1 | 2 | 3 | 4 |
2010-06-08 18:42:01
Terkepen valo kijelzes valtashoz meg nem megoldas a profilletrehozas.
Nem akarok megvaltoztatni mindent, csupan egyetlen dolgot szeretnek valtogatni idonkent: magassag diagram legyen, vagy epp iranytu, esetleg sebesseg kijelzes. Ha a tobbi funkcional meg van oldva a kijelzes valtas funkcion belul, akkor innen miert kene profilba menekulni? Es ha valtoztatok barmin/ Irjam at az ossze sprofilba amit csupan azert hoztam letre, hogy legyen iranytus terkepem, legyen sebesseges terkepem, legyen magassagos terkepem?!
thales

Előzmény: Csuhás (#188)
2010-06-08 18:37:52
Szerintem nem egyrol beszelunk az 1. ponttal kapcsolatban.
MINDIG a POI iranyaba mutasson a GPS poziciojahoz, es iranyahoz kepest. Senkit nem erdekel merre van eszak... merre van a POI onnan, ahol eppen allok. Elotem, mogottem, jobbra, balra atlosan. Miert jobb az, hogy kapsz egy irany szoget, es talald ki, hogy mihez kepest... Eszakhoz kepest, de merre van eszak?!?!?!??! Ok.. elovetted a kis cserkesz iranytudet. Megvan eszak. Akkor most mar elkezdhetsz szamolgatni, hogy merre esik a 287 fok abbol a pontbol... Jo ez nekunk?! Nem. En nyillal szeretnem latni, hogy merre kell mennem, es ehhez nem akarok elkezdeni se setalni, sem tekerni, sem gazt adni az autoval.
thales

Előzmény: Csuhás (#188)
2010-06-08 16:08:56
1 Nem éreztem ezt zavarónak, látszik hogy arra gondolták hogy tudj saccolni mi az ami útba esik. Navigálásra, pont kiválasztásra van alkalmasabb mód is. A gyaloglás tempója viszont kb ott van ahol a mozgási irányt és a mágneses irányt váltogatja, ez esetben furcsán mozognának a nyilacskák, illetve külön jelezni kéne hogy most épp milyen irányt mutatnak ( haladási irányhoz vagy északhoz )
2 Igen ez jó lehet, magam sem piszkálom a setupot, hanem csak profilt váltok.
3 Alighanem nálad a hiba. Használd a kód kijelzés helyet a név kijelzést. ( Beállitások geocache geoládák listája majd ott a nevek kijelzése )
4 Ez szerepel már a listában. Igaz én lapozó gombot kértem mert az kevesebbet foglal el mint egy gördítősáv.
5 Magam a gps demo módját sem használom, az iránytű demó viszont fel sem merült bennem, hiszen irány mindehol mérhető.
( Ha esetleg a gps demó miatt mozgónak gondolja a gpst, és mozgási irányt határoz meg az logikusan következik a gps demóból, hiszen az irány nem lehet más mint ami a koordináta változásból következik. )
6 Valami hasonlót magam is javasoltam a 24-es pontban.
7 Ezen átsiklottam, de jó ötlet, felveszem a listába.
8..9 A saját vasam nem fényképezős. De azt hiszem nem várhatunk el fényképező funkciókat egy gpstől. Illetve ha elkészült a garmin a korábbi javaslatokkal akkor majd elővezetem ezeket is.

Ugyan magam elküldtem nekik, de úgy látszik nem számítok tömeges felhasználói igénynek, mert a legtöbb az volt hogy valaki megírta hogy továbbítja a megfelelő helyre a listát.
Azt hiszem még nem ért oda. :-(
Csuhás
Moderátor

Előzmény: thales (#186)
2010-06-07 01:53:57
Hopp-hopp :)

8. a fenykepezonel lehessen fenyerot modositani, mert igy nem lehet kepeket kesziteni ha van benne egy vilagos egbolt is pl. Total sotet lesz miatta a tema.

