Az eredeti bejegyzés itt.
1 | 2 |
2010-01-07 14:44:14
akkor viszont szívesen csatlakozom hozzád.
Bár a mostani gépem nem egy szuper gép, de a lábam erős, s kitartó vagyok.
apexsek

Előzmény: Pupu (#58)
2010-01-07 14:43:23
még a M/h menne, de a km/h már túl lassú...
:-))))))))
apexsek

Előzmény: Bacu (#59)
2010-01-07 14:15:38
Csak tartsd Brezko a 30as átlagot! :)
Bacu

Előzmény: Pupu (#58)
2010-01-07 13:57:50
Ne képzeld, hogy én mindig feszegetem a saját határaimat. Nagyon tudok élvezni egy egyszerű, könnyed biciklizést, jó társaságban. Több túratárssal szereztem már szép élményeket, ha egy kicsit kitavaszodik, megpróbálhatnánk együtt.
Pupu

Előzmény: apexsek (#57)
2010-01-07 11:06:39
Szép vár, szívesen elmennék arra máskor is, de a te bringás teljesítményeidhez én nem vagyok mérhető!
:-))))))))))))
Anno egy com-os power-cache-ra indultunk Szolvákiába, néhány magyar ládát is útbaejtve.
Na persze, ebből kettő olyan volt, hogy a vár egyik oldalán magyar, a másik oldalán com-os (most szlovák) rejtés.
Egy véletlenül a GPS-re töltött mystery cache folytán keveredtünk a páncélvonathoz.
A fene gondolta volna, hogy látok ilyet valaha az életben?

Neked jó utat a tekeréshez!
apexsek

Előzmény: Pupu (#53)
2010-01-07 10:56:54
Idézet
...nyál csakugyan nem való levesbe...

Ennek ellent kell mondjak!
A világ egyik legnagyobb ínyencségének számító fecskefészek-leves ugyanis nyálból készül!
[link] :o)
Csigabiga

Előzmény: Pupu (#55)
2010-01-07 10:43:08
Idézet
megfogadom, hogy nem köpök bele Pupu levesébe

Kedves Fairy, noha nemcsak az én levesemről van szó, hanem másokéról is, hiszen a köz érdekében ragadtam kézbe Don Quijote lándzsáját, örömmel nyugtázom bejelentésedet. Remélem, mindenki példát vesz Rólad akit illet, hiszen nyál csakugyan nem való levesbe, bizonyos játékstílus meg a Gamesre... :-)
Pupu

Előzmény: Fairy (#29)
2010-01-07 07:13:24
Sajnos, meg kellett kérdeznem a barátom, mert nem értettem a válaszod.
A barátom szerint azt mondtad, hogy "Amit mondtam, megmondtam."
Ez nagyon jól hangzik. Köszönöm!
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Fairy (#50)
2010-01-07 06:44:22
De jó, hogy szóba hoztad itt ezt a játékot - mivel nem figyelem az indoort, fogalmam sem volt róla. A fölötte magasodó várról rögtön ráismertem, hol áll a páncélvonat, és tavasszal szépet fogok bringázni arrafelé!
Pupu

Előzmény: apexsek (#52)
2010-01-06 23:44:50
Saját példa a két oldalra:

Netkess ellen

Netkesselhetésért:
Itt pl. külön kértem, hogy íra be mindenki a logba, hogy járt-e a helyszínen, vagy egyéb módon jött rá a megfejtésre?
Bár nem mindenki tette meg ezt.
Na, ezért még nem fogok a kardomba dőlni.
Csak jól esik olvasni a logokat minden játéknál.

Mindakettő kényelmesen elfér itt az oldalon.
apexsek

Előzmény: apexsek (#51)
2010-01-06 23:40:07
Az igazat megvallva próbálom megérteni mindkét oldal véleményét.

Személyszerint ált. törekszek arra, hogy legyen olyan játékom, amihez el kell menni, s legyen olyan is, amihez nem.
El kell ismernünk, nem olyan olcsó dolog manapság (se) az utazás.
Az indoor játékokat kifejezetten a távolabb lakók kedvéért készítettem. Nekik is legyen (remélem) érdekes játék.

