egy ilyet, hátha. Most a bringák hossza miatt kell szétszedni az autót, ha sokan vagyunk. Ha szigorúan térfogat-alapon számolok, akkor a 9 ember mellé bőven beférhet a 9 bringa, csak összeszerelt állapotában olyan buta, pazarló a formája. Ha ezzel a cuccal kicsit sikerül "tömöríteni", akkor javulhat a helyzet.
Ha szépen egymás mellé befér mondjuk 6db., 3 pedig a tetejére ügyeskedve... :)
Ha szépen egymás mellé befér mondjuk 6db., 3 pedig a tetejére ügyeskedve... :)
Házigazda
Előzmény: Gábor75 (#1267)
Istyunak van ilyen. Mindig jókat vigyorogtunk amikor indulás előtt nekiállt összeszerelni a ripityára szétszedett bringát. :)
A viccet félretéve. Jó dolog ez akkor ha a csomagtartóban szeretnél szállítani és nem akarod a többi bőröndöt vagy az autó kárpitját összekoszolni. De szerintem ettől a csomagolási modtol sem fog több bringa beférni a butikba.
A viccet félretéve. Jó dolog ez akkor ha a csomagtartóban szeretnél szállítani és nem akarod a többi bőröndöt vagy az autó kárpitját összekoszolni. De szerintem ettől a csomagolási modtol sem fog több bringa beférni a butikba.
Előzmény: magpet (#1266)
Szerintetek hülyeség egy ilyen szütyő? Kis kényelmetlenség, hogy a kerekeket ki kell szedni, de a gyorszár mellett ez nem tűnik teljesíthetetlen feladatnak. Nem tudom, mekkora egy ilyen összecsomagolva, de kis szerencsével a Games-buszba is bepakolható sok darab úgy, hogy a hátsó ülést nem kell kibontani. Így akár 9 ember 9 bringával is mozoghat.
Használ valaki ilyet? Jó cucc?
Használ valaki ilyet? Jó cucc?
Házigazda
Nem a számadatok az érdekesek, hanem az élmény! További sok szép bringázást!
Előzmény: ID-24 (#1263)
A 2 ezer kilométer letekerése közben valószínűleg több időt töltöttem a nyeregben, mint Te a 16000 kilométeren. :-))
Íme a bizonyíték. IDné-vel száguldunk Hollandiában:
Íme a bizonyíték. IDné-vel száguldunk Hollandiában:
Játékvezető
Előzmény: ID-24 (#1261)
Irigyellek érte! :) Én idén a kerékpár+kajak összeállítással indulok, de félek, hogy még így is több lesz az autó.
Házigazda
Előzmény: ID-24 (#1261)
Gratulálok a teljesítményhez!
Én alig több, mint 2 ezer kilométert bicikliztem, de tavaly több kilométert tekertem, mint autóztam!
Én alig több, mint 2 ezer kilométert bicikliztem, de tavaly több kilométert tekertem, mint autóztam!
Játékvezető
Előzmény: Pupu (#1259)
Szia Pupu!
Neked is Boldog Újévet!
Visszaolvasva valóban félreérthető voltam... Szóval csak ott abban a szituációban ahogy a 3+2 sávos kereszteződésben áthaladtál zöld jelzésnél - olyan aprónak tűnt a reku a piros jelzésnél álló buszok, kamionok háttere előtt. Emiatt volt nyomasztó érzés a látott kép.
Legyen jó utad idén is!
Neked is Boldog Újévet!
Visszaolvasva valóban félreérthető voltam... Szóval csak ott abban a szituációban ahogy a 3+2 sávos kereszteződésben áthaladtál zöld jelzésnél - olyan aprónak tűnt a reku a piros jelzésnél álló buszok, kamionok háttere előtt. Emiatt volt nyomasztó érzés a látott kép.
Legyen jó utad idén is!
