2010-05-19 00:01:36
Ahogy Csuhás is írta, inkább a kézzel való térkép tologatás "veszélyes" a kijelző épségére, mint az esetleges kulcscsomó a táskában. A kulcsra - és egyéb éles tárgyakra - jobban odafigyel az ember, de a kézmozgás hatására az apró szemcsék által húzott "karcokkal" kevésbé tudsz mit kezdeni.

Persze kinek a pap, kinek a papné. Nekem első dolgom volt fóliát tenni rá - pláne miután korábban láttam a haverom 2 hónapja használt Oregonjának fólia nélküli kijelzőjét :-)
TRider

Előzmény: Vadi (#9)
2010-05-17 21:57:01
Legtöbbször újjal kezeled a képernyőt. Terepen igen gyakran tapadnak por, vagy homok szemcsék az ujjhegyedre. Ezek idővel a térkép tologatáskor, lapozáskor, megkarcolják, be mattítják a kijelzőt. Nos ilyenkor sokkal egyszerűbb a fóliát cserélni, mint a kijelzőt polírozgaatni.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: Vadi (#11)
2010-05-17 21:41:05
Köszönöm, hogy megosztottad tapasztalataidat. Ha nem muszáj, én nem szeretnék védőfóliát. A neten azt találtam, hogy akik írnak róla a legtermészetesebbnek veszik a védőfólia használatát. A kérdés csak az hogy: melyik, milyen, hogy kell pormentesen felrakni. Ellen véleményeket nem találtam. Azt remélem az oregon kijelzőjének a felülete elég kemény, hogy egy zsebben felejtett kulcs ne karcolja össze. Hmm.. hát majd meglátom.
Vadi

Előzmény: Gubirobi (#10)
2010-05-15 07:02:27
Vadi! Szinte mindig nálam van a GPS, hol az övtáskámban, hol a hátizsákomban. Sajnos a mobilomnál egy rosszul betett kulcscsomó megkarcolta a kijelzőt és ezt nem akarom még1x.:(
Nálam az egyik indok a dupla védelem volt. Persze a kulcsra is odafigyelek már.:)
Van pár fotómasinám is és ahhoz is jól jött a fólia, így nem akartam a GPS-t sem kihagyni! Netbookhoz való fóliát rendeltem, kijött belőle minden és még maradt is a 2. fordulóra.
A tapasztaltabb fórumtársak meg megírják, hogy meddig bírja!:)
Gubirobi

Előzmény: Vadi (#9)
2010-05-14 23:17:58
Miért kell képernyővédő fólia az oregonra? Nekem úgy tűnik elég kemény a kijelző felülete, vagy mégis sérülékeny? Milyen gyakran cserélitek a fóliát?
Vadi

2010-05-14 22:28:13
Számomra nagyon hasznos volt az írás! Első Brando fóliám sikeresen feltéve!
A tanácsok alapján egy netbookhoz valót szereztem be, hogy jusson későbbre is! Ár/érték arány ilyenkor sokkal jobb!
Kösz TRider!
Gubirobi

2010-01-23 14:20:41
Némi gyakorlati tapasztalat, avagy a fólia felrakás Murphy törvényei:

- Párásítással pormentesített helység ide vagy oda, minél kevesebb ideig legyen szabadon a fólia alsó fele. A gyógyszertári alkohollal nedvesített képernyő nagyon sokat tud ebben segíteni. Gyorsan felrakod nagyjából a fóliát, utána nagyon pontosan tudod a helyére "úsztatni" a fóliát.
- Egy porszem miatt ne szedd vissza a fóliát, leszedésnél úgyis kettő jön a helyébe :)
-Bár azért vettél nagyobb méretű fóliát hogy jusson a telefonra, fényképezőgépre is, valójában a gyakorlásra fogod elhasználni. Harmadikra csak sikerül majd :)

Mivel még mindig nem tökéletes, legközelebb Zsolie vízalatti módszerét fogom kipróbálni. Remélem a kemény víz nem teszi tönkre a mosógé fóliámat :)

2010-01-06 20:38:20
Igen, a mérethez alig van köze az árnak, az inkább kereslet-kínálat alapon képződhet. Van 8 éves mobilhoz való 190 Ft-ért, de az 5 éves PDA-mhoz még mindig 2630 Ft lenne a fólia. Ha Brando UltraClear notebook képernyővédő fóliára szűrsz, akkor csak kétféle Asus Eee PC-hez valót dob fel a Speedshop webáruháza 3990 Ft-ért. Ez nekem nem éri meg.