9. nem lenne rossz, ha erinto kepernyo leven oda fokuszalna, ahova tapizok, es oda is merjen fenyt, ahova tapizok. Ez a megoldas mar a 8 eves Sony videokameramban is adott volt :)
thales

2010-06-07 01:26:33
Eszrevetelek, javaslatok:

1. Mikor POI, Waypoint, vagy GEOCACHE listat kerunk a Where To menuben, irja, hogy mi milyen messze van, de ahhoz, hogy iranyt is tudjunk mozogni kell a draga penzert megvasarolt elektronikus iranytuvel felszerelt keszulekkel. Ilyenkor ugyanis pici nyilacskak mutatjak, hogy merre talalhatoak az iranyunkhoz, es pozicionkhoz kepest a POI-k, Waypoint -ok, vagy GEOCACHE -ek. Ha allunk, akkor csupan eszakhoz kepesti fokokat mutat a nyilak helyett... Ilyenkor elo kene venni a cserkesz iranytut, es azzal megnezni?! :)
Eszre vettem, hogy mikor a terkepen nezzuk a pontokat, vagy mi szurunk le egy gombostut, akkor is ugyanez a helyzet: csupan szamokat kapunk, nem iranyt, ha allunk.

2. Terkep nezetben is lehessen kijelzes tipusokat valtoztatni a kis ikonnal alulrol, mint ahogyan azt meg lehet tenni az iranytunel, es a trip computer -nel is. Ne kelljen ezert allandoan besetalni a setup-ba!

3. Nem tudom hol van a hiba, de nagyon bosszanto, mikor egy Geocache -nek nem fer ki a neve, mert 7 karakterben van limitalva. Ez foleg akkor bosszanto, mikor multi-ladarol van szo. (a GC -t mar lehagytam, ugy van generalva az oldalon)
4. esetleg a hosszu tap-n-drag oldalak szelen lehetne gordito sav, mint a windowsos ablakok szelen is. Igy latni lehetne, hogy milyen hosszi az iromany, pl. egy Geocache leirasa, illetve nem kell 25 karcolast csinalni a kepernyon, hogy az aljara erjunk, hanem eleg lenne a szelen szepen vegig huzni az ujjunkat.

5. ha GPS demo mod lehetoseg van, akkor elektronikus iranytu -bol is legyen demo, meg nem demo. Ha demo-ban van a GPS, akkor nem lehet hasznalni az iranytut.

6. szep alom: a fobb funkciokon belul (terkep, trip-comp, iranytu, magassag grafikon, aktiv utvonal) lehessen egy, az X melletti gombbal lepegetni a funkciok kozott altalunk sorba allitott lista szerint. Ezeknel a funkcioknal mindenhol szabad az X mellett egy gombnak hely. Talan az iranytunel piciket bele logna a grafikaba.

7. Ha kivalasztok egy pontot (POI, Waypoint, Geocache, vagy epp egy ures hely a terkepen), ne csak az oda navigalas legyen lehetoseg, hanem, a letezo utvonalhoz hozza adas kozbulsonek, vagy zaro pontnak.

Most hirtelen ennyi :)
Kellemes hetet mindenkinek!

-=Zsolt=-
thales

2010-04-21 10:06:39
Így van. Csak a setup-ból lehet törölni.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: camenzind (#184)
2010-02-14 10:03:09
trip computer-nél csak én nem találom a reset-et, vagy tényleg át kell menni a setup-ba?

Előzmény: magpet (#180)
2010-01-22 22:34:24
A mapsource-val is megterveztetve az utat amit az oregonnal, közel azonos az eredmény. Néha van 1-2 km eltérés, de ennyi belefér.
GyZsTeam

Előzmény: yumi (#182)
2010-01-22 21:38:53
hmmm, valamit újra nem értek , ezért módosítom előző bejegyzésemet. Ha akarja jól kijelzi, ha vicces kedve van akkor oltári távolságokat ad meg. Kezdem megunni a nyomkodást ,kit
érdekel...a távolságot, mint üveggolyót...
yumi

Előzmény: yumi (#181)
2010-01-22 20:57:17
"Irul/pirul Mária.....tudja ezt a kis buta"
Tervezzetek útvonalat B-ből C-be. Majd Hova-Útvonalak kiválaszt
és a kis hamis a fenti mezőbe kiírja kapásból. Igaz, ha szeretnéd tudni legrövidebb/leggyorsabb/légvonal variációt, akkor a beállítások/útvonaltervezésben át kell bökni,majd vissza.
Ezúton is köszönöm GyZsTeam-nek a segítséget.
yumi