Előzmény: Pupu (#1259)
Igen, jártam arra. A főutat a jelzőlámpa zöld fényénél kereszteztem, és teljes biztonságban éreztem magam. Besötétedés után is kerekeztem, elöl fényszóró és a sisak LED-lámpája, hátul a bringa három piros villogója és a sisak piros jelzőfénye volt bekapcsolva. Figyelek előre-hátra (két tükröm van). Tavaly több mint 16.000 km-t mentem a rekuval, és egyetlen ijesztő helyzetem sem volt.
Mindazonáltal nagyon jól esett a soraidból kicsengő aggódó szeretet. Boldog újévet kívánok!
Mindazonáltal nagyon jól esett a soraidból kicsengő aggódó szeretet. Boldog újévet kívánok!
Előzmény: halaszkiraly (#1258)
Szia Pupu!
Dél körül téged láttalak rekuval közlekedni a Pünkösdfürdő utcában? elszorult a szívem, ahogy keresztezted a Szentendrei utat a buszok, meg a kamionok között cikázva - olyan törékenynek tűnt közöttük a járgányod.
Dél körül téged láttalak rekuval közlekedni a Pünkösdfürdő utcában? elszorult a szívem, ahogy keresztezted a Szentendrei utat a buszok, meg a kamionok között cikázva - olyan törékenynek tűnt közöttük a járgányod.
Előzmény: Pupu (#1256)
Igen, erre gondoltam.
Örülök, hogy azért más is így gondolja. Csak biztosra szerettem volna menni, ezért dobtam be a kérdést.
Örülök, hogy azért más is így gondolja. Csak biztosra szerettem volna menni, ezért dobtam be a kérdést.
Előzmény: Pupu (#1256)
Az izbégi lőtéren a Dömörkapuhoz (és Lajosforráshoz) felvezető országút közeléből lődöznek az útnak háttal, a hegy felé. Ha történetesen van éleslövészet, akkor a figyelmeztető táblákon "Lövészet van" feliratot rögzítenek lakattal, és őrszemeket is kiállítanak. Az ilyenkor lezárt területet a Dömörkapunál felvezető aszfaltút, majd az abból Pilisszentlászló (Kis Rigó étterem) felé az Öreg nyílás-völgyben felágazó aszfaltút határolja. Ezeken szabad közlekedni, de róluk az érintett területre belépni nem. A Szentendre-Pilisszentlászló országutat nem érinti a lövészet. Kerékpárosoknak tehát semmiféle korlátozást nem jelent az egész.
Előzmény: Bacu (#1255)
Ha már Pilis, és Dömör-kapunál tartunk!
Van ott a közelben egy lőgyakorlati helyszín!
Szombaton ki volt rakva a tábla, hogy éles lőgyakorlat van!
Ezt ilyenkor miként kell értelmezni?
Be se szabad menni Dömör-kapu felé? vagy csak az út arrafelé eső részét (jobb) kell elkerülni?
(szombaton hugomékkal és két kisgyerekkel gondoltuk, hogy ott fogunk sétálni, végül a lőgyakorlat miatt inkább Pap-rét felé vettük az irányt. Ezért is kérdem)
Van ott a közelben egy lőgyakorlati helyszín!
Szombaton ki volt rakva a tábla, hogy éles lőgyakorlat van!
Ezt ilyenkor miként kell értelmezni?
Be se szabad menni Dömör-kapu felé? vagy csak az út arrafelé eső részét (jobb) kell elkerülni?
(szombaton hugomékkal és két kisgyerekkel gondoltuk, hogy ott fogunk sétálni, végül a lőgyakorlat miatt inkább Pap-rét felé vettük az irányt. Ezért is kérdem)
A Pilis minden évszakban kedvenc. Tavasszal és ősszel a színei miatt, nyáron a hűs klimája,télen pedig a zúzmarás fái miatt. Már volt alkalmam szűz hóban bringázni ott, leírhatatlanul csodálatos élmény. :)
Előzmény: Bacu (#1253)
Terepen jöttem visszafelé egy aszfaltos részig (a régi kék túraútvonalon), majd gurulás Dömör-kapuig. Az az út lefelé 'járható' (teló és tárcsafék rulez), de felfelé nem biztos, hogy olyan élvezet lenne. Esetleg egy másik turistaúton meg lehetne próbálni.