A netkessben alapvetően az zavar, ha a célhelyszínt egyáltalán nem keresi fel a játékos.
Akkor nincs semmi értelme az egésznek.
Ellenben, ha korábban járt ott, akkor az általam kitűzött célt elérte.
Mire jó pl. a kéktúrát netkesselni?
Értsétek: valahonnan megszerezni a pecsétek képeit, s otthon kitölteni a adatlapot a házilag utángyártott pecsétekkel?

Mondjuk ilyen esetekben illő lenne megvárni az első három megtalálót a logolással, hogy a piros 1-re vadászokat ne üssük ki a nyeregből a karosszékből.
Kivéve esetleg, ha hosszú ideig senki nem mozdul rá (messze van, vagy csak kiesik az emberek utjából)

Engem annyira nem izgat a piros 1., de tudom, vannak akiknek ez fontos.
Hagyjuk őke békén játszani, s akkor nem lesz ennyi vita.
apexsek

2010-01-06 22:24:00
Quod dixi, dixi. :-)))
Fairy

Előzmény: ID-24 (#49)
2010-01-06 18:58:09
Fairy!

Tettél tegnap egy kijelentést:
"Ezennel megfogadom, hogy nem köpök bele Pupu levesébe, hadd rohangáljon megkergült cirkálóként!"

Ez azt jelenti, hogy ezentúl nem fogsz netkesselni utdoor játékokat? Meghagyod legalább az első 3 helyet a helyszíni megtalálóknak?

Már nincs mit bizonyítanod. Tegnap nekem egyértelműen megmutattad, hogy nem csak régi képekről tudod kiolvasni a jelszót, hanem logikával és "kemény munkával" is meg tudod szerezni. Azt pedig már korábban is bizonyítottad Pupu pilisi játékainál, hogy akár éjjel is képes vagy több száz kilométert autózni, ha tényleg első akarsz lenni.
ID-24
Játékvezető

2010-01-05 22:12:10
Ó, valamit félreértettél. Mi valóban jártunk ott és sk. fotóztam le a táblát. Viszont eléggé sz..ul sikerült a kép, ezért a zsoltár számát a netről kellett beszereznem. Ennyi volt a netkess. Rendkívül sajnálom, ha a hozzászólásom, ill. a logom hozzájárult a játék törléséhez.
jalso

Előzmény: zem (#46)
2010-01-05 22:04:42
Inkább hagyd meg jelszó nélkül, úgy nem fogják netkesselni. Esetleg írd még oda, hogy aki tud az tegyen fel fotót a helyszínről.
(Nem nagy kérés, hiszen manapság szinte minden telefon tud fotózni, és alig akad játékos aki ne cipelne fényképezőgépet is a gps mellett vagy épp benne :-)
Csuhás
Moderátor

Előzmény: zem (#46)
2010-01-05 21:53:54
A zsédenyi játékomhoz a következő szöveg került be:

"Mivel a játék készítése óta felkerült a világhálóra a jelszót adó tábla képe - köszönet Jalsonak a figyelemfelhívásért! - így a játékot ideiglenesen megszűntetem. Amennyiben lesz egyszer lehetőségem a helyszínen jobb jelszót rejteni, úgy a játék majd újra életre kel. Köszönöm az eddigi megtalálásokat!"

Egyébként az a szöveg amit Pupu írt be a játékomhoz, az kísértetiesen foglalta össze a mai nap fórumtermését, amit egyben olvastam el ma este. Mindkét oldalnak ajánlom szeretettel! :-)
zem

Előzmény: Pupu (#40)
2010-01-05 21:16:09
Tervben van, ha arra járok felkeresem. Ez nem csak üres szófordulat, érdekel a "meggymagos" ember tornya, mini arborétuma. Remélem találkozom majd valakivel akit mesélni tud róla.
Vadi

Előzmény: zakany (#44)
2010-01-05 19:42:44
zakany 2009.10.25 12:28 - Megtaláltam - szerkesztés
Szép volt nagyon a kilátás! A lift látványa érdekes volt:)))

Ez a jelszóképzés nem lesz a kedvencem.. Számolgatás közben levitte a fejem a szél.. (és elvonja a figyelmet a tájról "útközben")

Köszönöm a rejtést!