Előzmény: magpet (#154)
2010-01-22 20:44:36
Szerintetek?:

-a trip computer adatok külön rögzüljenek az egyes profilokhoz (nap végén jó volna látni, hogy a teljes 238km-ből 220km autós volt, és csak a többi túra :)

-az advanced map settings-ben lehessen kikapcsolni a geoládák megjelenítését! ha épp nem ládázgatok, akkor meghülyülök a sok csészétől, ami a Bp-térképet pl. konkrétan lefedi.
magpet
Házigazda

2010-01-22 20:39:05
Gyanús nekem ez a 'zupermenes avatar, szerintem gyalog ment :D

Előzmény: Sancho (#178)
2010-01-22 14:44:18
Szenzációs! :-D A fene gondolta volna, hogy ennyire felmegy az ember pulzusa, ha dugóban ül. :)
Sancho

Előzmény: sania (#177)
2010-01-22 09:40:23
Autóval voltam... gondolom a pulzusemelkedés a dugók miatt volt :-)
sania

Előzmény: Sancho (#176)
2010-01-22 09:33:29
Mivel mentél? Néha egész szépen felmegy a sebesség. :) Olyan néhol, mintha autóval mennél, és mikor lassan tudsz menni, felmegy a pulzusod. :-D Vagy összekevertem a skálákat?
Sancho

Előzmény: sania (#175)
2010-01-21 21:35:38
Két napja, mikor kipróbáltam a jeldót az Oregonnal csak a szívritmust mentette le - az utat azt nem tudom miért nem.
Most ezt egy hosszabb úton viszont ez megtette. A Training Centerben a GPX-ből megjelenik a szívritmus, a megtett útadatokkal együtt:
[link]

A Garmin Connect oldalon meg a következő: [link]

Amint délután mondtam már, próbának csak autóval mentem át Csepelről Óbudára.
sania

Előzmény: TRider (#174)
2010-01-21 15:17:01
Ha feltöltöd a Garmin Connect-re belinkeled ide? Köszi!
TRider

Előzmény: sania (#173)
2010-01-21 14:55:10
Én kipróbáltam. A héten vettem egy FR60-as órát mellkaspánttal. amit az Oregon is felismertt. Ami gagyi az Oregonnál, hogy csak a pillanatnyi szívritmust jeleníti meg. Semmi, átlag, legmagasabb, statisztika meg hasonló. Gondolom a Garmin GSC 10-es bicajos jeladó is csak ugyan ezt produkálja a fordulatszámmal.
De most délután ismét kipróbálom, nehogy hülyeségeket mondjak, ha nem is egy megeröltető bicajozás vagy kirándulás alkalmával... csak kocsival keresztül a városon :-)
sania

Előzmény: TRider (#172)
2010-01-21 14:28:39
Ezt ki kellene próbálni, mert a Garmin Connect elvileg tudja. Ha pedig tényleg benne van a GPX-ben a pulzus adat, akkor csak nem kivételezik az Oregonnal :-)
TRider

Előzmény: scele (#169)
2010-01-21 13:23:30
Akkor az már igen korrekt.

Egyébként jekaeff is írt egy progit, ami megcsinálja ezt.

Előzmény: sania (#170)
2010-01-21 13:02:16
A [link] oldalra feltöltött Oregon GPX (szívritmus érzékelő használatával) úgy vettem észre, hogy az megett út mellett a szívritmust is megjeleníteni. A Trainig Center az meg nem.
sania

Előzmény: camenzind (#167)
2010-01-21 12:59:49
Ja, csak nem az oregonból.

Előzmény: TRider (#168)
2010-01-21 12:57:02
Igaz, kipróbálni még nem tudtam, de elvileg a Garmin Connect a maga módján ki tudja jelezni a nyomvonal mellé rögzített pulzus és fordulat adatokat.
TRider

Előzmény: scele (#165)
2010-01-21 12:31:59
miután a garmin maga is ajánlja az oregonokat és társait kerékpáros felhasználásra, ezért itt is lenne jelentősége.

ezért én nem fogok külön edge-t venni.