Igen, jó lenne kikerülni azt az utolsó szakaszt, mert annyira nem volt élvezet az autók között tekerni. De maga a pilisi útszakasz a kedvencem lett, gyönyörű volt így ősszel.
Igen, jó lenne kikerülni azt az utolsó szakaszt, mert annyira nem volt élvezet az autók között tekerni. De maga a pilisi útszakasz a kedvencem lett, gyönyörű volt így ősszel.
Előzmény: Gábor75 (#1252)
Ha aszfalton mentél,akkor Dobogókő felé az utolsó szakasz kikerülhetetlenül főút.Ha terepen tudsz járható utat oda,azt örömmel venném leírás vagy track formájában. :-)
Előzmény: Bacu (#1250)
Én kérdeztem.
Köszönöm!
Egész jó idő volt ma,(igaz a szél kicsit viharos volt) gondoltam idén utoljára kihasználom, és letekertem a Bakonyba (Győrből) Kőris hegyre, többnyire terepen.
Nagyon szép az erdő. Tele volt fotósokkal, és gyalogos turistákkal.
Biciklis alig volt. Egész utam alatt, talán ha 4et láttam.
Köszönöm!
Egész jó idő volt ma,(igaz a szél kicsit viharos volt) gondoltam idén utoljára kihasználom, és letekertem a Bakonyba (Győrből) Kőris hegyre, többnyire terepen.
Nagyon szép az erdő. Tele volt fotósokkal, és gyalogos turistákkal.
Biciklis alig volt. Egész utam alatt, talán ha 4et láttam.
Előzmény: Pupu (#1248)
Ahogy írtam sms-ben eszembejutottál tekeréskor! :)
Edzésképp Dömörkapu felől megint becéloztam Dobogókőt!
Kellemesen végig az erdőben, majd elcsesztem valahol, mert kilukadtam a főútra, így az utolsó 4 km-t ott tettem meg. (gps-t nem vittem)
A múltkori büfében ittam egy jó meleg teát, majd turistaúton ereszkedés és irány haza.
Gondoltam a múltkori tekerést követően nem árt egy kis edzés, így elől csak a közepes tányéron tekertem fel végig. De jó volt! Eszembejutottak a múltkori tekerésünk legjobb pillanatai :) Szóval edzek én még rá Pupu pajtás! :)
Amúgy kishíjján találkozhattunk is volna, mert elején én is Vácra gondoltam, hogy ki kéne menni. ;)
Edzésképp Dömörkapu felől megint becéloztam Dobogókőt!
Kellemesen végig az erdőben, majd elcsesztem valahol, mert kilukadtam a főútra, így az utolsó 4 km-t ott tettem meg. (gps-t nem vittem)
A múltkori büfében ittam egy jó meleg teát, majd turistaúton ereszkedés és irány haza.
Gondoltam a múltkori tekerést követően nem árt egy kis edzés, így elől csak a közepes tányéron tekertem fel végig. De jó volt! Eszembejutottak a múltkori tekerésünk legjobb pillanatai :) Szóval edzek én még rá Pupu pajtás! :)
Amúgy kishíjján találkozhattunk is volna, mert elején én is Vácra gondoltam, hogy ki kéne menni. ;)
Előzmény: Pupu (#1249)
Félreérthetően írtam. Útvonalunk a következő volt: Bp., Dorog, Lábatlan, Komárom, Győr és vissza, tehát Almásfüzítőig a 10-es úton, onnan az 1-esen.
Előzmény: yada (#1245)
Valaki mailben érdeklődött nálam. Ide is felteszem a választ, mert másokat is érdekelhet. Hama kormánytartót használok, bringa kormányára és a sisak középső bordájára tudom rögzíteni, fényképezőgéphez és kis videókamerához használható.
Idézet
Sikeresen letudtam 8000 km... Hozzá kell tenni, hogy 2009-ben kezdtem újra bicajozni, azóta ez a pár km...