Érdekes kihívás, de nem láttad a kilátást :))
zakany

Előzmény: Vadi (#43)
2010-01-05 18:57:15
Idézet
Nekem odát, a Húsvéti Nyuszi ládámnál is volt netkess találat, de nem hőzöngtem, nem szüntettem meg a ládát

A két netkesser közül az egyik én voltam :-) Örülök hogy nem bosszantott fel (ilyen cél fel se merült bennem). Kitaláltam és mivel volt rá mód hivatalos nettaláltammal bejelentettem.[link]
Van egy másik nettalálatom is, amire büszke vagyok. Többen a helyszínt felkeresve sem tudták a jelszót megfejteni (kiszámolni), ami nekem otthonról sikerült.[link]
Vallom, hogy amit csak lehet ki kell próbálni, meg kell tapasztalni.
És ha már megszólaltam még egy gondolat: Kívánom, hogy minél előbb találjatok egy mindenki által elfogadható kompromisszumot.
Vadi

Előzmény: Csuhás (#36)
2010-01-05 14:42:34
Aranyom, nem erről beszélek. Igaz, nincs leírva amit hiányolsz, de az sincs leírva, hogy ez egy honismereti dolog. Az van leírva, hogy egy játéktér. Ahol Bolyak olyan játékot kreál, amilyet szeretne. És amelyeket speciel mindig örömmel játszom. Ha Te úgy adod meg, hogy érvényes régi fotó is, én akkor sem tennék fel olyat, hanem újra elmegyek - a játékod kedvéért. És nem tetszik, ha régi fotóval elsőként logol valakli, akár engem ütött el a piros egyestől, akár mást. Nemtetszésem ez esetben persze magánügy, és egyáltalán nem Neked szól, csak mások udvariatlanságának.
Pupu

Előzmény: bolyak (#37)
2010-01-05 14:36:02
Már gratuláltam a játék forumán, de itt is elismerésem fejezem ki.
Már csak azért is, mert én igyekeztem nehezen kitalálható jelszót csinálni. Ha valaki úgy árulta el a megoldást, az sem von le a teljesítményed értékéből.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Fairy (#38)
2010-01-05 14:34:44
Kérésedere, Barátom, okos vagyok :-))) Ott jártál, és becsülettel megtetted, amit abban a helyzetben lehetett. Megadom a gólt :-)
Pupu

Előzmény: jalso (#28)
2010-01-05 14:33:15
Hát, ha nem egészen voltam világos... Szóval a Games egyfajta szórakozás, ahol azért (is) veszek részt, mert jól érzem magam a társaságban. Ha azonban például azt tapasztalom, hogy - szándékosan túlzó hasonlattal élve - játék közben fél kézzel a zsebemet kell fogni, nehogy egy zsebtolvaj, merő jószándékból persze, letesztelje, jól begomboltam-e, akkor ott nem jól érzem magam, és elsétálok. Értsétek meg, hogy a játék tisztaságáért viaskodom, nem azért, hogy eggyel több piros egyesem legyen (az utóbbi magánügy, az előbbi közügy).
Pupu

Előzmény: izsolt (#27)
2010-01-05 14:26:40
[link] Parancsolj! :-)))) (Igaz, nem elsőre...)
Fairy

Előzmény: ID-24 (#35)
2010-01-05 14:22:20
Ezt igy deklaraltak a letrehozok, hogy nem egy ismerd meg
hazadat mozgalmat csinalunk, hanem egy jatekteret amiben (gondolom outdoort akartal irni) jatekok celja, hogy kimozditsa otthonrol a resztvevoket? En ezt nem lattam sehol leirva, viszont mindenki nagyon orult az elejen meg azota is, hogy van egy jatszoter ahol jol elfer egymas mellett minden es mindenki es senki sem akar raeroszakolni a masikra semmit. Most pont a raeroszakolast modjait taglaljatok.
bolyak

