2010-01-11 23:33:45
Csak tippelek mert nem foglalkoztam még programozás szinten a képformátumokkal, de úgy tűnik hogy a jpeg formátumot ki kell tömöríteni a memóriába bitmap-ként, nem lehet ablakot tologatni a képfájlon. Tudom el kellene olvasnom pl. a Wikipedia-t, de az ilyen szavaktól mint a diszkrét koszinusz transzformáció epilepsziás tüneteim lesznek :))

Két képnézegetőnek beadtam a blog írásakor használt 10 000 x 10 000 képpontos jpeg fájlt és a nagyítás gomb megnyomásakor (még messze nem 100% nagyításnál) 550 MB-ra illetve 1,2 GB-ra ugrott a memóriahasználat. Az is lehet hogy mindkét képnézegető szarul van megírva, de ha nem, ez is lehet a méretkorlát oka, mert ennyi RAM (!) nem hiszem hogy lenne az Oregon-ban.

Az Oziexplorer tény hogy kiforrottabb formátumot használ, de a 24 bites színmélység helyett 256 szín használata harmadára csökkenti a mozgatandó adatmennyiséget és gondolom a TIFF szerű formátum is lehetővé teszi az ablakozást.

Talán ha ötvözné a kettőt a Garmin és be tudná olvasni az Ozi vagy a GeoTIFF formátumot a következő firmware, az nem lenne rossz :)

Előzmény: magpet (#1)

Bejelentkezés

Akciós
GARMIN Oregon 450
84 900 Ft.