Akkor szinte meterre pontosan azonos tavot tettunk meg azonos ido alatt :) En is 2009-ben kezdtem ujra.
Előzmény: sania (#1238)
Az 1-es uton meg veletlenul sem tekerek soha. Azon a kb 200 km szakaszon ahol engem erint ugyis van kerulo ut, ami alig hosszabb ellenben szebb. (a Tatabanya-Tata kozotti szakaszt is sikerrel kerulom pedig azt szep kihivas volt megtalalni)
Előzmény: Pupu (#1244)
Jó vicc lett volna, kár, hogy nem találkoztunk :-)
Tegnap, úton Győrbe és vissza, igazi rendőrautó állt az 1-es országút mellett, ahol persze ki vannak téve a "traktornak, lovaskocsinak és kerékpárnak tilos, kivéve célforgalom" táblák. Ügyet sem vetettek ránk a tányérsapkások.
Amúgy mindig mellbe vág e tábla bornírtsága. Lényegében azt mondja el, hogy a Nyíregyházáról Szombathelyre tartó lovas kocsi (hány ilyen fordul elő száz év alatt?) nem mehet az úton, a helyi gazdáké viszont igen. Szuperhülye! Aki hosszabb távokat bringázik, tapasztalja: ötletszerű, nem folytonos a tiltás, illetve engedélyezés. Komolytalan dolog, ennek megfelelően viszonyulok hozzá. Szerencsére a "szervek" is :-)
Tegnap, úton Győrbe és vissza, igazi rendőrautó állt az 1-es országút mellett, ahol persze ki vannak téve a "traktornak, lovaskocsinak és kerékpárnak tilos, kivéve célforgalom" táblák. Ügyet sem vetettek ránk a tányérsapkások.
Amúgy mindig mellbe vág e tábla bornírtsága. Lényegében azt mondja el, hogy a Nyíregyházáról Szombathelyre tartó lovas kocsi (hány ilyen fordul elő száz év alatt?) nem mehet az úton, a helyi gazdáké viszont igen. Szuperhülye! Aki hosszabb távokat bringázik, tapasztalja: ötletszerű, nem folytonos a tiltás, illetve engedélyezés. Komolytalan dolog, ennek megfelelően viszonyulok hozzá. Szerencsére a "szervek" is :-)
Előzmény: Gábor75 (#1241)
Pupu nemsokára hazáért. 10 perce láttam a Hungárián. Gondoltam megtréfálom egy kicsit. Kukásmellény,zseblámpa elő az "igazoltatáshoz". De hopppon maradtam, mert egy utcával előbb lekanyarodott....:)
Pupu nemsokára hazáért. 10 perce láttam a Hungárián. Gondoltam megtréfálom egy kicsit. Kukásmellény,zseblámpa elő az "igazoltatáshoz". De hopppon maradtam, mert egy utcával előbb lekanyarodott....:)
Kis lépés egy embernek, de óriási ugrás az nekem... Sikeresen letudtam 8000 km... Hozzá kell tenni, hogy 2009-ben kezdtem újra bicajozni, azóta ez a pár km...
Szép is lenne... egyébként bringával rég túlléptem a 100.000 km-t, most a rekus 50.000 a közelebbi cél, illetve még előbb jól esne az idei 15.000. Ehhez ezer sincs hátra, összejöhet, ha kegyes az időjárás és a sors.
Előzmény: yada (#1236)
Ez a 14e km ütős. Most a 100e km emlékládára hajtasz? :)
Én idén talán ha elérem a 4000km távot (kb 2-3 tekerés után), utána telelek. (nincs több kifogás, dolgozni kell)
Én idén talán ha elérem a 4000km távot (kb 2-3 tekerés után), utána telelek. (nincs több kifogás, dolgozni kell)
Előzmény: Pupu (#1234)
Köszönöm, nagyon jó tippnek tűnik, szépek a fotóid, és kinyitottam néhányat a Google Earth oldalon is. Újabb impulzus egy morva-cseh brigatúra tervezésére. Majd tavasszal vagy nyáron, és persze függőággyal :-)
Előzmény: Janó (#1233)
Köszönöm! Tegnap Jászberénybe ugrottam le, és átléptem az idei 14.000 kilométert. Holnap Győrbe megyünk egy barátommal. Szombaton családi erdei séta fenyeget, de vasárnapra van esély.