Előzmény: Pupu (#23)
2010-01-05 14:14:00
Leírtad a megoldást: Olyan jelszó kell amit nem lehet kitalálni. Jól megcsinált outdoor játéknál fel sem merül a netkess lehetősége, és nincs is vita. Szóval csináljunk jó outdoor játékokat, amik pedig nem sikerültek azokat soroljuk át indoorba, vagy egy köztes kategóriába. ( Ha pedig Pupu megtalálta már mikor kiderült a netes megtalálhatóság, akkor Pupunak nem volt szerencséje. Ez esetben a játék fórumán jelezheti a rejtőnek hogy ugyan már figyeljen jobban oda. ) Nekem odát, a Húsvéti Nyuszi ládámnál is volt netkess találat, de nem hőzöngtem, nem szüntettem meg a ládát, hanem az első adódó alkalommal kiegészítettem a jelszót még pár betűvel.
Csuhás
Moderátor

Előzmény: ID-24 (#35)
2010-01-05 14:02:34
Azt sem most, sem annak idején nem kifogásoltam (tudtommal), hogy te régi képek alapján találtad meg a jelszót a játékomhoz.
Azt kifogásoltam, hogy Csuhás és lehet, hogy te is, valami nagy szellemi tevékenységnek tüntetitek fel a netkesst. Ezzel azt a látszatot keltitek, hogy komoly kódtörő programot, vagy talán saját műholdat (jó, túlzok egy kicsit) vesztek igénybe.
Amikor régi képekről szeded le a jelszót az -mint már említettem - legfeljebb mókusok közt nagy teljesítmény.
A könnyebbik végét fogod meg a munkának és azzal hencegsz. Netkesseld a tegnapi játékom! Benne van a rendszerben, tehát megtalálható a neten. Sőt úgy látom már az első megtaláló is tudja.
Ha megszerzed, az már komolyabb teljesítmény. Na, de régi képeket nézegetni... Az nagymamáknak való nosztalgiázás.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Fairy (#33)
2010-01-05 13:50:03
Kérlek pontosítsd, hogy melyik részt kifogásolod.
Fairy

Előzmény: gábor (#32)
2010-01-05 13:46:55
Nem, dehogyis ettől. Hanem ami emögött van: akkor vagyok jó játékos, ha CSAK AZÉRT, mert Te elpottyantottál egy virtuálist ÚJRA elmegyek arra a helyre, amit pl. lehet, hogy ugyanúgy, esetleg jobban ismerek, mint Te magad. Tehát az egyetlen célod a játék maga, mindenféle mögöttes tartalom nélkül.
Amúgy ez a jelenség nem netkess. Itt megpróbáltam összeszedni a szabályos és szabálytalan teljesítései módokat és ezt a megoldást elneveztem bolyak-féle pre-kessnek.
(Természetesen itt nem személyeskedni akarok, csak ő ugrott be, mint "előzetes teljesítést" elfogadó játék-készítő.)
Fairy

Előzmény: ID-24 (#25)
2010-01-05 13:44:59
Kedves Fairy! Te tényleg nem érted miről van szó! Nem tisztem megvédeni Pupu barátomat, nem is kért meg engem, de amit Pupuval kapcsolatban az előbbiekben leírtál az egyszerűen tőről metszett marhaság, bántó, személyeskedő és támadó. Pupu egyetlen egyszer sem adott arra okot, hogy így írj róla!! Hol vagy te attól a tartalomtól, amit Pupu csak a GG-re, többek között neked is feltett? Sehol!
Ha már kifogytál az érveidből, érdemesebb csendben maradni, mint hülyeségeket írkálni!
gábor

2010-01-05 13:39:06
Nekem az elmúlt napok eseményéiről ez jut eszembe:

És akkor most lehet netkesselni, hogy mire gondolok! :oP
Csigabiga

2010-01-05 13:32:45
Ez az amit a játékvezető valszeg nem fog majd kitörölni, sőt megköszöni! De nem is ez a polémia tárgya! (Pupunak szólt a kérdés, elnézést, hogy helyette válaszolok.)
gábor