Előzmény: scele (#163)
2010-01-21 12:29:59
Úgyvan. Pedig nem hiszem, hogy a TrainingCenterben akkora mutatvány lenne egy ilyesmit is tartalmazó gpx importja...
magpet
Házigazda

Előzmény: scele (#165)
2010-01-21 12:28:30
Na ja, de azt nem nevezném sportizének, ami csak és kizárólag a pillanatnyi pedálfordulatot és pulzust tudja.

Egyébként elrakja a trackloghoz a pillanatnyi pulzusodat, csak nem ad hozzá olyan szoftvert amivel ezt kihámozhatod. Vicces a garmin.

Előzmény: magpet (#164)
2010-01-21 12:25:40
Azért az Oregont láthatólag félig-meddig sport-izének is szánják (ld. pl. pulzusmérés opció), így akár benne is lehetne. Persze nem ez a fő csapásirány. Megtartom az 550-est. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: scele (#163)
2010-01-21 12:17:06
Ilyen adatot a bringás kilométerórák is tudnak, sőt jópár polar pulzusmérősfutósbringázós óra is.

Szerintem a garmin korrektül belerakta azokba a ketyerékbe, ahol ennek jelentősége van. (amiket magpet leírt)

Az oregon nem tartozik ezek közé, így szerintem nem feltétlenül kell bele. Az már egy másik kérdés, hogy milyen piti ügy, hiszen egy darab képlet az egész, gondolom.

Előzmény: camenzind (#161)
2010-01-21 12:00:10
Az bizony nem lenne hülyeség. Az edge/forerunner készülékek tudják is, tehát a rejtélyes algoritmus bizonyára ismerta Garmin fejlesztői előtt. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: camenzind (#161)
2010-01-21 11:48:22
nekem egy meredekség % adatmező hiányzik a tripcomputerből.
egyedül vagyok ezzel?

2010-01-21 10:07:36
Aha, most már értem. Felvettem a listára.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: magpet (#159)
2010-01-21 09:36:16
Akkor igen, ha A-ban állsz, és mész A-ból B-be. De ha C-ben állva akarod megtudni az A és B közötti tervezett út hosszát, akkor az nem megy.
magpet
Házigazda

Előzmény: Csuhás (#156)
2010-01-21 09:34:03
Nem ,ott végigpróbáltam a vízhőmérsékletigbezárólag....egyik sem.Tudom....tervezzek útvonalat az első útpontig,majd teljes utat és vonjam ki a kettőt egymásból.
yumi

Előzmény: Csuhás (#156)
2010-01-21 09:24:04
Közben bővülget a lista. Angolul jól tudó, jelenlegi, és leendő Oregon használók, nincs kedvetek elküldeni a fordítást a Garminnak ( és nekem) ?
Csuhás
Moderátor

2010-01-21 09:16:37
Térkép nézetre váltva, a "Cél távolsága" mező nem ezt mutatja?
Csuhás
Moderátor

Előzmény: magpet (#154)
2010-01-21 09:14:25
Nem én voltam. :) A Belga-rajongó sztájlisztjuk mondta, hogy olyat vegyenek fel, mert az illik az egyéniségükhöz.
mudman

Előzmény: Bandy (#151)
2010-01-21 08:50:36
Nem bénázol, szerintem nem írja sehol. vagy MI bénázunk? :)
magpet
Házigazda

Előzmény: yumi (#153)
2010-01-21 06:55:48
Változatlanul kívánatos lenne,ha útvonaltervezéskor amennyiben nem a kiindulóponton van a tervezett útvonal eleje/vége az úthosszot megadná.Vagy csak én bénázok ?
yumi

2010-01-20 18:54:31
Jut eszembe a cím megadásnál is tök fölösleges az utcanév megadása, illetve a házszám megadása gomb, hiszen egyik esetben se lehet mást választani. Inkább írják a következő ablak fejlécébe.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: magpet (#147)
2010-01-20 18:20:25
Mit csináltál te a ventillátorukba? :-))

Előzmény: mudman (#148)
2010-01-20 17:53:48
Vagy még a dohos, rosszul világított ügyirat érkeztetőben tologatják egymásnak a kinyomtatott e-mailt. :)
mudman