Előzmény: Bacu (#1232)
A minap morvaországból hazafelé 'véletlenül' kitértem egy általam sem ismert, de szelíden szép helyre.
Az idő csodálatos volt, gyönyörű napsütés , az ősz a legszebb a arcát mutatta.
Nem csinálok belőle játékot, mert messze van...(Tatától kb. 230km)
De míg gyönyörködtem a szépséges helyen (N49 13.552 E18 04.639) arra gondoltam, ha egy jó hosszú bicózásra készülsz és nem találsz méltó célpontot, ezt ajánlhatom....:)
Pár képet kedvcsinálónak feltettem: [link]
A többi rajtad áll....
Az idő csodálatos volt, gyönyörű napsütés , az ősz a legszebb a arcát mutatta.
Nem csinálok belőle játékot, mert messze van...(Tatától kb. 230km)
De míg gyönyörködtem a szépséges helyen (N49 13.552 E18 04.639) arra gondoltam, ha egy jó hosszú bicózásra készülsz és nem találsz méltó célpontot, ezt ajánlhatom....:)
Pár képet kedvcsinálónak feltettem: [link]
A többi rajtad áll....
Előzmény: Pupu (#1231)
Már most fejben a hétvégi újabb erdei tekerésen gondolkozom.
Ha nem tudom merre menj, és nincs kivel, akkor csak szólj, újból kieszelhetünk valamit.
Nagyon kellemes élmény volt a hétvégi tekerésünk! (kivéve Dobogókő előtti 2 km-t :)))
Ha nem tudom merre menj, és nincs kivel, akkor csak szólj, újból kieszelhetünk valamit.
Nagyon kellemes élmény volt a hétvégi tekerésünk! (kivéve Dobogókő előtti 2 km-t :)))
Előzmény: Pupu (#1231)
Olyan, mint a guminő: csak a lényeg hiányzik. A szobában csöpög rólad a verejték, egykettőre tönkrevágja a gumit, és baromi unalmas. Megpróbáltam, azt hiszem, két kísérlet után adtam el a szerkezetet. Tavaly jártam spinningre is. Ugyanolyan, csak szörnyű hangos zaj van (zenének mondják, de nekem nem az). Soha többé!
Ma 160 km-t bringáztam Jászberénybe és vissza. Reggel zúzmarás köd és harapós hideg, hazafelé kesztyű nélkül, sörözéssel. Vérvörös napkelte, párás tájak, pasztellképek, gyönyörű volt. Én egész télen hajtom a bringát, ha száraz az út. Ha pedig nem, akkor erdei futásra megyek.
Ma 160 km-t bringáztam Jászberénybe és vissza. Reggel zúzmarás köd és harapós hideg, hazafelé kesztyű nélkül, sörözéssel. Vérvörös napkelte, párás tájak, pasztellképek, gyönyörű volt. Én egész télen hajtom a bringát, ha száraz az út. Ha pedig nem, akkor erdei futásra megyek.
Előzmény: Bacu (#1215)
Hehe, azért azok a húzósabb cuccok, amik USB-n PC-vel összeköthetőek.
Bevallom picit letettem róla, hogy vegyek. Utóbbi időben nem kis összeget fektettem bicóba, és még most a munkábajáróst is fel kell építenem.
Ha leesik a hó, max arra az időre inkább leteszem a brinyót. Majd futok, súlyzózom...stb
Másik amitől tartanék: monotonitás.
Nyilván egy Pc-re köthetőnél nem annyira van ilyen, mert mégis más lehet, de egy simánál lehet unalmas lenne.