2010-01-05 13:31:24
VÉGRE! Végre eljutottunk odáig, hogy kinek mit jelent itt a játék! Így már teljesen érthető, hogy miért nem tudok mindenkivel összhangban lenni: mert ostoba módon értelmet, mögöttes mondanivalót keresek ott, ahol az nincs...
Ezennel megfogadom, hogy nem köpök bele Pupu levesébe, hadd rohangáljon megkergült cirkálóként! Sőt, ha felhív vagy emailt ír a meg nem talált jelszó miatt, még segítek is neki: elárulom, amit akar. Ha nem szerepel a elrejtett dobozka naplófüzetében a beírása, szemet hunyok felette: hagyom, hadd vágtasson zavartalanul keresztül-kasul az országon. Egy valamit nem fogok tenni: ezt, ebben a formában, többre becsülni, mint ami: öncélú, önfényező hóbort; egy az óceánból visszavonuló közepes méretű hal fickándozása a saját kis lagúnájában, ahol igazi cápának érezheti magát. :-)))
Fairy

2010-01-05 13:22:33
No, kedves Pupu barátom, most légy okos! Bizony a zsédényi játékot megnetkesseltem. Nézd csak a logot, amiben proletár őszinteséggel feltárom a teljes igazságot (kibontva annak minden részletét). Szóval:

Netkess!!!

A megadott napon itt jártunk ugyan, de nem tudtuk, mit kell keresni, mert a nyomtatás elnyelte a jelszóképzés módját. Természetesen lefényképeztem, amit csak lehetett, és utólag itthon a fényképről olvastam le a jelszóhoz szükséges adatokat. Illetve... egy helyen nem tudtam jól kibetűzni a számokat, és - bizony - a gugli segítségére szorultam. Ez netkess a javából. Meg tudtok nekünk bocsátani?

Szóval?
jalso

2010-01-05 13:22:32
De Pupu, miért fáj az neked ha xy nem mozdul ki hanem a monitor előtt ülve tesped? ő baja, nem? (főleg úgy hogy a konkrét példánál Fairy ki is mozdult, csak nem ma, hanem tegnap)

Nem kevés "kéktúrázó" is csal, mással bélyegeztet, levág az útvonalból, egy hosszú aszfaltos szakaszon buszra száll stb.
Kit csap be? Magát.
Úgyhogy engem ez nem is zavar. Attól nekem nem lesz kevesebb élményben részem mert ő csalt..

Elhiszem hogy bosszantó neked ha ily módon ütnek el a piros egyestől, de ez egyébként sem tiszta verseny, nem egyforma eséllyel játszunk.
Ha pl. holnap reggel megjelenik egy játék, én nem tehetem meg hogy reggel munkábajövés helyett gamesezzek
Míg te gondolom rögtön kocsiba vágnád magad

De tényleg, ha nem 100 piros egyesed lesz idén hanem csak 99 vagy 98, akkor világvége lesz?
ugye hogy nem

2010-01-05 13:21:01

"És egy játék csak addig jó játék, míg mindenki azonos szabályok szerint játssza. "

Bocsánat de jelenleg Neked is adott a netes jelszó keresés lehetősége. Tehát azonosak a szabályok. Viszont Te szeretnéd úgy korlátozni, hogy az egy ideális állapotnak ( és a Te egyébként tiszteletre méltó versenyzői szellemednek ) jobban megfeleljen.

Egyet is értek veled, ha úgy gondoljuk legyen szigorú outdoor kategória, akkor ezt írjuk be az oldal/játék leírásába. De most még nincs ilyen, ezért ne háborodjunk már fel azon hogy másnak mások a preferenciái.
Csuhás
Moderátor

2010-01-05 13:18:07
Mitől változott meg rólam a véleményed? Attól, hogy azt írtam a fotók előkeresése nulla szellemi tevékenység?
Melyik játékomnál tűnik úgy - most hirtelen - hogy kilóra gyártottam? Egyébként a játékok készítéséért nem jár semmilyen pont.
Én nem csömörlöttem meg a gc.hu-tól. Az idén is (szombaton és pont tegnap) két túrán gyűjtöttem már ládákat. Mindössze az ottani fórumot nem olvasom, de például, ládát azóta is rejtettem.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Fairy (#22)
2010-01-05 13:12:04
Nah, azt hiszem én most szállok ki ebből a vitából.
Szimplán már nincs értelme, mert csak a szájkarate megy!