Előzmény: magpet (#149)
2010-01-20 17:43:26
Az alabb idezett ket dolog tobb ora kulonbseggel, kulon emilben, kulon "ugyiratszammal" erkezett. gondolom, a Wherigo-ugyi Foosztaly munkatarsai meg dolgoznak a valaszon. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: mudman (#148)
2010-01-20 17:30:48
Wherigóval kapcsolatban meg hallgatnak, mint ponty a bokorban...
Pöttyös-e az ingük?
mudman

Előzmény: magpet (#147)
2010-01-20 17:23:22
2 kérdésre jöttek válaszok! Íme:

2. Az új (3.00) fw-rel született egy szép új ficsura, mégpedig a hátralévő út magasság-grafikonjának kijelzése track/route esetén. Ha ilyet kéne rajzolnia a cuccnak (magasság-képernyő, vagy dashboard a compass/tripcomp képernyőkön), akkor a vas megáll, kép szétesik, kikapcsolás.

Idézet
GARMIN: Thank you for contacting Garmin Europe. Please try a Master Reset on the Oregon. Please backup any important data first and then switch teyh unit off. Put your finger in the top left-hand co rner of the screen and hold it there. Switch the unit on while keeping your finger on the screen. You should get a message about clearing user data. take your finger off the screen and answer Yes to the question. The unit will reboot and ask you what language you want to use. Then please test and see if it has made any difference.

Közben egyéb túrán rendben tette a dolgát a cucc. Hogy akkor aznap miért nem volt hajlandó, sose fogjuk megtudni.

3. Régi mániám: a térképek válogatásánál halálosan felesleges a pluszban feljövő képernyő az Enable/Disable gombokkal. Miért nem elég a térképek nevére kattintani, ezzel nyugodtan billeghetne a ki/bekapcsolt állapot flag.

Idézet
GARMIN: Thank you for contacting Garmin Europe. We will pass your suggestion on to our developers. If there is enough demand it may be included in a future software update.

Hátha a 3.1-ben... :)
magpet
Házigazda

Előzmény: magpet (#142)
2010-01-19 16:15:51
Főleg a 3. pontot támogatom! :)
Sancho

2010-01-17 13:02:30
Na ja, ez még kéne a végére.

Előzmény: magpet (#144)
2010-01-16 17:00:44
Régebben (pl. csiksz és társai) létezett a szelvényenkénti kapcsolgatás. Ha itt lenne ilyen, akkor indokolt lenne, de így semmi értelme. Esetleg az enable/disable gombok kattintása után feljöhetne még egy "Are you sure? Yes/No" ablak... :)
magpet
Házigazda

Előzmény: scele (#143)
2010-01-16 16:29:41
A 3-as pontot már én is leírtam, engem is idegesít. Mint ha lenne harmadik funkciója egy térképnek, de ugyebár nincs.

2010-01-16 16:06:52
Hirtelen felindulásból az imént - szépen darabonként, hogy követhető legyen - az alábbi 3 dolgot írtam meg a supportnak:

1. A wherigo player pokolian lassú, egy-egy gomb nyomása után a készülék 20-60 másodpercre leáll.

2. Az új (3.00) fw-rel született egy szép új ficsura, mégpedig a hátralévő út magasság-grafikonjának kijelzése track/route esetén. Ha ilyet kéne rajzolnia a cuccnak (magasság-képernyő, vagy dashboard a compass/tripcomp képernyőkön), akkor a vas megáll, kép szétesik, kikapcsolás.

3. Régi mániám: a térképek válogatásánál halálosan felesleges a pluszban feljövő képernyő az Enable/Disable gombokkal. Miért nem elég a térképek nevére kattintani, ezzel nyugodtan billeghetne a ki/bekapcsolt állapot flag.

Ha jön válasz, jön a kopipaszta is!
magpet
Házigazda

2009-12-11 17:44:40
Vagy egy kis jelölö négyzet pipával.

Előzmény: scele (#138)
2009-12-11 16:19:35
Bekerült, egy picit kiegészítve.

Angolul jól tudókat kérem hogy a bővített listát lefordítva ismét el kellene küldeni a fejlesztőknek.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: scele (#138)
1 | 2 | 3 | 4 |

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN eTrex 20
49 900 Ft.