Az a csel, hogy van hibás kategóriabesorolással MSI Wind U100 Brando UltraClear fólia ami gyakorlatilag ugyanakkora mint az Asus-ra való viszont csak 1690 Ft-ba kerül :) Végül ezt vettem meg.

Előzmény: TRider (#5)
2010-01-06 18:46:19
Ha jól emlékszem nem követi az ár a fólia méretét, azaz alig drágább a nagyobb fólia. Így ha nem is tervezed felnasználni a maradék darabot, még mindig ott lesz tartaléknak, ha nem sikerülne elsőre ;)

Ha teheted, inkább a azt a fóliát vedd meg, amiből a teljes méretet ki tudod vágni, mert az nem túl hasznos, ha jelentősebb hézag marad a fólia szélei mellett. Ott hamar összegyűlik a piszok, amit nem csak nehéz kitakarítani, de hamar bekerülhet a fólia alá is.

A sarkokat én nem szoktam bedugni a készülék pereme alá, inkább lekerekítem kézzel, ollóval. Szebb is és nehezebben indul meg a leválás magától.
TRider

Előzmény: Andreas (#4)
2010-01-03 11:29:26
Igen, olvastam a blogban, hogy ez lenne a leggazdaságosabb megoldás ha több készülékre kellene fólia, de nekem csak az Oregon-ra kell. Ha már úgyis két oldalon kell igazítani, lehet hogy inkább megveszem a legolcsóbb, méretben éppen nagyobb fóliát, pl. ezt:
Garmin iQue 3200, BRANDO ULTRA CLEAR Protector Plus (57×89mm)

Előzmény: Csuhás (#3)
2010-01-01 23:55:22
Ollóval simán vágható. Mivel úgyis vágni fogod, vedd meg a legnagyobb eePc-re való fóliát, az a leggazdaságosabb. Marad csere fóliád a gps-re, és jut telefonra, fotómasinára is.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: Andreas (#2)
2010-01-01 22:14:58
Én azon gondolkodom, hogy megrendelem a Brando-tól az alábbi fóliák egyikét (gyorsboltban nincsenek):
BW UltraClear DC/DV S/P(3.0 inch wide screen)
BW UltraClear DC/DV S/P(3.2 inch wide screen)

Az első szélességben nagyjából stimmel, magasságban nagyjából a Garmin felirat feléig érne le. A másodiknál már sanszos hogy egy picit a perem alá lóg széltében, magasságnál szinte biztos hogy vágni kell.

Az Oregon alsó pereménél a lekerítésnél be lehet csúsztatni a fóliát a perem alá, vagy kerekíteni kell ollóval? (persze leszedéshez az egyik saroknál hagynék helyet)

2009-12-22 23:02:51
Én egyszerübben oldottam meg a méretreszerkesztett fólia felhelyezését. Beletettem a készüléket és a fóliát egy tál vízbe, hogy ellepje mindkettőt és ott helyeztem fel rá. Ugye a készülékünk vízálló:)

Mondanom sem kell, hogy buborékmentesen és szöszmentesen tapadt fel rá már elsőre is:))

Ha mégsem sikerülne valamilyen oknál fogva, akkor le lehet venni és ujrapróbálni, de nem szabad kiemelni a vízből, így marad buborékmentes és pórszemmentes.
Ezek után kiemeljük a készüléket és hagyjuk száradni (egy éjszakát), óvatosan kinyomkodva a vizet a fólia alól.
A végeredmény: buborék és szösz-pórmentes képernyővédő!
A művelet kezdete elött mindenképpen ellenőrizzétek a készülékhátlap és az usb-fedél pontos illeszkedését!
Zsolie


Új megtalálások

Bejelentkezés