Megkérném Magpetet, szg-t hogy döntsék el ők mi legyen, és annak megfelelően fogjuk játszani a továbbiakban a játékokat!
Bacu

2010-01-05 13:02:09
Mi abban a "játék", hogy elmegyek valahová? Az, hogy valaki feltett egy játékot, amelynek teljesítéséhez külön ezért el kell oda menni. A régebbi fotókkal logolás, noha a Te specifikus játékaid esetében elfogadom, nekem olyan, mintha valaki nem menne le a gyepre, míg mások rúgják a labdát, hanem bejelentené: máskor rúgtam már gólt! Tessék most is érvényesíteni! Még egyszer hangsúlyozom: a GPSgames nem egy "ismerd meg a hazádat" mozgalom, hanem egy játék, amelyen belül az indoor játékok célja, hogy kimozdítsa otthonról a résztvevőt. És egy játék csak addig jó játék, míg mindenki azonos szabályok szerint játssza.
Pupu

Előzmény: bolyak (#17)
2010-01-05 12:59:10
Lehet, hogy hülye vagyok, de eddig azt feltételeztem Rólad, hogy a játékaidnak van valamilyen "magasztosabb", "fennkölt" célja. Olyasmire gondolok, mint pl. "szép helyet találtam, meg szeretném mutatni Nektek", "érdekes dolgok történtek itt a múltban, hadd meséljek róluk", "kellemes ez a környék, gyere el ide, jól fogod érezni magadat". Már látom, hogy egy nagy sz@rt: gyártsuk kilóra a játékokat (másik oldalról nézve: kaszaboljuk halomra a találatokat). És csak akkor ér ám, ha a játék megjelenése után jársz ott először... Ez számomra nagyon gyermetegnek tűnik.
Persze, előbb is elgondolkodhattam volna, hogy miért két gc.hu-tól megcsömörlött ember vezeti a games-es rejtések és megtalálások listáját versenyét. Kicsit erőltetett nekem ez a túlkompenzálás. Talán azért, mert én nem egyiket a másik helyett, hanem egyiket a másik mellett játszom.

Fairy
a buzi, néger, cigány, zsidó - egyenesen guminője karjai közül :-))
Fairy

Előzmény: ID-24 (#16)
2010-01-05 12:57:19
én nem szeretném ha eltörölnénk

a com-on sincs jelszó. van logbook. de ha nincs, akkor lehet fényképezni a kütyün a pozíciót, vagy ha van is logbook de utóbb elveszik akkor megint lóg a levegőben a megtalálás..

nem bánom ha 1-2 játéknál nincs jelszó mint ahogy most van, de erőből ne szüntessük mán meg a jelszó intézményét
ez persze csak az én véleményem.

szerintem ha mindenki vár egy hetet, rájön, hogy nem is ez élete problémája :-)

2010-01-05 12:52:33
Bocsánat, azt hiszem, valahogy elsikkadt a #10
Nem arról van szó?
feri60

2010-01-05 12:45:44
Az indoor játékok közt sokkal komolyabb szellemi tevékenységet igénylő feladatok vannak.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: ID-24 (#18)
2010-01-05 12:44:36
Én nem azt vitattam, hogy ott járt-e vagy sem, hanem azt furcsálltam, hogy Csuhás szellemi tevékenységnek állítja be a netkesst, holott, bizonyos esetekben ez mindössze régi fényképek előkereséséből áll.
ID-24
Játékvezető

Előzmény: bolyak (#17)
2010-01-05 12:30:52
Ha a regi fotoit veszi elo, akkor ott jart nem? Ez az egesz felfujt
borzalom igazabol a piros egyesrol szol.
bolyak

Előzmény: ID-24 (#16)
2010-01-05 12:26:06
Ugye viccelsz, amikor azt mondod, hogy a netkess "egy szellemi kihívás"?
Egy mókusnak talán az lenne, aki közismerten nehezen találja meg az eldugott makkjait. De, hogy Fairy-nek "egy szellemi kihívás" lenne a számítógépéről előszedni régi fotóit? Ne becsüld le ennyire.

Most láttam, hogy nekem is logolt netkesst, mert gyanútlanul úgy határoztam meg a jelszót, hogy könnyen megtehette ez a szellemi zseni:

"Az elmúlt nem egészen egy évben négyszer jártam a községben. Azt hiszem, hogy nincs olyan emléktábla a faluban, amiről ne lenne fotóm :-)))"

Itt egy másik megerőltető szellemi tevékenységének eredménye:

"Tavaly a Gejzirit 20 tt után végigfotóztam az összes táblát."
ID-24
Játékvezető

Előzmény: Csuhás (#8)
2010-01-05 11:15:22
És mi van ha eltörölnénk a jelszót? :)
Netkessereknek nem lesz több kihívás, onnantól kezdve pedig mindenkinek becsületére lenne bízva a dolog.
Ha valaki pedig bohóckodik, azt ID-24 felszólítja, majd törli a rendetlen logjait!
Bacu

Előzmény: Pupu (#14)
2010-01-05 11:06:00
Teljesen igazad van. Már én is így látom. Ha a Games megengedi az outdoor játékok netkesselését, akkor az én érdeklődésem jelentősen csökken iránta, mert... ezt leírtam a blogban.
Pupu

Előzmény: Mikulás (#6)
2010-01-05 11:00:12
Bármennyire is bosszant néha a netkesseri találat, de ebben sajnos igazad kell adjak neked!
A netkesseri találat = béna, gyengén megválasztott jelszó!

Ha valaki izmos jelszót választ, vagy semmilyet se, akkor az egy netkessernek nem lesz kihívás!
Felfogható Fairy ténykedése úgy is, hogy csináljunk nehezebben kitalálható játékokat! Felhívja rá a figyelmet!

Bacu

Előzmény: Fairy (#11)
2010-01-05 10:58:00
Szerintem jófelé kapisgálsz, csak túlbonyolítod: egyáltalán minek a jelszó? Tudsz akár csak egy olyan esetről is itt a games-en, hogy valaki teljesítést jelentett be egy ellenőrzés nélküli játékhoz? Mert én nem - és azt hiszem, hogy ez nem véletlen. Talán naívnak tűnhet, de véleményem szerint SENKI NEM AKAR CSALNI.
A kihívásokat szeretjük mindannyian. De: van, aki a fizikai és a szellemi kihívásokat egyaránt becsüli és van olyan is, aki csak a fizikait. Külső szabályoktól függetlenül a saját normáink szerint képesek vagyunk ezekkel a kihívásokkal etikusan felvenni a harcot. Máshogy nincs is értelme - azzal elsősorban saját magunkat csapnánk be.
Fairy

Előzmény: Bacu (#3)
2010-01-05 10:46:12
Baromira egyszerű ez a kérdés: a rejtő azért határoz meg jelszót, hogy a játékos azzal igazolja a megtalálás tényét. Ha úgy is hozzá lehet jutni a jelszóhoz, hogy ehhez nem kell a helyszínre menni, akkor nem tölti be a funkcióját. A korrekt netkesser erre a tényre hívja fel a figyelmet - és ezzel hozzájárul a játék tisztaságához, egy "biztonsági rés" befoltozásához. Normális cégek erre úgy reagálnak, hogy - megköszönve a kesser hacker szolgálatait - igazítanak a hibás dolgon. Microsoft és társai pedig perrel, büntetéssel fenyegetnek. El lehet dönteni, melyik a szimpatikusabb értelmesebb hozzáállás...
Természetesen a netkesser hacker esetében nem a jótékonykodás, hanem a szellemi kihívás az elsődleges motiváció - az előbbi csak járulékos haszonként jelentkezik. Ott, ahol hagyják...
Fairy

1 | 2 |

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN GPSMAP 62
79 900 Ft.