Ismerőssel beszélgettem, ő azt mondta, hogy neki max 1,2 óra volt a legtöbb amit bírt... pedig mindent megpróbált közben: film, zene stb. Pedig nagy bicós: többször nyert amatőr időfutamokon
De mesélt jópofa sztorikat is görgővel! :)
Egy kedves barátja ott volt nála, és görgőzés közben behúzta a féket. Kerék megállt, görgő még ezerrel pörgött, majd kikoptatta a gumit, és durr! Kidurrant :)
Másik sztori: másik barátja épített egy szabadon álló görgőt, amit pályatekerős bringások használnak. Ugye annak az a lényege, hogy a kerék görgőkön van, de amúgy szabadon van maga a bicó.
Előszobában tekert az emberke, majd a görgőket összekötő szíj elszakadt, bringa kiszabadult, és a jó ember berongyolt nagy tempóval a szemközti szobába :)
Bevallom picit letettem róla, hogy vegyek. Utóbbi időben nem kis összeget fektettem bicóba, és még most a munkábajáróst is fel kell építenem.
Ha leesik a hó, max arra az időre inkább leteszem a brinyót. Majd futok, súlyzózom...stb
Másik amitől tartanék: monotonitás.
Nyilván egy Pc-re köthetőnél nem annyira van ilyen, mert mégis más lehet, de egy simánál lehet unalmas lenne.
Ismerőssel beszélgettem, ő azt mondta, hogy neki max 1,2 óra volt a legtöbb amit bírt... pedig mindent megpróbált közben: film, zene stb. Pedig nagy bicós: többször nyert amatőr időfutamokon
De mesélt jópofa sztorikat is görgővel! :)
Egy kedves barátja ott volt nála, és görgőzés közben behúzta a féket. Kerék megállt, görgő még ezerrel pörgött, majd kikoptatta a gumit, és durr! Kidurrant :)
Másik sztori: másik barátja épített egy szabadon álló görgőt, amit pályatekerős bringások használnak. Ugye annak az a lényege, hogy a kerék görgőkön van, de amúgy szabadon van maga a bicó.
Előszobában tekert az emberke, majd a görgőket összekötő szíj elszakadt, bringa kiszabadult, és a jó ember berongyolt nagy tempóval a szemközti szobába :)
Előzmény: DoricésLaszisz (#1229)
Attól függ milyen görgőt veszel. A gerincműtétem utáni lábadozás alatt egy kedves barátom kölcsönadta az övét, hogy egy kicsit erősödjek. USB porton keresztül össze lehet kötni PC -vel és lehet különféle pályákat választani. A szoftver szabályozza a mágnesféket, elég valósághű, rendesen kell váltogatni a lejtőkön és az emelkedőkön is. Grafikusan megjeleníti a pályát. Mehetsz egyedül vagy versenytársakkal is. Természetesen mindent naplóz a pulzustól a pedálfordulatig, átlagsebességeket amit csak akarsz. Nagyon tetszett, de ...
Két dolog miatt nem vettem végül görgőt.
1. Nincs menetszél, ezért 5 perc után úszol az izzadtságban és csöpög le keményen.
2. A hátsó tengelynél van rögzítve a bringa, ezért amikor kiállsz vagy nagyobb erőt fejtesz ki nagyon feszegeti a hátsó háromszöget és pont ellenkezőleg ahogy a valóságban, szerintem. Ja és nagyon eszi a gumit.
Két dolog miatt nem vettem végül görgőt.
1. Nincs menetszél, ezért 5 perc után úszol az izzadtságban és csöpög le keményen.
2. A hátsó tengelynél van rögzítve a bringa, ezért amikor kiállsz vagy nagyobb erőt fejtesz ki nagyon feszegeti a hátsó háromszöget és pont ellenkezőleg ahogy a valóságban, szerintem. Ja és nagyon eszi a gumit.
Előzmény: Bacu (#1215)
Az infra opció 1:30-nál látható ezen a videón. A srác azt mondja, hogy szabad szemmel nem látja csak a kameráján keresztül.
Játékvezető
Előzmény: sania (#1223)
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |