Az eredeti bejegyzés itt.
1 | 2 |
2009-11-24 18:04:42
Én szívesen versenyzek veletek, álltalában nyeremény nélkül, de ha csak túra lenne, akkor is ott lennék. Elsősorban a játék kedvéért járunk a "versenytúrákra", na meg a jó társaságért.
Egyre több olyan barátot sikerül itt szerezünkn, akiknek még az érdeklődési körük is hasonló, mint a milyenk.
Egyszóval: Legyen verseny, vagy csak túra, ha időnk és pénztárcánk engedi, mi ott leszünk, mégha ajándék,ill. nyeremény nélkül is kell távoznunk :-)
Büfés

2009-11-19 21:47:43
Nem szto gramm ?
Gabe

Előzmény: Csigabiga (#74)
2009-11-19 17:39:01
Én az 5 centest tartom egységnek.
De van, ahol csak 4 cl, és olyan is volt, ahol nagyon meglepődtem, mert deci volt az egység...
Csigabiga

Előzmény: zakany (#73)
2009-11-19 17:21:30
kipróbáljuk? :DDD
Mennyi idő alatt kell teljesíteni? hány cl egy egység? :))
zakany

Előzmény: Csigabiga (#72)
2009-11-19 14:57:20
Hát 2*13 egység Unicum után azt hiszem nem lenne ember, aki el tudna indulni! :o)
Csigabiga

Előzmény: CacheFinder (#71)
2009-11-19 13:55:35
Hát, izé...
Esetleg Unicumból, de annak már külön kategóriának kell lennie. :)
Szerintem lennének indulók...
CacheFinder

Előzmény: PaPaSzaGa (#70)
2009-11-11 18:24:53
Én a verseny alatt beadtam magamnak 2* 13 egység inzulint. Szerintem szerepeljen a kiírásban ezentúl, hogy mindenkinek be kell adni akármiből (akár intravénásan is) 13 egységet 2* !

Előzmény: Bacu (#18)
2009-11-11 18:03:18
Nekünk minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyunk elégedve! Pláne azzal, hogy a gyerek nyert egy helikoptert. Ha tudnátok milyen királyul repül a hálószobában...

Komolyan: Mi azért járunk GG-re, mert szeretünk ott lenni, a feladatok ésszerűen, véges időn belül teljesíthetőek, a szervezők normálisan válaszolnak az idióta kérdéseinkre, és még ha ismeretlen kessertársat szólítunk is meg, úgy áll szóba velünk, mintha egy csapatba tartoznánk. Pedig egy csapatba tartozunk...

eygébként BOB nem egy tetoválás? Egy barátnőmön mintha már láttam volna !?! ;-)

Ez a 69 ? húhh de jó!

2009-10-25 09:57:16
Az említett "apro, lokalis viharka" egyik főszereplőjeként kötelességemnek érzem hozzászólni a témához.
Az elmúlt mintegy másfél hétben Görögországban utazgattam, ládázgattam. [link]
Eljutottam többek közt Olümpia városába is.
Sokat újat tudtam meg az Olimpiáról és magáról a versenyzésről, versenyszellemről.
Ennek kapcsán eszembe jutott a fent egyszer már említett "apro, lokalis viharka".
Érdeklődve olvastam "Minden Pacalok és Pörköltek Királyának" Feri60-nak a blogját.
Így pár hét után újragondolva egy kicsit másképp látom már a helyzetet.
Ugye a fő problémám az volt, hogy az útról letérők miatt nem tudtam meg, hogy reálisan mennyire vagyok jó a többiekhez képest.
Mert ugye nem tudni, hogy ki tért le és ha letért, akkor vajon előttem végzett-e.
Utólag visszagondolva, ha nem tért volna le senki, akkor sem tudnám a reális helyemet, mert esetleg a 20 hellyel mögöttem végző csak "kistúristáskodott" az eseményen, holott ha hajtott volna, akkor esetleg porrá ver.
Szerintem Magpet #002-es számú hozzászólása megoldást kínál erre, részemről ezzel az ötlettel 100%-ig azonosulni tudok.
A versenyezni vágyók a verseny kategóriában, a túrázni vágyók a túra kategóriában indulhatnának.
Ez például a Budapest-Bamako Rally-n működik már egy ideje.
A tracklog ellenőrzés kontra terület letrackeltség problémát értem, de a megoldásra sajnos nincs ésszerű ötletem, de a "GPSGames szellemének" megfelelően ezt vamennyire rugalmasan kellene kezelnie a szervezőknek.
A szabályok szabályok legyenek és ne ajánlások, de azokat a szervezők és saját maga érdekében mindenki maga tartsa be.
Mert ugye mindannyian szeretnénk még GG rendezvényen részt venni és senkinek sem lenne jó, ha esetleg a szervezők miattunk nem kapnának legközelebb engedélyt.
Szerintem az pedig a minimum, hogy mielőtt elmegyek egy ilyesfajta rendezvényre, figyelmesen végigolvasom és értelemezem a kiírást.
A családi kategória már kissé bonyolultabb ügy, mert nagyon nem mindegy, hogy valaki egy egy éves srácot cipel a nyakában végig, vagy egy 13 éves aktívan sportoló gyerek tart vele.
Köszönöm a figyelmeteket!
CacheFinder

2009-10-14 00:16:04
Persze. Kinai vonal. Polgári nevén Rod Li. :)
Togo

Előzmény: ernoe (#66)
2009-10-13 23:33:23
Mert őt mindenki ismeri :)
ernoe

Előzmény: Avranella (#65)
2009-10-13 22:16:56
érdekes, azt nem kérditek, ki az a szánkó... ;p
Avranella

2009-10-13 20:59:09
BoB minden rendes belga autós...
ernoe

Előzmény: magpet (#62)
2009-10-13 19:25:25
Tudod a Bob és Bobek...

Előzmény: magpet (#62)
2009-10-13 18:13:47
Ki az a Bob? :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Avranella (#61)
2009-10-13 17:39:53
szánkóval, bobbal... ? ;p
Avranella

Előzmény: zakany (#59)
2009-10-13 15:27:47
Támogatom a sí és/vagy snowboarddal teljesíthető téli versenyt :)

Szeretném nagyon.....
BaliaGy

2009-10-13 15:18:14
De sível és snowboarddal is teljesíthető legyen!
zakany

2009-10-13 15:07:00
Az elkövetkező 2-3 hétben nálam más emészti fel a kapacitásokat, de semmitől sem zárkózom el. Viszont ígérni sem merek.
magpet
Házigazda

Előzmény: Mikulás (#57)
2009-10-13 15:02:09
Magpet, scele, lösz-é téli verseny? Jó vóna... (közelben, nem kell überkunsztos szervezés. Legyenek pontok, oszt hadd szóljon...)
Mikulás

Előzmény: magpet (#53)
2009-10-09 18:04:34
> Szerintem a csokinál maradandóbb apróság lenne jó.

talán amit Kamocsán kaptunk, egyedi feliratos wood geocoin
ha fogékony rá akkor emlék a polcra, ha meg nem köll neki akkor berakhatja egy ládába ajándéknak

Előzmény: ludens (#39)
2009-10-09 17:51:30
igen, ez a lényeg!
Én ugyan végigfutottam a távot, de abszolút nem haltam volna bele, ha jó társaságban végigtúrázom.
Egyszerűen szeretem a mozgást.
apexsek

Előzmény: ernoe (#54)
2009-10-09 15:36:50
Azt gondolom mostanra minden esetleges indulat elmúlt, bár szerintem nem is volt ilyen, úgyhogy "hideg fejjel" nyugodtan kijelenthető, úgy volt tökéletes a rendezvény, ahogy lezajlott. Hiszen ez nem verseny volt, amit már a neve is elárult, hanem egy jó alkalom az együttlétre, lehetőség az ismerkedésre. Ez egy Műhód Fesztivál volt. Kezeljük is így és ne akarjuk megváltoztatni. A szervezők, akik remélem megajándékoznak majd újabb lehetőséggel, tudni fogják, ha valamin változtatni kell.
Részemről ismételten köszönet érte.
ernoe

Előzmény: Sancho (#49)
2009-10-09 14:46:52
Pedig mar majdnem valaszoltam... :)
magpet
Házigazda

Előzmény: BaliaGy (#48)
2009-10-09 14:45:54
A celokat nagyjabol eltalaltad. Az azert fontos szamunkra, hogy a tulnyomo tobbseg elfgodja a szabalyokat, kategoriakat, versenyszamokat. Az sajnos elkerulhetetlen, hogy legyen nehany ember, akinek valami nem tetszik. Ez nem feltetlenul az o "kotekedo szandekuk", es nem is kotelezoen a szervezok hulyesege. Egyszeruen mas-mas ertekrendu emberek talalkozoja a ter-ido szovevenyes halojaban. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: Sancho (#49)
2009-10-09 14:28:27
na tessék, van ám választék!
:-))))))))
apexsek

Előzmény: zakany (#50)
2009-10-09 13:41:53
Szerintem a rugalmasság és a maximális tolerancia mellett kell egy kis diktatúra is néha :))) (mert káosz lesz)

Ha mindenkinek meg akarna egy verseny felelni,
minimum egy ilyen kiírás kéne:

- gyalogos profi versenyzőknek (időre)
- bringás profi versenyzőknek (időre)
- családos verseny (időre, mert a gyerek versenyezni szeret 3-4 éves korig)
- családos verseny (időre, mert a gyerek versenyezni szeret 4-5 éves korig)
- családos verseny (időre, mert a gyerek versenyezni szeret 6-7 éves korig)
...
- családos verseny (idő nélkül)
- családos verseny (nagymama, nagypap, terhes kismama is van)
- para verseny (tavaly lesérült, asztmás, diszlexiás:)
- színes GPS van nála
- kutyás, macskás, kishörcsögös kategória
- papucsban versenyzős kategória
- 50 E Ft feletti bakancsos kategória
- az összes keveréke kategória....
zakany

2009-10-09 13:19:11
Eddig csak viccelődtem a témában ebben és más topikokban is. azért komolyra fordítva a szót:

Nem ártana megkérdezni Magpetet, mi a célja egy-egy ilyen eseménnyel. A feltételezés, miszerint kinek mi lenne a jó, a jobb, teljesen nem releváns, ha nem egyezik meg Magpet szándékával. A visszajelzéseknek biztosan örül, szívesen veszi, de ezeket a javaslatokat bízom benne, hogy a maga helyén kezeli.

A "de ki ért be előbb legálisan" és a "sokkal esélyesebb a nyerésre a másik, mert..." témák eszembe nem jutottak volna, ha fel nem hozzátok. Első lendületből az jutott eszembe, hogy "nna átjött pár ember kötekedni", de persze elvetettem. Mégis talán érdekes lehet a véleményem. A GC-n kialakult hangulat lendülete ide is átjön akaratlan.

Biztos, hogy ezek Az Élet Igazán Fontos Dolgai, hogy egy 4. GPSGames Navigációs Fesztiválon ki lett az elsőmásodikharmadiknegyedik? Engem ennél több stressz ér hét közben. Feltételezem(!), nem csak engem, másokat is. Feltételezem(!!!), hogy Magpet szórakoztatni, kikapcsoltatni akar minket, mindamellett, hogy jó értelemben véve a vállalkozásának vevőkörének szélesítése, az elégedett vevő általi továbbajánlás, és stb. is fontos célok/eszközök/következmények a rendezvény megszervezésekor.

Magpet! :) Én azt javaslom, a Te céljaidat vedd elő, és ne másokét akard megvalósítani! Ha a céljaid jók (szerintem azok), akkor tökre nem az számít, hogy ki nyert vagy sem a 4. GPSGames Navigációs Fesztiválon 2009. október 3. napon szombaton este. :) Továbbá semmi akadályát nem látom annak, hogy szervezz egy igazán szívatós csészeversenyt is, ahol mindent be kell tartani. Bár szerintem azon kevesebben vesznek majd részt. :)
Sancho

2009-10-09 12:44:50
Nagyon nehéz olyan dolgot szervezni, ami mindenkinek tetszik (szerintem lehetetlen). De az a kérdés, hogy mindenkinek meg kell-e felelni?
Költői kérdés, nem kell válaszolni :)
BaliaGy

Előzmény: magpet (#46)
2009-10-09 10:39:25
Gyanús ez a nagy tagadás... :D
Tűzoltós képeid nincsenek ám elfelejtve!! Csak kínoz a lassúságával az irodai gépem, az otthonira meg nincsenek lementve
berni

Előzmény: magpet (#46)
2009-10-09 07:04:09
...meg ha nem is izgat...
magpet
Házigazda

Előzmény: magpet (#45)
2009-10-09 07:02:41
Ugyvan! Nagyon jo dolog versenyt szervezni, de indulni se rossz, meg ha is izgat a helyezes. Ha csak tehetem, elmegyek Vucsihoz, de a debreceni Nagyerdo-verseny, a Schaf-bulik, vagy Kyru ejszakai orulete is nagyon tetszett. A naptar tenyleg tartalmaz ures napokat. :)
magpet
Házigazda

Előzmény: zakany (#38)
2009-10-09 00:05:38
Szerintem is így jó az egész ahogy van.
Aki csak egy kellemes túrát akar, annak mindegy, hogy vannak akik versenyeznek közben, de akit érdekel a verseny az lehet hogy nem fog elmenni, ha azt megszüntetitek. Pl.: mi 230km-t utaztunk, mert a gyerekek versenyezni akartak a kupáért. Ha ez csak egy túra lett volna, nem valószínű, hogy elmegyünk, mert ahogy valaki már írta, túrát szervezni tud magának az ember és nem is kell ilyen messze menni hozzá. Az egyéni és családi kategóriák pedig azért jók, mert így a gyerekeknek is van esélye a győzelemre. Az pedig hogy a versenyzők egy adott tracken menjenek? Én az eTrexH-nkal nem is tudnék, de ahogy scele is írta: pont az a jó az egész játékban, hogy nekünk kell kitalálni és megtervezni pontról-pontra a legjobb útvonalat. A gc-s track ellenőrzés pedig úgy tudom csak arra vonatkozott, hogy volt egy tilos rész (ami szintén a játék része volt) amit nem keresztezhetett a játékosok trackje (legalábbis Mártélyon, mert más gc-n még nem voltunk).
Gondoltam ezeket leírom, aztán a vezírkar majd úgyis dönt a hozzászólások kielemzése után, hogyan legyen ezentúl.
Ninja-family

Előzmény: zakany (#38)
2009-10-08 22:28:23
ma egész rendes voltam magamhoz:
4,5km futás, s nem vízszintes terepen.
+ rövid úszás. csak olyan 800m
+30 perc szauna

Nagyon jól esett.
Maradtam volna még, de záróra volt.
Azt hittem 21:00-ig vannak nyitvaé...
apexsek

Előzmény: zakany (#41)
2009-10-08 22:09:51
Idézet
Ez elméletben hibátlan. A nagy kérdésem továbbra is az, hogy a tracket mihez képest ellenőrizzük? Nem létezik olyan térkép, amin minden apró ösvény rajta van. Azt se mondhatjuk, hogy az etalon a tuhu vagy épp a TG, mert mi van akkor, ha a az adott versenyzőnek nincs térképes GPS-e?
Mi lenne, mi lenne? Mint az olimpiai doppingterrorbizottság, 5 év múlva kizársz valakit, mert kiderül, hogy "wazz, ott nincs is út". :-D
Sancho

Előzmény: magpet (#35)
2009-10-08 22:04:26
Te azért híztál meg, mert folyton ellógtad a szigeti futást!
zakany

Előzmény: apexsek (#40)
2009-10-08 21:27:05
A csokinál nincs nagyobb élmény!
:-))))))))))
Ezért is híztam meg ennyire...
apexsek

Előzmény: ludens (#39)
2009-10-08 20:55:22
Én az
Idézet
ötvenes, pocakosodó, igyekvő amatőr
részhalmazból úgy látom, hogy jól van ez így. Még soha nem löktem fel őgyelgő
Idézet
20 éves atlétát
. :)
Nem fontos számomra az eredmény (nemcsak savanyú a szőlő alapon), pl. az indulási időmet sem javíttattam ki a ténylegesre, pedig sokat ugranék a tabellán.

A "minden gyereknek valami elismerést" mozgalmat örömmel támogatom, függetlenül attól, hogy apu cipelte a nyakában, vagy maga nyöszörögte végig. Szerintem a csokinál maradandóbb apróság lenne jó.
ludens

2009-10-08 14:44:01
Maradjon minden..
Mindig lesz valakinek valami baja..
Biztos lehet még fényezni pár dolgot, de alapjaiban jó ez így..
(szerintem)

Amúgy meg lehet csinálni más típusú saját "versenyt" is..
(akinek nagyon nem tetszik ez)
Van már pár ilyen.. biztos lenne sok segítő is hozzá.. Ki lehet próbálni.. (van még hely a naptárban)
zakany

2009-10-08 14:43:30
Igen, a szabadon választható pontok ezért jók.
Anno Béren az ottani GEOF-on épp ezért nyertem, s most ezen buktam.

Ezt meg nem neked, hanem mindenkinek:

Már említettem, hogy a Budai hg. agyon van track-kelve, rajzolva, de itt olyan turista forgalom van, hogy sose lesz végleges az utak berajzolása.
Az új utak születése mellettt az is előfordul egy terepen, hogy felhagynak egy-egy utat valamilyen okból.
Lehet, hogy ősszel, télen látszik jól, de tavasszal lombosodás után eltűnik...
apexsek

Előzmény: scele (#30)
2009-10-08 14:31:03
Naneeeee, hát a másik oldal versenyei? Ott meg tudják csinálni az ellenőrzést... (:baromiszélesenvigyorogszmájli:)

Különben meg ennem csak az lenne a célja, hogy jól megszívassuk a versenyzőket, vagy nem? :)))))
ernoe

Előzmény: magpet (#35)
2009-10-08 14:23:54
Ez elméletben hibátlan. A nagy kérdésem továbbra is az, hogy a tracket mihez képest ellenőrizzük? Nem létezik olyan térkép, amin minden apró ösvény rajta van. Azt se mondhatjuk, hogy az etalon a tuhu vagy épp a TG, mert mi van akkor, ha a az adott versenyzőnek nincs térképes GPS-e?
magpet
Házigazda

Előzmény: ernoe (#28)
2009-10-08 14:22:13
Úgyvan. Szerintem a mostani versenyzőink se szeretnék, ha egy darab track lenne a feladat, amit kötelezően mindig ugyanaz az egy-két ember nyerne. Így legalább az elméleti esély megvan, hogy egy zsenális futó picit elnavigálja magát, és így valaki megelőzheti.
magpet
Házigazda

2009-10-08 12:34:01
Nekem úgy jó, ahogy van. Még sosem zavart, hogy nem vagyok benne az első 60-ban :-)
tizenegy

2009-10-08 11:13:42
Szerintem ezen a szervezők nem tudnak segíteni. Ha valamelyik versenyző bunkó/tahó, azt egy rendezvényszervező nem fogja tudni megnevelni.

Előzmény: ernoe (#31)
2009-10-08 11:08:54
Én nem is előre rajzolt útvonalról beszéltem, útpontok megadása plusz utólagos ellenőrzés, oszt hajrá.
Csak azt kérem, hogy ha egy öregecskedő, a kockahasát zsírpárnával védő mókus bóklászik egy keskeny ösvényen, azt azért a versenyzők ne lökjék be a dzsindzsásba (ahogy ez megtörtént velünk Csillebércen...)
ernoe

2009-10-08 11:04:25
De a versenyzésnek része az útvonaltervezés, optimalizálás. Tehát, ha egy konkrét trekken kell végigmenniük, akkor az inkább futóverseny. Azt meg én nem szeretnék szervezni. :-))))

Előzmény: Bacu (#29)
2009-10-08 10:57:03
Korábban én is ezt javasoltam. Illetve a versenyzőknek komplett tracket adjanak! Aki pedig arról letér, azt kizárják!
Ezek után nem lenne vita, hogy egyik erre ment, másik arra...

Aki pedig nem versenyezik, az mehet amerre szeretne... természetesen az alapvető szabályok betartásával.
Bacu

Előzmény: ernoe (#28)
2009-10-08 10:37:27
Szakavatottként -hiszen most már voltam egy műhód feszten - az a véleményem, hogy minden jó így ahogy van. Legföljebb annyi változtatással, hogy aki valóban versenyezni szeretne, azt az induláskor jelezni kell (gondolom 10-15 főnél nem lenne több). Nekik adjuk meg az esélyt egy track checkingre, de mindenki mást hagyjunk békén :)

A családi kategóriára ez persze nem vonatkozna, ott szigorú gyermek darabszám-évjárat-testsúly-lábméret (Sancho, kimaradt valami?) indexeléssel súlyozott kemény versenynek kellene zajlania :))))
ernoe

2009-10-08 08:24:38
Jah :)))
Bacu

Előzmény: feri60 (#21)
2009-10-08 08:23:58
Ilyen "alanyi jogú" O550-est ne javasolj kérlek, mert a legközelebbi nevezési díj 140000 + 2000 Ft lesz és nem szólhatsz egy szót sem...:-)))

Előzmény: Sancho (#24)
1 | 2 |

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN GPSMAP 62SC
129 900 Ft.